מזמין אתכם לקרוא מאמר

מזמין אתכם לקרוא מאמר

שכתבה ידידה שלי מקיבוץ אורים. בטוח שהנושא יעניין אתכם. http://stage.co.il/Stories/7906

יונתן..........

קראתי את הכתבה.. וכן מה לעשות הנוער של היום (וגם הנוע"ל) הוא לא כמו פען והערכים השתנו אין מה לעשות אנשים וחברות מסתגלים לתקופה ולנורמה אשר קיימת האותו זמן.. חברתך צודקת כאשר יש את הילדים האלו שבאים לתנועה רק לעשן ולהעביר דאחקות ושנה הבאה הם יהיו צריכים להדריך ילדים בכיתה ד!!! וכן צריך לעשות משהו בקשר לזה.. אבל אפחד לא יודע מה.. אנחנו לא יכולים לסלק אותם מהתנועה... הכתבה הזאת צריכה להיות חומר מחשבה לכולם...

לקחה את זה קצת קשה ידידה שלך

נכון שהיסוד של הדברים שלה הוא נכון.. יש הרבה אנשים שכן באים לקן בשביל לעשן כל הזמן ובשביל להריץ דאחקות עם החברים שלהם אבל יש גם הרבה מאוד אנשים שהתנועה בשבילם היא הרבה מעבר למקום מפגש או משהו כזה. כמה שקשה לה אולי להאמין גם היום יש אנשים שאיכפת להם מהערכים ולבוא ולהגיד שצריך לסגור את התנועה זה קצת דרסטי...

מסכימה...

פשוט מסכימה. התנועה היא מקום שצריך ללמד ערכים מסוימים... וכולנו מדברים על הערכים האלה... אבל בפועל אף אחד לא מבצע. אני מסכימה שאי אפשר לדבר על שיויון ומייד אחרי זה, לסתור זאת בכך שמפחיתים מערכי האדם בגלל גזעו, תרבותו, וכיוצא.. לפי דעתי הכתבה הזאת במקום- צריך איכשהו לזעזע אנשים (הזעזוע בה לידי ביטוי בדרסטיות של ה"סגירה"). בכל מקרה.. לפי דעתי.. ניתן גם לשנות זאת... לדבר עם יותר אנשים על כך.. להביא למודעות גדולה יותר, שכל אחד ידאג להפיץ את הכתבה, שאנשים (קומונרים למשל?) ישימו לב יותר למה שקורה (כי הם אולי מודעים... אבל לא ממש מייחסים לכך חשיבות- דבר שאני בטוחה שיתחילו לעשות ברגע שרק יחשבו על הכתבה מספר שניות) סך הכל אני נותנת את נקודת מבטי כמישהי שנמצאת שנה וחצי (בערך) בקן, ושמעה את כולם מדברים על הערכים, אבל לא ראתה הרבה מתבצע לקראת הערכים האלה... אלא באמת כמו שציינה, יש- פעולה, יש את האנשים שבאים לדאחקות וצחוקים, ויש את אלה שכן אכפת להם. ואיכשהו צריך לגרום לאנשים שבאים בשביל הדאחקות לאנשים שאכפת להם מהערכים (בין היתר). שלא תבינו לא נכון, אני לא אומרת שאני מאלה שמבצעים משהו לקראת הערכים האלה, אבל לאלה שזה באמת חשוב להם... שיתחילו לבצע! (אני רק מביעה את דעתי פה..) אני חושבת שתמיד ישארו האנשים שבאים לקן מכל מיני סיבות (אנשים שאכפת, ואנשיי הדאחקות)..., אבל אנשים שלא רוצים להשתנות... פשוט לא ישתנו! אבל מה שכן צריך לעשות לפי דעתי זה להתחיל לדבר על זה עם השכבה היותר צעירה, אלה שדעתם עדיין לא התגבשה... שמהם יגיע השינוי. ניסוח לא משהו... נסו להסתדר...

יש ויש...

