מותר לי לקרוא להתפתחות הזו שנתנו לה

אני יהודי דתי, אך שואף אמונותי מכל

מיני דתות וכתות, האלוהים לדעתי הוא אוניברסלי..

דארווין, תגיד לי

אתה בטוח באמונה שלמה 100 אחוז שאין מציאות רוחנית? היית חותם לי על זה? אתה מאמין שיש אפשרות שדארווין אכן טעה, ויש מציאות רוחנית אמיתית?!

Caligola

New member
תאוריות מדעיות לא מבוססות על מחשבה

והגות פילוסופית מפולפלת, הגיגים אישיים אינם מענינו של המדע המודרני, תאוריות מדעיות מוכרחות(והם גם מבוססות) להיות מבוססות על אמפיריות ולהיות ברות-בחינה. וכל סוגי האמונות (כולם) אינם ניתנות לבחינה, ולכן אין צורך לערב מין בשאינו מינו.

לאניק

New member
.....

אני מצטער אבל לקרוא לאבולוציה אלוהים די מטופש סלח לי אבל ככה זה נשמע אם יש שם למשהו, להתפתחות למה לשנות אותו? כי זה נראה לך נדוש? כי זה כבר לא מתאים? אז בוא נשנה גם את הדת היהודית באותה הזדמנות שהיא לא מתפתחת ומשתנה ובעצם לא מתאימה את עצמה...(אני יודע שזה לא לגמרי נכון אבל אני מדבר על הזרם היהודי שיש לנו בארץ) וזו בדיוק הכמו שאתה אומר אמונה אחרים אומרים ידיעה שדברים התפתחו בלי יד מכוונת עליונה, זו הראייה כאן ואין טעם לנסות לשנות את זה

אישית לא עניתי מפני שרק עכשיו

נכנסתי לפורום, אבל הזיהוי של "אלוהים" עם "הטבע" הוא עתיק יומין, ולמעשה קדם לשפינוזה המזוהה איתו. הזיהוי של "אלוהים" עם ספוג בשם אמנדה הוא מודרני, והאזכור הראשון שלו הוא בספר "בתה יחידתה" של מורו. בכל מקרה, לי אישית אין יותר סבלנות לויכוחים עם בריאתנים או חסידי ה"תכנון התבוני". הטענות שלהם חוזרות על עצמן וניתן לראות במבט אחד שהן לא נבראו על ידי אל כל יודע או תוכננו על ידי מתכנן תבוני כלשהו.

לאניק

New member
.....

אני גם נוגע בנושאים של פאגניות אז אני מכיר את הנושא של טבע ואלוהים לא ממש הבנתי למה הוא רוצה לומר שאבולוציה זה אלוהים. קבל ח"ח על הזיהוי, לא ידעתי שיש עוד מקומות שמתייחסים לאלוהים כספוג בשם אמנדה חשבתי שזה רק בספר הזה. שממש אהבתי דרך אגב.

למיטב ידיעתי.

אין עוד ספרים שטוענים שאלוהים הוא ספוג בשם אמנדה- וגם "בתה יחידתה" לא טוען את זה. לדעתי זה שאתה משיב לו הוא או שרון קנצרובסקי או אביב אולמן, חסיד גתה ידוע למשתתפי פורום מדע המנוח ב-IOL שפיתח לעצמו תיאוריה מוזרה של תיאולוגיה של הטבע.

תלויי למה אתה מתכוון

אם אתה קורא לתהליך הזה "אלוהים" ואתה מתכוון בכך שמישהו גרם לתהליך באופן מודע אז לא, אתה לא יכול לקרוא לזה אלוהים, כי האבולוצייה היא עיוורת לחלוטין, אין שום יד שמכוונת באופן מודע את התהליכים שמתרחשים בה, לכן לקרוא לה "אלוהים" ולהתכוון שמישהו מפקח באופן מודע על התהליך יהיה פשוט לא נכון. משתמש בצלילים

למעלה