מורים טיפשים...

chuchi46

New member
מורים טיפשים...

כמה פעמים אתם יושבים בכיתה מול מורה שאתם ממש ממש שונאים וקולטים שאתם יותר חכמים ממנו? למשל, מורה שלנו לפני שנה כותם אני, הם, אתם וכו', והיא שואלת מה זה, וכל הכיתה צועקת גוף ראשון, גוף שני, גוף שלישי, וזאתי אומרת לא נכון וכאלו, כדי לומר שזה שמות גוף? או מורה אחרת ששואלת מה זה, וצועקים לה שזו י' השייכות, כדי שהיא תגיד חצי שעה לא נכון, ושהתשובה הנכונה היא י' כינוי השייכות? אז... אצלי בבצפר יש ממש הרבה מורים טיפשים שכאלו... וזה בטח לא רק אצלי... אתם מוזמנים לשתף בחוויות (להוציא עצבים). תהנו!

T a M a R a 2

New member
הממממ...

למען האמת,גם אצלי רוב המורים הם כאלו. המורה שלי לצרפתית, לדוגמה, אמרה לנו לעשות עבודה להגשה בכיתה ז', ואמנם אני היום בכיתה ט', אבל עדין לא קיבלתי את העובדה הזו חזרה. עוד מקרה היה שכתבתי במבחן בגיאומטריה איזשהי הוכחה, ובאחד השלבים המורה מחקה את מה שכתבתי וכתבה את אותו הדבר בדיוק! יש לי עוד המון דוגמאות כאלו, ובגללן הגעתי למסקנה- עצם העובדה שהבן אדם בחר להיות מורה, כבר מראה על איזשהי בעיה... (ברוב המקרים..)

chuchi46

New member
כן ברובם D:

אצלינו גם יש כזאת מורה, רק שלנו היא זכרה להחזיר את העבודות אחרי חצי שנה, שנה. והכי מצחיק- היה מבחן באנגלית והיא החזירה אותו אחרי שבוע, ואף אחד לא הבין מה קרה לה! היא תמיד מחזירה אחרי חודשיים מבחנים! ובחנים אחרי חצי שנה! חחח לא משנה...

Ziga

New member
אבל מה עם כאשר המורים טועים?

או לא יודעים משהו לא מסובך מדי בנושא שבו הם מתמחים, רק בגלל שהוא לא בתוכנית הלימודים? כמו שהמורה שלי למתמ' לא יודעת מה זה משולש פסקל. -_- או כשהסבירו לנו על סמים, אמרו לנו ש15% מבני הנוער משתמשים בסמים, אז אם יש לנו 1500 תלמידים בבית הספר, 150 מתוכם משתמשים בסמים. והכי מעיק, המחנכת שלנו עושה לנו שיעורים על משמעות החיים. כל אחד, בסבב, צריך להגיד את משמעות החיים, והתעצבנה עם מי שלא היה לו מה להגיד.. אחר כך היא איכשהו הגיע למסקנה שהיא יודעת את משמעות החיים, והסבירה לנו אותה, כאילו זו אמת מוחלטת..! ואחרי שקמתי והסברתי לה למה היא לא יכולה להגיד את זה, היא ביקשה ממישהי שתכתוב את משמעות החיים על בריסטול, ותלתה את הזוועה הזו על הקיר.. אני גם חושב שצריך להכניס פילוסופיה למערכת החינוך, אבל יש גבול, ראבק. נמ.. אני ממורמר.

באמת מטופש

להגיד את משמעות החיים, כאילו שזה דבר שקיים ודווקא המדע הולך לכיוון של זה שלא קיימת תכלית לקיום שלנו אישה טיפשה או כמו שאני אומר הרבה (מחכה לסקילות) אישה טיפשה מטבח מיטה
אגב, 15% מ-1500 זה 225, סתם שיהיה מדוייק יותר (150 זה 10%).

Ziga

New member
נמ.. אני יודע.

זה למה ציינתי את זה, כי זה מה שהמורה אמרה. =X

את מצפה יותר מדי ממורים

הם בני אדם, יש חכמים ויש לא חכמים בסה"כ אנשים חכמים באמת שיבחרו להיות מורים מרצון - יש מעטים. בגלל השכר הנמוך אפילו מספר האנשים האלו מצטמצם. אבל לזלזל במורים גם אסור, כי את המקצוע שהם מלמדים סביר להניח שהם יודעים טוב. כמובן שיש כאלו שלא, אבל את מסתכלת על בודדים מול רבים אחרים. וגם לי היו הרבה מורים טיפשים, שאת חלקם הייתי צריך לתקן לפעמים, אבל זה מה שיש.

