מזועזעת... היש לנו לאן להתדרדר?? הקריאה חובה!

מזועזעת... היש לנו לאן להתדרדר?? הקריאה חובה!

אני מתנדבת מד"א אזור איילון ואתמול נחשפתי למקרה שזעזע אותי, ואני חושבת שזוהי חובתנו להפיץ אותו ולהעביר אותו הלאה בניגוד למדיניות הטאטוא מתחת לשטיח הרווחת במדינתנו. נהג מסויים, שהוא במקרה גם ידיד שלי (ואת שמו לא נזכיר מטעמים ברורים) עבד לילה על הרגיל, הם קיבלו קריאה דיי נורמטיבית ומוכרת לכל הקשור למסגרת, שיכור שרוע ברחוב... כשהגיעו לכתובת (נהג וחובש מלווה) התברר להם שהשיכור שלהם לא בדיוק שרוע, הוא התלונן על כאב בטן ודרש להתפנות לבית החולים, בזמן שאחד מאנשי הצוות ניגש להוציא את המיטה החל השיכור לקלל את איש הצוות השני, צמד העובדים צלצל למוקד וביקש שיזמינו ניידת משטרה... ניידת המשטרה סירבה להגיע בטענה שאם זו לא תקיפה או משהו מהסוג הזה, הם לא שולחים ניידת (אפילו שהמקרה היה מחוץ לתחנת המשטרה). בהעדר ברירה פינה הצוות את השיכור המתפרע ללא ליווי משטרתי, אולם במהלך הנסיעה החל זה להשתגע ולהחטיף אגרופים לחובש המסכן שישב איתו מאחורה, הנהג עצר בצד, הצוות ירד ונעל את האמבולנס, למורת רוחו של השיכור אשר נשאר בפנים, זה תפס את בלון החמצן וניפץ באמצעותו את חלון הרכב והחל משליך ממנו דברים. וגם הפעם איכזבה משטרת ישראל- ניידת הגיעה למקום יותר מ20 דקות לאחר הקריאה, 20 דקות שבהם משתולל השיכור וזורע הרס באמבולנס, 20 דקות אשר בהם מדמם החובש שבסך הכל ניסה לעשות את עבודתו, לטפל באיש ולהביאו לבית החולים ובמקום תודה מצא עצמו מטופל בבית החולים בעצמו- המאבק זיכה אותו בפנס יפה בעין והדבקת חתך בבית החולים, וכמובן המון מכות יבשות ולא פחות כואבות... בשיחה קצרה עם הניידת שהגיעה למקום (סוף סוף) התברר כי אותו השיכור נעצר בידי המשטרה מוקדם יותר כשהתפרע ותקף אנשים במועדון סמוך למקום- אך המשטרה שחררה אותו סתם כך, שיכור ומסוכן, לרחובות ישראל, ומה יצא מזה?! איש מקצוע תמים נפגע, אדם אשר חובתו היא לעזור לאנשים ומבצע אותה על הצד הטוב ביותר...והפעם החובש הזה עוד יצא יחסית בזול, מה יקרה בפעם הבאה, כשיהיה זה בחור כבד או חזק יותר?! מה יקרה אם הוא ישלוף סכין מהכיס? אקדח?- כ"כ קשה להביא שוטר אחד חמוש שיתלווה לאמבולנס, שהרי אם זה היה המצב כל התקרית הייתה נמנעת, זה לא צחוק! מגן דוד אדום הינו ארגון אשר אנשיו מחוייבים לטפל באנשים ולהגיש עזרה ראשונה במידת הצורך- רק חבל שאין מי שיידאג לבטחונם תוך כדי! חבל שאנשים אלו נאלצים לסכן את בריאותם וחייהם כדי להציל חיים של אחרים... והמשטרה אשר אמורה לסייע ולהגן?- היא בשלה... מגיעה רק שיש תקיפות, לא מתאמצת למנוע אותן...ואנחנו?- אנחנו כניראה נמשיך לנסות להציל חיים, עובדים ומתנדבים כאחד, ולחטוף מכות משיכורים/מסוממים/חולי נפש/ או מסתם חמומי מוח, עד מתי?- כניראה עד שאחד מאיתנו ימות, ואז אולי (ורק אולי) מישהו פה יתעשת.... נ.ב- ולמקרה שתהיתם- לא, לא היה כיסוי תקשורתי, הכל הושקט, ממש הקג"ב פה... אפילו באינטרנט זה לא פורסם...(ובגלל זה בדיוק אני מוצאת עצמי מפרסמת לראשונה הודעה בפורום כלשהוא, שלא יגידו שהעולם ידע ושתק...)

