מזה שיר יפה\לא יפה בשבילכם?

Liorking

New member
לא ממש

חוץ משני שירים, אני לא סובל אותה. היא גם חוזרת על עצמה, כמו כל מוזיקאי היום, והיא גם שרה לה טוב.

"לא סובל אותה"

הבעיה בכל השרשור הזה טמונה בשאלה עצמה שהתחילה אותו... מה הופך שיר לטוב? לדעתי אין קריטריונים א ב וג אוניברסליים שעל פיהם ניתו לקבוע אם שיר טוב או לא. זה עניין נורא סובייקטיבי. לדעתי אלאניס כן שרה טוב, ואני אוהבת את השירים שלה. לדעתי הם טובים. ככה שכל הדיון הזה הוא כמו לדון ב"מה הופך מנה מסויימת לטעימה?"

Liorking

New member
מסכים

אני מסכים איתך, גברת סנופקין, שאין קריטריונים לפיהם ניתן לקבוע אם שיר טוב או לא. זה באמת עניין נורא סובייקיבי, ולגבי אלאניס, אני פשוט לא אוהב את השירים שלה והבעתי את דעתי בנוגע אליה.

avki

New member
ציף, אל תוציאי דברים מהקשרם.

1 אף אחד לא אמר שמורכבות הופכת שיר ליותר טוב, אלא רק לרגעית יותר מתאים לאותו האדם. 2 ברור שאין קריטריונים ברורים, שהרי זה אומנות שפועלת (לפחות 50% ממנה, אם אפשר להציג את זה כך) על רגש, ולכל אחד המוזיקה מנגנת על מיתרים שונים, ו "על טעם וריח אין להתווכח". שימי לב לדוגמא לדיסק "0" של Demian Rice. הדיסק הוא לדעתי אחד הדיסקים הכי טובים שיצאו השנה, בהרבה בחינות, ולדעתי המלל, למרות הפשטות שלו, פשוט גאוני. לעומת זאת, רוב השירים מדברים על פרידה ואהבה, תחום שאיני מתחבר לו כי לא חוויתי את אחד משניהם בזמן האחרון, ולכן זה לא משפיע על 'מיתרי רגש' מסויימים שקרוב לוודאי שהיו מאד מושפעים מהשיר אצל מישהו אחר. זה אומר שהשיר פחות טוב? לא זה אומר שהוא פחות 'מתאים' או 'נוגע' לי. 3 מה? מה תפאק? מורכב אם הוא עוסק בחיים בצורה בוגרת ותלד מימדית? זאת אומרת שSOYCD הוא לא שיר מורכב? שיצירות של מוצארט הם לא מורכבות? שהקטעים של ג'נסיס שמספרים סיפורים שאין בהם בכלל מסר על 'החיים' והם פשוטים מאד מבחינת טקסט, הם לא מורכבים? כנראה לא הבנתי אותך... 4 האמת שאת יכולה להסכים איתי שכוורת ומוצארט הם שני תרבויות שונות לחלוטין, ובכל זאת בשני התחומים יש שירים שאני אישית (ועוד רבים אחרים) אגדיר את שניהם בתור טובים. זה אומר שאני בתרבות (ואף תת-תרבות) של רוק-ישראלי 'קל' יחסית, או בתרבות של אנשים ששומעים מוזיקה קלאסית? לדעתי השיר Body to Body של סמנטה מומבה הוא שיר מעולה, למרות שאין בו כמעט מסר שהוא מנסה בכלל להעביר. או את יודעת מה? דוגמא יותר טובה היא Smooth של סנטנה. איזה 'מסר' בדיוק השיר מנסה להעביר? סתם 'עוד' שיר על אהבה, פרידה, מריבות וכו'. בנאלי ופשוט לחלוטין. זה אומר שזה לא שיר מעולה? ופה אני עוד פעם חוזר לדוגמא של שירי אהבה שאני אישית לא מתחבר כל כך. ככי לדוגמא את Angie של הסטונס. פעם ראשונה שהקשבתי לו ברצינות, בכיתי, למרות שהמסר ומה שהוא מנסה להעביר לא נוגעים לי בכלל, ובכל זאת הוא העביר את המסר שלו בצורה מצוינת. לגבי ה'תרבות' שאת משתייכת אליה; אני אוהב את הרוב המוחלט של ז'אנרי (או תרבויות, אם תרצי) של המוזיקה. זה אומר שאם אני אוהב היפ הופ, ובשיר מסויים של ליאונרד כהן אין 'קצב' טוב, זה הופך אותו ל'לא מתאים' לי כי אני אוהב היפ הופ? או לדוגמא קצת שונה, אני בד"כ מתלבש כמו אנשים בסצינת המטאל. יש לי שיער קצת ארוך, יש לי שרשרת שחורה, חולצה של איירון מיידן וכו'. זה בהחלט מעיד על כך שאני נמצא בזרם המטאל, ולמרות שהוא שונה לגמרי, אני אוהב מאד ומתחבר לשירים של Crosby, Stills & Nash. והאם זה אומר שהתרבות שאני משתייך אליה (או תת-תרבות) קבעה שלקרוסבי סטילס ונאש יש שירים טובים? גם פה, אולי לא הבנתי כל כך את מה שניסית להעביר. ודוגרי, אני לא יודע למה אבל תכלס יש פחות נשים מבצעות טובות, והרבה יותר נשים מבצעות תת רמה מאשר בנים.

avki

New member
ד"א מצטער על כל הטעויות של הדקדוק -

קמתי הרגע.

