מחוברים פלוס...

עקשנית25

New member
מחוברים פלוס...

מישהי/ו רואה? לאורלי וילנאי ילד מנישואים קודמים, לגיא מרוז 3 ילדים מנישואים קודמים.
ובפרקים האחרונים, הבן של גיא מתחתן, ואין תפקיד לאורלי. היא לא מרגישה שייכת או מוצאת את עצמה.
לא הזמינו אותה לצילומי משפחות, לא ביקשו ממנה ככה או אחרת כמו כל המשפחה.
ואז גיא אומר לבן שלו משו בסגנון "תדאגו לא לשכוח אותה, היא מאוד חשובה לי" ואז הילד אומר לו משו בסגנון:
קשה לנו לזכור כל הזמן, אנחנו מנסים אבל אל תעשו את העניין כולו רק קשור אליכם.

הבנים של בעלי אומנם צעירים (17, 12) אבל תמיד עולה בי השאלה מה המקום שלי בחייהם.
כי בעלי כמובן רואה בנו משפחה אחת גדולה, ויש לנו ילד קטן בן חצי שנה משותף, ואני אפילו תוהה מה יהיה
הקשר בינו לאחיו הגדולים.

אין לנו ריבים או ויכוחים, הכל על מי מנוחות, אבל לא באמת אני מרגישה שייכת לעולמם.
הבעל משתף אותי בהכל, בדילמות החינוכיות, בחוויות, אבל משו שם... לא באמת קורה.

אני תמיד מפחדת מהמחשבה שלקטן תהיה בר מצווה, או החתונה בבוא היום של הגדול...
אני גרה באותו ישוב עם הגרושה, והיא אין לה רצון אפילו לומר לי שלום כשחולפת על פניי. לעולם.
אני הייתי רוצה שלפחות נגיד שלום, אני תמיד אומרת, אבל אין סיכוי מצידה לשום קשר. היא ובעלי מתנהלים על מי מנוחות.
אני והיא לא נמצאים באותם אירועים של הישוב, או באותו מרחב, רק כי היא בורחת כשאני נמצאת. פשוט לא מוכנה.

ומה נעשה? בבוא היום לא נראה לי שאוזמן לחתונה אפילו :) בעלי אומר שאין כזה סיכוי. שלא יקרה בכלל כזה דבר
ועוד רחוק היום... אבל... זה הכל שיקוף של המחשבה מה לי ולעולם שלהם באמת?

זה רק אני? :)

mother cat

New member
לא ראיתי את התכנית...

וזה נשמע קצת עצוב וצובט בלב מה שאורלי חוותה. את יודעת להגיד בן כמה הבן היה כשגיא ואורלי התחתנו? הוא חווה אותה כאמא חורגת, שגרים בביתה חלק מהשבוע, או רק כבת זוג של אבא בגיל מבוגר יותר? בכל מקרה זה מרגיש לי עצוב.
&nbsp
לי אישית לא תהיה הבעיה הזו. ילדיו של בעלי ב- 100% מקבלים את מקומי, וכיוון שאימם אינה בחיים אני בהחלט ממלאת את המשבצת הזו בארועים - בינתיים בבר מצווה של הבן ובת המצווה של הבת שבהם לגמרי הייתי בתפקיד "אם חתן/כלת השמחה". אני מודה שכבר תהיתי ביני לבין עצמי מה יהיה כתוב על ההזמנות שלהם לחתונות שלהם - שהרי נהוג לכתוב גם הורים שנפטרו כמזמינים. אז מה, זה ההזמנה תהיה מ"אדון וגברת חתול, וגברת חתול ז"ל"?
&nbsp
מה שכן, אני באמת מאמינה שצריך לזכור שהארועים של הילדים שלנו, הביולוגיים והחורגים, הם ארועים שלהם ולא שלנו. אנחנו והתפקיד שלנו בארועים האלה הם שוליים. ובאמת העיקר זה הילדים והשמחה שלהם...