יש אנשים כאלו שבאמת באים בשביל צחוקים ודאחקות ושטויות, אבל יש כאלו, שבאמת באמת חשוב להם. כשאני באתי בהתחלה לתנועה זה היה בשביל החברים והסבבה. עכשיו זה השתנה- אני אוהבת להיפגש עם האנשים, אבל אני גם באה כי אני באמת מסכימה עם הערכים, נהנית מהפעולות שמאירות לי את העיניים. חוצמזה שכרגע יצא "חוק" בקינים שאסור לעשן שם, וגם לא ליד חניכים. אבל אולי כמובן יש קינים שלא מכבדים את זה. חוצמזה שלפעמים לא נותנים לאנשים להדריך בגלל הסיבות האלה... (שניידר, את זה אתה הסברת לי) גם מי שבא בגלל הצחוקים אני חושבת שזה בסדר, כמובן כל עוד הוא לא מפריע בפעולות שבהם מדברים על דברים חשובים... ביי ביי- עלו גבוהה והגשימו הרבה!

לפי דעתי זה חלק ממה שאני אמרתי רק

במילים אחרות.. אמרתי כבר שאני לא ממש יכולה לבטא את עצמי כראוי? :)

פִּירֶה

New member
שאלות, לא דווקא לך...

מה לגבי "אנשי הערכים" שהקבוצה "הדאחקית" ברובה שלהם מונעת מהם לפעול? הרי הפעילות צריכה להתחיל במסגרת הקבוצה... אז הקבוצה אמורה לתמוך במי שמנסה לפעול ולעשות קצת יותר מ"לא להפריע לו". לא ככה? ומה עושים עם כל "הדאחקות והסיגריות" אם האנשים שעושים את זה היו אמורים להדריך כבר שנה הבאה? אנחנו מתחלקים לגרעינים עוד מעט. עצוב לחשוב שהקבוצה שלי תצא לגרעין כי הם פשוט יחריבו את הגרעין! (נאמר בעצב רב). אני גם חושבת שצריכים להיות צחוקים ודחקות בתנועה, ואפילו בכמויות גדולות, אבל כשהצחוקים והדאחקות מפריעים לפעולות (לא מבחינה משמעתית, אלא מבחינה שהם לא מתקיימות) זה לא יכול לקרות. עצוב שלקבוצה שלי, בשכבת המעפילים, אי אפשר להעביר שום פעולה למערבת טקסט, או תוכן. הפעולות היחידות שהצלחנו לעבור זה פעולות על סקס או פעולות שמערבות אלימות... זה בלתי נסבל. אין לי קבוצה אחרת, גם אם היא נשרפת. הכאב יבוא אח"כ. לדעתי, אי-אפשר להמשיך בקטע הנורא שיוויוני של לא מעיפים אנשים מהתנועה. זה אולי נכון לגבי ילדים בשכבות הצעירות שאומרים עליהם שהם רק מחפשים תשומת לב, או מקום שיתייחסו אליהם. בכיתה יא´ זה כבר קצת מגוכך, אי אפשר לתת לכמה אנשים להרוס קבוצה. אם זה היה תלוי בי, המדיניות הזאת הייתה משתנה והיו מתחילים, ובאמת שזה עצוב שילד גדול לא יכול לשלוט על עצמו, להוציא מהפעולות אנשים. לא כעונש לאותו "מפריע" אלא כפרס(?) לקבוצה שלו. אם הייתי יכולה הייתי מקימה קבוצה חדשה... אבל יא´ זה קצת מאוחר מידי. כמה שאני בחפי"צ... זה לא משהו.
זו הייתה הודעת התסכול שלי, במילים יפות כי אני לא רוצה להרוס את הפורום. אני אשמח אם גם אנשים מהקבוצה שלי יגיבו, ברצינות. מזל שאני לא שומעת אותכם כי הייתם משתיקים אותי איכשהו... אולי עם איזה בדיחה טובה... חפי"צ - הקבוצה שנראת טוב רק בוירטואל. הייתי מוסיפה פה עוד מילה, אבל אני אתאפק בינתיים.

כמה מפתיע שאני זאת שעונה לך.

