מורכבות קצת אחרת

iridium77

New member
מורכבות קצת אחרת

יצאה לי מגילה הפעם. טוב, מזמן לא סיפרתי מה קורה... למי שלא מכיר את הסיפור שלנו: נישואים שניים של שנינו, באוסטרליה. ביחד ארבע שנים וחצי. לו - שתי בנות מנישואים קודמים: 19 ו-24. לנו - בת אחת (2.5) ואחת בדרך,
תגיע עוד חודשיים בתקווה. עם הבנות שלו היתה לי דרך ארוכה ולא פשוטה. עם הקטנה התהליך היה יותר אינטנסיבי כי היא גרה איתנו בהתחלה (עברה לאמא שלה לתקופה קצרה ובסוף חזרה אלינו עד היום). אחד המאבקים שלי בעניין הבנות (ובעיקר הקטנה) נסב סביב עצמאות. באופן כללי, לי יש ציפיות עצמאות הרבה יותר גבוהות מאשר לו. חלק מזה הוא הבדל תרבותי (נוער ישראלי הרבה יותר עצמאי מנוער אוסטרלי). חלק מזה הוא השפעה של האמא של הבנות (אישה שהתרחקה מעצמאות כמו מאש. היום, למשל, מעל גיל 40, היא גרה אצל ההורים, למרות שהיא עובדת). בכל אופן, אני דחפתי לעודד ולדרוש עצמאות, בעלי הרגיש מחוייב לגונן ולסייע, אבל הגענו לאיזה עמק-שווה. גם הבת שלו מצאה את שביל הזהב, ומצד אחד היא מפתחת עצמאות (היא לומדת באוניברסיטה, עובדת, מתנייעת לבד בעיר), ומצד שני - נשענת עלינו במידה שמקובלת עלינו (גרה אצלנו, מדי פעם מקפיצים אותה לעבודה או לחבר, אבל תמיד יש לה אלטרנטיבה של תחבורה ציבורית). אז הכל סבבה. אלא מאי? לבת הזו יש גם חבר. ולהורים שלו יש תפיסה אחרת לגמרי של עצמאות. בגיל 21 (שלו), הם עדיין די מגוננים. אמנם, הוא לרוב חייב להשתמש בתחבורה ציבורית כדי להסתובב בעיר, אבל בהרבה דברים אחרים - הם מרגישים שזו היא זכותם וחובתם להתערב ולעשות. לפני כשנה הם הודיעו לנו שהם התארסו - הם ביחד כשנתיים. אחרי ההלם הראשוני (שלנו), ביררנו למתי מתוכננת החתונה ונרגענו - רק אחרי שהיא תגמור את התואר (עוד 3 שנים). אחרי שבועיים הגיע אלינו המסר מההורים שלו שהם ישמחו לחלוק איתנו את הוצאות מסיבת האירוסין.
אנחנו לא הבנו למה בכלל צריך מסיבת אירוסין. אמא שלו לקחה פיקוד על כל עניין קיום המסיבה (הבת של בעלי בכלל לא חשבה על מסיבה כזו מלכתחילה, בטח לא ברמה של אירוע באולם), ואז על תכנון כל הפרטים - כולל קייטרינג וכו'. המתנה שלנו לאירוסין היתה כרטיס טיסה לזוג הצעיר לניו-זילנד, כדי שיחוו משהו קצת יותר מבוגר מנסיעה משותפת לסופשבוע. המטרה היתה לתת להם משהו משמעותי לחסוך לקראתו, לתכנן משהו ביחד, וגם לבלות ביחד זמן לא במסגרת של יומיום מוגן עם אבא ואמא. זה קצת כמו לקנות למישהו טיול לסיני, או ליוון - רק עם פחות סיכונים והבדלים בין הארצות. אמא שלו התערבה בכמה שיותר פרטים - היא קנתה להם את הציוד לקחת לטיול (כולל בקבוקים קטנים של שמפו לקחת על המטוס...). היא ניסתה בכל כוחה לכפות עליהם לו"ז של טיול, עם אתרים ומקומות לבקר. אני ממש גאה בבת שלו שעמדה על שלה - היא טיפוס מאד מרצה, אז שמחתי לראות אותה מתעקשת על מה שחשוב לה לשם שינוי. בטיול עצמו - לא ממש היתה להם הפסקה ממנה. היא הסיעה אותם לשדה התעופה (שעה וחצי נסיעה ברכבת, שמביאה אותם ישירות לטרמינל). היא התקשרה אליהם לסלולרי הניו-זילנדי כל יום. אנחנו התקשרנו אליהם פעמיים. פעם אחת החזרנו צילצול, ופעם שניה כשהם התארחו אצל קרובי-משפחה, אז דיברנו גם עם הקרובים. כשדיברנו איתם, הם שאלו אם נוכל לאסוף אותם כשהם חוזרים. אמרנו - בשמחה, נאסוף אתכם מתחנת הרכבת. כי בעינינו, בני 21 ו-19, שמרגישים בשלים להקים משפחה, צריכים להיות מסוגלים לתפוס רכבת יחידה בארץ מולדתם. (מדובר ברכבת מאד נוחה ונגישה, משהו כמו לתפוס רכבת מהטרמינל בבן גוריון ולהגיע איתה לבאר שבע). אחרי שיחה שלהם עם אמא שלו, הוחלט שהיא תאסוף אותם משדה התעופה. ~אנחה~ כנראה שזה חוק-שימור-הנאחס. לא הייתי צריכה להתמודד עם אקסית מתסכלת, שמנחילה ערכים שונים משלי, וחותרת תחת מאמצי, אז קיבלתי אותה בהפוכה עם המחותנת.