AVSHE

New member
באופן עצוב למדי!!

באופן עצוב למדי, דמנו הפקר, כעובד אתה מנוע מלהגיב, כמתנדב, הבחור היה סופג בלון חמצן לראש, יותר בריא לי... בימינו אפשר להתחמק מתקיפה, מחבלה בנסיבות מחמירות, מנסיון לרצח ואפילו מרצח... שלא נדבר על תקיפת עובדי ציבור.... אישית נתקלתי במקרה שמתוך עצלנות השוטרים סירבו להתפצל ונסעו בניידת מאחוריינו, כשהאדון השיכור השתולל באמבולנס (שבר את הארון,את המזגן ועיקם את הלוח גב מתכת) אני נאלצתי להשתלט על הידיים שלו בכדי שלא יפגע במתנדבים הנוספים שהיו איתי באמבולנס כאשר הבן שלו מקלל ומאיים עלי "אל תיגע באבא שלי אני אזיין אותך" בלימת האמבולנס וזינוק של הנהג מהרכב גרמה לשוטרים מאחורינו לעצור, והם עלו לאמבולנס במטרה לרסן את המטופל שלנו, פתיחת הדלת האחורית של האמבולנס ובעיטה מצד המטופל גרמה לשברים באצבעות של הנהג! לא חסרים מקרים בהם אנחנו מותקפים, והשוטרים שמים ז*ן עלינו.... עובד יקר (שזהותו שמורה במערכת) החלמה מהירה, ואני מקווה שזה לא יהיה עוד תיק שיסגר מחוסר עניין לציבור...

E M S

New member
כמה שזה נכון ככה זה מעצבן!

ב6 שנותיי (אמצע ה-7) במד"א נתקלתי בכמה מקרי אלימות כלפי צוותי מד"א עצוב למדיי שלרוב למשטרה פשוט לא איכפת...

עמיחי נ

New member
לשרת ולהגן זה הרבה מדי לבקש ממשטרת ישראל

לי כרגע די נדפקו השנים הקרובות בחיים שלי תודות למשטרת ישראל שדאגה לקחת את הביטוי עינוי דין לרמות חדשות לגמרי... וד"א... לי היה מקרה שהמשטרה כן הגיעה... אבל אז צפתה בשיכור נושך אותי ברגל ומנסה לבעוט בנהג.... התגובה שלהם היתה להתרחק ולא לעזור לנו

פה בדיוק בא לידי ביטוי תפקיד הוועד

לדעתי וועד העובדים חייב להתערב. חייבים להכריז על הפסקת מתן שירותי אמבולנס ליישוב שבגבולתיו ארע האירוע עד אשר ממ"ז משטרה במחוז שבו ארע האירוע יתחייב אישית על מתן סיוע מיידי למד"א במקרה של תקיפת הצוותים. הכרזה כזאת תיצור זעזוע עמוק שיתבטא מיידית בתקשורת. זה לא פחות חשוב מלהשיג לעובדים עוד הטבה כזאת או אחרת או העלאת שכר.

Anusha

New member
לצערי...

גם אני חוויתי משו כזה. נקראנו למקרה של "לאחר התקף הפילפסיה" בבית משוגעים. כשהיינו במרחק 2 דק' מהמקום, דיווחו לנו מהמוקד על גברת לאחר תאונה קלה שרוצה להתפנות לבי"ח, והיא נמצאת ממש ליד הבית משוגעים. נאמר לנו לבדוק את הנושא ולדווח חזרה למוקד. הגענו למקום ואכן הייתה שם גברת שסימנה לנו... כשהתקרבה אלינו, הנהג שם לב שמשו לא בסדר איתה. לא שהיא נפגעה בצורה קשה יותר משציפינו, אלא האישה הייתה לא בריאה בנפשה! ורואים את זה עליה...מאוחר יותר התברר לנו שהיא הייתה מאושפזת באותו בית משוגעים (מסיבה שלא זכורה לי, העיפו אותה משם)... הנהג דיווח את זה למוקד ואמר להם שכל הסיפור עם התאונה לא נראה לו. המוקד אמר לו בכל זאת לקחת אותה לאמבולנס. וכך עשינו...כשבאנו להכנס למתחם הבית משוגעים, השומר ראה את הגברת שלנו ולא הסכים להכניס אותנו איתה. לאחר כמה דק' של דיבורים עם השומר והמוקד הוחלט להוריד אותה מהאמבולנס, רק שהגברת סירבה בכל תוקף לרדת! היא נעשתה אלימה כלפינו וכלפי השומרים במקום. קיללה, ירקה,ניסתה להרביץ, ו...זרקה עלינו את כ-ל התוכן של האמבולנס! כאן מגיע הקטע שעליו אנחנו מדברים פה: המשטרה הגיעה אחרי שעה ו20 דק' מהרגע שהתקשרנו אליהם! בסוף הם באו, הורידו אותה בכוח מהאמבולנס ולקחו אותה באזיקים. למקרה שאליו הגענו מלחתחילה (ות'אמת ששחכנו ממנו...) הביאו אמבולנס של משמרת ערב. והאמבולנס שלנו הושבת ליומיים.

