מורים לאנגלית ביפן

shuly69

New member
מורים לאנגלית ביפן

שלום! רציתי לדעת אם יש פה מישהו שלימד פעם אנגלית ביפן או מכיר מישהו שלימד אנגלית ביפן או יודע על אפשרות כלשהי לברר על זה? כל מידע יעזור תודה

KX250

New member
מורה לאנגלית

היי אני מורה מה רצית לדעת? לפני כל השאלות איזה דרכון יש ברשותך והאם יש ברשותך וויזה?

shuly69

New member
מורה לאנגלית

יש לי דרכון ישראלי בלבד ואין לי ויזה- איך מוציאים ויזה? (מלבד הויזה הרגילה של 3 חודשים) רציתי לדעת אם זה משתלם בכלל לעבוד בתור מורה לאנגלית? כי אני יודעת שיפן יקרה אילו כישורים נדרשים כדי להתקבל בתור מורה לאנגלית? (אני מסיימת בקרוב תואר באנגלית ללא תעודת הוראה- האם זה מספיק) איך העבודה בכלל? נחמד? משעמם? מתיש? ושאלה אחרונה- עם מי אפשר ליצור קשר בנוגע לעבודה כזאת (איך את הגעת אליה למשל) ואיפה הכי משתלם לעבוד במקצוע הזה? תודה

Tonjin

New member
משתלם או לא?

תלוי באדם, יש כאלה שעושים כסף טוב מאד וישנם כאלה שבקושי שורדים.. כרגיל זה תלוי בכמה אתה טוב, כמה אתה טוב אתה יודע למכור את עצמך, סגנון החיים שאתה רגיל אליו או מוכן להתפשר עליו וכמובן גם במזל.. העבודה כנ"ל, אם יש לך ניסיון בהוראה אז אני לא צריך להסביר לך למה לצפות. בכל מקרה זה נע בין לנסות ללמד את הABC לתינוקות בני שנתיים, דרך גני-ילדים בתי-ספר ואוניברסיטאות, מתנס"ים, בתי-אבות, חברות ועסקים ושיעורים פרטיים מכל המינים והסוגים.. אין כללים או מאפיינים. לגבי ויזה, תצטרכי למצוא עסק (כלומר ביה"ס לאנגלית) שיהיה מוכן לספנסר אותך לויזה (זו פרוצדורה מוכרת ורבים בתי-הספר שמגייסים מועמדים מחוץ ליפן דרך האינטרנט ו/או ראיון טלפוני), הם יכולים לעשות זאת על סמך תואר אקדמי בלבד (בכל תחום שהוא, לאו דווקא אנגלית או הוראה). הבעייה שלך תהיה לשכנע אותם מדוע עדיף להם לשכור אותך מאשר מישהי שדוברת אנגלית כשפת-אם, זה לא יהיה פשוט מהסיבות הברורות וגם מכיוון שללקוחות היפנים עצמם גם אם האנגלית מתמצה בד"כ ב-This is a pen יש דרישות בקשר לארצות המוצא של המורה... מבטא בריטי בד"כ נחשב יותר מזה מהאמריקאי ואח"כ בסדר יורד קנדה, אוסטרליה וניו-זילנד..

guanyin

New member
ובהמשך:

דיברתי פעם עם מורה בריטי לאנגלית. הוא גר בכפר קטן באי קיושו, היה כמעט חסר הוצאות והצליח לחסוך המון כסף. בגלל שאף אחד באיזור גם לא ממש דיבר אנגלית, אז כל החברים שלו היו יפנים, ותוך כמה חודשים הוא דיבר יפנית שוטפת, חי את החיים המסורתיים פחות או יותר, ובגדול נורא נהנה. חברים שלו שלימדו בטוקיו עם אותה המשכורת, גם מאד נהנו, אבל לא חסכו גרוש!

Tonjin

New member
ובהמשך להמשך...

ישנם כמובן אנשים כאלו, אך לדעתי צריך אופי מאד מאד מיוחד בשביל זה.. על כל אחד שנהנה מהחיים שאת מתארת יש לדעתי עשרה שנשברו: לחיות בכפר קטן בלי שום דבר לעשות (בעיירה קטנה לפחות יש בסביבה שיעורים או חוגים שאפשר לקחת או אולי איזו איזקייה אחת או שתיים), בלי חברים, בלי יכולת לתקשר עם אף אחד.. לא קל.. אני גם לא קונה את הסיפורים של כל אלו שטוענים שהם דברו יפנית שוטפת אחרי כמה חודשים (אגב, לדעתך אפשר לדבר סינית שוטפת תוך כמה חודשים?). מן הסתם ישנם יחידי-סגולה שיוכלו להסתדר ואפילו להסתדר יפה בחיי-היומיום לאחר כמה חודשים, אבל כשאתה לבד וגם הזר היחידי בסביבה אתה רוצה לדבר לפעמים על נושאים יותר משמעותיים ממחיר הטופו, מזג האויר מחר או הזמנה במלון... אני מכיר אנשים שהלכו על "תסריט הכפר הקטן" כדי לשפר את היפנית שלהם וזה אכן עזר להם פלאים - כולם הלכו לשם עם בסיס מוצק..

Ryo

New member
רצוי גם חזות אירופאית ד"א. נשמע רע

אבל ככה זה.

jonathan18

New member
אפשר לקבל הפניות?

היי עם מי אפשר ליצור קשר, אם יש אתרי אינטרנט או טלפון והאם אפשר להגיע ללמד לתקופות קצרות של 3 חודשים ביפן האם גם סטודנט יכול ללמד אנגלית בכפר נידח?

