מחאה: טילים הועברו מרוסיה לחיזבאללה

נכתב ע"י: הילה רפופורט

ישראל שיגרה למוסקבה משלחת בכירים, כדי למחות על העברת טילי נ"ט רוסיים לידי חיזבאללה * הנ"ט היה הנשק היעיל ביותר של חיזבאללה בלחימה בלבנון

ישראל שיגרה בשבוע החולף משלחת של בכירים למוסקבה, כדי למחות על על כך שטילים נגד טנקים מתוצרת רוסית, הועברו לידי חיזבאללה, וגרמו לאבדות כבדות בלחימה בלבנון. בעבר ישראל התריעה ישראל בפני רוסיה כי נשק אשר מכרה לסוריה זולג לידי החיזבאללה.

את ההודעה מסר מקור רשמי בממשלת ישראל (יום ו´, 18.08.06). סוכנות הידיעות AP מדווחת, כי יועץ התקשורת של ראש הממשלה, אסף שריב, אישר את הדברים אך סירב לפרט.

ישראל אינה מאשימה את רוסיה בחימוש ישיר של חיזבאללה. המשלחת תסתפק בציון מכירות הנשק לאירן וסוריה, העוסקות בחימוש הארגון. לרוסיה עסקות נשק גדולות עם סוריה ואירן, אולם היא מכחישה מכירה ישירה לחיזבאללה.

טילי הנ"ט היו הנשק היעיל ביותר של חיזבאללה בקרבות חזיתיים עם חיילי צה"ל בדרום לבנון. רבים מבין 118 החיילים ההרוגים, נפגעו מירי הטילים.

גורמי צבא ישראלים סיפרו כי במחסני נשק של החיזבאללה נמצאו טילים מסוג מאטיס וסאגר וכן טילים נוספים תוצרת רוסיה. מדובר בטילים אפקטיביים מסוכנים מאוד אשר חודרים את שיריון הטנק. בישראל ציינו כי טנקים וכלים הנדסיים הותקפו בטילים רבים.

עודכן ב- 18/08/2006 13:24:00

צריך לנתק את היחסים איתם ומהר

לא רק לנתק יחסים אלא לשתף פעולה עם כל גורם שפוגע ברוסיה, בעיקר ברמה הכלכלית ובגלוי.

a e q u i t a s

New member
אתה כנראה לא מודע

אתה כנראה לא מודע להשלכות הרות האסון על ניתוק קשרים עם רוסיה, אני מעריך שאתה רושם את זה בגלל סערת רגשות, כי טוב מזה לא יצא.

ne ro

New member
ומה עושה רוסיה?

מממנת את מדינות ערב, את סוריה, חיזבאללה ואירן. לישראל יש אינטרס לשמור על היחסים איתה.. זה אינטרס אסטרטגי.

אגב, מישהו יכול להסביר לי,

מדוע רוסיה אמורה לקחת את הצד שלנו? האם אנו ידידותיים ביחס לרוסיה? האם רוסיה שומעת מאיתנו מילה אחת טובה? האם אפשר לראות בתקשורת הישראלית מילה אחת נייטרלית על רוסיה? הרי כל מה שהיא לא תעשה, גם אם דבר והיפוכו, התקשורת הישראלית תציג אותה בכל מקרה באור שלילי בלבד, תמיד וללא יוצא מן הכלל. אז מדוע היא אמורה להיות לצידנו?

a e q u i t a s

New member
נכון...

רוסיה היא בצד השני של העולם, בגוש הריכוזי של העולם.. תומכת בקובה הקומיניסטית וסין, צפון קוריאה ואיראן... ממש בנוי על שנאת המערב והחדשנות.

אתה הבנת מה כתבת?

לא נדמה לך שזה רצף של... נקרא לזה סיסמאות? ואם רוסיה היא כל כך רעה, אז מה אתם באים אליה בטענות? ישר תכריזו עליה כציר הרשע ותציעו לאמריקאים שלכן להפציץ גם אותה.

a e q u i t a s

New member
גם אתה מתחיל לדבר בסיסמאות לא מובנ

גם אתה מתחיל בלדבר בסיסמאות לא מובנות...

