מותר לומר כבר בוקר טוב?!

רחלילי

New member
מותר לומר כבר בוקר טוב?!../images/Emo35.gif../images/Emo185.gif

הלילה זה לא בגלל החתולים. האמת, אנחנו עושים להם חינוך מחדש, וכבר שני לילות הם בתכנית גמילה מלצאת החוצה 6754 פעמים בלילה. והם מגיבים יופי המתוקים. ואני? חולה. איזה באסה. לטא עוזב אותי. אז אתמול נרדמתי באיזה 9. בכל מקרה יום טוב לכל מי שקמה והמשך שבוע טוב.
 

רחלילי

New member
ואתגר: בקבוקים ריקים - רעיונות לשימ

לשימוש? יש לי כמה בקבוקים ריקים יפים של שמן זית והאמת כל הזמן עוברים תחת ידי כאלה. ויש כמה בקבוקי יין מעיניינים. אני זוכרת שאתי@ מילאה בלמונצ´לו מעשה בית. אז אשמח לעוד רעיונות מה לעשות עם בקבוקים ריקים, מלבד לשים בהם נר (כפמוט) או לצייר עליהם בצבעי זכוכית, או למלא בחול צבעוני. עוד רעיונות?
 

אתי@

New member
בוקר טוב ../images/Emo185.gif../images/Emo2.gif

רחלי תטפלי בעצמך ותרגישי טוב
תגידי - גילית את מקור הריח השירותים
 

רחלילי

New member
עדיין לא אבל גיליתי

אותך בפורום אומנות שימושית, אחרי ששאלתי שם את אותה שאלה על הבקבוקים. לא גיליתי את מקור הריח, חברה שלי (ההיא מאבא-וסבא וניתוח) עפה לה לחו"ל בשבת ולא היה לה זמן לנשום בשבועות אחרונים. אני אשאל אותה ברגע שאוכל! אגב אם את רואה בסופרמרקט מישהי הולכת, נראית מוזרה משהו, מביטה בהתעניינות מרובה באזור הספריים-לשירותים, דעי לך שמה שנראה כהפרעה חמורה (עיין ערך ה"מריח" מה-היי טק) זו אני. מחפשת עדיין את סוד ריח הוניל. לא אשקט עד שאמצא את התשובה!
 

רחלילי

New member
אולי?

יש דבר כזה מקלות וניל? או שאני הוזה?! על משקל מקלות קינמון? מה זה וניל בעצם זה לא צמח (שנפ - לא?!). אולי לחפש בשוק או משהו?
 

אתי@

New member
יש מקלות וניל אבל אני לא מאמינה

שאנשים שמים אותם בשירותים
ובקשר להפרעה... כבר אמרתי לך שגם לי יש היסטריית ריחות בשירותים
 

gmgy

New member
אתי אתי

עם כינוי כמו שלך ציפיתי להסבר אינצקלפודי מטורף על מקלות וניל... אבל, רק רציתי להגיד שאין דבר טעים יותר מגלידה וניל שעשויה מוניל אמיתי. הנקודות השחורות של הוניל פשוט מדהימות...
 

אתי@

New member
נכון ../images/Emo6.gif אין כמו המילקשייק וניל

של הארד רוק קפה
אני חושבת שזה המקום היחיד שמשתמש בוניל אמיתי לגלידות שלהם. כמה חבל שסגרו את הסניף התל אביבי
 

gmgy

New member
אופס

קראתי עכשיו את ההודעה שלי ואני חושבת שהיא לא יצאה מובנת... התכוונתי להוסיף פרצוף מחייך ולא יצא לי
נראה לי זה מהעייפות אז אני אפרוש. לילה טוב
 

gmgy

New member
עוד שמן זית!

לוקחת את הבקבוקים וממלאת אותם בשמן זית משובח עם תוספות -- רוזמרין, שום, פלפלים חריפים, כל מה שבא - גם יפה וגם טעים.
 

רחלילי

New member
קראת את מחשבתי - ושאלה!

כשהיינו באיטליה אכלנו פיצה מדהימה בסרימיון ושם על השולחן שמו בקבוק ענקי של שמן זית ובתוכו מכל טוב! היו שם כל מיני תבלינים ואת השמן הזה טיפטפנו על הפיצה. חבל על הזמן. אז נכון שאני לא אמורה לגעת בפיצה (מכורה קשות). אבל אולי תוכלי לעזור לי איך מכינים את זה, אני לפחות אוכל להכין כזה כמתנות.
 