NIR Y

New member
ציף

את חייבת להפסיק לחשוב ככה, זה עצוב וטפשי. וזה באמת באותה קלות היה יכול להיות ג'סטין, פשוט בריטני יותר מוכרת והיא יותר דוגמא למה שרע בפופ, בגלל שהיא נותנת לעצמה להיות אוביקט מיני ועוד כל השערוריות המפגרות שהיא עושה רק כדי לקדם את הקריירה שלה.

NIR Y

New member
כמה דברים

אחד פליס פליס מי אלבום מצוין עם שירים מצוינים ולא רק טויסט אנד שאוט. שתיים, זה שאלה מאד מעניינת, ואני לא ממש רואה קשר בין ההגדרה של המוזיקה לכמה היא טובה (חוץ מכמות המוזיקה הטובה לאומת פחות טובה), לדוגמא לספייס גירלס, שזה דוגמא מצוינת למה שלא טוב בפופ, יש שיר מדהים שלא נופל מהרבה שירים של פינק פלויד או הביטלס (אני לא מצליח להזכר איך קוראים לו, משהו עם פיות וקופסאות). אז ברור שיש את העניין של הטעם (אבל זה שטויות), לפי דעתי שיר טוב הוא לר רק האקורדים כי יש המון שירים עם אותם אקורדים בדיוק, וחלק טובים וחלק לא, אז לפי דעתי זה בעיקר שילוב של האקורדים והלחן שעל גבי האקורדים.

avki

New member
בחייך, העלמת מלא קריקטריונים

חשובים לשיר. מילים, עיבוד, רגש, שירה וכו'. לא רציני בכלל.

NIR Y

New member
צודק

הייתי עייף שכתבתי את זה, ולא היה לי כוח להרחיב.

oribarak

New member
לא אמרתי שפליס פליס מי לא יפה

לדעתי הוא דיסק גדול, אני מתכוון במובן של שיר יפה מורכב, לשיר יפה פשוט, ומה לעשות כל השירים שמה פשוטים...לחנים רגילים, למשל love me do ,סך הכול עובר בין g לc, זה לא עושה את השיר לא טוב...אבל הוא עושה אותו פשוט

אם השיר יפה אתה כבר תדע... ז"א

לשמוע שיר חדש זה כמו להכיר מישהו חדש, אם השיר צובט לך בלב, אתה כבר תדע. זה כמו להתאהב, זה פשוט עושה לך משהו בלי שתנסה בכלל

holo

New member
שיר טוב בשבילי=

שיר עם לחן טוב (לחן טוב אני לא יכול להגדיר) שמעביר את המסר שלו בצורה הכי טובה (אבל אני יותר מתייחס ללחן משאר למילים)..

MorelOoYe

New member
אממ

שיר יפה בשבילי הוא כל שיר שאני מתחברת אליו.. לא חובה למילים.. יכול להיות סתם לקצב.. להלחנה.. לכל דבר. . כל מה שהאזניים שלי מוצאות לנכון לאהוב :)

attaragal

New member
כל שיר הוא יפה תלו איזה מצברוח משתק

כל שיר הוא יפה ,רק תלוי איזה מצברוח משתקף ממנו
ג.עטרה

גלי l

New member
היי :) (חדשה)

אממ שיר יפה זה דבר סובייקטיבי. אני למשל מתה על הפינק פלויד והחיפושיות והרבה אחרים לא. למה? כי לכל אחד אישיות שמתחברת למוזיקה שונה. ונכון, זה תלוי גם במצב רוח. אבל יש מוזיקות שלא מגיעות/מתחברות לכל אחד. ולדעתי זה מראה גם על האישיות. אבל לא הבנתי. למה אתה מדבר על החיפושיות בפורום פינק פלויד?

שלום גלי ../images/Emo140.gif

וברוכה הבאה לפורום - וכך גם כל החדשים האחרים.
אנו אמנם פורופ פינק פלויד, אבל אנו דנים פה בהרבה נושאים הקשורים למוסיקה באופן כללי, לא רק לפינק פלויד. אף להקה או אמן לא פועלים בוואקום (חלל ריק), וזה יהיה מוטעה - וגם משעמם - לא להתייחס לסביבה התרבותית והמוסיקלית בה נכתבות ומבוצעות יצירות. נשמח לשמוע ממך ומהחדשים האחרים מה אתם אוהבים - אלו דברים של פינק פלויד, וגם אלו דברים אחרים.

attaragal

New member
מה הוא שיר יפה =קשה להסביר או לתאר:

מה הוא שיר יפה קשה להסביר או לתאר,
כל אחד לפי מצב הרוח קובע לעצמו אם הוא מתחבר לשיר או לא
ואני מצרפת קובץ עם שיר פרי עטי
על מנת שתוכלו להביע את דעתכם
לידיעתכם אני מחברת שירים להלחנה
אז בבקשה הרי לכם השיר= אני רק טוררו=

למעלה