מורכבות פרק ב' - האם הילדים יכולים לבוא אליי תמיד?
הי,
קראתי את דברייך ואת השרשורים מטה.
אני אנסה לתת לך כמה נקודות מבט לטעמי, שיכולות תסייע לך להתמודד עם הדילמה:
1. אין לי ספק שאתה בת זוגתך יצרתם משהו מאוד יפה יחד, ואין לי ספק שהאבהות שלך מרכזית בחייך,אחרת הילדים שלך לא היו מבקשים להגיע, ולא מוצאים אצלכם בית ופינה חמה. תוקירו עצמכם על כך זה לא מובן מאליו.
2. גם אתה וגם בת זוגך דמויות משמעותיות בחיי הילדים שלכם, אם תרצו ואם לא. הם באים אליכם, הם גרים אצלכם (מי יותר מי פחות), הם מסתכלים עליכם, הם לומדים מכם, הם סופגים ממכם.
עכשיו השאלה היא,
מה אתם רוצים להקנות להם? אילו ערכים הייתם רוצים שהם יגדלו לאורם?
אילו ערכים אתם מאמינים שצריכים להיות במשפחה?
האם אתם מאמינים שהבית של ההורים הוא הבית של הילדים תמיד, בכל מקום ובכל שעה?
מה אתם רוצים כל אחד עבור ילדיו הביולוגים שלו?
האם חשוב לכל אחד מכם, בכנות, שלילדיו הביולוגים תמיד יהיה מקום להגיע אליו, שבו הם יוכלו להרגיש הכי רצויים, אהובים, שייכים, בטוחים, ששם מקבלים אותם כמו שהם?
האם חשוב לכל אחד מכם שלילדיו הביולוגים יהיה מפתח, ולא תהיה להם בכלל שאלה אם מותר להם להגיע או לא? (אולי רק לעדכן מראש, זה בסדר, אך לא כדי לקבל אישור).
אם התשובות לכל השאלות האילו, כל אחד ביחס לילדיו שלו היא כן, ואני מאמינה שזה כך, אז המחוייבות שלכם בעיניי,
היא ליישם את מה שאתם מאמינים בו גם עם הילדים של בני הזוג שלכם.
בעניין הזה בעיניי, יש לכם אחריות משותפת לכל הילדים, אם אתם יחד, ולא משנה היכן הילדים גרים.
אני מאמינה שאי אפשר להיות דוגמא אישית לחלק מהילדים ככה, ולחלק מהילדים אחרת.
3. שאלות נוספות ששווה להעלות ביניכם, שיכולות לעזור לכם להפסיק לריב:
- איזה בני אדם אתם רוצים שהילדים שלכם יגדלו להיות?
- איזה מודל להורות וזוגיות אתם רוצים להראות להם?
- מה מנחה כל אחד מכם כבן אדם בחיים בכלל (עזבו כרגע זוגיות ומשפחה) - אם יש שם נתינה, אהבה, סבלנות, הכלה, הקשבה....אז על כל אחד מאיתנו, לחיות את הערכים האילו בכל תחומי חייו - זה נקרא איניטגרטי, וזה מפתח לחיים מאושרים.
4. אני חושבת שבפרק ב' במיוחד אנחנו צריכים לתת לכל אחד מאיתנו את ה"חופש להיות אבא" וה"חופש להיות אמא"
אנחנו צריכים לסמוך אחד על השני, שכל אחד מאיתנו יודע הכי נכון מה טוב ומה מתאים לו ולילדיו, ולתת לו את הגב והתמיכה.
היום הם רוצים לבוא יותר, אולי מחר ירצו לבוא פחות,, אולי מחרתיים הבן שלה לא ירצה לבוא, אולי פתאום יתנגד לך, או הם יתנגדו לה... לכו תדעו...
החיים בפרק ב' כל הזמן משתנים, הילדים גדלים, אתם משתנים, עוד תתמודדו מול הרבה דילמות ושינויים.
מה שיחזיק אתכם יחד הוא החופש שתתנו אחד לשני להיות האבא/ האמא של הילדים הבילוגים שלכם, ולסמוך אחד על השני כל שההחלטות שכל אחד מכם יקבל ביחס לילדיו, הן הטובות והנכונות ביותר, מעצם העובדה שהם האבא / האמא היחידים שלהם.
גישה שכזו תאפשר לכם גם לחיות בזוגיות טובה ומעצימה, ולהיות סביבה תומכת אחד לשנייה - זה הבסיס לכל.
שב עם זוגתך ועשו שיחה, ענו על השאלות לעיל.
וזכרו עוד דבר,
אם בת זוגך היא המשפחה שלך, ואתה המשפחה שלה,
אזי הילדים שלה גם הם המשפחה שלך, והילדים שלך גם הם המשפחה שלך.
(תחשבו על זה, מעבר לרגשית, מוסרית, אפילו לוגית זה כך....
)