מזועזעת מכתבה בוואלה עד עמקי נשמתי

bobita

New member
אין גרנטי לשום דבר בחיים

אך בהליך כזה עדין ומורכב. תמיד עדיף ללכת עם אדם מוסמך שיודע ומכיר את התהליך מכל צדדיו.
שחברה שלי לא מזמן ילדה. שאלה אותי אם אני ממליצה לה ללכת על התהליך? אמרתי לה אם את עושה רק דרך מרכז!!!
אם אפשר למזער נזקים לצדדים אז למה לא?!!!

natasaa

New member
תשמעי - לא על משהו, אבל..

מה זה אין גרנטי?? אני בדעה שאם יש הסכם - הוא אמור להתקיים - ע"י שלושת הצדדים, הורים מיועדים, אם הפונדקאית וסוכנות תיווך.
לצערי, אני ביומיום שלי פגשתי כמה וכמה זוגות "פליטי פונדקאות ישראל" - כאלה שהלכו לסוכנויות, שילמו ממיטב כספם ואז קרה שמשהו לא הסתדר.. הם נשרפו מאוד מאוד, גם נפשית וגם כלכלית. ואז נשאלת השאלה - מה עדיף? ללכת לבד ואולי להישרף או ללכת למרכז, ואולי להישרף??
עוד פעם - אני לא רוצה לפגוע פה אף אחד - וכל אחד, כבודו במקומו מונח.. הדיון הוא סביב עלויות הגבוהות וחוסר רגולציה בתחום, ולדעתי הוא קצת סוטה מהנושא..

bobita

New member
לא מאמינה שאני נכנסת לספין הזה

אני לא יודעת אם את אם מיועדת או פונדקאית?! אך לפי הכתיבה שלך נראה לי שאת אם מיועדת.
לא יודעת לאן הזוגות האלו פנו לאיזה מרכז. אני יודעת להעיד על עצמי ועל התהליך שאני עברתי. שאני עברתי תהליך נורא ואיום!!!
עד הוועדה הוא הגיע. שהולכים לתהליך שאין מושג מה הצד השני עובר בעיקר אם האם המיועדת לא עברה קודם הריון ואין לה מושג מה הצד השני חווה. ואין מי שיגשר ואין מי שידריך ואין מי שיתאים אופי של זוג לאופי של פונדקאית. זה יכול להיגמר באסון. ואצלי אם לא הייתי פונה למרב ופניתי אליה בדקה האחרונה זה היה נגמר הרבה יותר רע.
ולגבי הסוכמים הם לא כאלה בשמים כמו שאת מציינת הרי את שוכחת שההורים המיועדים מקבלים בתמורה משהו שאין לו מחיר!!!
הפונדקאית לא רק מביאה לעולם תינוק הוא בוראת משפחה!!!!
לזה אין מחיר!!!

קשת ענן1

New member
יש כאן בעיה אמיתית

אני בד"כ קוראת סמויה בפורום, אבל הפעם החלטתי להגיב.

אנחנו זוג בשלבי חיפוש של פונדקאית. מאז שהתחלנו את הבירורים הראשוניים חלפה כמעט שנה. בזמן שעבר, שמנו לב למגמה משמעותית של עליית מחירים.

אני חושבת שלפחות חלק מהמגיבות לכתבה מהצד של הורים מיועדים שכבר עברו את התהליך, לא מודעות לכך ש"השוק" (סליחה על המילה הבוטה, אבל בסוף זה מה שזה) השתנה מאז שהן עברו את התהליך בעצמן, ושיש כאן בעיה אמיתית.

אנחנו האחרונים שנמעיט בערך - הבלתי ניתן לכימות - של מה שנשים פונדקאיות עושות עבור הורים מיועדים כמונו.
וגם אין לי שום טענות כלפי הפונדקאיות שיודעות שהן יכולות לדרוש סכומים הולכים ועולים, ועושות את זה. הגמול הכספי הוא חלק בלתי נפרד מהעניין. ואם אפשר לקבל- למה לא לדרוש?

אבל מצד שני, מה עושים במצב של "כשל שוק" שבו הביקוש עולה בהרבה על ההיצע?

אנחנו נצליח לעמוד במחירים העכשוויים, אבל מה עם זוגות אחרים עם פחות אמצעים מאיתנו? האם לא צריך להיות גבול עליון למחיר שמשלמים זוגות, כדי שפונדקאות בארץ לא תהיה לעשירים בלבד?

אני חושבת שגם אם הכתבה ציירה את המציאות באופן קצת "רייטינגי" ומכליל, בבסיס יש כאן בכל זאת מציאות בעייתית שמחכה לפתרון.

talbensh

New member
משהו אחד לא ברור לי...

באופן תיאורטי פונדקאית גם יכולה לבקש חצי מליון ומליון שקל... הרי השמיים הם הגבול...
דבר אחד שאני לא מבינה הוא שאם הועדה אמורה לפקח על כל התהליך ובתוכו גם החוזה למה הם לא מגבילים חוזים כאלו?
הרי התיק השלם והחוזה מוגשים לועדה לעיון והחתימה מתבצעת תחת עיניהם הבוחנות של כל חברי הועדה...
איפה הם בכל הסיפור הזה?

bobita

New member
מההבנה שלי לגבי הסכומים בתהליך

יש איזשהו גבול גם פונדקיאת שעושה תהליך פעם שניה יכולה לגבות יותר מפונדקאית שעושה ראשונה. יש איזשהו גבול של סכום שהוועדה מפקחת. תבדקו מול מרב או מול אביבה

למעלה