מו"מ עם חמאס: כן או לא?

מבחינתי שיישארו וישתנו לאט לאט..

כל עוד ישראל לא תתכופף בנושאים הקריטיים כשחמאס בשלטון, והיא לא, זה יכול להיות השיעור הטוב ביותר נגד הלאומנים. ההתנגדות העקרונית הישראלית לשלטון של החמאס רק מחזקת אותם.

אני לא מתכוון ל- Hardcore שלהם...

את אלה כבר אי אפשר לשנות. אני מתכוון שישראל יכולה לנקוט צעדים שיאלצו אותם לשנות דברים פה ושם, אחרת הפופולריות שלהם תשאף לאפס. עובדה שעם החיזבאללה היו הישגים. הפופולריות שלהם ירדה.

THE WIZARD 55

New member
ואני אומרת אין מצב שזה יקרה

הרבה תקפו אותי אז כשהחמאס עלה, ואמרו לי למה לא לתת להם סיכוי אז אמרתי, שהם לא בני שיח, ועד היום אני טוענת כך.. אני מבינה למה אתה חותר וזה לא יקרה עופר..

זה בדיוק מה שהם רוצים שנחשוב..

אבל העובדות ידועות: הם בני אדם בדיוק כמונו, עם בדיוק אותן חולשות. המודל התרבותי הדתי-ג'יהדיסטי שלהם הוא אולי שונה ממה שאנחנו רגילים אליו, אבל ה- Hardware הוא אותו Hardware. בכל אופן, התרגלתי למצג הכוחני שלהם וזה כבר לא עושה עלי את הרושם שעשה בעבר. עובדה שהם התבכיינו על המצור הישראלי בדיוק כמו הפת"ח, וגם הפת"ח לא ויתרו על טיפוח הלאומנות הפלסטינית (מזוית שונה אבל מבחינת ישראל ההבדל לא כזה גדול).

THE WIZARD 55

New member
הלוואי ואתבדה

אבל לדעתי, ההנהגה חייבת להתחלף שם. לא עוד חמאס ופת"ח, חייבים להקים שם מפלגה של אנשים משכילים שוחרי שלום. היתה שם פעם אחת כזאת, כנראה העלימו אותה

א. על איזה מפלגה את מדברת שהיתה פעם?

ב. בחייך ויז על איזה משכילים את רוצה שיגיעו לשלטון בעם שחי במחנות פליטים, שסטודנטים בקושי יכולים ללמוד כי תקועים בסגרים או מחסומים? תצאי מהבועה אחותי הם לא ילדי שמנת שם, זה לא שוייץ! מה זה "ההנהגה חייבת להתחלף" מה זה "שייעלמו כבר", את חושבת שככה זה עובד? תנועה שזוכה לאמון של קרוב למחצית מבני עמה לא נעלמת ככה פתאום.

THE WIZARD 55

New member
זאת היתה משאלת לב חביב אלבי:)

היתה אז התארגנות של סופרים, אנשים משכילים ראיינו אותם בזמנו, בתקופת ערפאת. כנראה שדאגו להעלים אותם. לא זוכרת את השמות, כי סנילית אנוכי אבל כן עמית, אנשים כאלה לא יצליחו שם, כי הם נגד אלימות, ולא יכניעו את העם בכח הזרוע

למעלה