מחדל התינוקיות

בילבי75

New member
וואו! אני כל כך מזדהה עם מה שכתבת

ממש עולות לי דמעות כשקראתי את ההודעה שלך.
לי היה הריון מאוד קשה ולידה מהגיהנום שהסתיימה בניתוח קיסרי. היינו רק אני ובעלי. מכיוון שילדתי לפני הזמן, הורי לא הספיקו להגיע ללידה ואת אחותי הצעירה לא כל כך רציתי לידי כי היא עדיין לא ילדה ולא רציתי שתיגרם לה טראומה. לא יכולתי לטפל לבד, אחרי כל מה שעברתי והתינוקיה הצילה אותי. אז נכון, לזה לא ייחלתי, אבל זו היתה המציאות...
 

mykal

New member
מבינה ומסכימה, אכן כתבת מרגש

ורוצה להוסיף מספר דברים--
1)התינוקיה היא צורך, שקיים עבור כל יולדת.
גם מי שילדה לידה רגילה, אבל הייתי בתת משקל בכל הריון
(ויש לי מספר ילדים גדול ממה שסיפרתן אתן) הייתי מותשת ועיפה.
היה טוב לשמור על התינוקות ביום והיה מעולה לישון קצת בלילה.
2)פעם תינוקיות היו "נעולות " מפני כולם, ורק האחיות העבירו את התינוקות
לינוק 20 דקות ולקחו אותם. ובני משפחה ראו את התינוק/ת בשעה מסוימת
לדקה או שתים--ואז קבלו והתלוננו עד שהשתנה. עכשיו מתלוננים על ההפך.
3)לא נראה לי שהמצב כ"כ חמור כפי שהכתבת מציינת. זו כתבה מגמתית
ללידה בביות מלא. והיא סוג של קונטרה לאסון שקרה יומים קודם,
לפטירת תינוק בירושלים--שהיתה לידה בבית.

לא מוכרחים להתרגש מכל כתבה. ובאמת להיות קצת פחות שיפוטיים
להורות של זולתינו. נדמה לי שטרם הומצאה הפורמולה המדויקת לכך.
 
אני יכולה רק לומר

משהייה של שעות רבות בתינוקיות רבות במרכז הארץ, גם במסגרת עבודתי, שאולי אין הרבה אנשים שמלטפים את התינוקות שאינם שלהם, אבל בהחלט יש הרבה תינוקות שבוכים לאורך דקות ארוכות.

אז אפשר לומר שזה עדיף על פני גיוס בני משפחה וחברים לעזור, אבל בהחלט אי אפשר לומר שהמציאות בעצם לא קיימת. היא קיימת.
 

mykal

New member
מתיחסת רק למשפט האחרון שלך כאן

לא לכולם יש בני משפחה.
וגם לא באמת בהחלט אפשר למנע בכי מתינוקות.
מצטערת הבכור שלי--ישן כל היום משמונה בבוקר עד שש בערב---
אבל כל הלילה בכה, מה שלא עשינו לא יכולנו למנע את הבכי הזה.
כמעט 4 חודשים.היום הוא בן 43, ולא ראיתי שהוא ניזוק מזה.
חוץ מזה שלי היה קשה.
אז גם בכי בתינוקיה איננה מצוקה שממנה התינוקות כ"כ סובלים.
וזה כן מאפשר לאם אחרי לידה קצת מנוחה.
 
בכי בתינוקיה איננה מצוקה שממנה התינוקות כ"כ סובלים

אני חושבת שבכי של תינוק מופיע כאש הוא זקוק לדבר מה ואם הוא ממשיך לבכות זה אומר שהצורך שלו לא נענה.
יש מספר רב של מחקרים שמוצאים קשר בין בכיינות בינקות לבין קשיים התנהגותיים או נפשיים, למרות שכמובן לא הוכח הכיוון של הקשר הסיבתי.
החיים מורכבים. יש מחקרים שמוצאים קשר בין עקה של האם ההרה לבין הבריאות של הילד והאדם שיגדל. אני נוטה להאמין שיש משמעות למגע אנושי ולחום אנושי מרגע הלידה. יש מחקרים שתומכים בדעתי.

שוב - עוד נקודה בה אנחנו חלוקות: אני חושבת שהנכון לתינוק הוא להיות עם הוריו או עם מטפל יחיד שמסור אך ורק לו, אני חושבת שרצוי לנסות להרגיע בכי של תינוק.