קראתי עד הסוף, ו............

נשמע "הכל דבש". באמת. כמובן שהחמות (עדיין לא...) מעצבנת, אבל לא נשמע משהו מעבר. אז הסיעה אותם משדה התעופה, עוד תהיינה הזדמנויות שהילדה תיתנהל בכוחות עצמה. או שלא... זה בעיקר תלוי בה, לא בכם. בטוח שלא בחותנת.

azaria

New member
Hair of the dog thet bit you

קודם כל מזל טוב! לב העניין הוא רמת העצמאות של הצעירה הזו והארוס שלה. היא, בחורה אוסטרלית, בת של אבא אוסטרלי רגיל ואמא אוסטרלית אובר-תלותית לפי התיאור שלך. הוא, בן להורים מאוד מאוד תומכים ומעורבים (שימי לב להבדל בין מעורבים לבין מתערבים). והנה את, בסך הכל בת הזוג החדשה של אביה, אמא חורגת - מגיעה מאיזה חו"ל עם רעיונות משוגעים על עצמאות ומנסה בכוח להרחיק את הבת מהתמיכה והחום והביטחון שמשפחה אמורה לעטוף בהם את הדור הצעיר (לשיטת האוסטרלים או לפחות האוסטרלים הספציפיים שלך. כולם!) עצתי לך היא לא להיכנס לתפקיד האמא החורגת המירשעת. תפנימי שכך נהוג במקומותיכם ושכך כנראה טוב לבחורה הזו. יכול מאוד להיות שהיא בחרה את הבחור דווקא בגלל התכונה הזו שלו ואולי אף בגלל האמא הנהדרת שלה שסוף סוף מספקת לה את החיבוק החם שאת חווה כחונק ואילו היא חווה כחם ומשרה ביטחון. לכן, יכול להיות שדווקא אם את תתחילי יותר לעזור "ולהתערב" (ולפרגן לבעלך לעשות כך גם הוא, כמו שהוא כנראה רוצה ומרגיש מחוייב) - כך היא פחות תצטרך לקבל את זה מההורים של בן-זוגה. ואז, אם נדבר רגע במספרים - במקום לקבל רק 2 ממך ולהשלים זאת על ידי 9 מאמא שלו - היא תסתדר נהדר עם 4 ממך "ורק" ממנה. וזה בהפוך על הפוך דווקא אומר שהיא יותר עצמאית. כי נשאר לה לעשות את כל העבודה בין 7-10 במקום רק 9-10.

