מותר או אסור לרכוש את הכלים הללו ?

מותר או אסור לרכוש את הכלים הללו ?../images/Emo2.gif

בחודש האחרון התמכרתי לתחביב חדש והוא פתיחת מנעולים ללא המפתח אלא ע"י כלים שונים. הריגוש שבדבר וצירוף היכולות שלי הם שגורמות לי לאהוב התחביב. אלא מה? הכלים הנדרשים לשם כך ספק חוקיים. כמובן שאינני מדבר על כלים לפריצת כספות או מכוניות וכו' אלא כלים לפתיחת מנעולים יחסית פשוטים ושמצויים בבית. בחו"ל זה תחביב די מוכר. כמובן לשימוש " עצמי" וחלילה לא למטרות פליליות המנעול נתקע, המפתח נשבר ? אז הכלים מסייעים. השאלה היא האם מותר לרכוש את הכלים הללו למשל דרך האינטרנט ואין בכל כל פסול? האם החוק אוסר להחזיק בכלים כאלה באופן גורף? לינק לדוגמא : http://www.lockpickshop.com/SouthOrd-Lock-Picks.html

תשובה

סעיף 409 בחוק העונשין מגדיר את האיסור כדלהלן: "מי שנמצא ברשותו מכשיר המשמש לשם פריצה לבנין, ואין לו הסבר סביר לכך, דינו - מאסר שלוש שנים". בדרך-כלל נעשה שימוש בסעיף במקרים בהם תופסים אדם הדרכו לפריצה או בעת פריצה או בחיפוש ברכב במצב שיש "ריח" רע סביב זהות העושה או המעשה. בכל מקרה אם יש לך הסבר סביר, ונראה שיש לך- אתה טוען שזה התחביב שלך, אזי לא אמורה להיות בעייה עקרונית ברכישת הכלים. מאידך, היכן אתה מיישם את התחביב? אתה רוכש מנעולים ופורץ אותם בבית? ועוד שאלות? כמובן שרק מנעולן מוסמך רשאי לפרוץ "בשכר". לידע כללי, לדרמן, מברג, קטר ועוד נקבעו בפסיקה ככלי פריצה בנסיבות מסויימות. הכל תלוי בסבירות ובאימון אשר יינתן לגרסתך. בתשובתי לא התייחסתי לסוגי מכשירים ספציפיים ולא למידת תחכומם ועוד. בוודאי שישנם סוגי מכשירים בעיתיים מאוד. בהצלחה בתחביב החדש.

תודה על התשובה המפורטת

וכן, השימוש הינו לתחביב בלבד בביתי אז נראה לי שחוקי ובסדר לגמרי יום טוב !

למעלה