מזדהה עם המאבק שלכם

kasa

New member
בשום מקום בדבריי לא טענתי

ש"מכיוון שכולם ממילא נוהגים כך אין בהתנהגות זו כל פסול" (להיפך - טענתי שאני מתנגדת לעקרון "העדר". קיראי שוב). בהחלט טענתי שבהתנהגות הסרבנות אכן אין כל פסול, ואני עדיין טוענת כך. אך לא מהסיבה שציינת, אלא מסיבות נכונות לגמרי, ולא כי "כולם עושים". ניסית להוציא את דבריי מהקשרם, ולהציגם הפוך-על-הפוך. (אגב, כל העיקרון שעומד מאחורי הסרבנות הוא הסירוב למלא פקודות שלטענת הסרבנים הינן בלתי חוקיות בעליל, אך לא ניכנס לזה כאן... אבל זו הסיבה שציינתי דוגמת אייכמן, אפקט העדר, ו"רק מילאתי פקודה" שמאוד רלבנטי לעניין זה). לגבי פעילותי או אי-פעילותי - איני חשה צורך לבוא בפנייך בדין וחשבון. את תעשי מה שאת חושבת לנכון, ואני אעשה מה שאני חושבת לנכון. גם בלי לדווח לך על כך. למגינת ליבך - אני בהחלט אמשיך לשכנע אנשים בצידקת אמונתי. כזו אני. גם בלי להשתתף במפגשי פורום, להתראיין בעיתונות, או להצתבע באדום...

גנדלפ1

New member
ואני חושב שכמעט כל האמצעים כשרים

אני חושב שכאן המדינה בגדה בנו. אנו אזרחיה של המדינה שמילאו וממלאים את חובתם,משלמים מיסים, משלמים ביטוח בריאות, ועכשיו שאנו צריכים אותה היא אומרת לנו לא וללא תנאי. זהו שילטון הכוח. כאן באה המדינה ומתחת לרגלינו שומטת את אחת מזכויות הבסיס. על מה קמה מדינה ולשום מה אנו אזרחיה אם לא לשם הבטחת זכויות אלו ? כאן לא מדובר על מס כזה או אחר כי אם על זכות שלפחות לדעתנו היא זכות בסיסית (שאם לא מה הטיעון במאבקנו?) האם זאת לא פקודה בלתי חוקית בעליל? אני מבטיח שבמידה ותהיה פגיעה כלשהי בנושא זה אעשה ככל יכולתי להפסיק ולשלם למדינה (ויש לי כבר כמה רעיונות יצירתיים בנושא מי שרוצה לשמוע מוזמן לשלוח לי מסר), שלא לדבר על מילואים שהרי הוכח כאן שזה מימלא ילך לעוד קבוצת אינטרסנטית.