אשמת הצוות

ידידי היקרים, צוות אמבולנס שמפנה שיכור שמקלל, מאים ותוקף - שלא יתפלא אם האיומים יהפכו למעשים והתקיפה תהפוך לנזק ממשי
כמובן, מיד יבואו התגובות אלטרואיסטיות של "באנו רק להציל חיים..." אבל ראשית, יש לדאוג לבטחון האישי (ואני בטוח שכל איש מדא שעושה יותר ממשמרת בשבוע ושפוי בדעתו יסכים לדברים הנ"ל).

לזה שלפני- אויש נו באמת...

אתה עובד מד"א? כניראה שלא... תנסה אתה להתמודד אחר כך עם התביעות על רשלנות רפואית שיגיעו כשתסרב לפנות אותו, במיוחד לאור העובדה שהמוקד מורה לך לעשות כך...

תחנת ת"א - כזו שכל הזמן מתעסקת עם שיכורים

משתוללים ותוקפניים. עוד משהו? מספר VPN...?

אם אתה אומר

אתה עובד של מד"א ת"א ואתה לא מבין את המושגים נה"ז ומרכז מד"א?! טוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווב...

מה הקשר?

אני מתנדב במד"א ת"א כבר הרבה זמן ואף אחד לא שואל "אתה עושה בנה"ז?" אם כבר שואלים "אתה עושה ביפו?". בת"א נותרה כיום למעשה נה"ז אמיתית אחת בלבד -ביפו. למזא"ה מגיעים ישירות וכך גם למרכז. לנה"ז ביפו קוראים "יפו" ולא נה"ז - ככה מדברים במד"א ת"א. סלבו אכן עובד במד"א ת"א.

אם כך

עובד מד"א שלא יפנה בניגוד לרצון המטופל ולהוראת המוקד, אני אחכה לקרוא בעיתון על התביעה המשפטית העצומה שיגישו נגדו (ולא- הביטוח של מד"א אינו מכסה דברים אשר קרו בניגוד לתקנותיו, ובמקרה זה- להוראת המוקד)...

זה לא מנוגד לשום הוראות

אני לא יודע כמה זמן את במד"א, אבל הדבר הכי חשוב הוא בטיחות הצוות. אף מטופל לא שווה שאיש צוות יפצע ויסתכן בהדבקות במחלות שחלקן חשוכות מרפא! לגבי הוראות המוקד - שיקול הדעת הסופי הוא של הצוות בשטח - הם אלה שרואים מה מתרחש בפועל והם אלה שמחליטים על הטיפול. אי-הפינוי הוא לא בניגוד לרצון המטופל - מטופל שתוקף אותי איננו רוצה שאפנה אותו. יתרה מזאת, המטופל מבצע עבירה של תקיפת עובד ציבור והפרעה לעובד ציבור במהלך עבודתו.

אז זהו ש...

שלוש שנים, והמטופל רצה להתפנות, אל תשליך מקרים שאתה מכיר על המקרה הספציפי הזה, היות ולא היית שם- אין לך זכות דיבור... המוקד נתן הוראה מפורשת לפנות את האיש היות והוא לא תקף עד לפינוי עצמו. הטענה שלך לא תחזיק מים בבית המשפט, עם כל הרצון הטוב לשמור על הבריאות שלך. כל טוב.

אם...

אם כשהוא התחיל לקלל אותכם - הייתם מדווחים על זה ישר ומודעים שלא ניתן לפנות אותו בגלל חשש לשלום הצוות, אף אחד לא היה אומר כלום - אני אזכיר לך שהיו כבר מקרים בהם צוותים לא נכנסו לשכונות מסוימות בערים מסויימות בארץ ללא לווי משטרתי, ואם הליווי איחר אז הם חיכו - ואף אחד לא אמר כלום. אי אפשר לצפות מעובד או ממתנדב לסכן את חייו בשביל כלום. אף אחד מאיתנו לא בא למד"א כדי לקבל אגרופים.

למעלה