אם אנחנו עריריים ובלי חברים ולא מסוגלים לטפל באופן בטיחותי בתינוק - ברור שעדיף לו להיות בתינוקיה. אבל לרוב האנשים יש משפחה וחברים, וכל מה שצריך הוא שהם יחשבו, כמוני, שעדיף שתינוק בן יומו יהיה עם מטפל מסור רק לו, ועדיף לנסות שלא יבכה.
 

mykal

New member
שני דברים

האחד--עדיפות ומציאות לא בהכרח חברים,
ומאחר ורוב הנשים יולדות בבתי"ח הסדר הוא מה שביה"ח קובע,
ולעיתים קרובות מידי--השיקולים הם כלכליים ולא בהכרח *רק* עניניים.
ומכיון שהבכי הזה הוא בעיקר "הדבקה" כי כשאחד בוכה זה מדבק,
ולא איזה צורך ממש--לכן לא נגרמת מצוקה גדולה.
השני--לא בהכרח נסיון להרגיע מצליח, ולא תמיד אנחנו יודעים מה הגורם לבכי.
ויש הטוענים שהרבה חלקים במוח ובריאות מתפתחים דוקא בבכי.

ורק אדגיש שגם אי חושבת שטוב לתינוק וטוב לילד להיות בסביבת הוריו
לא חולקת על כך. מצד שני לא אוהבת את הרעיון ל לידה בבית.
ולשם כוונה הכתבה, והתעלמה מהסכנות האורבות ללידה בבית.
 
אני לא חושבת שהכתבה כיוונה ללידת בית

ואני מתנגדת ללידות בית. אני חושבת שצריך לבחור בית חולים ללדת לפי איכות הפגיה שלו (גם כשהתינוק אינו צפוי להיוולד פג מבחינת אורך ההריון).

ואני באמת חושבת שאם אנשים יבינו שעדיף לתינוק לא להיות בתינוקיה, ההתגייסות של בני המשפחה והחברים תהיה גדולה יותר. אנשים לא עוזרים באופן הזה כי הם חושבים שאין צורך. זו הנקודה שלי.
 
אני כותבת שאפשר לוותר על תינוקיות

אני ילדתי בקיסרי.
אחותי עזבה את התאומים בני השנה שלה עם הסבתא מהצד השני ועם בעלה למשך ימים אחדים כדי להיות איתי ועם התינוק שנולד לי.

נכון שלעיתים לא ניתן למצוא פתרונות. למשל כאשר עריריים, או כאשר נאלצים ללדת רחוק מהמשפחה ואין חברים, או כאשר אסון הכה במקרה במקביל את כל הקהילה התומכת הפוטנציאלית.
הבעיה היא שרוב האנשים חושבים שהתינוקיות הן בסדר גמור עבור התינוקות, ולא עושים אפילו מאמץ קטן להמנע מהן.
אני יכולה לומר, שמנהל מחלקת תינוקות באחד מבתי החולים במרכז הארץ סיפר לי שבתו בחרה ללדת בבי"ח אחר בגלל הסוגיה של ביות. כמה שנים אח"כ הם הכניסו ביות מלא.

הכתבה בסך הכל מספרת לאנשים את האמת על המקומות שבהם הם משאירים את התינוקות. מהנקודה הזו לא נכון לומר "זו לא האמת". אפשר לכל היותר לומר "זה מחיר ששווה לי".
 
את שוב ושוב מתעלמת מכך שאנשים מסבירים לך שהנסיבות שלהם

שונות משלך. לך היו משפחה וחברים בסביבה שיכולים להגיע ולטפל בתינוק - לאחרים פשוט אין. זה לא שהם מוכנים לשלם מחיר - זה שאין להם ברירה.
אני לא חושבת שזו בעייה שתטיפי שעדיף לתינוקות לא להיות בתינוקייה אם יש ברירה. הבעייה היא שאת מתכחשת לכך שלרבים פשוט אין ברירה.
אגב, לא יודעת אם יש קשר, אבל בלידה האחרונה, הקיסרי השלישי עם הביות המלא הכפוי, נאלצתי לחזור לבית החולים פעמיים אחרי השחרור, בגלל בעיות בהחלמה שלי מהניתוח (בניגוד לשני הקיסריים הקודמים). אני בטוחה שלתינוקת בת כמה ימים גם לא היה סופר כיף לחכות עם אבא שעות במכונית ובהמשך בחדר ההמתנה בבית החולים, אבל זה מה שהיה.
 
