מחאת החקלאים

עמנואל21

New member
מחאת החקלאים

מזה 20 שנה ויותר מדינת ישראל שוחקת באופן ברוטלי את חקלאיה, כאשר בצעדים פופוליסטים היא מתעלמת מהתייקרות חומרי גלם לחקלאות, אך דואגת לשמור על המחיר המפוקח של התוצרת!! הווה אומר שהמדינה צריכה לדאוג לסיבסוד למוצרי הגלם כך שבמסגרת הפיקוח על המחירים, לחקלאי ישאר גם משהו להרוויח. חוסר הידיים העובדות, מצד אחד המדינה לא מעודדת ישראלים לעבודת בחקלאות ומצד שני מונעת כניסה של מי שכן רוצה לעבוד בענף. הווה אומר שממדינה צריכה לתת מענקים לחקלאים שמעסיקים ישראלים, או/ו הבטחת הכנסה למי שעוסק בחקלאות. שיא האבסורד הוא במשבר החלב הנוכחי, כאשר בעלי ההון, רשתות השיווק והמחלבות גוזרות את הקופון ומלקקות את השמנת, וביבי חושב שהחקלאי זה שקם כל יום ב4 לפנות בוקר ועובד כל היום בתוך הזבל הוא זה שצריך להוריד את המחיר. עד כאן!!! גם אם אתם כלל לא חקלאים תנו בלייק בדף הפייסבוק- מחאת החקלאים, ועזרו לנו להפיץ את הבשורה.

droriko

New member
סיבסוד על מוצרי הגלם ? למה מה קרה?!

העניים ומעמד הביניים לא משלמים כבר מספיק מיסים על מגזרים פרזיטים , שצריך לזרוק עוד עודכסף לחלקאים (אמרתי חלקאים? סליחה התכוונתי לעסקנים , החקלאים הם כבר מזמן לא ישראלים). טוב מאד שפותחים את משק החלב ליבוא . שוק חופשי בנוי על תחרות , לא על מועדון אקסלוסיבי שמפקח על עצמו (במקרה זה מועצת החלב). מצד שני אתם טוענים הרי שהחלב שלכם הוא "הכי איכותי שיש" , מה גם שבאירופה וארה"ב ובאירופה חומרי הגלם ,מה שאומר שהמוצרים שלהם אמורים ליהות כביכול יקרים לא פחות , אז למה אתם כל כך חוששים מתחרות איתם אה?

droriko

New member
תיקון קל

שבאירופה וארה"ב ובאירופה חומרי הגלם=שבאירופה ובאירופה וארה"ב חומרי הגלם מתיקרים .

עמנואל21

New member
זו הכללה מאוד צורמת

מה שכן ההזנחה הפושעת של ממשלות ישראל מאז המשבר של שנות ה80 הציבה בפני משקים רבים את ההנוסחה "לחדול או לגדול", וכך קרה שמס' משקים גדלו על חשבון האחרים ובספו של דבר גם לשם נכנס ההון והעסקנים. ובכל זאת עדיין קיימים משקים רבים שהם משפחתיים או קיבוציים וסלח לי על הקלישאה, אבל אם תכבה את כל האורות במדינת ישראל ותדליק אותם רב בקיבוצים ובמושבים אז תראה בבירור את גבולותיה של המדינה. הסיבסוד לא צריך לבוא ממיסים אלא מניהול שונה של המשאבים הלאומיים! ואם אפילו המעצמה ה-קפיטליסטית בעולם -ארה"ב- דואגת להגן על חקלאיה ואיכריה אז אני מאמין שגם פה אפשר. דרך אגב אני לא יודע מה הרקע שלך, אבל כשאני אומר חומרי גלם אני מתכוון למספוא בשביל משק החי, ומים לגידולי שדה. כן אהה שוק חופשי ותחרות, ספר את זה לרשתות השיווק שגוזרות אליך קופון של 150% רווח. אולי הסבסוד לחומרי הגלם צריך לבוא משם....

מתכNET

New member
למה בשוק הדירות צריך לעשות רגולוציה ובשוק החל

ב לא? אתם מוכנים להפקיר אלפי חקלאים בשביל להוריד את הקוטג' ב5 אגורות?!?

droriko

New member
מה זה "להפקיר אלפי חלקאים"?

במה הם שונים בעלי המקצועות שמתחרים עם חברות מחול? זה שנוצרה להם תדמית של קדושים שאסור לגעת בהם זה בזכות לובי חזק שקיים מאז קום המדינה , אבל לציבור כבר נשבר הזין מכל התרבות המפאיניקית הזאת . ולא זה לא רק הקוטג' , זה עוד אלף ואחד מוצרים .

למעלה