מחאה בנושא עגל חלב

shanty.G

New member
מחאה בנושא עגל חלב ../images/Emo41.gif

לחברי הפורום הרוצים לעזור לאוכלוסיית העגלים הרכים (תרתי משמע) : הפגנת ה"סיפתח" של הסניף החדש: אנונימוס השרון - ביום ראשון הקרוב, ה-2/9, בשעה 18:00, מול קצביית "פאלקון" ברחוב סוקולוב 10 בהרצליה (הרחוב הראשי) המוכרת בשר עגל-חלב, תתקיים הפגנה נגד המתפרנסים מסבלם של החלשים, הסוחרים בבשר עגל-חלב: המגדלים, המובילים, השוחטים, הוטרינרים, המתווכים, המוכרים והצרכנים. ההפגנה תתוקשר בתקשורת המקומית, וזה חשוב מאוד כי אחד משלושת המשקים שבהם מגדלים עגלי-חלב הוא משק משפחת לייכט בישוב בצרה הלא-רחוק מהרצליה. עוד על עגלים וצמחונות

shanty.G

New member
מה אתה שואל- מהו עגל חלב?

עגל חלב הוא עגל המופרד מאמו מיד לאחר לידתו ומוחזק בתא צר עד גיל 4-5 חודשים, כשמזונו אינו מכיל ברזל ומרכיבים חיוניים אחרים לתזונתו. מצורף קישור לכתבה בנושא ;

shanty.G

New member
לאיזי ולמי שעוד לא יודע

מהו עגל חלב, אני מצרפת שוב את סיפור המסע הקסום של מישקה, תום וריטה. אם ברצונכם לעזור ולהילחם נגד גידול עגל החלב, אנא הצטרפו להפגנת המחאה שתיערך ביום ראשון הקרוב בהרצליה. פרטים נוספים - ביום ראשון , ה-2/9, בשעה 18:00, מול קצביית "פאלקון" ברחוב סוקולוב 10 בהרצליה (הרחוב הראשי) המוכרת בשר עגל-חלב, תתקיים הפגנה נגד המתפרנסים מסבלם של החלשים, הסוחרים בבשר עגל-חלב: המגדלים, המובילים, השוחטים, הוטרינרים, המתווכים, המוכרים והצרכנים. ההפגנה תתוקשר בתקשורת המקומית, וזה חשוב מאוד כי אחד משלושת המשקים שבהם מגדלים עגלי-חלב הוא משק משפחת לייכט בישוב בצרה הלא-רחוק מהרצליה.

shanty.G

New member
הפגנת מחאה בנושא עגל חלב, היום ../images/Emo36.gif

היום בהרצליה ברחוב סוקולוב 10 מול קצביית "פלקון" בשעה 18:00 תתקיים הפגנת מחאה נגד הסחר וגידול עגלי חלב. מי שגר באיזור וגם מי שלא, מוזמן להגיע! האירוע יתוקשר בתקשורת המקומית וזה חשוב כי לא רחוק מהרצליה נמצא מושב בצרה , בו אחד משלושת המשקים המגדלים את עגלי החלב.

טל קר

New member
הייתי ככה קרובה לבוא :(

(אני גרה מרחק הליכה קצרה מפלקון, והתכוונתי לבוא, אבל בגלל נדודי שינה בלילה שגרמו לי לישון רק שעתיים, כשהלכתי לישון אחה"צ "רק לשעתיים" עם שעון מעורר לחמש וחצי (שתבינו כמה אני גרה קרוב לפלקון) התעוררתי רק קרוב לשבע וחצי...) איך היה?

shanty.G

New member
היה שמח!

בעל החנות (או מנהל המשמרת ) יצא וצעק שמסתירים לו את הכניסה, וזה כמובן חוקי למהדרין(מדרכות , כידוע, הן ציבוריות, עדיין) ,נהגים האטו נסיעתם לראות על מה מדובר, היה עיתון, ואני מקווה שיהיה צילום ביום שישי. חבל חבל חבל שזה לא היה במרכז העיר. בסביבות שבע וחצי שמונה , ההפגנה התפזרה(עם ובלי מרכאות
), ואנחנו הפסדנו אותך! לא נורא, יהיו עוד פעמים. אז מה גם את הרצליינית? (אני לשעבר)

טל קר

New member
רציתי לבוא...

כן אני הרצליינית מגיל 3. 20 שנה בסוקולוב עם ההורים ועכשיו אני גרה כבר שנה בדירה שכורה עם החבר ברחוב שיוצא מסוקולוב... איזה עיתון היה? מקומי? צומת השרון? על השרון? זמן השרון? כמה אנשים היו? את יכולה להפגין בימי שישי במרכז העיר נגד שחיטה כשרה ליד הדוכנים של מניחי התפילין והמחזירים בתשובה... אוף רציתי לבוא. אבל יש אנקדוטה שקשורה לנושא. אתמול הצלחתי להרדם רק ב6 בבוקר (אל תשאלו היה נורא) ומי שעזר לי להעביר את הזמן ברגעים הקשים זה ידיד-רשת שלי שמנהל את פורום זכויות בע"ח בוואלה... (שגם לא היה היום בהפגנה אבל מסיבות אחרות)

shanty.G

New member
אני חושבת שצומת השרון,

ויכול להיות שתהיה כתבה בוואלה. היו כמה עשרות חברים. היתה גם משטרה שלא עשתה לאף אחד כלום ובעיקר משכה אלינו תשומת לב מבורכת. לא רק זה, השוטרים גם זכו להסברים מפורטים על פיטום אווזים ועגלי חלב. *אני כבר מזמן לא הרצליינית, למרות שביליתי שם חלק נכבד מחיי. איך זה שאת לא קופצת לזכויות? יש שם פרטים נוספים על מה שהיה היום, ובכלל- מאוד נחמד ובעיקר- מעניין. אם את רוצה להתעדכן בנושאים אלו- תקפצי מדי פעם

טל קר

New member
אין לי ספק שמענין בזכויות,

וגם הייתי קוראת שם כשזה היה בIOL, אבל אני עושה חרם צרכנים על וואלה בגלל יחסה לעובדיה ולגולשיה. אבל אני בקשר מצוין עם תומר.

shanty.G

New member
חרם צרכנים על חשבון בע"ח ואהבתך?

