מזל טוב לראש המוסד הנבחר...

הסבר פשוט בכללי

לקח לי הרבה זמן להוציא את העובדות מים-המלל שאופף את הנושא כדי לבלבל את הציבור, רק שההפגנות מצביעות על העובדה שלפחות חלק מהציבור יודע ומבין במה המדובר. לגבי חברי הכנסת והשרים המצביעים ? אני בכלל לא בטוח שהם מבינים במה מדובר.....

המדינה הולכת לייצא 90% מהגז שנמצא באמצעות הטייקונים שיעשו מזה מיליארדים, ולמדינה ישארו רק 10% בלבד.

המתנגדים למתווה הזה, דורשים ש-90% מהגז יהיה לטובת ישראל ואילו 10% ילכו לטייקונים שהשקיעו באסדות הקידוח.

מזכירים להם שהמשאב שייך למדינה.

זה ההסבר בגדול ואם האחוזים נוטים לכאן או לכאן, זה כבר מישני.

מינהר

New member
מאיר, לא נראה לי שהולכים לייצא כל כך הרבה גז.

למי למצרים שאולי לא תשלם. לרשות הפלסטינית שתשלם כמו שהיא משלמת לחברת החשמל? לירדן, שהחמאס יפוצץ כל צינור שיגיע לשם? למתקן הנזלה? מי יגן על הצינור למתקן ההנזלה? במיכליות לאיטליה? יקר מאוד. לתורכיה ההפכפכה? ליוון הפושטת רגל?
ובכלל מה יש לאנשים נגד יצוא? תעשיות ההיטק והביטחון יורקות דם בשביל לייצא, אז גז אסור לייצא? מייצאים כימיקלים, אז גז אסור לייצא? קצת הגיון.

arye9

New member
תודה רבה לכל העונים

אבל אני עדיין לא מבין אם מישהו מבין.
האם כל ההמונים שיוצאים לרחובות נגד/בעד המתווה
יודעים שהם צודקים או שלא/כן אוהבים/שונאים את האנשים
שחושבים שהם יודעים?
מי שלא הבין (כמוני) את מה שכתבתי כנראה שהבין את זה טוב מאד.

מועדים לשמחה ושלא נמעד בהחלטה.

עמיקם10

New member
הנגידה של בנק ישראל היא בהחלט סמכות לקבוע

אם המתווה הוא טוב. יש לה את הכלים לכך.

כיף לך , להקפיד על הטיפות

כל אחד שאני שומע שעבר אצלו בסדר קצת מוריד לי מהמתח הקל אפילו, כי אני צפוי למרץ ואני מקווה לעין השניה חודש אחרי.
נמאס לי כבר לראות טלויזיה במטושטש.

חוזה יש לכבד ולא משנה מי אשם

שיציבו על מערכות הנפט 1000 חיילים לכל מיתקן, זה לא מענין את אף אחד. שישלמו את חובם ושהם יפנו לביטוח (אם יש להם) להחזר הכספים.
נראה אותם מתחכמים עם חברות הביטוח.
בכל מקרה שלא מדובר ב-"פורס מג'ור" (כח עליון) יש לכבד את החוזה.

מינהר

New member
מאיר, הבעיות עם צינור הגז המצרי היו

בזמן מורסי, ששנא את ישראל. עכשיו סיסי במצרים. נכון שהבוררות פסקה מה שפסקה בצדק, אבל הנושא לא שחור -לבן.
יש פסק בוררות נגד ישראל בעניין הנפט האיראני, אפשר לקזז?

הדסהש1

New member
אתמול בתוכנית של מיקי חיימוביץ

ניאלא הצליחה להביא את שר התחבורה לעלות לאוטובוס..
הפגין יחס מזלזל. ...אבל לפי מעשיה הציחה להזיז דבריםחבל שזה בכל המדינה
מכת התתחבורה הציבורית

להודעה של יוליקה "אינני מבינה את הפסטיבל סביב ראש המוסד"

אם את רוצה לדעת למי התגובה, את מביאה את ראש החץ של הסמן לעיגול של ההודעה, ואז תראי קו עולה, העיגול שהקו עובר משמאלו, לזה ההתייחסות.

כל ההודעות שהקו עובר משמאלן, הן המיני-שירשור של תגובות להועה העליונה, במקרה של יוליקה.

מינהר

New member
בכל זאת, מאיר, רצוי שתציין שם או נושא,

כי הקוים והשרשורים לא תמיד ברורים.

deebeebee

New member
בחירתו של כהן לא מפתיעה כלל

הוא עושה דברו של נתניהו, לפני יומיים לימד סנגוריה על דברי ביבי בעניין הגז, זה בדיוק עוד פודל של הקיסר. ההצגה אתמול בערב הית מיותרת.

יוליקה

Member
מנהל
זה הופך למסוכן ביותר

גם ראש המוסד יהיה עושה דברו של ביבי, במקום הפוך???
עד היום ראש המוסד הוא זה שקבע את המדיניות....
וראש הממשלה התיישר לפיו....

deebeebee

New member
בינתיים הוא לא עונה לשאלות קריטיות

אלא מסיט ו״עונה״ מה שהוא רוצה. גם פתאום הוא מציג את המתווה שנושא בטחוני חשוב.

כעת תתחילו להבין

נגד שמונה הניצבים שחשבו שעם הדרגה בא גם כתר-הסולטאן, והנפילה הוכיחה להם שהם לא, וכל עונש שיושת עליהן לא יהיה מספיק.

והנה ראש ממשלה שמתנהג כמו חצר מלוכה, שם לא מתביישים לעשות מה שמתחשק להם ומצפצפים על כל העולם, נוסעים על חשבוני כל שבועיים לחו"ל כולל אשתו המכוערת שצריכה ספר צמוד , והנה אף אחד לא עולה על בריקדות, להיפך, קרוב למליון איש במדינה, רבע מהמצביעים, הצביעו בעדו שוב ושוב ושוב.....

והוא מצפצף על כולם וצובר את המליונים שלו, ומסכסך בינינו לבין אומות העולם, זורה חול ברוחב יד בעיני הציבור, שקרן בלתי נלאה וממציא סיפורים, עושה ברכוש המדינה כבשלו, וצוחק על כולם כל הדרך לכורסת-הזהב שלו.

אז על מה הצעקה ? מה שבחרו, זה מה שקיבלו.

למעלה