מזל טוב לאריאלה

veredgy

New member
מזל טוב לאריאלה

אני מוכרחה לומר שאת האדם הכי חרוץ שאני מכירה. לפי תיאוריך את "מצבך" את די נמצאת בניוטרל, ולאט לאט אני מגלה שאת בפול גז בניוטרל. אז כל הכבוד ושמרי על הכוחות, ותהיי לנו בריאה והמון הצלחה. ובאשר לשווקים: מה קורה לכותבים? רק ירקות ובגדים? והשוק הוא פי אלף יותר מכך: תבלינים צבעוניים וריחניים, עם שמות מוזרים,תערובות תבלינים, תערובות לבישול ולכבישה, חמוצים רגילים, ביתיים ועיראקיים עם תבלין עמבה לכבישה, זיתים בכל הצבעים והטעמים, ירקות בלאדי, עשבי תיבול מכל הסוגים, ירוקים ,רעננים וריחניים, גרגיר וארוגולה, מליסה וכוסברה, סלרי ולאושטיאן, חמציץ ותרד תורכי, בשר ( למה כבר לא מוכרים טחול של עוף? מה יהיה עם המעורב הירושלמי בלי טחול?), אוכל עדתי מבושל (למשל בשוק "התקווה" ובשולי השווקים "הכרמל" והשוק ברמלה וכמובן שוק "מחנה יהודה", חצ'אפורי גרוזיני, סמבוסק עירקי, פריקסה תוניסאי, קובות מבושלות ומטוגנות, לחמים בוכריים, פיתות בטעמים שונים ), מסעדות קטנות, חמארות, קטניות ואיטריות מכל סוג (למרות שאני מעדיפה איטריות איטלקיות, לא בגלל הסנוביות אלא בגלל סוג החיטה: פחות עמילן=פחות "קווצ'יות" של האיטריות). וכלי בית של פעם בסביבות השוק ובתוכו - מאלומיניום, סירי גריל נהדרים של פעם, מגיני סירים לגז להרחקה ממקור החום, מסננות לקוסקוס. אתם יודעים שאת הקוסקוס בשקיות ניתן להעביר דרך מסננת לקוסקוס בתום הכנתו במיקרו וכולם יחשבו שזה מה זה קוסקוס אסלי? והריחות, לפעמים בא לסתום את האף ולפעמים לפירות ההדר יש באמת ריח של פעם. והקריאות של המוכרים: "רק היום, רק היום", "גברת לא לנגוע זה עגבניה, לא פרה", " הכל בעשר" (גם מה שאמור לעלות חמש), וההתמקחות על המחיר, נראה אתכם מתמקחים ב"סופר". וכמובן "התחמנות" של המוכרים שמוכרים תותים ובמיה "מתחת" מאיפה שלא טרי, ואת צריכה להתעקש או להגיד בנימוס: "לא צריך, תודה", ולספוג את הקללות. אחרי "יום שוק" - והנסיון לא לטפס על איש עם העגלה שלי (אני לוקחת את הצמוד לעזר) ולעומת זאת להתחמק ממפגעים אחרים- אני חוזרת הביתה, מזיעה, רגלי מלוכלות אם שכחתי במקרה לנעול נעליים של ממש, אבל האדרנלין זורם והריח בבית של הירקות והפירות הטריים משגע. אה, והעיקר - יש עכשיו בשוק וגם "בסופרים" תפוחים מזן פינק ליידי. לא בא כבושם הזה... והטעם, והקשיות - תפוח בטעם של תפוח של פעם שלא היה לנו כאן- נו, כזה אירופאי טעייייים טעייייים. תודה וכל הכבוד למי שיקרא עד הסוף ורד

אילה56

New member
קראתי עד הסוף.

ולמי שלא קרא עד הסוף, אני מביאה משם איזושהי פנינה ::: "אתם יודעים שאת הקוסקוס בשקיות ניתן להעביר דרך מסננת לקוסקוס בתום הכנתו במיקרו וכולם יחשבו שזה מה זה קוסקוס אסלי?" זה לבד צריך להיות בכותרת, שלא נפספס. תודה

veredgy

New member
תודה על הפרגון

אילה תודה על הפרגון. אני באמת מעריכה שקראת הכל. דרך אגב אני קוראת בקביעןת את הבלוג שלך ומקבלת עדכונים. ורד

אויש , את פשוט מדהימה !!!!

