מורים לאנגלית ביפן

KX250

New member
הבעיה

החוק לגבי תושב חוזר ובכלל הטבות משתנה לפחות פעמים בשנה ואני עוקב אחרי זה אם יד על הדופק.לכן זאת הסיבה שאבאב שלך יכל לייבא רכב לגבי שאר הדברים לא קשה במיוחד והחוק כעיקרון נשאר אותו דבר. האוטו זה מיצובישי פאגרו פתוח 2800 סמ"ק מוגבה שתי טלוויזיות וציו יקר מאוד ההגה בצד ימין אבל גם את זה כבר ביררתי ולהעביר לצד שני אפשרי לא זול אבל אפשרי . יש לך עוד פרטים לגבי איך שאבא שלך עשה זאת {מתי .מיסים וכו"} תודה אבי

Charlie

New member
אבי....

ראשית, ראיתי הודעה שנחסמת מלהיכנס לפורום זוגות מעורבים... מה עשית? שלא תגיד שלא הזהרתי אותך! שנית, אבא שלי עשה את זה לפני המון שנים, החוק כבר השתנה מספיק פעמים מאז. שלישית, אולי אני מבזבז את הזמן שלי בישראל, אם ביפן אתה מרוויח כלכך טוב, חי טוב ונוהג ברכב כזה, הא?!
במקומך - לא הייתי חוזר...

KX250

New member
צ"רלי

סתם אחי אני מרגיש אידיוט כל כך הרבה בולשיט בפורום אחד הוציא אותי מכליי. אני לא אוהב ישראל יותר מכל אחד אחר אבל מעניק למדינה את כבודה. הסיפור הוא כזה היתי בביקור מולדת לפני חודש וקצת וחזרתי אם FUCKING HOME SICK לא יוצאת לי מהראש המדינה האנשים האוכל {וזה לא ביקור ראשון}, מקפיד על אחד לשנה -- שנתים אבל הפעם זה היה שונה יותר מידי טוב היה לי הסיבה העיקרית היא כניראה שבאתי לביקור קצר {בקושי שבוע} ונשאר לי ממש טעם טוב בפה ..הדשא של השכן תמיד יהיה ירוק יותר היתי מוותר על הכל בשביל חיי חברה כמו בארץ . צ"רלי אתה נראה לי בחור על הכיפאק אז מה הסיפור שלך? מה עושה מאיפה הכרת את החברה וכו"

Ryo

New member
לא צריך לשלם

נראה לי שיש לך טעות. במרץ דיברתי עם רואה חשבון בארץ שבדק לי את הנושא. כמובן שזה אומר שכאשר (אם בכלל) אני אחזור לארץ אז תהיה לי תקופה מסויימת שאני אצתרך להמתין תקופה מסויימת עד שאני אוכל לקבל את כל הזכויות שהייתי זכאי להן כשגרתי/עבדתי בארץ. לא חושב שמי שירד מהארץ משלם משהו, ויש יותר ממקרה אחד של אנשים שירדו וחזרו.

ביטוח לאומי

צריך לשלם, גם אם אתה חי בחו"ל. הדרך היחידה לא לשלם היא להצהיר על עצמך כתושב חוץ, ואז אתה מאבד את כל הזכויות שלך. אולם כדי להיות תושב חוץ, יש תנאים מסויימים שצריך למלא. חוץ מזה, אחרי 5 שנים שאתה לא בארץ, ביטוח לאומי עושה את זה בשבילך, וגם אם שילמת יחזיר לך את כל הכסף. אם אתה חי בחו"ל יותר משנתיים, כשתחזור, על כל שנה בחו"ל תצטרך להמתין חודשיים. זה פחות או יותר מה שאני הבנתי. יש מידע מפורט מאוד בנושא בטאג ליין של פורום ישראלים בחו"ל.

Ryo

New member
לזה התכוונתי.

אני מעדיף לאבד את כל הזכויות לתקופה מסויימת, לשלם ביטוח רפואי באופן פרטי עד סוף תקופת ההפשרה אבל לפחות אני לא צריך לשלם מס בארץ (הכנסה) באופן חוקי.

KX250

New member
לא מסכים איתך אבל זכותך

לאבד את האזרחות לא מומלץ.. אולי אדם שיצא מהארץ לפני חודש ועדין בהתלהבות{ככה אני היתי} יכול לחשוב כך. עדיף לשלם .שקט נפשי {לא שאני משלם אבל זאת דעתי}. תחי מדינת היהודים..חוץ מזה ביטוח רפואי ביפן הכי זול 50$ והכי יקר 10% מהמשכורת משמע 250$ לחודש{פאקינג כואב} יום טוב

Ryo

New member
לא קשור!

