מזה פדיון חופשה?

מצב
הנושא נעול.
מזה פדיון חופשה?

מזה פדיון חופשה?
ושאלה אחרת האם מותר למעסיק להוציא לחופש על חשבון העובד ולהכניס אותו למינוס ימים ואחר כך להוריד לו במשכורת למרות שאני עובד גלובלי ובכך לעבור על החוק שאומר שעובד זכאי לצאת פעם בשנה לחופשה של 7 ימים רצוף הייתי רוצה התיחסות מישפטית זאת אומרת איך שזה רשום בחוק

שיר ורד

New member
פדיון חופשה

מזה פדיון חופשה?
ושאלה אחרת האם מותר למעסיק להוציא לחופש על חשבון העובד ולהכניס אותו למינוס ימים ואחר כך להוריד לו במשכורת למרות שאני עובד גלובלי ובכך לעבור על החוק שאומר שעובד זכאי לצאת פעם בשנה לחופשה של 7 ימים רצוף הייתי רוצה התיחסות מישפטית זאת אומרת איך שזה רשום בחוק
פדיון חופשה
תשלום תמורה כספית במקום הוצאה לחופש. נעשה בדרך כלל בסיום יחסי עובד מעביד. מבחינת החוק עבוד זמני (שעבד פחות מ 75 יום ברציפות) בשכר שכאי רק לפדיון חופשה ולא לחופשה. לשאלתך אני מעתיק את סעיף 6 בחוק חופשה שנתית מועד החופשה (א) החופשה תינתן בחודש האחרון של שנת העבודה שבעדה היא ניתנת, או במשך שנת העבודה שלאחריה. (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), רשאי עובד לקחת יום אחד מן החופשה במהלך שנת העבודה שבעדה היא ניתנת במועד שיבחר, ובלבד שהודיע על כך למעבידו 30 ימים מראש לפחות. קיום מדוקדק של סעיף זה בחוק, איננו מאפשר להגיע למצב של יתרת חופשה שלילית. בפועל ,רוב המעסיקים מאפשרים לעובד לקחת ימי חופשה במועדים הנוחים להם, גם אם לא עברה השנה בגינה ניתנים ימי החופשה, אך אין זה מאפשר להם להכריח את העובד לקחת את ימי החופשה מראש ולהגיע ליתרה שלילית.אבל, אם חלק מימי החופשה נלקחו ביוזמת העובד וחלקם ביוזמת המעסיק, רשאי המעסיק לטעון שיש לקחת בחשבון תחילה את ימי החופשה המוכתבים ורק אחר כך את הימים שנעשו ביוזמת העובד ואם העובד צבר בגללם חופשה שלילית ינוכה משכרו. הדבר נכון ביחוד, אם בחוזה העבודה, או בהודעה מראש לעובדים בתחילת השנה, קבע המעביד שהחופשה השנתית תהיה מרוכזת בתקופות מסוימות בשנה (המועד עצמו יכול שיקבע מספר שבועות בטרם החופשה עצמה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה