מחומש ושאר ירקות

NlNין lcNlc

New member
מחומש ושאר ירקות

רקע
בני בן השלוש וחצי טרם השלים את חיסון גיל שנה.. שם עצרנו במתן החיסונים
בני בן החצי שנה קיבל עד כה שתי מנות של מחומש בלבד. התגובה איומה. במשך שלושה ימים חום מאוד גבוה. במנה הקודמת אחות טפח דווחה בטופס מיוחד על החום הגבוה ומשום מה לא שמעתי לתחושותיי ונתתי מנה נוספת. בעלי ממש מבקש ממני להפסיק עם החיסונים. בגדול אין לי בעיה. רציתי לדעת אם ישנם חיסונים חשובים שכדאי לתת. וכמה נזק יש/ אין במתן חיסון. בבקשה אל תפנו אותי למחקרים, קשה לי לקרוא אותם.
ועוד שאלה לגבי הגזירות החדשות על אילו שלא מחסנים, הבנתי שיש כבר ׳מלשינון׳ מה ההשלכות?
תודה מראש

nightriders

New member
למעט השאלה האחרונה לא תמצאי תשובות ברורות

אין כרגע השלכות לגבי הורים שלא מחסנים כי זו סוגיה שעדיין ממתינה להכרעה.

התשובות לשאר השאלות שלך תלויות במי שאת שואלת.

NlNין lcNlc

New member
מנסה ניסוח אחר

לאיזו מחלה היתה לאחרונה התפרצות ובאיזה קנה מידה? האם לכל המחלות שבגינן מחסנים יש טיפול?

nightriders

New member
אנסה לתת תשובה

התפרצות כזו או אחרת לא אמורה להיות רלוונטית (לא מזמן הייתה התפרצות אדמת ביפן אם זה מעניין אותך) כי אלה לא דברים שניתן לנבא אותם. היום הייתה התפרצות למחלה X מחר תהיה התפרצות למחלה Y - איך תדעי?

ככלל טיפולים אנטיביוטים קיימים למחלות המועברות ע"י חיידקים. למחלות ויראליות לרוב אין טיפול, אך גם שם יש יוצאי דופן (כגון אמנטדין ואוסלטביר לשפעת, או אציקלוויר להרפס).
יש מחלות המסוכנות יותר בגילאים צעירים והסיכון יורד עם העליה בגיל - למשל שעלת מסוכנת יותר מתחת לגיל שנה (גם מתחת לגיל 4 היא פחות סימפטית , אבל לא כמו מתחת לגיל שנה) והמופילוס אינפלואנזה מתחת לגיל שנתיים (שתיהן הן חלק מהמחומשת אגב).

כיוון שהתינוק שלך הגיב באופן חריג לחיסון לדעתי יש מקום ליעוץ רפואי פרטני. אני במקומך הייתי פונה לאימונולוג ולא מקבל החלטה על סמך האינטרנט.

בהצלחה.

חיסונים, גזירות ושאר פירות

שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו!

יש הבדלים גדולים בסיכונים מהמחלות עצמן וביכולת לטפל בהן. באופן כללי, גישה לשירותי בריאות מודרניים מאפשרת להתמודד עם הרוב המכריע של המחלות כאשר מתפרצות בילד שלך.
את יכולה למצוא סקירות מקיפות על מרבית החיסונים הקיימים, בדפי המידע כאן (לחצי על כל חיסון ואח"כ על "המשך קריאה...".

הואיל וילדך הגיב באופן בולט לעין, הייתי נזהר שבעתיים עם חיסונים איתו. כדאי שתפני לאחד מהרופאים העוסקים גם ברפואה משלימה ונותנים ייעוץ פרטני על חיסונים.

