מו"מ עם חמאס: כן או לא?

מו"מ עם חמאס: כן או לא?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3497265,00.html דעתי היא שכעת יש תנאים מקדימים טובים למשא ומתן. בשני הצדדים יש תחושה קרובה ל- Win-Win, עד כמה שיכול להיות דבר כזה במציאות המטורפת שלנו. ישראל לא עמדה מנגד על ירי הקסאמים, פעלה בכוח, חיסלה חמושים והטילה מצור - ובחמאס הצליחו להקל על המצור מבלי להיכנע לתכתיבים.

זאתי לא הבעיה

הבעיה שהחמאס לא רוצה מו"מ ישראל יכולה רק לשקול את הדבר אבל לא יכולה לבצע אותו כל עוד הצד השני לא רוצה בכך

הסכימו בעבר, כשישראל לא רצתה, עכשיו לא רוצים

עכשיו בגלל הבלגן וההרוגים, בעתיד הלא רחוק זה שוב יתהפך.

גם חמאס אחי, בזמנו הסכים ליוזמה הערבית, לא רק

פת"ח, אבל הכל התמסמס כי ישראל לא היתה מוכנה להכיר ביוזמה הערבית כפי שהיא, וישראל גם לא מוכנה לדבר עם חמאס, כמו שלבני אמרה במאי האחרון (כשהיו הצעות מחמאס להפסקת אש מלאה גם בגדה המערבית) "מלחמה בטרור זה לא הסכמים עם ארגוני הטרור, צריך לראות שינוי מהותי בשטח". כלומר מדברים עם חמאס, אבל רק על הסכם חילופי שבויים כדי להחזיר את גלעד שליט.

אין פה מקום להתפלספות

חמאס- ארגון טרור, לא מדברים עם ארגוני טרור, נקודה. שיפסיק לשגר טילים על שדרות שיפרק עצמו מנשקו שיפסיק לצעוק מוות לישראל - ואז יהיה מקום לדבר, עד אז גם להתפלסף על זה זה לא במקום.

לאן הגענו ../images/Emo31.gif ../images/Emo6.gif

הדרך היעילה ביותר של חיילים להתלונן על מפקדים גרועים ולהביא את הסיפורים במהירות לכותרות, היא להאשים את המפקדים בהתעללות בפלסטינים.....

מה הכוונה

ב"צהיונאציה" אני מקווה שזה לא מה שאני חושב, כי אם כן זה מראה משהו עליך. ובכללי תקראי שניה את הכתבה רובה ככולה נראה מצוצה מהאצבע של כמה חברה שלא התאים להם המפקד.

mike00

New member
חחחח.....יא'וואחשית.....מאיפה באת עם השטויות

שלך??

לא מסכים...

בסוף הם גם יצעקו "מוות לישראל" וגם ישיגו הישגים (קטנים, לא כאלה שבאמת יכניסו את מדינת ישראל לפאניקה, אבל ישיגו..) בלי לוותר על אף שעל מה"מוות לישראל" החולני הזה. אל תשכח שכששרון עלה לשלטון, הערבים בחרו לדבר איתו בכל זאת. בין פיגוע לפיגוע, היה גם מסלול הידברות. גם כאן מן הראוי שישראל תנסה גם ערוץ של הידברות עם החמאס. אחרי הכל, אם לישראל יהיו הישגים במו"מ מול החמאס, זה יחליש את הקיצונים משני הצדדים.

אין רעיון יותר אידיוטי מאשר מו"מ עם החמאס

החמאס לא מכיר בישראל. החמאס לא מכיר בזכותם של היהודים/ציונים למדינה כאן. מבחינת החמאס "פלשתין" כוללת את כל ישראל ואת ירדן. החמאס דוגל במלחמה בישראל עד שכל פלשתין תהיה בידיו. אני לא בדיעות של איתם או של אורון, דבר ראשון נשים דברים על השולחן, אין מצור על עזה, ישראל מעולם הפסיקה את החשמל, דלקים, גז, מזון ותרופות, היא רק צימצמה אותם למינימום וסיפקה אותם בהפרעות בהתאם ללו"ז של שיגורי הקסאמים. לגבי זה אני תומך, מה אשמים אזרחי עזה הפשוטים? יותר נכון מה אשמים תושבי שדרות, הם לא והם לא אך מאחר ותושבי שדרות סובלים מן הקסאמים וזה בכלל לא משנה שאילו לא יותר מצינורות מעופפים, ממש לא משנה, לדעתי חובה לקשור הסבל של תושבי שדרות לחיי העזתים ובכל פעם שנורה קסאם לכיוון ישראל צריכות להיות השלכות אוטומטיות על חיי תושבי רצועת עזה. זו לא ענישה קולקטיבית, זו אפילו לא ענישה, פשוט קישור הקסאמים לחיי העזתים ממש כמו שהם קשורים לחיי תושבי שדרות, זה הכל ושהעזתיות צורחות כמו תרנגולות שחוטות בטלוויזיה לא הופך את זה ליותר דרמטי. לגבי החמאס אני תומך בדבר אחד בלבד והוא חיסול פיזי, כן גם אם הוא מתחבא ועוטף את עצמו באזרחים, מצידי גם בילדים, שום דבר לא יעזור לו ושום דבר לא יהפוך אותו לחסין. אני לא רוצה הפסקת אש, אני לא רוצה לבקש מהחמאס כלום, אני לא רוצה שיעשה לי טובות, לא רוצה לקבל ממנו תנאים ושיכתיב לי כלום! למה מיהו בכלל?! את הפסקת האש אנחנו ורק אנחנו נכפה ואם צריך אז בכוח מספיק יש לנו את עיניין גלעד שליט על הראש וזה משפיל מספיק, גם שם אני הרי חושב שצריך לשחרר את מי שהחמאס רוצה ואז לחסל את מי ששיחררנו מהאוויר.

מוחמד5

New member
לא תהיה ברירה

אלא לדבר איתם. אבל לא עכשיו,כ,העיתוי לא מתאים עכשיו. הם עוד ידברו ,יתחבקו ויתנשקו

נדבר כאשר החמאס יפסיק להיות החמאס והפלשתינים

יהפכו לפינים ותחילו לדבר במושגים של מציאות ופרקטיקה ולא "צדק" ו"זכויות".

מוחמד5

New member
ההידברות עוד תבוא

אין ברירה אחרת.התנאים לא בשבלים עכשיו, הן ברמה המקומית והן ברמה העולמית.

לא יכולה להיות הדברות עם צד שאינו מכיר בך

אין מכיר בזכותך למדינה משלך וקורא להשמדתך, זה COMMON SENSE על מה הם ידברו בדיוק? אין קרקע לדיבור, ברגע שיהיה על לדבר עם החמאס הוא לא יהיה החמאס וזה אומר שהפלשתינים יתטרכו לוותר על חלק ממה שהם קוראים לו "זכויות" ו"צדק" אך הם בעצם לא יותר משאיפות לאומיות. אין כזה דבר "אין ברירה", תמיד יש ברירה, החמאס אם לא יחוסל ימשיך לעשות טרור, זו המהות שלו, "להלחם" עבור משהו שאין לו סיכוי להשיג אך הוא בטוח שהוא יכול. אין תנאים, התנאים זה מה שיש עכשיו, זה לא שפתאום החמאס יהפוך ללגיטימי ממש כמו שאל קעידה לא יהפוך ללגטימי.

למעלה