gmgy

New member
הנה מתכון לשמן זית

באדיבות גיל חובב (אני פשוט מעתיקה מהספר שלו): "השמן הזה כבר הפך לקלישטאה, אבל כאן שוב מוכיח את עצמו הכלל הקובע שקלישאות הפועות לכאלה בעיקר כי הן נכונות. זה טעים, זה שימושי, זה מוסיף אלף טעמים לסלט ולתבשילים, וזה כמובן נורא יפה. הרעיון הבסיסי הוא שילוב טעמים של עשבי התיבול בשמן הזית. בעצם, אין לכך מתכון. אבל הנה כמה צירופים מומלצים לבקבוק אחד של שמן זית:
2 ענפי רוזמרין, 2 עלי דפנה, 2 שיני שום.
2 פלפלונים חריפים (עדיף אחד אדום ואחד ירוק) ו-2 גבעולי טימין.
6 שיני שום ו-2 כפות גרגרי פלפל שחור שלמים.
8 פלפונים חריפים מיובשים, 1 כפית גרגרי פלפל שחור. ואפשר גם (וזה טיפה יותר מסובך) להכין שמן הדרים: פורסים 2 לימונים לפרוסות עבות ועורכים אותן בצנצנת בשכבות, עם 8 עלי לימון טריים ו-2 כפות זרעי כוסברה. סוגרים את הצנצנת ומשהים למשך לילה במקום אפל. למחרת, יוצקים את השמן על תוכן הצנצנת, סוגרים ומשהים 4 ימים. מסננים, ומעבירים את הנוזלים בלבד לבקבוק מעוקר. מוסיפים לבקבוק סרט קליפת לימון טרי, וחותמים.
השמנים יישמרו מחוץ למקרר כחודש. תודה ושלום!
 

shelycat

New member
...........

כבת למשפחה שחלק מהעסק המשפחתי שלה הוא זיתים ושמן זית כבר יצא לי להכין בקבוקים מקושטים ושמן מטובל ואפשר להכניס כמעט הכל פנימה כדי שיראה יפה אבל אסור להכניס לשמן שמיועד לשימוש שום וזה פשוט כי שום אחרי תקופה מתחיל להתחמצן בתוך השמן דבר שהופך אותו ברמות מסויימות לרעיל וחוץ מזה שום נוטה גם אחרי זמן מה להתפורר בשמן וזה לא ממש אטרקטיבי ומאבד את האפקט ה"יפה". נ.ב. נחשו מה האורחים שלי בחתונה כמעט קיבלו כמתנה עם פתק תודה?
 

אתי@

New member
תודה על ההערה החשובה../images/Emo45.gif

ממש מכעיס שיש כאלה טעויות בספרי בישול ש"מכבדים את עצמם".
 

gmgy

New member
לא חושבת שזו טעות

נראה לי שזו הסיבה שהוא כתב שהשמן יחזיק בערך חודש. עם שאר החומרים נראה לי שהשמן יכול להחזיק הרבה מאוד זמן, אבל עם שום צריך קצת להיזהר.
 

רחלילי

New member
לגבי השמן זית../images/Emo151.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

שזה אחלה רעיון ואני הולכת ליישם בביתי (ותודה לשלי על ההערות) אז חשבתי לי כמה שעות (לוקח לי זמן) והגעתי למסקנה הבאה: אחרי שאמלא בבקובוקים הריקים שברשותי שמן זית עם פלפלים וכאלה, ישארו בידי הבקבוקים של השמן שבו מילאתי את הבקבוקים הראשונים. אז אני אחזור לשאלה: מה לעשות עם הבקבוקים הללו?
 

gmgy

New member
המממ....

אפשר למלא במיץ פטל ולשתות ואפשר לזרוק! לא כל הבקבוקים שווים! אבל לא לשכוח לזרוק במיכל למיחזור בקבוקים. בתודה, ראש ענף מיחזור בפורום.
 

shelycat

New member
אפשר להכין בהם ...........

גם חומץ מתובל. מהספר מתנות טעימות: חומץ שום וטרגון: 4 כוסות חומץ בן יין לבן 8 גבעולי טרגון טרי 2 שיני שום פרוסות חומץ רוזמרין מפולפל: 4 כוסות חומץ בן יין אדום\10 גרגרי פלפל שחור 10 גבעולי רוזמרין חומץ בן יין והל 4 כוסות חומץ בן יין לבן 300 גרם פטל אדום טרי, או קפוא 10 תרמילי הל, שבורים קלות הוראות הכנה: 1. שוטפים ומייבשים את עשבי התיבול 2. מניחים בקערה את כל מרכיבי החומץ, מכסים ושומרים במקרר שלושה ימים. אפשר לסנן את החומץ (לא הכרחי). 3. יוצקים את החומץ לבקבוקים מחוטאים, וסוגרים היטב. אפשר להוסיף לצנצנת עשבי תיבול טריים ממש לפני הענקת המתנה, למרות שגם הם ישנו את צבעם עם הזמן. טוב לאיחסון במקרר עד שלושה חודשים. הכי טוב להכין שבוע מראש.
 
למעלה