מחבת ברזל

avico2591

New member
מחבת ברזל

יש לי מחבת ברזל יציקה פסים, ואני רוצה אחת לטיגונים - וכו' שלא תשרט וכו ולא אצטרך להחליף אותה כל שנה.

הבעיה היחידה שלי - הידית מתחממת - מקשה אחת - יש לכם דרך לאלתר משו שהידית לא תתחמם ללפף סביב הידית-

אני כבר עובד עשור עם מחבת ברזל אין לי פחד רק שהגעתי למסקנה במקום לזרוק כסף על מחבתות עם פיצויים וכו שלא תמיד עושות לי את העבודה גם בהכנת קבבים על המחבת פסים - במחבת ברזל חלקה פחות יידבק והצריבה יותר טובה לדעתי ממחבת טפלון.
http://guro.co.il/Web/?PageType=9&ItemID=64881
 

galmintz

New member
לא הבנתי בדיוק מה אתה שואל

אתה שואל בקשר לשריטות? במחבת יציקה אין להן שום משמעות
ואינן פוגעות באיכות המחבת.
לענין הידית החמה? משתמשים בכפפה רגילה או שמותאמת
במיוחד לצורך זה
, בכל מקרה מחבת כבדה אינה מחבת טיגון
רגילה ולא מזיזים אותה כמעט או בכלל לא.
היו פעם כיסויי סיליקון לידית מחבת, לא ראיתי כבר שנים בחנויות
אולי משום שאי אפשר להשאיר אותן על הידית בזמן החימום או
שאינן מתפקדות טוב כי לסיליקון יש מגבלת חום ובחימום רציף
הוא מעביר חום ואפילו נשרף.
לקטע האחרון שכתבת - על פניו זה נראה כמו פרסומת למחבת, ניחא,
מחבת יציקת אלומיניום מצופה טובה לא פחות ממחבת יציקה,
עם או בלי פסים, האיכות בהתאם ליצרן, הן קלות יותר ולהן ידיות
שאינן מתחממות ועושות מצוין את הצליה.
 

avico2591

New member
המחבת המדוברת

שוקלת 2.4 קילו -למה שהידית לא תתחמם
יש לי בבית מחבתות ברזל אחת מהן עשור -
יש כאלה שהן כל מיני יציקות אבל לא כבדות מספיק לטעמי.
 

galmintz

New member
קרא שוב את מה שכתבתי

מה זה משנה כמה היא שוקלת?
מחבת ברזל טובה אינה נמדדת במשקל אלא באיכות הברזל.
כתבתי שהידית במחבת ברזל לא מתחממת?
ועוד איך מתחממת, לא במחבת יציקת אלומיניום עם ידית מבודדת.

השירשור הזה לא לרוחי, תשתמש באיזה מחבת שאתה רוצה
וקנה כפפה וזהו.
 

ido214

New member
תזמין כיסוי ידית מסיליקון אבל אל תשאיר אותו קבוע

אין על מחבתות ברזל יצוק, מעבירות ושומרות על חום בצורה מעולה.
מחזיקות שנים רבות אם מטפלים בהן כמו שצריך, קניתי לאחרונה אחת גדולה של ואחת קטנה של GURO גם ואני רוצה גם אחת ביינונית.

הסיליקון שאני מדבר עליו הוא משהו בסגנון הזה:
https://he.aliexpress.com/item/2pcs...-Holder-Sleeve-Cover-Grip-14/32508779106.html
 

avico2591

New member
רעיון גאוני, תודה רבה,

האם זה יתאים למחבת כמו שדיברתי?
 

avico2591

New member
הציעו לי 25 ס"מ - 140 , 31 ס"מ

קצת מגושמת לי-
מעצבן שאין מקשה אחת ולא עם ברגים- אחת כזאת עשתה לי בעיות אללה איסטור.
כלומר בזמן שאני מטגן או צולה מה שלא יהיה אין בעיה לשים את המגן הזה או שעם עליית החום של המחבת - עלול להיות בעיה?
 

avico2591

New member
שאל לי אליך בחור יקר,

איך זה לעשות המבורגר או קבב על מחבת עגולה ללא פסים-
יש לי אי נוחות לשטוף את המחבת עם הפסים הכל נדבק לשם - ולטגן איתה אני לא יכול עם הפסים המלבנית.
מה דעתך?
 
חחחח ענק - אתה עונה לעצמך (שכחת להחליף את הלינק)

נראה לי שמשהו סובל מפיצול אישיות (גם לי וגם לי...)
 

avico2591

New member
אשאל שוב, בסדר,

מי מכם מטגן שניצלים במחבת ברזל חלקה ולא במחבת עם ציפויים שכבר זרקתי כמה פעמים כאלה כל שנה אחרי שהלכו בגלל בלאי של הציפוי ואי עמידה בחום הרבה זמן.