adonshokoo

New member
בחייאת

איזה זלזול מעצבן, כן, המורים הם לא גאוני הדור ורוב הסיכויים לא יודעים 100% על הכל, גם לא על מה שהם מלמדים, הם לא צריכים לדעת, הם יודעים בד"כ 99% ממה שהם מלמדים (ואם מידי פעם תשמעו טעויות אז ביג פאקינג וואט?, כל בן אדם שעובד מבצע את העבודה שלו במאה אחוז?, הם מתבלבלים, הם עושים טעויות, הם חוזרים על אותו דבר שוב ושוב ושוב , אי אפשר לצפות למושלמות למען השם) ובעלי ידע כללי ברמה מסוימת (שבד"כ גם לא קטן) כמו כל בן אדם אחר, אם אתה חושבים שהמורים שלך כל כך טיפשים, צאו מבצפר, לכו ללמוד הכל בעצמכם, הרי מה הסיכויים שבן אדם, שפחות חכם ממכם, יצליח ללמד אותכם?, הרי כל מה שהוא מלמד אתה יודע יותר טוב, הוא טיפש, לך תעביר לו אתה את החומר שלכם. בכלל "אם הוא מורה משהו לא בסדר איתו", תגיד אתה בסדר?, אתה קורה לעצמך בן אדם משכיל ואומר דברים כאלו? ותשמע, אם אתה שוכח לבקש מהמורה שלך מבחן, בעיה שלך, הם בודקים כמות לא קטנה של מבחנים, אמורים לשנן חומר ללמד אותך למחרת, לתכנן בחנים, טיולים, להתעניין בעניינים כלליים מידי פעם אפילו לעזור לתלמידים (שלא חכמים כמוך) ועוד איכשהו לנסות לחיות את החיים שלהם.

Dolo

New member
אני די בטוח שהיא זה בעצם הוא ../images/Emo3.gif

אבל אני מסכים עם זה שהזלזול הזה די מגעיל. בסוף היום, מורים הם גם בני אדם. למען האמת, אני די בטוח שמורים הם בני אדם במשך כל היום.

Ziga

New member
וול, דדבר ראשון,

לי אישית אין שום דבר נגד מורים בכלל, יש לי כמה וכמה מורים שאני מסתדר איתם נהדר, שאני שמח לפגוש ברחוב, ונהנה מהשיערוים שלהם, מתכתב איתם באימייל, ואפילו אחד שאני מדבר איתו באייסיקיו מדי פעם. ראבק, אני אפילו שוקל להיות מורה בעצמי. אבל כשמורה, שאמורה להוות את הדמות המחנכת, אומרת את הדברים הכי מטומטמים שאי פעם שמעתי, ועושה את זה יותר מפעם אחת, אני מתחיל לזלזל בה, כן. לטעות זה רק אנושי, אבל לגמרי לא לדעת נושא שאני די בטוח שהמורה הייתה אמורה ללמוד כחלק מהתואר, בכלל לא לדעת שקיים כזה דבר, ובייחוד אם הוא יחסית די בסיסי, זה משהו אחר. וממש קשה לי לכבד מורה אם היא זורקת טענות חסרות ביסוס, כמו מהי משמעות החיים, ועוד קובעת אותן כעובדות, כשאחרי הכל, במעמדה כמורה יש לה השפעה לא קטנה על התלמידים.

מורה יכול לטעות, אבל

כשתלמיד מתקן אותו, שיקשיב ויקבל, ויבין שהוא לא הכי חכם המון מורים מזלזלים בתלמידים, וזה גרוע מאוד מורה שיעריך את התלמיד, התלמיד יעריך אותו אבל אני מסכים לרוב מה שאמרת, רוב המורים באמת יודעים את החומר, ועושים טעויות אנושיות