עקשנית25

New member
אני אישית

לא מחפשת תפקיד כמו אורלי וילנאי, שממש רצתה חלק, נגיד לא הזמינו אותה לצילומי משפחות בכלל. והיא נפגעה מזה
כי כאילו היא לא משפחה.
&nbsp
האירוע בהחלט של הילדים ואני אשמח להגיע כאורחת צדדית :) יש לי קשר טוב עם הילדים.
&nbsp
אבל הם באמצע מורכבות גדולה עם האמא שלהם שלא אומרת לי אפילו שלום כשחולפת על פני.
והקטן של בעלי מאוד מפחד טיפה להתקרב אלי מחשש שאמא שלו תיפגע מזה.
למשל היא ביקשה ממנו למחוק את המספר שלי מהנייד שלו. והוא כל הזמן מבקש תמונות של האח שנשלח לו...
אני מקווה שלא תהיה להם אי נעימות ושזה עד החתונה יעבור :)
&nbsp
אני יודעת איך אני רואה את היחסים איתם. פשוט לא יודעת איך הם רואים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני בוודאי אהיה מוזמנת

אבל לא יהיה לי תפקיד.
אני והחבר של האמא (נו... ההוא שהיא בגדה איתו עוד כשהייתה נשואה) נוכל לשב לנו יחד בפינה.
&nbsp
לבן זוגי בוודאי יהיה מקום יותר גדול בארועים של ילדיי, לצערי אין להם כמעט קשר עם אבא שלהם, בעוד בן-זוגי מתייחס אליהם כאל ילדיו.
&nbsp
בדיוק דיברנו השבוע אני והזוגי ותהינו איך היו נראים הדברים לו היה לנו גם ילד משותף. אני חשבתי שזה יהפוך אותנו יותר למשפחה, הוא דוקא חשב שזה היה הופך למקור לקנאה.

עקשנית25

New member
אצלינו,

הילדים של בעלי אוהבים את התינוק אבל כמה קשר כבר יהיה להם?
&nbsp
אחד בן 17 ואחד בן 12, הגדול לא רואה בית והקטן לא בא מספיק...
&nbsp
אבל הקטן מאוד מאוים מהמקום שלו למרות האהבה הגדולה לתינוק.
אבל זה לא היה משברי מאוד

mother cat

New member
אצלינו כפי שאת יודעת הקטנים שנולדו לגמרי עזרו לאחד את המשפחה

והקשר בין הגדולים לקטנים מדהים. די מדהים לראות נער בן 17 מאוהב באחותו בת ה 1.10....

kisslali

New member
אחד לא קשור לשני

אבל אם מדברים על גיא מרוז, תחשבי כמה קשה לילדים לחיות עם הורה שכל הזמן מנהל את חייו האישיים לעיני כל המדינה, אפילו את הקשיים של המשפחה המורכבת שלו!

ולעניין שהזכרת, מצד אחד אנחנו אמורות לשים את הילדים במרכז ולזוז הצידה כשמדובר בארועים שלהם, מצד שני חשוב שנהיה מספיק בולטות כי הילדים לעולם יפנטזו שהוריהם יתאחדו - מסובך!

אני חושבת שיש הרבה תפקידים בחיי ילד שאפשר למלא בלי להוות איום על אמו הביולוגית. אני למשל קשורה במיוחד לאחת האחייניות שלי, יותר מהרגיל. לא עמדתי איתה מתחת לחופה ועדיין יש לי תפקיד חשוב בחייה. אולי זה הפתרון לקשר עם ילד של בן זוג.

ללי

עקשנית25

New member
הייתי רוצה להרגיש

לפעמים שאני כן חשובה, ואני מרגישה ככה לא מעט, אבל לא בטוחה שהם ככה מרגישים :)
&nbsp
אין לי כח להיות במקום הפגיע ככ :)

kisslali

New member
לא מתכוונת להיות חטטנית

אני לא יודעת מה הרקע למורכבות, כמה גדול הישוב בו כולכם גרים, אבל את אמפטית לאקסית? איך היית מרגישה במקומה?

כבר דרכתי פה בפורום על לא מעט יבלות אז אני נזהרת
. אני חושבת שכל מורכבות לגופה - יש כ"כ הרבה משתנים שמשפיעים על הקשרים במשפחה המורכבת.

ללי

עקשנית25

New member
יישוב מאוד קטן

אני מאוד אמפתית ומודעת לזה שלא טוב לה עם הגירושין, שקשה לה והכל.
הם גרושים כבר שנים, אני גרה איתו כבר 4 שנים, ויש דברים שכדאי לנסות להתגבר.
&nbsp
אין לנו תאקלים, גם לה יש בן זוג, אני מבינה שהיא מאוד כועסת, היא לא אדם רע,
אבל יחד עם כל זה, אפשר להיות מנומסת ולומר שלום. לא צריך להיות חברות עכשיו ;)
&nbsp
כשהיא עם הבן של בעלי ואני עוברת לידם היא מפנה לי ראש ואני לא יכולה גם להגיד שלום לבן של בעלי.
זה מצב מביך מאוד עבורי.
&nbsp

ornme

New member
זה משהו שאולי האיש שלך יכול לפתור, אם הוא רוצה,

זה לא בידייך.
לא ממש חכם מצידה להביך ככה את הילדים, לא ברור מה גורם לה להתנהג כך, אם היא כועסת - ברור שלא את גרמת כאן למשהו.
ייתכן שאם האיש יפנה את תשומת ליבה לכך שנוצרים מצבים לא נעימים לילדים כתוצאה מתגובותיה, יש מצב שהיא תחשוב ותנהג אחרת.