לרוב האנשים יש בני משפחה וחברים שיתגייסו למענם בשמחה

מיעוט קטן מאד הם אנשים ללא חברים וללא משפחה. לרוב האנשים יש ברירה, והם פשוט חושבים, שאם התינוקיה קיימת בבית החולים ו'כולם' משתמשים בה, אז כנראה היא בסדר.

ואני דווקא חושבת שלתינוקת בת שבוע עד חודשיים ממש לא משנה היכן היא נמצאת אם היא צמודה להורה שלה.
 
לא יודעת מה יש לרוב האנשים - ואני מניחה

שגם את לא יודעת. זה לא סותר את העובדה שיש אנשים שבכל זאת אין להם (בין אם הם רוב ובין אם הם מיעוט) ולאותם אנשים אין ברירה. וכאמור, יתכן שהניסיון לביות מלא בלי התמיכה המתאימה יפגע בבריאות של האם ו/או התינוק (כמו שאולי היה במקרה שלי - שוב, אני לא בטוחה אם יש קשר במקרה שלי).
והתינוקת עוד לא הייתה בת שבוע, וכמו כן משנה מאוד לתינוק היכן הוא ובאילו תנאים הוא נמצא - תנאים לא מתאימים (חום, קור, חיידקים, מקום לא מספיק מאוורר, וכו') עלולים לגרום לו אפילו למוות - ולפעמים במיוחד אם הוא צמוד להורה (מוות בעריסה, למשל).
 
על סמך מה את יוצאת מנקודת ההנחה הזאת?

החלק הראשון של המשפט הוא מן הסתם נכון - לרוב האנשים יש בני משפחה וחברים.
אבל כאלה שיתגייסו למענם ככה אחרי לידה? יש מספיק אנשים שהיחסים שלהם עם הוריהם לא מאפשרים את זה מסיבות שונות, שההורים עם בעיות בריאותיות ואחרות, שהאחים עסוקים וטרודים במשפחותיהם ובבלת"מים שלהם. או שהיולדת היא בת יחידה, או שיש לה אחות אחת שחיה בחו"ל ולא יכולה לבוא, או שהיא עולה חדשה ורוב משפחתה בחו"ל ולמעטים שבארץ יש מאבקי קיום... ועוד הרבה אפשרויות. ולגבי משפחה מורחבת מעבר לזה - זה ממש לא מובן מאליו שיש קירבה ברמה הזאת. אנחנו חיים בחברה מודרנית של משפחות גרעיניות, לטוב ולרע, גם בחברה הישראלית שרואה את עצמה כחברה משפחתית וחמולתית יותר (והיא אכן משפחתית יחסית. אבל לא עד כדי כך).

לא צריך להציג את האנשים שאין להם את ה"שבט" המשפחתי, את ה"כפר השלם" שיתגייס למענם ככה, כמו חריגים מעטים מאוד, אנשים "ללא חברים וללא משפחה", עריריים או אנשים שבמקרה נמצאים במהלך אסון משפחתי מיוחד. להערכתי זה דווקא לא כל כך חריג.
 
אני מסתמכת על מה שראיתי

במסגרת עבודה של שני עשורים עם משפחות במצבי משבר קלים עד קשים מאד.
ראיתי אלפי משפחות . ברוב המשפחות יש התגייסות. אם לא של בני משפחה, אז של חברים.
העניין הוא שלהשאיר ילד בן חודש לבד בבית חולים נתפס כבלתי נסבל, ולכן סביב המשפחות האלה יש התגייסות, בזמן שלהשאיר תינוק בן יומו נתפס כתקין, ולכן אין התגייסות. בעיני זה עניין של מודעות.
 
את רואה את זה כאותו הדבר ואותו סוג של התגייסות?

