אשה, מה עובר עלייך?
צהריים טובים הבנתי שאת לא אוהבת את הרשומות שלי, זכותך, את לא חייבת. אבל למה הנימה הצינית הזו "כתיבה משובחת" ו "רשומות מהממות" ? ביקרתי בקומונה שלך כדי לדעת עם מי יש לי הכבוד, ציפיתי למשהו לפחות ברמה הבסיסית, כי התיימרת כאן להיות מבקרת ספרותית, אך התאכזבתי מאוד למצוא שכל הקומונה שלך מורכבת מ2 עמודים מלפני שנה שבהם את מקטרת רק על כמה את עייפה ומשועוממת ושחמתך מעצבנת אותך. מרתק. פה ושם הבאת קישור על איזה סלבס ומשהו על הטורקים שלא התפתח שום דיון. זכותך גם. אך התפעלתי שמבקרת גרנדיוזית כמוך נשבתה על רשומה שמדברת על קרמבו, מצטטת אותך: "יהיה יום של שקט משעמם לי ואין לי מה לעשות חוץ מלטייל במחשב. ראיתי בכותרת הראשית של תפוז על הקרמבואים. אני נורא אוהבת בכל הטעמים העיקר שיהיה טרי. איך אפשר לא לאהוב קרמבו ובמבה - ממש "מאכל" לאומי" זכותך גם. אבל לבוא ולזלזל בכתיבתי קצת מוגזם. ואגיד לך למה. קודם כל, 30% מהרשומות שלי, הן פרי עטי, כך שטעות בידייך לבוא ולהסיק שאני מעתיקה חדשות ומתרגמת וזהו. לידיעתך, כל ידיעה שאני רואה ראויה לתרגום, לוקח לי המון זמן, מאמץ ואנרגיה, מה עוד שעברית אינה שפת האם שלי ולעתים אני שוברת את השיניים בנסיון למצוא את המילים הנכונות. שנית, אני לא מסתפקת בלתרגם על יבש את הידיעות, אלה עורכת אתן לפי טעמי ומוסיפה ממני הערות ותוספות שונות, דבר הדורש השקעה לא קטנה. בנוסף לזה, חלק גדול, אני מתרגמת ידיעות שלרוב לא מופיעות בעברית וגם לא באנגלית, דברים שלא יגיעו למי שלא דובר שפות אלו. כמו כן, חשוב להביא לידיעת קוראי דברים חשובים ומזעזעים שקורים בעולם, כגון אונס ילדות ונשים באפריקה - שהעולם שותק על כך - אשה שהייתה בהריון במשך 60 שנה כי לא היה בידה הכסף לבצע ניתוח, כלבים שננטשים ועוד ועוד. נכון, יש רשומות פחות חשובות אך אני אוהבת לגרום לאנשים לחייך ולצחוק, ולפתוח אופקים חדשים, כל הסיבות האלו הן מספיקות כדי להיות גאה בפינה הקטנה שלי. מעולם לא כתבתי עבור קידום, אך אני משקיעה המון בבלוג שלי, למרות היותי אשה שעובדת כ10 שעות ביום דבר שתמיד עשיתי באהבה רבה וגורמת לי לסיפוק. אז להשקעה שלי יש פירות וצר לי שזה צורם לך. לשמחתי, קוטלים כמוך הם מעטים, ויעידו זאת כמות המסרים הרבה שאני מקבלת, עם מילות תמיכה, פירגון ותודה. בכל אופן זה הרבה יותר ממה שאת עושה, ומה שעשית בקומונה השוממת שלך. וגם צר לי שאין לי מספיק חומר לכתוב על "קרמבו וביסלי".. את זה אני משאירה לך. אבל אני קצת מבינה אותך, החיבוק הנואש שלך בקומונה, לא זכה למתנדב אחד אפילו. שויין, החיים לא קלים. המשך יום טוב נועה