Napoliya

New member
אז ככה../images/Emo72.gif

לדעתי ההודעה הראשונה לא הייתה מזלזלת, היא לא נשמעה לי בטון בוטה, מכליל או מתנשא, לדעתי היא העלתה נקודה חשובה ומצערת שמתקיימת יותר מידי, במדינת ישראל. אני בתור תלמידה לשעבר, בתיכון סטנדרטי לחלוטין נתקלתי בתופעה, סבלתי ואף עזבתי את הבית ספר בעקבותיה, כמו שהתוקפני מעלי הציע. (על זה ארחיב אם תבקשו, אבל זה לא הנושא שרציתי להעלות כרגע) לדעתי, מורה צריך להיות בן אדם משכיל, בן אדם סקרן, בן אדם עם ראש פתוח, ובטח שלא בן אדם שיתנקל לתלמיד משום שהוא 'חכם' יותר או שואל יותר מידי שאלות, ולא בולע את מה שמאכילים אותו בקלות. הבעיה היא, שלא תמיד כך המצב
אם זה בגלל השכר הנמוך, הכבוד או החשיבות החברתית שמורה בישראל מקבל, אני לא יודעת, מה שבטוח, זה חלק מהעניין. הפתרונות שכן יכולים לשפר את המצב הם * סטנדרטים גבוהים יותר למקצוע, שמורה יצטרך לדעת הרבה מעבר לידיעת המקצוע שהוא מלמד. * 'בדיקות איכות' למורים כגון ידע/כישורי הוראה/פסיכולוגיה והדרכה. * להחזיר את האצילות למקצוע, ואת החשיבות (שלדעתי עצומה) לרעיון החינוך. מורה צריך להיות מלמד, מסקנה מכך מלומד, משמע מכך, אינטילגנט. * שלא יכפה את 'משמעות החיים' שלו עם תלמידיו, כי לא צריך יותר מידי אינטלגנציה בשביל להבין שאין אחת כזאת, שעובדת לכולם, אם בכלל. * שיבין שהוא דוגמה אישית, ולכן לא יתמהמהה עם תפקידיו כגון החזרת מבחנים והקטנת ראש בשאר בתפקידיו המקצועיים (שוב, ל * שלא יערבב את דעותיו האישיות, לעובדות. ולא יכפה מוסר. * שלא ינצל את כוחו לרעה, ויתנהג בילדותיות, מול תלמידיו. ישנם עוד דוגמאות, אבל לא צריך לקטול לחלוטין, כרגע. אני מאמינה שהרבה יחשבו שאני דורשת יותר מידי, וש'מורה הוא גם בסך הכל בן אדם' כמו שאמר שוב, השכן המלומד מלמעלה, אבל אני אומרת לא, שיהיה בן אדם איכותי, שיהיה מהטובים שיש! שיהיה מורה. חינוך הוא אחד הדברים, אם לא הדבר החשוב ביותר לקדמה (בטווח הרחוק, הכל יחסי). לא צריכות להיות פשרות, שלא לדבר על הויתורים הכואבים שאנחנו רואים היום בשטח. שמעתי רבות על תלונות של מורים על היחס שהם מקבלים מתלמידים(לא מדברת על האלימות, שזה מבחינתי פשע) ואני מוכנה להסתכן ולהגיד שלטנגו צריך שניים. עוד יסקלו אותי אבל, שגם להם יש חלק, וחלק -ג-ד-ו-ל- ביחס שהם מקבלים. מישהו רוצה להעלות את נושא המשטרה?
אני לא אוסיף עוד לעכשיו. בום!@

chuchi46

New member
נממ... מישהו לא הבין אותי נכון..../images/Emo3.gif

נתחיל בזה שאני בת ><; ומה שרציתי לומר הוא לא שכל המורים כאלו, בכלל לא... מה שרציתי לומר הוא שיש גם מורים טיפשים, ולפעמים זה ממש עולה על העצבים... ובגלל שזה פורום חנונים חשבתי שאני לא היחידה שלפעמים מרגישה בשיעור כאילו היא יושבת מול מורה שהוא פשוט טיפש. אז רציתי לפתוח את הנושא לדיון, לראות אם יש כאן עוד אנשים שמרגישים כמוני, וכנראה שלא הבנת אותי כמו שצריך... אגב-בימינו המקרים האלו רק מתגברים והולכים, ובארצינו הקטנטונת אין כלל כבוד למורים- למרצים, פרופסורים ודוקטורים יש יותר כבוד, וזאת משום (לדעתי לפחות) שאותם שומע מי שרוצה לשמוע אותם. את המומרים הרבה מהתלמידים בכלל לא רוצים לשמוע.

תמיר1991

New member
../images/Emo6.gif

ואני אצטרף. קיבלתי היום 88 בהיסטוריה. הציון הכי גרוע שלי חוץ ממתמטיקה ופיזיקה. להזכירכם, היסטוריה זה המקצוע האהוב עלי, אני לומד אותו באו"פ ורוצה להיות היסטוריון. נאמר ו- 88 היה הציון שמגיע לי, הייתי מפיק לקחים ומשפר במבחן הבא, אבל הבעיה היא שהיא הורידה לי על פאקינג בולשיטים, והשיא היה בשאלה האחרונה, על הניו-דיל: היא כתבה לי הערה: "ניתוח נהדר, יפה!" אבל ליד כתבה "28/33" - כלומר, הורידה לי 5 נק', ולא היו שום הערות מסביב... על כל המבחן לא היו עוד הערות חוץ מבסעיף קטן וטיפשי שלא הרחבתי על נושא מסויים כמה שהיה צריך (ואכן היה צריך להוריד לי 3 נק' כפי שירדו). אז למה 88 במקום 97?! מה, כי אני מתקן אותה 3 פעמים בממוצע בשיעור? היא נחמדה והכל, ואני נהנה מהשיעורים, אבל מה הקטע בלתת לי ציון כזה?
והאמת שזו בושה בשבילי, בהתחשב בזה שאני נחשב (תרשו לי להעלים את הצניעות לשנייה) לעילוי בתחום. וזה מרגיז. ולא מגיע לי 88, אבל אני לא תינוק ולא אתבכיין על זה. מילא, באוניברסיטה הוצאתי 92
ועד כאן מונולוג כילוי הזעם, יום טוב
תמיר.

T a M a R a 2

New member
נמממ...

לפחות המורה שלך להיסטוריה יודעת מה ההיערות שלה. במבחן הקודם בהיסטוריה,(שקיבלתי בו 95
), המורה כתב איזשהי היערה לא ברורה. כשניגשתי אליו לשאול מה כתוב בהיערה כי לא הבנתי את הכתב שלו, הוא הסתכל כמה שניות ואמר שהוא לא מבין את הכתב שלו, ועכשיו הוא לא מוצא את הטעות. זנות.

למעלה