מזה שיר יפה\לא יפה בשבילכם?

oribarak

New member
מזה שיר יפה\לא יפה בשבילכם?

היום חשבתי לעצמי, מה זה שיר יפה בעצם? בגלל האקורדים?בגלל הנגינה?עכשיו הנה לכם שאלה למחשבה. אם אתם תשמעו שיר של..נגיד בריטני(הדוגמא הכי טובה), אתם תקיאו את נשמתכם? בדיוק ההפך, חלקכם תתעניינו בקצב...בתוך ליבכם תגידו שזה די נחמד, אבל כדי לשמור על התדמית של האוהב רוק תגידו שזה לא יפה...אבל בכל זאת ,תחשבו על זה, הקצב של זה יפה הגעתי למסקנה שאין שיר לא יפה...יש שיר יפה, ושיר רגיל. אני אתן דוגמא ללהקה הכי טובה שמה שדיברתי עליו מופיע בה הכי הרבה, החיפושיות. דוגמא לשיר יפה:strewberry fields forever. כולכם תסכימו איתי שצירוף האקורדים בשיר הזה קסום, שכל הנגינה בו היא באיכות שאין כמוהה, זהו שיר שבאמת אפשר להתפעל מהצירוף ומהשירה ומהמלוטרון והגיטרות והבאס. דוגמא לשיר רגיל:כל הדיסק הראשון השני והשלישי..טוב רוב הדיסק(twist and shout הוא באמת משהו מיוחד), אין בשירים הראשוניים משהו מיוחד, נגינה סבירה מינוס, ואקורדים פשוטים מדי...תנסו גם אתם לתת דוגמאות

The Albatross

New member
../images/Emo26.gif

הרעיון בבריטני הוא פופ שמגיע למכנה המשותף הנמוך ביותר. השירים האלה פשוט *מותאמים* לקהל הרחב. אני לא אגיד שאני מתעב שירים של בריטני. זה פשוט שיש שירים הרבה יותר מעניינים והרבה יותר מרגשים משיר שמורכב מקדנצה אחת של אקורדים. שדות תות לנצח: באמת יש שם משהו. הבעייה היא שהוא לא מופיע לאורך כל השיר. זה די מאכזב.

oribarak

New member
לא בדיוק,אני אסביר לך למה הוא גאוני

הוא מתחיל במלוטרון שמשומה הוא יותר מרגש אותי מחליל רגיל, הוא עובר לצירוף אקורדים הכי הזוי, יפה ששמעתי בחיים שלי אחרי הצירוף מוזר בסוף הפזמון של breath, ואז הוא ממשיך לבית די פשוט...זה פשוט יפה מדי בשביל להיות אמיתי, מקרטני\לנון הם חייזרים, לא הגיוני שבנאדם המציא את הצירוף הזה. עוד דוגמא לגאונות של הביטלס זה בלוסי בשמיים עם יהלומים, זה באמת גאונות...אבל אני מסווג את זה לשיר גאוני פשוט ולשיר גאוני רגיל, ושוב דוגמא מהביטלס, yesterday זו גאונות פשוטה...

GingerBread Man

New member
בריטני

היא לא תמיד מתאימה את עצמה לקהל הרחב. למשל יש את השיר שלה טוקסיק, שהוא דיי מעניין. אני אישית אוהב אותו.

avki

New member
ובכל זאת, פה אנחנו מגיעים לנקודה ש

(ופה ציף אמורה להיכנס) אנחנו צריכים לחשוב על שמה אנחנו רוצים משיר. יש אנשים שמתאבדים לרקע שירים, יש אנשים שמתחתנים לרקע שירים, ויש אנשים ששומעים מוזיקה בשיל להתרגש. יש אנשים ששומעים מוזיקה רק ברכב, להעביר קצת את הזמן בדרך לעבודה, יש אנשים ששומעים מוזיקה בתור מקצוע ויש אנשים ש... בקיצור, הכל משתנה לפי מה שאנחנו רוצים מהשיר. אם אני רוצה סתם שיר שיעשה לי כיף, ואני לא אצטרך להעמיק בו יותר מדי, בהחלט אני אשמח לשמוע שיר של Destiny's Child, ולא יהיה לי שום בעיה עם זה. לעומת זאת, אם פתאום יש לי חשק למורכבות מוזיקלית שאני רוצה שתרגש אותי, אני אלך ואשמע פינק פלויד או זפלין או וואטאבר, אבל אגעל משירי בריטני פופ למיניהם. לפי הדוגמא הזאת אפשר לראות גם שבסופו של דבר שיר 'רציני' הוא עסק יותר רציני, ומן הסתם יותר נוח לי להתחבר אליו, כי אני שיש בו איכות שנוח וכיף לי להבין אותה ולשמוע אותה. כנ"ל לגבי סרטים, הצגות, ספרים משחקי מחשב וכו'. לדעתי שיר טוב זה מה שהופך אותו למתאים בצורה הכי מושלמת.