עבור ילד חולה בן חודש המדינה ובתי החולים ממילא לא מחזיקים מערך תמיכה וההורים נדרשים להתגייס ממילא. כמו כן הוא חולה, וברור שזה נתפס אחרת מאשר תינוק בריא, ומעורר חרדה רבה. עבור תינוק בן יומו, בישראל המדינה עדיין נותנת שירות שיכול להקל במשהו על אמהות אחרי לידה שנמצאות לעתים קרובות בכאבים פיזיים, במצבים הורמונליים, בהסתגלות קשה ועוד. עם לא היה ביות בבתי חולים, היו באמת מביאים את התינוקות לאמהות רק בזמנים מאוד קצרים ומוגדרים של היום, קרובי משפחה יכלו לראות אותם רק דרך חלון התינוקיה, נשים נשארו בבית היולדות יותר זמן גם אחרי לידה רגילה (אמא שלי נשארה אחרי לידתי כמעט שבוע, וזאת לא הייתה לידה קיסרית או לידה שהסתבכה), וכו'. כיום זה הרבה פחות נוקשה, וטוב שכך; ועדיין המדינה מסוגלת לקחת את האחריות בנושא התינוקיות תוך כבוד יותר גדול להורים. המגמה בבתי היולדות של היום היא שמאפשרים להורים לבחור אם לקחת את התינוקות לביות, וכמה. אם קשה להם מדי, הם יכולים להשאיר את התינוק בתינוקייה, ואם לא, הם יכולים לקחת אותו לכל הזמן.
את מציעה להפיל את כל האחריות מלכתחילה על ההורים באופן גורף כי גם זה לא טוב. גם זה תהליך. מה שאת מציעה תואם למגמה כללית שהמדינה נותנת פחות ופחות והמשפחה אחראית על יותר ויותר, בתחומים שונים של החיים. כמו שאפשר לצפות שיתגייסו כולם מרגע שתינוק נולד, ככה לא צריך לחשוב ברצינות על סבסוד כלשהו של מערך של לימודים אקדמיים פחות יקרים, לבנות דירות ברות השגה או דירות עמידר מסובסדות. שההורים יפתחו ת'ארנק ויממנו לימודים גבוהים ודירה יקרה לילדים, ומי שאין לו, באמת זב"שו. גם לא צריך להשקיע הרבה בתחבורה ציבורית, אפשר לצמצם אותה אם היא לא נמושאת רווחים למדינה ושכל משפחה תקנה שני רכבים וגמרנו, מי שאין לו זב"שו, ואז מה אם הפקקים ומצוקת החניה וזיהום הסביבה גוברים; וגם לא צריך לשפר את התנאים והטיפול בתינוקיות, עדיף פשוט לסגור אותן, שההורים ידאגו 24/7 לילדים שלהם מגיל אפס, ואם הם מתקשים שיגייסו בני משפחה וחברים, העיקר שהמדינה לא תצטרך להיות מעורבת או אחראית במשהו.
כשבני הגדול נולד הייתי אחרי קיסרי, לא היה לי שום רצון להקפיץ על הרגליים את המשפחה המורחבת לעזוב הכל ולעשות משמרות סביב התינוק (הבריא) שאני החלטתי ללדת, ולא הייתי עושה זאת גם כעת. שמתי אותו בתינוקיה בלילה ולקחתי אותו למשך כל היום. כשבתי הקטנה נולדה, היא הייתה איתי בביות, אבל בלילה הראשון צרחה בלי הפסקה בחדר ולא הצליחה לאכול ולהירגע, בסופו של דבר שמתי אותה לכמה שעות בתינוקיה, שם שמרו עליה ל-4 שעות. לא עשו לי פרצופים על שהבאתי אותה כי התינוקיה זה לא רק למקרי חירום, ואני יכולתי לישון קצת. מוקדם בבוקר באתי לקחת אותה ומאותו רגע היא הייתה איתי כל הזמן כמו כל התינוקות ברגע שמגיעים לבתי הוריהם. אז במשך היומיים הראשונים בחייה קיבלתי את האופציה שהמדינה תעזור לי איתה, ובחרתי כמה לנצל מזה. אז אני "חסרת מודעות" כי השתמשתי בזה וכי זה נראה לי תקין? שיהיה.
 