קראתי בשקיקה פעמיים כל מה שכתבת ופשוט דמיינתי לעצמי איך אני הולכת עם בעלי בין הדוכנים של שוק מחנה יהודה. אצלי הפנטזיה המינית בשוק זה התבלינים. בעלי יודע... משאיר אותי בחנות המיוחדת שלי והוא ממשיך בדרכו. אני מתמוגגת מכל תבלין ותבלין, שואלת שאלות, למדה על תרכובות ותערובות חדשות ואין מאושרת ממני. אח"כ אני הולכת לכוון דוכן החמוצים ופשוט נמסה מהמבחר. אפילו את ריח הדגים הטריים אני אוהבת. בגדים אני לא ממש קונה בשוק ולא בגלל שאני חושבת שזה לא טוב, פשוט בגדים טובים קונים בשוק רמלה לוד, שהוא בתחנת הרכבת ואני לא ממש מגיעה לשם, אבל מחברות אני יודעת שהוא שוק שווה בטירוף ! אני את שוק מחנה יהודה לא מחליפה בעד שום סופר ושום תחליף אחר. הסחורה הטרייה , הריחות, הצלילים, כמו שאמרת- זוהי חווייה ! לאחרונה, אני קצת מקורקעת בבית (כן, את יודעת... אישפוז יום- בית, זה המסלול שלי ), אבל כשרק אסיים את המסע הזה שלי - הדבר הראשון שאני אעשה זה הסנפת השוק במיידי. מדי פעם בעלי מתרצה ולוקח אותי ל"סיבוב" אבל זה בשעות הערב כשאין דוחק ומחנק ואז זה מסתיים בסטקיית חצות עם איזו מנה של מעורב עסיסי וטעים ! בקיצור- שיחקת אותה בענק עם התיאור המדהים הזה שלך, עשית לי גורו- גורו בבטן, בחיי !!! תודה על קבלת הפנים, את מדהימה אמיתית !!!

veredgy

New member
תודה על ההתייחסות היפה שלך

אריאלה, לפני שנקים אגודת הערצה הדדית, הרשי לי לומר לך שאת המדהימה האמיתית. קראתי אודותיך כל מה שכתבת, כולל הכתבה ב"את", ואני רוצה לומר לך: אין דבר כזה, כמו שאמר זה שראה בפעם הראשונה גירף. חזקי ואמצי והיי בריאה. ורד

dornat

New member
באמת זה מה שהוא אמר על הג'ירף?

חחח נשמע מעניין... מי זה הבחור?

ורד אני קורעת אותך... עוד לא למדת שאני עם

לב חלש וכמה שאני בהמה- ככה אני מובכת בקלות ?.... בכל אופן נשמתי, מה - זה תודה ! הסמקתי קשות ואונושות וזה לא מתאים לי לאיפור הירוק שהרבצתי היום בעיניים (ביחד זה מעניק לי לוק של אבטיח...) שולחת לך חיבוק היסטרי ובפעם הבאה תני אזהרה מראש, אה?...

noa555555

New member
עם האיפור הירקרק שלך הזכרת לי בדיחה

קצת מביכה. אני מקווה שאפשר לשים אותה פה. אם לא אז מחקי אותה חחח. מה זה ירוק מבחוץ ואדום מבפנים? (ולא, זה לא אבטיח ולא אריאלה)? XXX של תוכית.

אני לא מוחקת...אממה כפרה- לא ממש צחקתי...

פשוט כי בביקור האחרון שלי בצפארי ראיתי תוכים בשלל צבעים ולא רק ירוק ו... איך הרסתי לך, אה?... אונה לך ואונה לך....

veredgy

New member
סליחה

איך שיוצא הפטנט הזה של להריח באינטרנט אני שולחת זר ורדים ריחניים לפני שאני כותבת לך משהו, לשם אזהרה כמובן. לילה טוב ושבת מנוחה. ורד

המממ.... אני לא בטוחה שפטנט כזה רצוי....

יש אנשים מדהימים בנט, אבל יש גם כמה פלצנים, (רחמנא לצלן), את יודעת... אז נשאיר את זה ככה ודי...
מה שחשוב זה שאת מדהימה ודי...
אני קמה להכין קפה, בא לך גם? כמה סוכר?....

veredgy

New member
סוכרזית מותק

סוכרזית מותק אני כמוך ממשפחת המתוקים.

