מוצר ללא פטנט?

j o e 2 1

New member
זאת אומרת

שאם אני מתחיל לפתח ולייצר (בקנה מידה קטן) מוצר שאינו קיים עכשיו, ולאחר מכן מישהו מתחיל לייצר אותו, אני יכול בעקרון לתבוע אותו על זכויות יוצרים?? יש מקום בו אני יכול לקרוא על זכויות יוצרים ועל ההגנות שאני מקבל בזכותם? (תודה על התשובה, יש מצב שעזרתם לי מאוד)

זהירות - ההערה לעיל עלולה להטעות

מטרותיהם של דיני המדגמים ודיני זכויות היוצרים שונות ומכאן השוני המהותי ביניהן. על אף שעלולה להיווצר חפיפה מועטה בין המדגם וזכות היוצרים - היא מועטה בלבד ואין הגנת זכות היוצרים מהווה הגנה שאפשר "ליפול" אליה בהיעדר מדגם. שים לב שחוק זכויות יוצרים קובע במפורש: "7. על אף הוראות סעיף 4, לא תהא זכות יוצרים במדגם כהגדרתו בפקודת הפטנטים והמדגמים, אלא אם כן המדגם אינו משמש ואינו מכוון לשמש לייצור תעשייתי; השר רשאי לקבוע תנאים שבהתקיימם ייחשב מדגם כמשמש לייצור תעשייתי." בנוסף, החוק מגדיר שזכות יוצרים תהא ליצירה בלבד: "יצירה מקורית שהיא יצירה ספרותית, יצירה אמנותית, יצירה דרמטית או יצירה מוסיקלית, המקובעת בצורה כלשהי" או "תקליט". היינו, מספיק אם המוצר מיוצר מתוך כוונה לייצור סדרתי ואובדת הגנת זכויות יוצרים. בכל מקרה, צריך שהכוונה בייצור ובמכירה תהא עבור "יצירה" ושלא יהיה מדובר ב"ייצור תעשייתי". אם המוצר מתאים לרישום כמדגם - לרוב מאוד לא כדאי שלא להגיש בקשה למדגם. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

j o e 2 1

New member
מוצר ללא פטנט?

שלום, שמעתי שמועה על קישוטי הקרוקס למיניהם. השמועה אמרה שהממציאה של הקישוטים היא עקרת בית, אם לילדים, שפשוט קישטה את נעלי הקרוקס שלהם להנאתה. אנשים בסביבה (חברים ומשפחה) התלהבו והיא החלה ליצור ולמכור את הקישוטים גם לאחרים... לאחר תקופת זמן חברת קרוקס קנתה את הרעיון והפכה את המשפחה לעשירה. בדיקה קצרה העלתה שהסיפור אכן אמיתי! (אתר החברה בו מסופר הסיפור: http://www1.jibbitz.com/aboutus/ ) שאלתי היא... לפי הבנתי את הסיפור לא הוצא פטנט על הקישוט. אני גם לא בטוח שמוצר זה עומד בדרישות הפטנט. אם כך- מדוע חברת קרוקס קנתה את המוצר ולא פשוט החלה מייצרת את זה בעצמה?? האם סתם כי מנהלי החברה "נחמדים"??? האם יש משהו שמנע מחברת קרוקס להעתיק את המוצר? נועם.

שכחתי לציין

שבהתאם לתקנות המדגמים - מוצר שיש כוונה לייצרו ביותר מחמישים יחידות או מוצר בנושא טקסטיל הוא מדגם ועל כן נשללת ממנו הגנת זכות היוצרים. עוד יש לזכור כי מרגע שפורסם המוצר אין הוא עוד זכאי להגנת המדגם כך שקל מאוד להישאר קירחים מכאן ומכאן (עניין הפרסום, צורתו ומהותו משתנה ממדינה למדינה). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

קרוקס, פטנטים וכדומה

שלום joe21, למרות שאיני נוהג להתייחס לעניינים ספציפיים מספיק להסתכל בעמוד אחר באותו האתר http://www1.jibbitz.com/newsroom/press_020806.php ולראות שהם מציינים שיש להם "several patents", איני יודע על מה הוגשו הפטנטים וכמה מהם הם design patent (הינו מדגמים) ואיני יודע מה איכותם ורמת האכיפה שלהם. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה