מוקדל לאשרוף המתוסכל

noyfb

New member
לא כל כך. אפילו כנפון-שפת-התקפה ,

מורד במצב של המראה ולא נחיתה. במעבר סתם , אין סיבה לרדת למהירות שבה הכנפון יורד קצת . זה פשוט לא לענין. הנחיר בתמונה , פתוח על יבש-מלא. אולי....אם הוא נגע והלך סביב והרים גלגלים ... אז אולי . אין סיבה למבער [מלא או מופחת ] בהמראה לא כבידה וניראה לי שלמרות כל הבידונים, הוא כטח די ריק.

itzik shpitzik1

New member
המראות עם מבער

בבסיס שקרוב לבית שלי בזמן טיסות לילה המטוסים(f16) תמיד ממריאים עם מבער אבל תמיד.אני מעריך שלא תמיד הם כבדים ובכל זאת תמיד יש מבער .למה זה ? נשמע כמו בזבוז.

uri ba

New member
כי המראות מבער זה נוהל קבוע

למעשה זה דווקא בהמראה הכבדה ביותר בטמפ' הגבוהה ביותר שאי פעם המריאו בה עם F16 הם עשו המראה ללא מבער כדי לחסוך בדלק.. (ואני מדבר על השמיניה מעציון)

noyfb

New member
בגלל שזה לילה. מבער מקצר מאד את

ריצת ההמראה ובלילה, עדיף להיות באויר מוקדם. יש עוד סיבות , מ"תחומים" אחרים.

uri ba

New member
אתה אומר או משער?

המראות מבער הן דבר שבשיגרה, ביום בלילה, כקר או שחם, עם או בלי עננים, כשבהיר, גשום או מושלג.. המטרה היא באמת למזער את השהייה על הקרקע.. בעיקר משיקולי תעבורה, המראה זריזה מאפשרת המראה של יותר מטוסים בפחות זמן.

noyfb

New member
סגנון ההבעה שלי , אמור להצביע על

השערה , ניחוש או קביעה. "ספיקת שילוח" גבוהה יותר בגין שימוש במבער .... לא כל כך מוכרת לי כאמתלה להפעלת מבער. החסכון אינו משמעותי וצפיפות הממתינים בעמדת המראה , לא ממש מצדיקה זאת.

uri ba

New member
זה לא באמת משנה

ככה הם עושים, ה"למה?" לא רלוונטי לגבינו, נשאיר את זה לשווארמות.. :)

Aviation Addict

New member
אפשר לשים אחד ללא מסגרת לבנה?

ASARUF

New member
וואלה תודה!

ולמתווכחים הוא במצב נחיתה. המטוס צולם בארץ! ראיתי את זה בביטאון חיל האויר.. רק שפה זה לא יצא טוב, בביטאון זה נראה יותר טוב ולא הייתם מתווכחים בכלל..

uri ba

New member
אני אתעלם מההצהרה הזו..

יש לך מזל שבניגוד לכמה אנשים פה, אני לא נעלב בקלות..

ASARUF

New member
היי גבר

לא שמתי לב שאתה הצלם! גם לא ראיתי מה שכתבת.. אם אתה אומר אז ברור שזה נכון. סורי אם לא הבנת/י.

למעלה