נו באמת... אני לא אספר אם את לא תספרי שאת שם, נניח עם שם בדוי
...

טל קר

New member
באמת באמת! אם הפורום יעבור

לתפוז או אפילו למקום אחר (וואי נט, נענע) אני אשתתף... אני אוהבת בע"ח, ונמנעת מאכילתם, זה נכון, אבל זה נובע מחוש צדק, אותו חוש צדק שגורם לי לנהל את פורום פמיניזם למשל... ולפעול כך או אחרת למען עוד דברים שחשובים לי, ואחד מהם הוא לעשות חרם צרכנים על חברות שלא ראויות שאעלה להן את מספר ההודעות החדשות בשעה האחרונה... מסרבת לכתוב הודעות אצלהם במערכת.

**לילך**

New member
הנה העתק הכתבה -למי שלא נכנס לוואל

הפגנה בהרצליה: הפסיקו מכירת בשר עגל חלב פעילי אנונימוס הפגינו אתמול מול אטליז בעיר; בשבוע שעבר הוגשה תלונה בגין עבירה על חוק צער בעלי חיים; דובר התנועה: "לפי כמות התגובות קשה להאמין שמישהו רואה בזה דבר מוצדק" יום שני, 3 בספטמבר 2001, 13:02 הפגנת אנונימוס. עוברי אורח נדהמו לשמוע מאת: תמר נהרי, וואלה! חדשות פעילי עמותת אנונימוס לזכויות בעלי חיים הפגינו אתמול מול אטליז בהרצליה במחאה על מכירת בשר עגל חלב. במהלך ההפגנה, בה השתתפו כמה עשרות מפעילי העמותה, הצטרפו למפגינים גם עוברי אורח, שלדברי המפגינים "נדהמו לשמוע על התנאים בהם מגודלים עגלי החלב". כפי שדווח בהרחבה בוואלה! חדשות, בעקבות בדיקה מקיפה שערכו אנשי אנונימוס על התנאים בהם מגודלים עגלי החלב בארץ, הוגשה בשבוע שעבר תלונה במשטרה בגין עבירה כביכול על חוק צער בעלי חיים. בארץ שלושה משקים המגדלים עגלי חלב, בתנאים הכוללים בידוד בתא שממדיו שווים לגודל העגלים, ללא מים ובדיאטת מזון נטולת ברזל. התנאים גורמים לעגלים מחלות חריפות בדרכי העיכול, תחושת חנק תמידית ומונעים מהם כל יכולת תנועה. תנאי הגידול המזעזעים נועדו ליצור בשר רך ובהיר, הנדרש במסעדות יוקרה. שי דוידוביץ´, דובר התנועה שהשתתף בהפגנה, מסר כי "אנשים לא יודעים שרק במרחק 10 דקות נסיעה מפה מתרחשים דברים שאם הם היו רואים אותם מול העיניים – הם היו הופכים עולמות. היינו במשק במושב בצרה וראינו עגלים מוחזקים בתוך מבנים סגורים, מבלי שניתנים להם מים בכלל. מזגנו לכמה עגלים מים לדליים ופתחנו להם את הסוגרים. צילמנו את זה בווידאו. קשה לתאר איך העגלים השתוללו מרוב צמא. לעגלים האלה גורמים מחלות קשות באופן מכוון ולפי כמות וסוג התגובות שקיבלנו השבוע בעקבות חשיפת התעשיה הזאת, קשה להאמין שיש מישהו שרואה בזה דבר מוצדק".

**לילך**

New member
והנה תגובה מענינת לכתבה

בשר- עגל חלב מסוכן לבריאות אדם כותרת: ד"ר יונתן מידלמן כותב: אכילת בשר בעל חיים ובמיוחד בעל-חיים חולה, הסובל מאנמיה, ניוון שרירים, חוסר ברזל, גזזת, שלשול ועוד, המולעט בכמויות עצומות של תרופות, אנטיביוטיקות, זרזי גדילה והורמונים פוגעת קשות בבריאות האדם, שגופו גם אינו מותאם לעיכול בשר בעלי-חיים, והורסים את המערכת החיסונית שלו. במילים פשוטות, אם אכפת לכם מבריאותכם, אל תאכלו זאת, זהו רעל.

Easy_Rider

New member
שאלה: האם ההפגנה באישור ?

האם ההפגנה היתה באישור משטרת ישראל ? לכל התקהלות של יותר מ- 3 אנשים דרוש אישור משטרה. הם לא עושים בעיות עם זה, וכדאי לעבוד חכם ונכון.

shanty.G

New member
תיקון

לגבי האישור מהמשטרה: מתחת ל 50 איש התקהלות מעין זו אינה נקראת הפגנה ולכן אינה טעונת אישור משטרתי. מסיבה זו בדיוק, הדבר היחיד שעשו השוטרים (3 ניידות...) היה להביט על החברים עם השלטים והפליירים.

למעלה