עקשנית25

New member
תאמיני לי :) די נוסה

היא כועסת וממאנת לשחרר כבר שנים. על אף שגם לה יש בן זוג והכל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ornme

New member
אם כך, אין מה לעשות... לקחת אוויר ולא לקחת ללב.

ornme

New member
בבוא היום, כשהקטנה תנשא, אני אשב כנראה בקהל. בלי תפקיד.

אני אשמח בשמחתה, אאחל לה אושר רב, וגם... לא ממש יהיה לי אכפת שאין לי תפקיד.
חושבת שממש לא צריך להיות.
אני לא הורה, אני רק "מערכת תומכת אבא", ודי מרוצה ממקומי, מאחור.
יש מצב שאתבקש להכין עוגת חתונה... ואני אכין בשמחה, כפי שהכנתי בבת מצווה (ובעוד כמה אירועים).

ראיתי את הפרק ממחוברים, ולא לגמרי הצלחתי להבין את אורלי בנקודה הזו.

עקשנית25

New member
אז את לא משפחה?

אני גם אין לי צורך בתפקיד, וגמני לא הבנתי את אורלי.
&nbsp
אבל יש לי משו שצרם שלא הוזמנה לצילומי משפחה. זה יכול בהחלט לפגוע.

ornme

New member
עם כל המעורבות שלי - אני לא רואה את עצמי במעגל הקרוב.

וגם לא מצפה להצטלם בחתונה של הקטנה עם המשפחה הקרובה.
נראה לי שבאירועים כאלו עדיף לי להתרחק מכל דבר שעלול להראות לא טוב בעיני אמא שלה...
ואין לי תלונות וטרוניות בעניין הזה.
נראה לי שבפרק ב' , להבדיל מפרק א', למושג "משפחה" יש עוד מימדים.
כפי שהאיש שלי (עם כל הקרבה בינינו) לא לגמרי שייך לבועה שלי ושל ילדי, כך זה בנוגע אליו ולילדיו.
מתייחסת לכך כאל עובדה, ומכבדת את זה. לא מנסה להידחק למקומות האלו ולא מצפה לכלום.
אם הקטנה תתעקש לשתף אותי במשהו ואמא שלה תתמוך - סבבה. אחרת - אני בקהל והכל בסדר.

רק את ואורלי:)

ראיתי את הקטע הזה וממש לא הבנתי את אורלי (בכלל, אני לא אוהבת את הקטעים איתה ועם גיא), למה לנצל כל רגע קיים לחפירה???
בבר מצווה של הבן של בן זוגי, חגגתי איתו בכייף, הזלתי דמעה, זרקתי עליו סוכריות בבית כנסת, הקשבתי לנאומים שלו באולם, לרגע לא חשבתי לעמוד לצידו בתמונות משפחתיות. אני אוהבת אותו ומאחלת לו כל טוב, אבל אני לא אמא שלו.
במקרה של אורלי, היא פשוט מגזימה עם השאלות הקיומיות שלה על כלום. לדעתי, גם זה שגיא הכניס את הזוגיות שלו עם אורלי כדוגמא ומופת כשבירך את הבן שלו, גם זה היה לא במקום, מה אתה דוחף את עצמך עכשיו?? את מי זה מענין הזוגיות שלך עם אורלי??? הבן שלך ואמא שלו יושבים שם, הדבר האחרון שמעניין אותם זה הזוגיות היותר מידי מתוקשרת הזאת! לפעמים צריך פשוט לסגור את הפה ולפתוח את האוזניים.
במקרה שלך, אותו דבר, תלכי לבר מצווה/חתונה בכייף, תחגגי עם כולם, תקחי מרחק מרגעים משפחתיים גרעיניים, תרקדי עם בן הזוג של הגרושה, תאחלי מזל טוב להורים שלה, אחרי כמה כוסות יין הכל נראה אחרת:)

עקשנית25

New member
רגע! גמני לא הבנתי למה היא רוצה תפקיד :)

אבל זה עורר בי מחשבות על המקום שלי בחייהם. זה הכל ;)

למעלה