אני מקבלת את התיאור שלך של תהליך השינוי

אבל השינוי הזה לא מגיע מכיוון של הפרטה. הוא מגיע מתוך ההבנה על המשמעות של הקירבה של הרך הנולד להוריו, או למטפל ראשי. וזה אינו שינוי שקשור למדינה, אלא שינוי שמתבצע בתוך בתי החולים בחלקו לאור מחקרים ובחלקו דווקא בתגובה לרצון של הקהל.
כשאחי היה מאושפז, לפני כ 40 שנים, בגיל שנה ושנתיים, הוא הושאר לבד במחלקה, וההורים היו יכולים להגיע בשעות הביקור המצומצמות בלבד. ההבנה של הרפואה התקדמה מאז. גם ביחס בילדים וגם ביחס לתינוקות.
האם את באמת חושבת ש"קנגורו" מקדם התפתחות של פגים, אבל לא משפיע על תינוקות שנולדו במועד?

העובדה שהמדינה מאפשרת לאמהות להשאיר את התינוקות בתינוקיה, לא אומרת שזו הבחירה הנכונה. אני בהחלט אומרת, שמי שמשאיר את התינוק שלו בתינוקיה, אם קיימת אפשרות אחרת (ואפשרות אחרת יכולה להיות כזו שמתאמצים כדי להשיגה), לא מודע למה שקורה בתינוקיה ולא מודע למשמעויות האפשריות.

מבחינתי זה מקביל בדיוק למי שמשאיר ילד במחלקה אשפוזית בלי להישאר לצידו.
ואגב - אם תבחרי להשאיר ילד באשפוז, ולא להישאר לצידו, בית החולים יאפשר זאת. לא ברצון, אבל הוא יוכל לגייס עבור הילד משאבים. הדבר נעשה לעיתים. השאלה היא מה המשמעות של הצעד הזה כלפי הילד.
 
מאין לך שהם לא מודעים?

התינוקיה היא לא מוסד כזה עלום ומסתורי. יש היום סיורים בבתי יולדות שכוללים סיורים בתינוקיות, וגם אם ההורים לא היו בהם (או שלא ראו שם משהו מייצג), האמא בדרך כלל מביאה ולוקחת את התינוק מהתינוקייה כמה פעמים (די מעטות האמהות כיום שמשאירות את התינוק בתינוקיה רצוף לכל הזמן שבו הן נמצאות בבית היולדות אחרי הלידה, ובתי יולדות גם לא מעודדים זאת כיום, גם אם הם קונבנציונליים לגמרי הם מעודדים אמהות לקחת את התינוק לפחות חלק מהזמן, קוראים להן לבוא אליו לתינוקיה לפעמים אם הוא בוכה וכו'. בדרך כלל האמהות או בני זוגן לוקחים בעצמם את התינוק מהתינוקיה, ונחשפים אליה כשהם עושים כך (רק אם האמא לא יכולה לקום מביאים לה את התינוק אליה לחדר היולדות). בקיצור, הורים עוברים בתינוקיה לא פעם, ויש להניח שהם רואים ושומעים לפעמים תינוקות בוכים שם, או כל מראה רלוונטי אחר ומתרשמים באופן כללי מהמקום. (וכמובן, כשמראים הכל במרוכז בכתבה, זה נראה גם חמור יותר).
אני התרשמתי שהתינוקת, שצרחה גם אצלי ממילא באותו לילה, תהיה בתינוקיה בסדר. כמו כן, הייתי גם מודעת לצורך שלי לנוח מעט - גם בשבילה. אין לי טיפת חרטה.
לא הבנתי את הקשר שעשית ל"קנגרו".
 

אגוזים1

New member
לא הצלחתי להיכנס לכתבה

אז מגיבה רק לשאלה.
&nbsp
הבכורה הייתה רוב הזמן איתי. מהסיבה הפשוטה שממילא לא יכולתי להסיר את עיניי מהפלא המופלא הזה שיצא ממני. רק כאשר ממש ממש הייתי מעולפת ורציתי שהיא תהיה תחת השגחה בזמן שאני ישנה, שמתי אותה בתינוקייה. חייבת לציין שלא זכורות לי רגשות אשמה על כך...
&nbsp
עם השנייה זה כבר היה יותר מסובך. היא הייתה צריכה להיות תחת השגחה רפואית ולכן לא יכלה להיות איתי כמעט בכלל. החלק הנוראי ביותר היה כאשר לקחו אותה ללא ידיעתי לבדיקה (הטיסו אותה לבדיקה לבבית כי היה חשש לחור בלב). זה היה באמת נורא

&nbsp
&nbsp
 
למעלה