אני מתלבט בין מחבת 27 ס''מ לבין סיר עומק 2 ליטר נשמע לי המון ל-25 ס''מ, לי יש 24 ס''מ בנפח 800 מ''ל
יש כל כך פער בין מחבת 24- ל-25 ס''מ?
 

ido214

New member
עוד לא הכנתי שניצלים במחבת 31 שקניתי בריקושט אבל סטייקים כן

ויצא חבלז אין סיבה שלא יתאים לשניצלים, בנתיים אני מאוד מרוצה מה31 של GURO שיש בריקושט ועולה 200 קניתי עם התלושים לחג..
היא אמנם מאוד כבדה אבל צוברת חום בצורה מעולה והשתמשתי בה כבר גם להשחים בשר וירקות למרק וההבדל מכל המחבתות טפלון הרגילות מאוד מורגש, נמאס כבר להחליף כל הזמן מחבתות אחרי שנשרטות ומרעילות אותנו :)
מה שעוד טוב שהן מתאימון לכל צורת בישול כולל מדורות ופחמים לטיול, אינדוקציה, גז חשמל ומה שלא יהיה ולא נהרסות כל החיים.
ראיתי לאחרונה ביוטיוב הרבה סרטונים של אמריקאים על נפלאות ה-CAST IRON יש שם ממש אספנים של מחבתות ישנות מהמאה הקודמת שעדיין עובדות ורק משתבחות עם הזמן.
אם שומרים עליהן ומשמנים אותן בסוף כל שימוש הן מפתחות ציפוי NON STICK יותר טוב מטפלון, בגלל זה הן נחשבות לכאלה שמשתבחות עם הזמן.

נשאר לי עוד קצת כסף בתלושים ואני זומם לקנות את הביינונית של 25 ואז יושלם הסט של קטנה ביינונית גדולה.

הקטנה 20
ביינונית 25
גדולה 31
 

avico2591

New member
אני מחר מתכוון לרכוש את ה-25 ס''מ,

פשוט תמוה מזה שכתבו 2 ליטר נפח, שהמחבתות 24 שלי הרגילות הן חצי מזה בדיוק -
31 ס"'מ הגודל שלה לדעתי קצת מגושם ליום ליום, מאכזבים שאין להם 26-27 ס"מ לסגנון כזה של מחבת.
אני עדיין לא התרגלתי לעבוד עם מחבת ברזל לסטייקים גם של פרגיות על מחבת עגולה אין זה להניח את הבשר - אבל אין ספק שאני נאבק כל יום לנקות את הפסים ואני לא יכול לעשות רוטב על בסיס כלום במחבת הזאת ולהוציא עוד מחבת ולשטוף אני מעדיף הכל במחבת אחת, לכן מאמין שהשקעה של 140 שקל תהיה שווה רק עניין החימום ידית להיזהר - מעבר, אין .

יש לי 2 ברזל אחת מעל 30 - שוקלת מעל 5 קילו - עם פסים, ואחת קטנה לסטייקים, הגדולה אני פותח אותה אם יש 5-6 אנשים אבל ביום יום אני לא משתמש בה, זה יותר נוח ממנגל להדליק ופחמים עולה לי כמו 25 שקלים גם אם הבשר עולה לי 250 - זה עדיין מוסיף לי לעלויות.


השאלה כמה נגלה של שניצלים אפשר להכניס למחבת של ה-25 ס''מ כדי שאוכל לעשות איתה 2 קילו שניצלים בנניח שעה - או שלדעתך יקח יותר זמן בגלל גודל המחבת?
 

avico2591

New member
אני בא מתחום הטבחות, לכן להתעסק עם מחבתות ואמא רוצה,

אז ניסתי איתה מלא סוגים והגעתי למסקנה שהברזל עדיף וכשיש להבה ממש חזקה אז בטח.

בזמנו ניסתי מחבת שייש, ואחרות ועם ציפוי כזה ואחרות ושאתה משתמש בהן יום יום כי אתה לא עצלן ולא אוהב לאכול בחוץ תוך שנה אתה צריך לזרוק את המחבת מבלאי,
וברזל האמת בגודל שרציתי לא מצאתי או במחירים של 500 שקל שלא הייתי מוכן לשלם מחיר כזה עבורה.