iridium77

New member
הפוך על הפוך תמיד חביב עלי

ואני רואה את ההגיון שלך, עזריה - אם משהו חסר לה, תני לה אותו ותראי איך היא צורכת פחות מאחרים. ההגיון הזה באמת עודד אותי לארגן יותר אירועים משפחתיים, כי היא בילתה הרבה אירועים עם המשפחה שלו, מה שגרם לי לחשוב שאולי זה חסר לה. לא היה לי קשה לעשות את זה, כי זה משהו שהתאים לתפיסה שלי ולראית העולם שלי. אני לא חושבת שהורה צריך לעשות מה שמנוגד למה שהוא מאמין בו. גם לא הורה חורג. אז לא נראה לי שנאמץ את גישת ה"בואו נעשה בשבילכם". אני מאמינה שהם מסוגלים לפעול בשביל עצמם, ושלא סוף העולם אם הם יטעו. מטעויות הם ילמדו. לעניין המעורבות מול התערבות - לפי מה שהבת מספרת לי, היא חווה את זה מאד כהתערבות, וכהשתלטות. היא מרגישה שהיא צריכה "להתחרות" בהשפעה של אמא שלו, ומחפשת דרכים להגביל אותה. לדוגמה, באחד הערבים שמעתי אותה מתכננת בטלפון את הטיול עם החבר. לא הקשבתי לתוכן השיחה, אבל הטונים הפכו נרגזים יותר ויותר. אחרי שעה היא ניתקה וסיפרה לי שאמא שלו התערבה כל הזמן ופסלה את כל מה שהיא הציעה. אחרי כמה ימים היא אמרה "רק כשהצלחתי לתפוס אותו בלי אמא שלו בסביבה, הצלחנו להסכים על פעילויות". לטענתה, אמא שלו היתה משוכנעת שברגע שהם ינחתו בניו זילנד (אחת המדינות הכי בטוחות בעולם...) ישדדו אותם, יאנסו אותם, וישליכו את גופתם לשוחה בצד הדרך. לאו-דווקא בסדר הזה. אולי היא דווקא מחפשת אמא למרוד בה... בי אין מה למרוד כי אני כבר לא מתנהגת כמו סמכות, ובאמא שלה היא לא מכירה יותר כסמכות.

iridium77

New member
~אנחה~

את צודקת, ובאמת הסעה משדה התעופה היא מקרה גבולי, לא משהו קיצוני. זה פשוט מתחבר לכל ההתנהלות שלה, שמכוונת לגונן ולהאחז בבן שלה בכל הכוח... בניגוד לרצון שלנו, שהילדים יתבגרו (ויתבגרו באמת, לא רק על הנייר). לפחות ה"ילדה" בעצמה לא מרוצה מהשתלטנות הזו. ובסופו של דבר, זה יהיה מאבק שלה, לא שלי. סחתיין עלייך שקראת עד הסוף.