oribarak

New member
לא חשבתי על זה...אתה כל כך צודק

או שאני רוצה לשמוע משינה או כוורת רק כדי להנות מהמוזיקה, אבל כדי להתרגש, כשחסר לי מנת מורכבות לדם אני שומע מוזיקה פרוגרסיבית טובה.. דרך אגב היום נסענו במכונית בערב ושמענו 88 fm והיתה מנגינה שלא אמרו מהי, משומה נזכרתי בנימרודל, בקאמל...היתי בטוח שזה משהו של קאמל, אולי סנוו גוס חשבתי..פתאום בסוף השדרן אומר camel מהדיסק snow goose, אני התלהבתי כמו לא יודע מה

avki

New member
אוקי, תודה על ההסכמה אבל

כוורת יכולה להיות מורכבת לא פחות מGenesis בהרבה מהמקרים, אז נא לא לזלזל.

oribarak

New member
לא לא חד משמעי...יש שירים

הבלדה על ארי ודרצ'י, מורכב למדי...וחוץ מזה לא עולים עוד שירים,

brotos

New member
זה יציאה חד-פעמית קוריוז.

פסאודו-פרוגרסיב, אם תרצה בכך. לא ג'נסיס.

מה זה "מורכבות" בשיר?

והאם "מורכבות" כזו היא בהכרך קריטריון להיותו של השיר "טוב"? ואם לא, מהם כן הקריטריונים? האם יש כאלו? לטעמי, שיר הוא מורכב אם הוא עוסק בחיים בצורה בוגרת ותלת מימדית. וזה כולל מילים (בעיקר) וכן מוסיקה. מורכבות אינה שימוש בהרבה כלים, או מקצבים שונים או עושר תזמורתי וכד', אלא הדינמיקה בין הכלים בהם מנגנים (וזה יכול להיות אפילו כלי אחד, או סתם הרכב גיטרה-בס-תופים). ישנם קריטריונים אובייקטיביים לשיר "טוב", אבל אלו הם קריטריונים התלויים בתרבות (ואף תת-התרבות) ממנה הם באים. לטעמי, שיר טוב הוא שיר המעביר את המסר שלו בצורה הטובה ביותר. אבל יש גם אלמנט סובייקטיבי כאן, שכן לא כל מסר הוא כזה שאתחבר אליו, ולכן מראש אני אפסול שירים מסויימים כ"לא טובים". היינו, התרבות אליה אני משתייכת קובעת מהם הקריטריונים לשיר "טוב" עבורה. כך, לדוגמא, בתחום הדאנס-פופ, שירים של ברינטי ספיירס הם טובים מאוד. אבל מנק' מבט של אינדי-רוק, הם לא. אגב, מעניין שבדיון הזה - וגם בדיונים אחרים רבים, אולי רובם - כאשר מרבית המשתתפים רוצים להביא דוגמאות לשירים או אמנים גרועים, נותנים דוגמאות של נשים. מדוע? יש לי תאוריות, אבל הייתי רוצה לשמוע גם דעות שלכם.

afon

New member
אין קשר לנשים

אם את רוצה את יכולה להחליף את בריטני ספירס בג'סטין טימברליק או בכל בוי בנד מהשורה (בסטד, 5, אן סינק וכו...) ולמה נשים? אולי בגלל שהן מדגישות את כל מה שרע בפופ? את לא תראי את ג'סטין טמברליק הולך עם בגדים שמכסים פטמה ורבע, ההתנהגות וצורת הפרסום של כוכבות הפופ שם אותן ללעג.

GingerBread Man

New member
זה לא כאילו זו אשמת הנשים

זו דרישה מפטרוני הפופ שהם, סביר להניח, גברים.

afon

New member
לא נראה לי שהן כל כך מתנגדות

חוץ מזה שזה ככה בכל עולם הבידור.

brotos

New member
אוי, באמת.

נו, נשים עושות מוזיקה גרועה. את בטח תתוכחי, תצעקי, תתלהמי. זה לא ישנה. חרא מוזיקה.

brotos

New member
יציאה חד-פעמית, כמובן. [זוהי הבהרה]

בכל כלל יש יוצא מן הכלל [זהו פיתגם]. וגם הם היו לסביות [וזו הייתה הערה לא-עניינית]. כמובן, בנות הרבה יור מוכשרות מבנים מוזיקלית. ומהי המציאות, אם לא מה שאנחנו מחליטים שהיא. ולסיום, ציטוט: "ילדים, נשים וטף".

למעלה