ציף, אל תוציאי דברים מהקשרם.
1 אף אחד לא אמר שמורכבות הופכת שיר ליותר טוב, אלא רק לרגעית יותר מתאים לאותו האדם. 2 ברור שאין קריטריונים ברורים, שהרי זה אומנות שפועלת (לפחות 50% ממנה, אם אפשר להציג את זה כך) על רגש, ולכל אחד המוזיקה מנגנת על מיתרים שונים, ו "על טעם וריח אין להתווכח". שימי לב לדוגמא לדיסק "0" של Demian Rice. הדיסק הוא לדעתי אחד הדיסקים הכי טובים שיצאו השנה, בהרבה בחינות, ולדעתי המלל, למרות הפשטות שלו, פשוט גאוני. לעומת זאת, רוב השירים מדברים על פרידה ואהבה, תחום שאיני מתחבר לו כי לא חוויתי את אחד משניהם בזמן האחרון, ולכן זה לא משפיע על 'מיתרי רגש' מסויימים שקרוב לוודאי שהיו מאד מושפעים מהשיר אצל מישהו אחר. זה אומר שהשיר פחות טוב? לא זה אומר שהוא פחות 'מתאים' או 'נוגע' לי. 3 מה? מה תפאק? מורכב אם הוא עוסק בחיים בצורה בוגרת ותלד מימדית? זאת אומרת שSOYCD הוא לא שיר מורכב? שיצירות של מוצארט הם לא מורכבות? שהקטעים של ג'נסיס שמספרים סיפורים שאין בהם בכלל מסר על 'החיים' והם פשוטים מאד מבחינת טקסט, הם לא מורכבים? כנראה לא הבנתי אותך... 4 האמת שאת יכולה להסכים איתי שכוורת ומוצארט הם שני תרבויות שונות לחלוטין, ובכל זאת בשני התחומים יש שירים שאני אישית (ועוד רבים אחרים) אגדיר את שניהם בתור טובים. זה אומר שאני בתרבות (ואף תת-תרבות) של רוק-ישראלי 'קל' יחסית, או בתרבות של אנשים ששומעים מוזיקה קלאסית? לדעתי השיר Body to Body של סמנטה מומבה הוא שיר מעולה, למרות שאין בו כמעט מסר שהוא מנסה בכלל להעביר. או את יודעת מה? דוגמא יותר טובה היא Smooth של סנטנה. איזה 'מסר' בדיוק השיר מנסה להעביר? סתם 'עוד' שיר על אהבה, פרידה, מריבות וכו'. בנאלי ופשוט לחלוטין. זה אומר שזה לא שיר מעולה? ופה אני עוד פעם חוזר לדוגמא של שירי אהבה שאני אישית לא מתחבר כל כך. ככי לדוגמא את Angie של הסטונס. פעם ראשונה שהקשבתי לו ברצינות, בכיתי, למרות שהמסר ומה שהוא מנסה להעביר לא נוגעים לי בכלל, ובכל זאת הוא העביר את המסר שלו בצורה מצוינת. לגבי ה'תרבות' שאת משתייכת אליה; אני אוהב את הרוב המוחלט של ז'אנרי (או תרבויות, אם תרצי) של המוזיקה. זה אומר שאם אני אוהב היפ הופ, ובשיר מסויים של ליאונרד כהן אין 'קצב' טוב, זה הופך אותו ל'לא מתאים' לי כי אני אוהב היפ הופ? או לדוגמא קצת שונה, אני בד"כ מתלבש כמו אנשים בסצינת המטאל. יש לי שיער קצת ארוך, יש לי שרשרת שחורה, חולצה של איירון מיידן וכו'. זה בהחלט מעיד על כך שאני נמצא בזרם המטאל, ולמרות שהוא שונה לגמרי, אני אוהב מאד ומתחבר לשירים של Crosby, Stills & Nash. והאם זה אומר שהתרבות שאני משתייך אליה (או תת-תרבות) קבעה שלקרוסבי סטילס ונאש יש שירים טובים? גם פה, אולי לא הבנתי כל כך את מה שניסית להעביר. ודוגרי, אני לא יודע למה אבל תכלס יש פחות נשים מבצעות טובות, והרבה יותר נשים מבצעות תת רמה מאשר בנים.