אדמiנית

New member
דוגמא מצוינת

למה שקורה שהילדים שלנו גדלים, וההחלטות לגביהם כבר לא שלנו אלא שלהם. אין לך מה לעשות בעניין. כמו שעזריה כתב, אולי ההתחברות של הבת עם הבחור הספציפי הזה, היא דווקא בגלל מידת העצמאות המופחתת שלו. את כותבת על התנהלות החותנת - "שמכוונת לגונן ולהאחז בבן שלה בכל הכוח... בניגוד לרצון שלנו" את צריכה להבין שהרצון שלכם משחק הרבה פחות תפקיד כשנכנס עוד גורם לתמונה. מה שיקבע בסוף זה הרצון של הזוג הצעיר ולא שלכם. את כותבת שהילדה בעצמה לא מרוצה מהשתלטנות הזו ובסופו של דבר זה יהיה מאבק שלה. נכון. תני לה להאבק את המאבקים שלה. אין לך ברירה. את לא יכולה למנוע מאמא שלו להתקשר אליו מאתיים פעם ביום, את לא יכולה למנע מאמא שלו לקנות לו את כל מה שצריך לטיול, ואת לא יכולה למנוע מאמא שלו להביא אותם ולקחת אותם משדה התעופה שנמצא בסוף העולם ימינה. את גם לא צריכה לדעתי. אם וכשיבקשו את עזרתך, תציעי את מה שאת מוכנה לעשות, וכמו שאומרים בבדיחה: ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו (אלא יבקשו מאמא שלו, והיא תציע בשמחה משהו שימצא חן בעינהם). אין לך מה לעשות חוץ מלקוות שזרעי העצמאות ששתלתם בילדה ינבטו ויצמחו והיא תרצה להיות עצמאית ובלתי תלויה בחמותה או בכל אחד אחר לצורך העניין. ואחרי כל זה, שיהיה מזל טוב לזוג הצעיר

iridium77

New member
אני באמת צריכה לזכור את הזרעים

ולזכור שזרענו זרעים, אז לא לצפות לפירות תיכף ומיד. יש לי הרגשה שעניין הנסיעה לשדה התעופה הוא יוזמה ולחץ של האמא, יותר מאשר של הזוג... אבל כמו שאמרת, זה מאבק שלהם. לא שלי. תודה על האיחולים

אני יודעת שתמיד יש אולי חשש שכזה...

אולי הילדה תעדיף את החמות, ותבעט בנסיונות להקנות לה עצמאות. אז אולי באמת... זה תלוי רק בה... בכל אופן יש לה לפחות שני מודלים, אז אי אפשר להגיד שאין לה מספיק מודלים הוריים לבחור מתוכם (ואולי יתווספו עוד, בהמשך...)
...

iridium77

New member
מודלים. לגמרי.

את ממש צודקת - אני צריכה להסתכל על זה כעל הצעה למודלים. זה התפקיד שלי עכשיו - להציע מודל. כמו שאדמונית אמרה: תרצה - תיקח. אני לא צריכה לכעוס שמישהי אחרת מציעה מודל חלופי. ובטח לא כשנראה שהמודל הזה מעצבן את הילדה. תודה רבה לכולם על כל ההתיחסויות. נקודות המבט שלכם מאד עוזרות לי להבהיר לעצמי דברים.

קראתי הכל (ולרגע דמיינתי את עצמו שוב גרה

באוסטרליה) אז יש לה חמות ויש לה בן זוג והיא לומדת יפה איך להתסדר איתם ולהתנהל במערכת היחסים הזו. לי נשמע שהכל דבש. שתהיה לידה קלה

iridium77

New member
תודה

זה מן פחד כזה ש"כוחות האופל" יגררו אותה חזרה למקום שממנו עבדנו קשה כדי להוציא אותה... אני צריכה לסמוך עליה קצת יותר כנראה.

down under 1

New member
ואפילו לא בקצוות של אותו הצד

ועדין מרחק של בערך 1,500 קמ ביננו

iridium77

New member
מה זה 1500 ק"מ?

זה כלום! במחוזותיך הם לא לוקחים 700 ק"מ ברצינות. נכנסים לאוטו בחמש בבוקר, נוסעים נוסעים נוסעים, ומגיעים בול בזמן לצהריים/ (אצלנו לוקחים את זה קצת יותר ברצינות, בגלל הפקקים).

down under 1

New member
האמת שזה באמת כלום

אז בא לך לקפוץ לקפה? אפילו מוכנה לאפות עוגה לרגל המאורע. ראשון ארחה"צ ככה, הולך?

iridium77

New member
בפעם הבאה שאני בסביבה, בשמחה

יש לי כמה חברות שגרות בשכנות אלייך. והאמת, מאד הייתי שמחה לקפל פה את הבאסטה ולעבור לQLD. אם לא המשפחה, כבר הייתי שם. תודיעי לי אם את באיזור סידני - קורה שגם אני שם. יש להם יופי של בתי קפה

למעלה