מזל טוב טורקיה

מזל טוב טורקיה

על המיקום הכה גבוה באירוויזיון - מקום 4 עם 167 נקודות (מרשים ביותר בהתחשב שסרטאב שאמנם זכתה בשנה בלי חצאי גמר, סיימה מקום ראשון עם 167 נקודות). למרות שאני חייב לציין שאת השיר הזה אהבתי יותר באמפי3 והתאכזבתי מההופעה של הזמר, קינן דוגולו, סה"כ זוהי הצלחה מאוד טובה של טורקיה באירוויזיון שבשל נדידת העם לארצות המערב, כנראה זוכה לקבל ניקוד כה רב ב-סמס. השיר שזכה הוא סרביה או סרביאסטן
למי שפספס (ואני מודע לכך שהיה כאן שרשור על הסמי) זה לינק להופעה של דוגולו בסמי פיינל אבל זה היה בכל מקרה דומה להופעה בגמר: http://www.youtube.com/watch?v=0SfgoEWcUa0 ד"א לזמר יש לוק מאוד טורקי לדעתי
תהנו.

טליה ג

New member
ההופעה הייתה מעולה, וגם עיצוב הבמה!

התאורה ובחירת הצבעים מאוד החמיאו לשיר והוסיפו לאווירה השמחה שהוא משדר. עד כמה שאני שמחה בשביל טורקיה שאני כל כך אוהבת, השיר לא עושה לי את זה, ובכל מקרה הייתי מעדיפה אם הוא היה בטורקית. את Süperstar של Sibel Tüzün מהשנה שעברה הרבה יותר אהבתי, אבל Sibel Tüzün הרבה פחות מוכרת מ-Kenan Doğulu, ולכן הטורקים ברחבי אירופה פחות הצביעו עבורה, כך שהיא סיימה במקום ה-11 בלבד בגמר בשנה שעברה.

השיר של סיבל טוזון היה השיר הכי

טוב של 2006 לדעתי! שיר מעולה והופעה הרבה יותר טובה מקינן דוגולו.

טליה ג

New member
ועוד אנקדוטה אירוויזיונית קשורה לטורקיה

גם מי שאינו מכור לאירוויזיונים כמוני שמע בוודאי על אן מארי דויד הצרפתייה, שהביאה בשנת 1973 את הניצחון ללוקסמבורג עם השיר הנפלא "Tu te reconnaitras". בעקבות זכייתה באירוויזיון הפכה אן מארי דויד לכוכבת ענקית דווקא בטורקיה, ובשלב מסויים היא עברה להתגורר בטורקיה, למדה את השפה הטורקית והייתה נותנת שם כ-280 קונצרטים בשנה ומופיעה המון בטלוויזיה. בשנת 1978 גורשה אן מארי דויד מטורקיה בהוראת השלטונות, לאחר שנשיא צרפת דאז ז'יסקאר דה סטאן גינה את מדיניות טורקיה בעניין קפריסין. כאזרחית צרפתייה נחשבה אן מארי דוד לאישיות בלתי רצוייה בטורקיה ונאלצה לעזוב את הארץ שכל כך אהבה, אולם הטורקים המשיכו לאהוב אותה ואת המוסיקה שלה. לאחר שחזרה לצרפת ייצגה אן מארי דויד את צרפת באירוויזיון 1979 בירושלים והגיעה למקום השלישי, אך זמן קצר לאחר מכן פרשה מעולם המוסיקה ועברה להתגורר לבדה בחווה שבה גידלה סוסים גזעיים. ב-1988 השתכנעה לעשות קאמבק ולחזור לשיר, ובין היתר היא חזרה להופיע בטורקיה, שזכרה לה חסד נעורים והרעיפה עליה אהבה!

למכללה

New member
היא מדהימה אן מארי דויד ../images/Emo45.gif

מעניין אם יש לה קשר יהודי? {דויד}

יווו נורא עצוב... השליטים הטורקים

והתגובות הפרימיטיביות.. אן מארי דוד נשאה עליה את כל עולמה של צרפת... ממש פיגור
אן מארי דוד בהחלט היתה זמרת מדהימה ואהובה ביותר. טליה, איפה קראת על זה?

טליה ג

New member
קראתי על זה בריאיון אישי איתה ב-T.O.M

מגזין חובבי האירוויזיון בגרמניה, שגם אני כותבת עבורו את המאמרים על ישראל. הריאיון איתה מאוד מקיף, והרבה יותר אמין מכל מיני פיסות מידע שאנשים רשמו בויקיפדיה.

faridi

New member
ההופעה שלו היתה מופע חשפנות

יותר מאשר מופע זמר. הקצב גם היה חיקוי למוסיקת ה mtv בניגוד למדינות אחרות שנציגיהן דאגו לשמר את המסורת האתנית של הארץ.

למעלה