אני ממש ממש לא מאבד את האזרחות שלי!!! אני אזרח ישראלי רק לא תושב המדינה, אין הגיון בכך שאני אשלם מיסים בארץ (בטח לא לעשות תיאום מס הכנסה) בהנחה שאני לא מתכוון לחזור לשם בקרוב (כל עוד זה תלוי בי). איך אתה מבטח את עצמך ביפן? קנית ביטוח בארץ? ביפן החברה שאני עובד בה מממנת לי את הביטוח הרפואי.

KX250

New member
RYO

מה קורה איתך אתה נראה סהרורי תהיה רגוע אחי... כן גם אותי החברה מבטחת אך לצערי זה עולה לי 10 % ולהם 10%. מאוד יקר ואי אפשר לבטל את הביטוח {דרך אגב ביטוח רגיל עולה כ3-5 אלף יינים} יום טוב MO CHOTO SHIZUKA NO HO GA EI/ התכוונתי שקח את הפורום בכיף פשוט לא מצאתי את המילים

אף אחד לא מאבד אזרחות...

למיטב ידיעתי אי אפשר לוותר עליה, ומצד שני גם לא בעיה לקבל אותה אם אתה יהודי... השאלה היחידה היא האם אתה מעדיף לשלם 10% מהמשכורת עבור ביטוח בריאות, או 50% מהמשכורת למס הכנסה בארץ... (או השלמה למדרגת המס הקרובה) (אם כבר מדברים על פאקינג כואב...). למה? כי בתי משפט החליטו שאם אתה משלם ביטוח לאומי, אתה צריך לשלם גם מס הכנסה. הרי אתה נהנה מכבישים, אוטובוסים תשתית ובטחון, במדינת ישראל. אה, בעצם אתה לא, בעצם, גם מי שחי בישראל לא נהנה מהנ"ל, אז לאן לעזאזל הולך הכסף
??

Charlie

New member
אפשר לוותר על האזרחות הישראלית

אם יש בידיך אזרחות אחרת ואתה חי בחו"ל - ע"י משלוח מכתב בקשה לשר הפנים. בכל מקרה, זה נתון לשיקול דעתו אבל בד"כ אם יש בקשה כזו היא תתקבל. כמובן שמכוח חוק השבות כל יהודי או "חצי יהודי" יכול לקבל אזרחות יהודית אוטומטית עם בואו להתגורר בישראל. אגב, אני לא מבין למה שישראלי שחי בחו"ל צריך לשלם מס הכנסה בישראל?! אם אתה חי בחו"ל ועובד שם - תשלם למדינה בה אתה עובד וחי. אגב, גם אני לא יודע לאן הולך הכסף... ישראל היא אחת המדינות עם המס הגבוה ביותר במערב לעומת תנאים סוצאיליים לא מהגבוהים. אז לאן הולך הכסף? הנעלם הגדול!

אMור

New member
אתם עושים את עצמכם או מה?

לא גדלתם והתחנכתם בארץ השחיתות והקומבינות? בארץ בה מפזרים מיליונים על הטבות לשרים וח"כים? על מיליונים שמוזרמים מכספי הביטוח הלאומי שאתם משלמים לרשות הפלשתינית? על מיליונים שנזרקים על גדר הפרדה שנבנתה בטעות ונהרסה קליל? "לאן הולך הכסף"... נו באמת.
ולא רק שהכסף שלכם הולך למקומות שכאלו, הוא אפילו לא מספיק, כך שצריך לקחת מהחלשים ולקצץ להם בקצבאות (חוצפה ששווה תביעה בביה"מ הבינלאומי בהאג) וכמובן, במקביל - לתקן הטבות מס לעשירים... לא אמרתי מילה על הקיצוצים במערכת החינוך...

Tonjin

New member
תבדוק מה קורה איתך ../images/Emo3.gif

אני לא זוכר שאף אחד ממש ברח ממני עד עכשיו.. (מה שכן היו כאלה שטענו בתוקף שהם לא מדברים אנגלית למרות שפניתי אליהם ביפנית...
) בקשר לידידה, היא הייתה חוצה שדה באמצע היום ואנשים שהיו רואים אותה מרחוק היו נמלטים על נפשם, חלקם בצעקות...

KX250

New member
בצעקות ?

לא בזה לא נתקלתי ..חשוב לציין אני בא מהכפרים ביפן ולכן לראות פה זר נדיר ביותר! דרך אגב עדיין ביפן?

ryurach

New member
תושב חוזר לפי החוק החדש

לפי החוק החדש מקבלים תושב חוזר אחרי שנתתים בחו`ל . ומי שתושב חוץ לא משלם ביטוח לאומי, לי החזירו את הכסף. וכמובן כשחוזרים לארץ צריך לחכות חודשיים על כל שנה בחו`ל בשביל לקבל שוב ביטוח בריאות ועד אז משלמים באופן פרטי. בהצלחה רחלי ביפן

למעלה