אהלן עוזי
קודם כל אני חייב לציין שאני ממש נהנה לקרוא את הודעותייך. לגבי מיקום התאונה, מסתבר שאצלי נפל בלבול מסויים בנוגע למיקומה של צומת שרה, משום מה מיקמתי אותה במקום אחר על המפה ומכאן נובעת הטעות בהבנת המיקום המדוייק. לגבי שדרות רגר, השרשור בפורום טיולים דן בעיקר על הזרימה בנחל באר שבע, אני בכל אופן לא מצאתי אזכור לשדרות רגר, אגב, באותו היום נסעתי מספר פעמים על רגר בשני הכיוונים, בקטע החדש ניקוז מצויין ואני לא מבין מה מקור הטענות לגבי רגר, גם בשאר מקטעי הכביש לא נצפו בעיות מיוחדות. לעיתים אנשים קצת מפריזים ומאבדים פרופורציות, תושבי באר שבע לא פעם מדברים על מצב תשתיות הכבישים הרעוע בבירת הנגב ואתה יודע מה....שיסעו לחולון, בת ים, יפו....אותה מדינת גוש דן ויחזרו לבאר שבע, הם ינשקו את הכבישים כאן. אני כבאר שבעי מכיר את הבאר שבעים, רבים מהם חושבים שמגיע להם הכל וגם כשהם מקבלים את הכל זה לא מספיק או שזה לא טוב, על כל דבר ימצאו להגיד משהו רע, יקימו פארק של 5000 דונם בבאר שבע, עם מזרקות ועם דשא ועם עצים ומסלולי אופנים והכל הכי טוב שיש ואתה תמצא את הדביל התורן שולח איזה מכתב למערכת של איזה מקומון בו הוא מתלונן על כך שהדשא בגובה 7 ס"מ ולא בגובה 6 ס"מ או שהמרצפות ירוקות ולא אדומות. הביאו לבאר שבע את מטרודן, אם נשכח לרגע מהשביתה, התושבים רק מתבכיינים, על מה? על זה שהם נוסעים באוטובוס חדש? על זה שהם סוף סוף מקבלים אוטובוסים נגישים לנכים? מזגן בכל אוטובוס! ריבונו של עולם, אוטובוסים בלי מזגנים היו נוסעים בבאר שבע בימים של 43 מעלות לפני מטרודן, אבל אנחנו עדיין יודעים להתלונן, כאלה אנחנו. קו 24 לא היה קיים מעולם במתכונתו הנוכחית, לא היה קו כזה. מטרודן הלכו והוסיפו את הקו, ותושבי רמות, במקום להגיד תודה, התלוננו, בעיתונות, ברדיו.....למה התדירות של האוטובוס ככה וככה....? סליחה? לא היה לכם קו אוטובוס בכלל לפניכן ואתם עוד באים בטענות? זאת כפיות טובה. ונחזור לנושא כי ממש סטיתי כאן. לגבי כביש 40-60, יום ראשון, 8 בבוקר, תגיע מכיוון צומת שוקת ונראה אם דבריך יהיו דומים, מי שמגיע מ40 ונכנס ל60 יסבול מקסימום 5-7 דקות, מי שמגיע משוקת יכול לעמוד על כביש 60 עד הכניסה לבאר שבע גם יותר מחצי שעה, מניסיון. לגבי עוקף מערבי, כמדומני יש גם אחד כזה בתכנון, מתי יצא לפועל?....שאלה טובה. לגבי איכות האויר בבאר שבע לעומת תל אביב, לא מפתיע בכלל, רמת זיהום האויר במדינת גוש דן היא פי כמה וכמה מזו שבאזור הנגב וזה לא סוד. אגב, גם תחנות הכוח הפחמיות יגיעו אל דפי הפורום הזה בשלב כזה או אחר, בכך אני בטוח, לך תדע, אולי באזכור הנושא בהודעתך אתה מקדם את הנושא הזה עוד צעד בכדי להפוך לדיון כאן.