הגם את ?

איזה באסה !!! האמת היא שכמה שאני צריכה את הסוכרזית- אני לא מצליחה להתרגל לטעם, אז פשוט הפחתתי את הכמות ולאט-לאט אתרגל לשתות בכלל בלי. בכל מקרה, היות וכל המשפוחה שלי כאלו , אז יש ועוד איך במדף... רק בואי ! אפילו עוגיות ללא סוכר יש . יש לי חברה מדהימה עם בלוג בישול מיוחד ששולחת לי בכל פעם משלוח של דברים טעימים ו"מותרים" , אז רק תודיעי ובואי !

veredgy

New member
כן גם אני ב"טופזים"

תודה רבה על ההזמנה. תגידי, את בטוחה שיש מקום אצלך? לפי הבלוג שלך ועכשיו גם "השוק" נראה לי ש: א. את מזמינה את כל העולם. ב. את כנראה שוכחת שאת מזמינה את כל העולם. ג. אם את לא שוכחת, אז יש לך לב רחב, וסבלנות לאנשים (המון סבלנות והמון אנשים). ד. אני לא בטוחה שיש מקום אצלך לעמוד על הרצפה, (זה עניין הנדסי פשוט של נפח אנשים פר שטח רצפה) או לשבת כי גם אני, שלא כמוך (יא מתחזה), שייכת למשפחת ההיפו הידועה מ"פנטזיה", ולא, אני לא בהריון הלוואי שהייתי , אז היה לי לפחות תירוץ. אני סתם אוהבת לאכול. בינתיים, עד שנברר את העניין, נשתה קפה וירטואלי ביחד- קפה לאטה בכוס גדולה עם ממתיק מלאכותי כלשהו. שבת שלום ורד נ.ב. קראת את הטור של אודטה במוסף מעריב של היום?

אז ככה:

א. אני מזמינה כמעט את כל העולם (חלק לא, כי כמו שיש אנשים שאני אוהבת , יש אנשים שאני אוהבת שלא לאהוב...הכל אצלי שחור- לבן...) ב.בעניין השכחה- יש בזה מן האמת כי לאחרונה הזכרון שלי שכח את הדרך חזרה למוחי ומזל שאני זוכרת את שמי... ג.אין לי לב רחב, אין לי בכלל סבלנות לאנשים וכן- כבר דיברנו על הזכרון המזורגג הזה שלי, אבל בגדול אם נחזור לסעיף א'- אז כן, יש לי את הלב והסבלנות רק לאנשים שאני מאוד אוהבת, אלו שמתוייגים תחת הרובריקה של ה"לא" - הם בחזקת "תצא בחוץ"... ד. את שוב צודקת ! באמת אין אצלי מקום לעמוד על הרצפה (ותכף אגיע לספה...) כי תמיד אצלי בלגן (שלא מפריע לי בכלל) ולרוב צריך לנחש איפה היתה הרצפה המקורית ולתור אחר בלטה פנוייה לרפואה. בעניין הספה... נושא כאוב... הבעל המאניוק שלי תפס בעלות על הספה של השלוש ולא מרשה לאף אחד לשבת עליה והוא מגדיר את זה בקטע של :"שטח שנכבש לא יוחזר" והספה של השתיים תפוסה לרוב ע"י ערמת כביסה שמחכה לשרית חברתי שתקפל אותה, כי לי שוב היא לא מזיזה בעיניים (למי שיפריע שיקפל...), אז ענינו גם על הסעיף הזה... בעניין המתחזה... האמיני לי שממש לא. הלוואי !!!!!!!!!!!! אז את יכולה לחוש בחופשיות לבוא, רק קחי בחשבון ש... אין איפה לשבת, קשה למצוא מקום חנייה ברצפה ו... ו... ו... עיקר שאת אוהבת לאכול, אז זה כבר הופך אותך ל:"נאים השכנים בעיניי..." ולא, לא קראתי את הטור של אודטה. מה היה שם? הבעל החצוף קנה ידיעות כי לא היה מעריב... איך הוא עושה לי את זה קיבינימט? הוא יודע שאני אוהבת את אודטה....

למעלה