KX250

New member
תשובות

לא.! ללמד אי אפשר אם אין לך וויזת עבודה או ש-בן\ת הזוג יפנית משמע נשוי. אני מלמד בקיושו המשכורת נעה בין 250.000 ל 300.000 יין לחשבון קל תורידי את האפס האחרון ותהפוך לדולרים. [email protected] את כול תשובותיך תוכלי לקבל באתר הזה. לגבי רמת אנגלית אני דובר אנגלית ברמה גבוה וכך גם ישראלי אחר שסידרתי לו לעבוד בחברה שאני עובד אך ידוע לי על מורים אם אנגלית ברמה לא הכי טובה שגם הם למרבה הפלא לימדו אנגלית. תכין רזומה באתר ששלחתי לך את הלינק שלו וישלחו לך הצעות עבודה. נ"ב לא לבעס אבל בלי וויזה הסיכוי הוא 1 ל 100 אבל שיהיה בהצלחה. אל תתביש לשאול מה שאתה רוצה

ryurach

New member
מורידים שני אפסים ולא אחד

בשביל להמיר יין לדולר צריך להוריד את שני האפסים האחרונים ולא רק אחד (הלוואי וזה היה אפס אחד)

KajaGugu

New member
זה אפילו יותר גרוע מזה...

בתאילנד היו המון סיפורים על חברה שחורים שיכולים להיות מורים מעולים לאנגלית אבל אף אחד לא מוכן לקבל אותם לעבודה. המנהלים של בתי הספר לאנגלית שגם הם אמריקאים או בריטים טענו שרוב התאילנדים לא מוכנים לקבל אדם שחור כמורה לאנגלית. הכרתי מנהל כזה והא נאלץ לפטר פעם מורה אמריקאי/היספאני בגלל שהלקוחות התלוננו שהוא "כהה מדי".

airdene

New member
ויש גם סיפורים אחרים

באוסקה קיימת רשת בי"ס לאנגלית בשם wisdom 21, הרשת הוקמה ע"י צעיר אפרו-אמריקאי. הבחור היה הראשון שמכר זכיונות לבתי ספר turn key ועשה שם הרבה מאוד כסף. יצא לי להכיר הרבה מאוד אירנים/פאקיסטנים וכיו"ב שחומי עור שעבדו כמורים לאנגלית ורמת האנגלית שלהם לא היתה משהו להתגאות בו... הם פשוט יצרו אצל מעסיקיהם ולקוחותיהם תחושת נוחות והתאמה...

Tonjin

New member
ברור שיש, תמיד יש..

בכל מקרה, ראוי לתת את הדעת שלתאילנדים (ואני שומע שגם לסינים ולקוראנים ויודע ממקור ראשון שגם לאפריקאים, אבל זה לא קשור) יש איזשהו "תסביך נחיתות" בקשר לצבע הכהה, היפנים חולקים דיעות יותר מערביות אמריקאיות בקטע הזה (שזוף זה יפה, שחור זה COOL וכו'). זה כמובן כיום, מכרה אמריקאית שחורה שלי (שהיא יחסית גם די גבוהה) מספרת שכשהגיע ליפן לפני כ-30 שנה, כשהייתה משוטטת באיזור הכפרי בו גרה אנשים היו נמלטים ממנה בצרחות (האסואצייה בתרבות היפנית העתיקה לאדם גבוה ושחור היא של שד או רוח רעה, לא של זמר ראפ, כדורסלן או סוחר סמים)

KX250

New member
תגובה חזקה

אהבתי אבל קצת גלשתם לא? אחי שיהיה לך בהצלחה אם תצטרך משוה אני מקווה לעזור. נ"ב שחור עדין נחשב נחות ביפן {לא אצל הצעירים} וסתם לידע כללי רוב גדול מהיפנים שתישאל מה השעה בלילה מאוחר יברחו כל עוד נפשם בהם . קטע מוזר כזה..

KX250

New member
ניראה לי שאני צריך אולפן

כמה טעויות יאללה שכחתי לרשום

Charlie

New member
KX250

אתה חי ביפן ומלמד אנגלית... בקצב הזה אם אתה לא חוזר לארץ תוך שנתיים-שלוש באמת תצטרך אולפן. שמע, אולי תקבל סל קליטה והטבות של עולה חדש?!

KX250

New member
צרלי

קודם כל סליחה על ההתפרצות בפורום זוגות מעורבים. אחרי שניסיתי כל כך חזק ללמוד יפנית {לפני חמש שנים .דרך אגב נשמע כמו תירוץ צולע} העברית שלי התדרדרה באופן משמעותי {אוצר מילים} . לגבי הסל קליטה הלוואי .. בינתים רק חול יצא מהמדינה שלא נדבר על ביטוח לאומי שבחיים לא שילמתי ואין לי מושג בכלל מה זה וכמה אני חייב.. צרלי {דרך אגב ככה רושמים את שמך} יום טוב לך.

Charlie

New member
5 שנים???

אתה חי שם כבר 5 שנים? תחכה עוד קצת ותגיע לארץ בתור "תושב חוזר" ותזכה להטבות... חבל שתפספס את זה בגלל כמה חודשים... לגבי ביטוח לאומי - גם ישראלי שחי בחו"ל חייב לשלם? לא ידעתי... יום טוב גם לך. צ'רלי

KX250

New member
צרלי

כן גם תושב חו"ל חייב לשלם. ואני אם המזל שלי ישנו לי את זה שוב כמו ששינו בתחילת 2005. מציק לי מאוד במיוחד להשאיר את האוטו שאני מאוד אוהב {מבלי אפשרות לייבא אותו לארץ}

Charlie

New member
למה אתה לא יכול להביא אותו לארץ?

כתושב חוזר אתה יכול... אבא שלי "עשה קניות" לאחר 10 שנים בקליפורניה ובא לארץ עם רכוש רב, כולל רכב. איזה סוג רכב זה?

למעלה