ועדיף שכך? (להתאפק..) זה לא שאני לא מסכימה אתך.. זה פשוט שיש מקום לדברים האלה.. ודיון על הקבוצה לא עושים בפורום של כל הנוע"ל... אלא אם כן לא מפרטים הרבה.. דבר שלא ממש קרה... אם זאת יש לזה גם צד שני... לקבוצה אי אפשר להעביר מסרים.. אז אולי עדיף שיקראו את זה פה? בכל אופן.. אמרתי את כל זאת כי גם אני התלבטתי אם להכניס את הנושא הזה לפה... ואיכשהו אני שמחה שהכנסת את זה... ואם זאת.. לא בטוחה בצעדך. אז כן.. הקבוצה אמורה לתמוך באנשים אלה... אבל מה לעשות? חצי מהקבוצה לא דוגלת בזה.. וחלצי מהקבוצה הזאת יש סדר עדיפויות שונה, בהם לדאחקות ולשטויות שלהם יש מקום ראשון. ואני לא מסכימה אתך שצריך להעיף אנשים... לא משנה עד כמה הם מפריעים... צריך לנסות לשנות.. אבל לא להעיף.. ובמקרה הכי גרוע.. ניתן לדבר איתם על כך שיעזבו, כי זה בלתי אפשרי.. וסמכי עליי שאם הם ישארו לבד.. ולא יהיה מי שישתף איתם פעולה.. הם יירגעו... או שבאמת יעזבו... עכשיו את בטח תגידי.. עובדה שזה לא קורה (או כל דבר בסגנון..), וובכן זה לא קורה מפני שהם דיי הרבה (כל המעדיפי דאחקות על פעולות).. ואי אפשר להשתיק כל כך הרבה אנשים... יש פתרונות? (ולזה אני גם לא אוסיף מילה.. ותאמינו לי שיש לי מה להגיד עוד בנושא)

פִּירֶה

New member
חפי"צניקים, תעקבו, זה חשוב.

אם יש לך מה להוסיף, תוסיפי, ואם יש לך פתרון, תציעי! הרי פתרון זה בעצם מה שאנחנו מחפשים לקבוצה הזאת. לא? העלתי את הדיון הזה לפורום מסיבה אחת מאוד פשוטה. אי אפשר להעלות את זה במסגרת קבוצתית מצומצמת כי אז אנשים נכנסים למגננה כי הם חושבים שתוקפים אותם. אני תוקפת הת המצב ולא את האנשים כדי לנסות למצוא פתרון, ללא הצלחה עד כה. כשהדברים כתובים ומישהו קורא אותם אז יש לו שנייה לחשוב לפני שהוא מתעצבן, וגם שצריך לנסח דברים אז הם יוצאים הרבה יותר ברורים והגיוניים. לגבי להעיף אנשים. זה רק מחוסר ברירה. חפי"צ לא עברו פעולה כמו שצריך הרבה זמן בפורום מלא. אולי בכלל כדאי לפצל את הקבוצה, אני מיואשת כבר. מה שלא מעיפים מספיק רחוק לא נעלם... אי אפשר "לדבר" יותר ממה שדיברנו, אנחנו מדברים כבר איזה חודשיים וכלום לא קרה, בכלל! אמרת שהם ירגעו? אני ממש לא מסכימה איתך! הם לא נרגעים. הערה: "הם" לא מתייחס ספיציפית לאף אחד אלא לדמות הדאחקיונר. אני ממש רוצה שתגיבו, פה או בקן, ולא רק אדנית שדבוקה למחשב, גם זו בעייה - העדפת המחשב על-פני אנשים - אבל זה כבר נושא אחר, שדנו בו עד תומו. אני רוצה פתרון! לא עוד שיחת קבוצה!

.................................

היה לי את הפיתרון היחידי עליו יכולתי לחשוב.. אבל כרגייל.. את הקדמת אותי... והפיתרון היה פיצול הקבוצה... כמה שאני לא בעד.. ואני ממש לא רוצה שזה יקרה.. אני פשוט לא רואה דברים אחרים לפיתרון... אבל בהחלט מקוה שמישהו אחר יציע משהו הגיוני אחר. אוני מסכימה אתך לגביי העלת הנושא הזה פה (זאת הסיבה שאמרתי לך שזה כדאי!!)- לא בטווחה אם זה צעד נכון לגביי כולם.. ועניתי לך על זה שאת לא מסכימה איתי כבר במסג´ הקודם.... זה עדנית!!! וכן! זה נושא אחר!! ויש לי סיבות להעדיף מחשב על פני אנשים!! (תתנחמי אם תדעי שזה לא על פני כל האנשים? או אם תדעי שאני לא רוצה בזה?- אבל אלו דברים שלא עוזרים לי במיוחד..) וזה בדיוק מה שרציתי להגיד בעיקרון.. שצריך פיתרון! ובלי שיחות קבוצה שאנשים מדברים על שינוי ולא עושים כלום בפועל!! קשר בין אישי?- טוב.. לא נראה לי שזה קשור.. :) (וזאת הייתה בדיחה! ציניות! לפני שיעלו עליי או משהו..)