נדמה לי שהפעם שאלתי שאלה

אחת פשוטה מאוד: מדוע, מאיזו סיבה, רוסיה אמורה להיות בצד שלנו? אז מה אתה ענית? ש"רוסיה תומכת בקובה הקומוניסטית". האמת, אין לי שמץ של מושג, במה בדיוק מתבטאת "תמיכה" זו, וגם אין לי שמץ של מושג מדוע עדיף להרעיב אותה בגלל שהיא קומוניסטית, אבל מה שממש לא הבנתי, זה איך "תמיכה" זו בקובה הקומוניסטית עונה לשאלה ששאלתי - מדוע רוסיה אמורה להתייצב לצידה של ישראל? בגלל שהיא "תומכת בקובה הקומוניסטית"?

a e q u i t a s

New member
אין לי מושג גם לי

אין לי מושג.. רוסיה לא תומכת בקובה, גם לא בצפון קוריאה, ואיראן? ממש לא וסין בכלל לא. אף אחד לא אמר שרוסיה צריכה להיות בצד שלנו, אבל בכלל הצד שלנו זה צד עושק, מערבי לא מפותח. עזוב, מימלא אין לי שום הוכחות לטענתי המגוחכת... יחי הטוטלריזם! מוות לדמוקרטיה המערבית העושקת!

ne ro

New member
אני לא יודע למה,

אבל האם המערב שמע פעם מילה מרוסיה? משום מה, דומה שהיא שומרת על האינטרסים שלה.

לא קשה לך להסביר את שאלתך?

"האם המערב שמע פעם מילה טובה מהתקשורת הרוסית"? בוודאי! אני שומע חדשות מרוסיה, ומתייחסים שם כל הזמן למערב. נכון, יש גם ביקורת, ולדעתי מוצדקת לחלוטין, אבל גם הרבה מילים טובות, וסתם חדשות "נייטרליות" - כמה שאתה רוצה! בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני, החדשות בערוצים מרוסיה מוטות באופן חד לטובת ישראל. מישהו שניזון מחדשות אלו בלבד, אפילו אינו מודע לעובדה שהפלסטינים חיים תחת כיבוש. ערוצים אלה אף מרבים לראיין את נציגי הימין הקיצוני דוברי הרוסית, כמו שרנסקי וליברמן. ואילו בארץ לא תשמע אפילו מילה אחת טובה על רוסיה, ואפילו לא מילה נייטרלית. אפילו במדורי תרבות, בידור, ספורט ורכילות, הארץ הזאת כמעט לא קיימת. רק אם יש הזדמנות לעקוץ. אתה מוזמן לפתוח מוסף סופשבוע כלשהו, ונסה למצוא שם סיקור של איזה סרט רוסי, או ספר רוסי, או איזושהי רכילות על סלבריטים מרוסיה, או בכלל אזכור של קיומם. מקסימום, במדורי הספורט לא יכולים להתעלם לגמרי מקיומם של שרפובה, איסינבקובה ושחמטאים מרוסיה. אפילו כשרוסיה היתה המדינה היחידה בעולם שהקימה תחנת חלל, שפעלה כמעט 15 שנה(!) והחליפה עשרות צוותים, התקשורת הישראלית דיווחה אך ורק על התקלות שארעו באותה תחנה יחידה בעולם. בשאלות בינלאומיות בהן רוסיה היתה מעורבת, התקשורת הישראלית תמיד נקטה בקו האנטי-רוסי. באופן חד-צדדי מוחלט, בצבעי שחור-לבן חדים, כאילו רוסיה תמיד, בכל מקרה ומקרה, גילמה את הרוע המוחלט, ואילו הצד השני, מי שזה לא יהיה, תמיד-תמיד ייצג את הצדק המוחלט. אפילו "נשכח" הכלל העיתונאי המקובל, לבקש תגובה מהצד השני. כשזה נגע לרוסיה - לא תגובה ולא בטיח! אני רוצה להבהיר למי שלא בעניינים, שאני קצת מכיר את רוסיה, והמצב בה רחוק מאוד מלהיות אידאלי, וזו, כמובן, בלשון המעטה. אפילו אין לכם מושג איזה דברים נוראים נעשים שם, ואני יש לי מושג, ואני יכול לספר לכם כל כך הרבה דברים רעים על רוסיה, שאפילו לא חלמתם עליהם. אבל, סליחה על הבוטות, אינני רואה טעם לדיון רציני עם גן-ילדים שטוף-מוח, שאינו מסוגל להפעיל את החומר האפור של עצמו, וניזון מקלישאות שחוקות בלבד, ומסיסמאות שהוא מאמין בנכונותן המוחלטת, מבלי שמץ של יכולת להוכיח אפילו אחת מהן. אינני רואה טעם לשיחה מעמיקה יותר עם עובדי אלילים שאינם מצליחים לקלוט אפילו שמץ של דבר החורג במקצת מעבודת האלילים שלהם.

ne ro

New member
אתה שוכח שברה"מ הייתה זו שמכרה

בכל מלחמות ישראל נשק ותחמושת למדינות ערב כנגד ישראל.

למעלה