אני חייב לכתוב בתגובה לשרשרת

ואני כותב את שעומד לי על ה
בתור ליאור לא בתור החתימה שלי למטה אני לא מבין מה התועלת בויכוח האם כן לצאת לרחובות או לא לצאת לרחובות האם לסרב לצו מילואים או לא לסרב האם להחזיר פנקסי מילואים או לא להחזיר למה לא מבין
מהסיבה הכי בנאלית מי בדיוק, לדעתכם, ייצא לכביש לשרוף צמיגים ? אותם אלו שלא מוכנים להתראיין לעיתון ? מי בדיוק, לדעתכם, יסכים לשבת בכלא על סרבנות מילואים ? מי שלא מוכן ששמו יוזכר בהקשר הנושא בתקשורת ? מי בדיוק, לדעתכם, יסכים לחתום על עצומה פומבית ? מי שלא מוכן שבני משפחתו או השכן ממול או החנווני ליד או לא יודע מי ידעו על כך שהוא בטיפולים או שילדו מטיפולים ? מי בדיוק, לדעתכם, יעמוד עם כרזות בצמתים ? מי שרק מצפה שאחרים יופיעו עבורו והוא יישאר אלמוני ? כן זו המציאות להזכיר לכולנו - הרבה (ששמעו שלמפגש עשוייה להגיע למפגש) אמרו שלא יסכימו לבוא או להבדיל להגיע בשעה מאוחרת יותר לא פעם ולא פעמיים יש טענות כאן בפורום מדוע אין חשיפה לתקשורת אז להזכיר את המציאות התקשורת כיום היא תקשורת עם דגש על צהוב תקשורת שמחפשת ראיונות שבהם יהיו סיפורים דרמטיים (אישה שעברה 30 טיפולים וטרם התעברה, זוג שהתגרש בשל הטיפולים, זוג שהגבר החזיר פנקס מילואים, זוג שהאישה מוכנה למכור כיליה כדי לממן אותם) ללא סיפור אישי - הנושא אינו עולה לאוויר ואין סיפורים אישיים בלי נכונות להחשף גם "הצופה" דרשו שלפחות שני זוגות יופיעו בתמונה מלאה גם "הארץ" דרשו שכל המשתתפים יצולמו יחד גם בתוכניות הטלווייזיה ממעטים עד למאוד את טשטוש דמות המרואיין

kasa

New member
ליאור,

אני חושבת שאין קשר בין הדברים. כל אחד מבטא את מאבקו בדרך אחרת, ולאף אחד אין מונופול על צורת המאבק. יש כאלה שמרגישים מספיק בנוח כדי להתראיין בטלויזיה, ויש כאלה שירגישו יותר נוח לעמוד עם שלטים בצומת. יש כאלה שנוח להם במסגרת ראיון מצומצם, כשאור הזרקורים מכוון לעברם, ויש כאלה שירגישו יותר בנוח בתוך הפגנה המונית, כשהם יבלעו בתוכה. ויש כאלה שלא יסכימו להתראיין ולהופיע בפומבי אך יסכימו לשבת בכלא על סרבנות... יש פה ממש מגוון דעות, ומגוון התנהגויות למאבק אחד. והכל כשר והכל לגיטימי. יש כאלה שנחשפים יותר, ויש כאלה שנחשפים פחות, ויש שלא נחשפים בכלל אך עושים עבודה נהדרת מאחורי הקלעים. כל אחד חשוב במאבק הזה. גם אלה שלא נחשפים בכלל ו'סתם' כך זורעים את האינפורמציה הרלבנטית אודות הקיצוצים בקרב חברים בעבודה, מכרים במשפחה, החנווני במכולת, או סתם עובר אורח, ואגב כך, מצרפים תומכים נוספים למאבק. אל תזלזל בהם. גם אם אינם בדיוק באור הזרקורים. כל אחד עושה את שיקוליו, כפי שנאמר פה. וגם הצעת הסרבנות, שבעטייה התעורר כל הדיון הזה, היא לגיטימית, ויכולה לגרור הענות דווקא מצד אלו שלא מסכימים להתראיין...
אין פה "הכל" או "לא כלום". יש אינספור ניואנסים באמצע.

לא מזלזל , בהחלט לא

ולכל אחד יש תרומה רבה יותר ממה שהוא מאמין על עצמו ולא פעם אמרתי למי ששאל אותי - התרומות הקטנות מצטרפות יחד לתרומות גדולות לא חייבים להיות עיתונאים או מקושרים לפוליטיקאים וכדומה גם בשיחות חולין אפשר להביא להעלאת המודעות מסכים גם שאין מונופול על צורת המאבק יתרה מכך, אני בטוח שיש עוד כאלו שנאבקים במקביל וזה נהדר הטענה היחידה שלי היא שקשה לי לראות מחאה ציבורית כאשר אין נכונות לחשיפה אתבדה ? אני מעדיף להיות טועה ולו רק כדי שהמאבק של כולנו יצליח

למעלה