m e r a v

New member
טוב, תקשיבו

אני לא יודעת אם פיצול הקבוצה זה רעיון טוב .... חייב היות פתרון אחר !!!(ואני אחשוב עליו ואני אגיד לכם..), כי לפי מה אתן רוצות לפצל את הקבוצה ?? זה הרי לא כ"כ הרבה אנשים מהקבוצה אשמים במה שקורה בפעולות שצריך לגמרי לפצל אלה זה כמה אנשים מסוימים ואל תגידו שזה לא ככה כי זה כן !! זה ממש לא רוב הקבוצה ! אוף , לא נראה לי שהסברתי את עצמי טוב.. לא משנה.. בקיצור אני לא חושבת שצריך לפצל את הקבוצה..

אוף!

אני יודעת שאת לא חושבת.. אני גם לא בטוחה אם זה פיתרון כל כך אידיאלי.. פשוט, כפי שכבר אמרנו, תנו לי הצעות אחרים!! וזה לא חייב להיות רוב כדי לפרק.. אבל בנתיים.. זה לא נראה לי זמן מתאים בכלל לדבר על פירוק.. שיגיע הזמן (אם יגיע הזמן) נדבר על זה. בנתיים זה יהיה רעיון דיי גרוע (למרות שהוא הרעיון היחידי!!) בגלל שיהיו הרבה שלא ישתיכו לאף קבוצה.. או אחרת.. והם ישתייכו לשני הקבוצות.. ויש גם את העניין של החברים (שלכל אחד יהיו חברים בשני הקבוצות..) ואז הוא ירצה להיות איתם.. ואיכשהו מה שיקרה זה שנתפרק.. ואז נבנה מחדש... בקיצור.. זה לא ישנה הרבה...

פִּירֶה

New member
לא צריך לפצל ת´קבוצה!

אבל חייבים למצוא פתרון לרעש בפעולות. בזמן האחרון באמת יש שיפור, נקווה שהוא ימשך. אמרת שלא כל הקבוצה גורמים לבעייה. זה נכון, וזה באמת גם לא הרוב אבל אם את אומרת לא לפצל, אז מה? להעיף? אין דרך גם להרחיק את ההפרעות, וגם לא לפצל את הקבוצה וגם להגיד שאין מה לעשות, לא הצעת פתרון מעשי! אמרת שאף אחד לא אשם, אבל העובדה שיש בעייה לכל הקבוצה! נו, אז חשבת על פתרון? אני די חוזרת על עצמי בכל ההודעות בת´רד הזה...

toxic waste

New member
========

אני לא חושב שפיצול הקבוצה יעזור. זה פתרון לא יעיל גם ל"דאחקנים" וגם לשאר הקבוצה. אני בכלל חושב שעניין של דאחקות קיים אצל כולם, פשוט בגלל האופי של חלק מהאנשים הם מוצאים דאחקה בכל מילה. במקום לצחוק יחד עם האנשים האלה צריך פשוט לא להגיב או להעיר להם אבל בצורה רגועה. אם לא יהיה להם שיתוף פעולה משאר הקבוצה מה שקורה בדר"כ וגורם לבלאגן הגדול בפעולות אז הם לאט לאט יפסיקו או לפחות יעשו את זה פחות. לגבי העניין של להעיף אנשים אני חושב שדבר כזה אסור שיקרה בשום מקרה לא משנה כמה אנשים מעצבנים ולא מאפשרים להעביר את הפעולה. אפשר להעיר להם ומי שמרגיש שהוא לא יכול להישאר בפעולה פשוט ייצא.

פִּירֶה

New member
ניסינו כבר, זה לא הצליח.

יש בקבוצה שלנו יותר מידי אנשים שתומכים בדאחקות ולכן לא ניתן להפסיק אותן. אנחנו מנסים עדיין, ונמשיך לנסות, ובאמת יש שיפור, אבל ממש קטנצ´יק. גם להעיר בשקט ניסינו, אבל הדאחקות חזקות מהבקשה השקטה, גם שהיא נעשית בשיחה אישית או בקשה מחוץ לפעולה. להעיף אנשים, באמת לא פותר כלום. וגם אי-אפשר לעשות כזה דבר, זו רק הייתה דרך להבליט את המצב הרע של הקבוצה. אופטימיות? שיהיה.

למעלה