אם ככה המחבת היא סוג של מחבת- סיר לכן אפשר לטגן בה שניצלים בלי לפחד שגובה השמן יגיע לגובה מסוכן לשימוש כי בטיגון עם שמן - בניגוד למים אסור מעל 3/4 סיר שיגיע השמן בכל מקרה.
 

ido214

New member
מסכים שה31 מגושמת ליום יום

אבל לטיגוני שניצלים ודברים אחרים היא נראית לי עדיפה על ה25 שיותר מתאימה ליום יום.
עשיתי טיגון עמוק של כנפיים ב31 והיה מעולה, יש שם יותר שטח לטיגון ואפשר להספיק יותר בנגלה אחת.
השאלה העיקרית לכמה אתה מבשל בדרך כלל.
אני גם רוצה לקנות את ה25 בקרוב כי כל אחד מהגדלים מתאים למצב וכמות שונה.
 

avico2591

New member
ביום אני עושה 6-7 קבבים,

למשל,
ב-25 ס''מ מניח שיכנסו לי 3 בלי בעיה, או 4 בבת אחת.
ל-3-4 אנשים אני עושה ביום יום.
 
יפה הצלחת להסתדר עם החלפת הנייק

עכשיו נשאר לעבוד על מרווחי הזמן, שלא יהיה כלכך שקוף
 

ido214

New member
יש לי מחבת פסים ברזל יצוק והיא באמת יותר קשה לניקוי

בעקבות השימוש בה הגעתי למסקנה שזה ממש מיותר הפסים במחבתות הכבדות האלה עדיף את השחורות החלקות עושות עבודה מעולה גם בסטייקים המבורגרים וקבבים גם בלי המראה של הפסים וקלות בהרבה לניקוי.

לגבי הסיליקון הוא אמור להתאים לאלו שהם מקשה אחת הידית שלהם לא עבה במיוחד.
אפשר אני מניח להשאיר כל הבישול אבל הסיליקון גם צובר חום בשלב מסוים אז אני באופן אישי מעדיף להוציא אותו להכניס רק בעת הצורך. רב הזמן אני לא מזיז את המחבת הזו בשל משקלה גם ככה ומזיז את האוכל עם מלקחיים.
 

avico2591

New member
אתה בין המפתיעים ששמעתי שבעד מחבת ברזל חלקה,

אני למדתי אחרי גמר השימוש במחבת לשים חומץ 5% - שעולה גרושים עם סבון והכל מתנקה בלי חומרים כאלה ואחרים, עושה את זה כבר שנים, תנסה אם אתה לא מכיר.
היתרון שלי, מבחינתי במחבת הברזל החלקה שאין לה בלאי, לא נשרפת לא מפחד שהציפוי ילך וגם יש לי להבה מאוד חזקה שבמחבת אחרת לפעמים החום מעותת אותה עם הזמן, לכן לדעתי 140 שקל להשקיע זה לדעתי מחיר סביר, רק מפתיע אותי שיש לה עומק 2 ליטר שמחבתות רגילות שלי בבית יש 800 מ''ל ליטר מים אפשר לשים אם אתה רוצה נניח לטגן משו או לעשות משו עם רוטב ולא שישפך כי זה על הקצה.
אם אתה מבין את כוונתי.
 

ido214

New member
האמת אני לא משתמש בחומץ

ברב המקומות שקראתי ובסרטוני יוטיוב ממליצים רק עם מים ובלי סבון ואם יש לכלוך קשה מאוד לשים מלח גס ולשפשף עם סקוצ'
אחרי שהמחבת נקייה אני שם אותה על הגז ומדליק ל3-5 דקות לחמם אותה וליבש את כל המים ואז מורח שכבה דקה של שמן אחרי שהיא טיפה התקררה.
&nbsp
הם דיי עמוקות, אז כנראה שכן יש שם 2 ליטר. את ה25 עוד אין לי, מקווה לקנות בימים הקרובים להשלים את הסט.
יכול לבדוק לך כמה ליטר מים נכנס בגדולה של ה31 אם אתה רוצה.
 

avico2591

New member
ה-31 אשמח שתבדוק,

למרות שהיצרן אומר- מידה מסוימת [31] - 3- ליטר כתוב לי
המוזר שב-25 ס"מ יש 2 ליטר וההבדל בין ה- הנפח של ה-19 ל-25 הוא כמעט אותו דבר,
למרות שלשניצילים זה מעולה שיש נפח כדי שכל שטח הפנים יהיה בשמן בטמפרטורה מדויקת יש לי מד טמפ', אבל לסטייקים עוד לא עשיתי הנחתי סטייק על מחבת עגולה ולא מלבנית שטוחה.
 
למעלה