מזל שמתחילים את סופ"ש עם ריח וטעם טוב

מזל שמתחילים את סופ"ש עם ריח וטעם טוב../images/Emo9.gif

ושוב נפגשנו אתמול כמה בנות לסדנת לימוד מאפים מתוקים ומלוחים אוח איזה דברים הכנו איזה ריחות הרחנו והטעם... כבר מיותר לדבר עליו-פשוט נפלא
ממש כייף לקום בבוקר ולהזכר בריחות המשגעים של אתמול בסדנא אז מה לימדה אותנו האישה המדהימה:
דיסקיות בצק עלים ממולאות בגבינות פטרוזיליה וזיתים
לחמניות ממולאות בגבינות ועלי מנגולד
רולדות גבינה/שוקולד מבצק עלים
שטרודל תפוחי עץ
מאפה פילו במילו תפוחי אדמה ובצל קיבלנו בסדנא המון טיפים לשימוש בבצקים שונים כגון:בצק עלים, שמרים, פילו, בצק עלי סיגרים ועוד. כמובן שטעמנו מהכל. בתמונה כאן דיסקיות ממולאות בזיתים פטרוזיליה וגבינות ומההרגשות היד רעדה והתמונה יצאה קצת מטושטשה,חחח
 
כמה גרגרי שומשום צריך לשים?

וואלה הריח העיר אותי.......מי יתנני עכשף איזה פרוסת שטרודל.....
 
ידעתי שסומסום ושומשום מבלבל קשה לספור../images/Emo6.gif

חחחחחחחחחח דקה אספור לך כמה
 
דרך אגב המנחה אמרה-אפשר גם סומסום מלא../images/Emo3.gif

ואז יש שני צבעים של שומשום לבן ושומשום מלא או שאפשר לשים קצת קצח מלמעלה והיה עוד משהו שמליצה לשים למעלה רק אני לא זוכרת,חחח
 
הלחמניות לאחר האפייה-יאמי יאמי../images/Emo6.gif

אם תהיו נחמדים אני אקליד לכם מתכון
יאללה רוצו לקנות שמרים ותאפו לשבת
 
../images/Emo212.gifמאפה שמרים שוקולד/גבינה-לפני האפייה

זה טעים מריח נפלא וקל להכנה
 

kdr

New member
שטרודל

זה אחד המתכונים שאני אוהב להכין כשמגיעים אורחים ואין עוגה. אז 2-3 תפוחים יש אצלנו תמיד. גם בצק עלים שוכן לבטח במקפיא. אין בית בלי סוכר וקינמון. זה כל מה שצריך. בזמן שמבשלים קצת את התפוחים המגולענים והחתוכים לפרוסות עם סוכר קינמון וקצת מים, הבצק מפשיר. מניחים לתפוחים להתקרר במסננת (זה לא פודינג). מרדדים את הבצק בעודו קר למלבן ברוחב 15-20 ס"מ ובאורך 30. מניחים את התפוחים ב2/3 המלבן לכל אורכו. "סוגרים" הת הבצק בקיפול. חורצים בסכין חריצים בחלק העליון מפזרים סוכר. אופים כ15-30 דקות בתנור ב-180 מעלות. אפשר להכין גירסה אישית באותה דרך. בתאבון
 
קבל סטארט אפ../images/Emo220.gif

המילוי- לקלף תפוחי עץ לחתוך בקערה לקוביות להוסיף סוכר רצוי חום לפי הטעם, או ממתיק מלאכותי למי שצריך שקית סוכר וניל או כף תמצית כפית קינמון חופן צימוקים חופן אגוזים קצוצים מעט שזיפים שחורים מיובשים קצוצים , הנותנים צבע וטוויסט לטעם - לא חובה לערבב הכל למיקרוגל ל 5 דקות בכלי מכוסה סה טו
בלי מים בלי בשול התפוחים יוצאים פריכים ללא נוזלים כמעט האפייה משלימה את טעמם. הכי מוצלח להכין שטרודל על בסיס עלי פילו , המעטפת נשארת קראנצ'ית , והבצק דל קלוריות בהשוואה לבצק העלים. אופן ההכנה- אחרי הפשרת העלים מורחים בקלילות כל עלה עם מעט חמאה מומסת או שמן זית עדין מקפלים כל עלה למחצית שמים כף גדושה של מילוי מקפלים למעטפה מניחים על תבנית ובה נייר אפייה כאשר הפתח כלפי מטה אופים 12-15 דקות בחום בינוני גבוה עד שמזהיב מעט מפזרים מיד כשחם אבקת סוכר מעל המעטפה וגם על הצלחת מגישים עם גלידה/קצפת/תותים אם תבחר להכין במתכונת רולדה פזר בין העלים מעט פרורי לחם הם נותנים נפח ומפרידים ביניהם. שב"ש
 

kdr

New member
קבלי פוש אפ

תערובת המילוי יכולה להכיל מה שבא, מתוק או מלוח. פירות או גבינות או בשר. קונים עלים לסיגרים/אגרולים. מחממים שמן בסיר טיגון עמוק. לוקחים עלה בצק ומניחים באמצעו 2 כפות מילוי. מקפלים לצורה של שקית, מחזיקים עם מלקחיים את החלק העליון ומטביעים בשמן. אחרי 20 שניות אפשר לשחרר. אחרי שמזהיב זה מוכן. כמובן שאם המילוי בשרי, צריך קודם לבשלו.
 

kdr

New member
עכשיו ראיתי

שנושי שלחה מתכון עם תמונה לעלי פילו ממולאים בתפו"א. אני לא מסתדר עם עלי פילו. אפשר גם לשפוך ביצה ןמהר לסגור את הבצק
 
אני מעבירה את השדור לרוממה ....

קח 2 עלי סיגר אחד מעל השני הכנס למסננת גדולה עם ידית ארוכה או מצקת נירוסטה קפל את שולי הבצק מחוץ לכלי הטבע בסיר שמן עמוק וחם קבל קערת בצק בו תוכל להניח סלט מוקפץ חם למשל או מילוי מתוק נראה לי שאם אנחנו ממשיכים לכדרר מתכוני בצק אני תיכף שולחת את האיש שלי ליפו להביא לי בוריק מעולפת על זה
 
למעלה