באשר לגזירות: יש הרבה רוח וצלצולים, כרגע אין שום גזירות ושום חובת חיסונים בשום מסגרת בישראל. ישנו בג"ץ שטרם הוכרע כנגד חוק ההסדרים 2009 שקבע לקצץ בקצבאות הילדים של הורים לילדים שאינם מחוסנים לפי תכנית של משרד הבריאות. הדיון הסתיים וממתינים להכרעת בית המשפט. לאחרונה פורסמו בתקשרות הפחדות כאילו הולכים ליישם את החוק הזה כבר הקייץ. פנינו שוב לבית המשפט אשר ממתין עכשיו לתשובת המדינה (כבר ביקשה דחייה שניה במועד מתן המענה). בינתיים, בתכנית הכלכלית 2013-2014 אותה הגיש יאיר לפיד לפני כחודש, קוצצו קבצאות הילדים לכולם, וכן בוטלה הסנקציה הנ"ל, כך שנראה שללא קשר להכרעת בית המשפט בסוגייה, חוק זה הולך לעולמו המיועד.

רק בריאות!

פולספגן

New member
2 מנות של המחומשת מספיקות לך לפחות עד כיתה ב'

שאז יש עוד מנה שלהם לכל הילדים.
במחומשת יש את הטטנוס והפוליו שהם 2 הדברים שרוב האנדים מפחדים מהם, אז את מכוסה עם המנות שהוא קיבל.

לשאר המחלות, גם כך עדיף לחלות בגיל ילדות מאשר להתחסן.

NlNין lcNlc

New member
שאר המחלות(?)

יש את חיסון הפרבנר שהוא כביכול אמור עוד לקבל, צהבת בי וחיסון גיל שנה. זה חלק מהם? כמה שנים בעצם הפרבנר קיים? זה משהו של קרום המוח לא?!

פולספגן

New member
מעט שנים ובסל עוד יותר מעט

(בישראל מינואר 2009 )

דלקת קרום המוח לא מסוכנת כלל מגיל שנתיים וזאת הסיבה גם שלא מחסנים את ה-HIB מעל גיל זה.
הסיבה שממשיכים לחסן את הפרבנר, היא כי היא גם כנגד דלקת ריאות, אך המחלה מסוכנת רק לתינוקות ולקשישים ואת כבר עברת את הגיל הזה ויש לך זמן עד שהוא יהיה קשיש

צהבת B מסוכנת בעיקר בגיל בוגר יותר ולכן גם כאן יש לך זמן.

מחלות שהחיסון של גיל שנה מכסה (אבעבועות רוח, אדמת, חזרת וחצבת) מומלץ ביותר לחלות בגיל ילדות.

בכלל, היעילות של חיסון הפרבנר לא רחוקה מהיעילות של חיסון השפעת.

קומרן

New member
תחזיקי את הסוסים

ממתי דלקת קרום המוח אינה מסוכנת כלל מגיל שנתיים וממתי דלקת ריאות מסוכנת רק לתינוקות ולקשישים?

לגבי ה "מומלץ ביותר" שלך... יש כאלה שממליצים אבל לרוב הם אינם אנשי מקצוע...

פולספגן

New member
צא ולמד לפני שאתה תוקף -

הנה קישור מהכללית על דלקת ריאות "כיום ניתן לטפל במחלה בתרופות אנטיביוטיות ושיעור התמותה נמוך מאוד, בעיקר בקרב קשישים שהמערכת החיסונית שלהם חלשה" ובפיסקה האחרונה "החיסון מומלץ לכל המבוגרים מעל גיל 65, וכן לאנשים בכל גיל הנמצאים בסיכון: אנשים הסובלים ממחלות כרוניות מסויימות כגון סוכרת, מחלות ריאה ולב וכן לאנשים עם בעיות במערכת החיסונית".

לגבי דלקת קרום המוח, אפילו משרד הבריאות כבר לא מחסן מגיל שנתיים ואני משאירה לך לחפש לבד, כי מספיק האכלתי אותך.

קומרן

New member
לוגיקה בסיסית פולסי...

את לא רואה איך זה סותר את מה שכתבת קודם?
רמז: שימי לב למילה "רק" ולקביעה שלך כי מסוכנת=קטלנית.

קומרן

New member
אז את באמת לא מצליחה להבין שסתרת את עצמך?

טוב... זה לא באמת חשוב , אני מניח שאחרים רואים...

פולספגן

New member
לא והמצחיק הוא שנהיית פתאום מר עברית

:- תתחיל להבחין בין עיקר לטפל.

קומרן

New member
לא קשור לעברית

וגם לא קשור ללהבחין בין עיקר לטפל - זה קשור בלדעת לדייק ואת תמיד נופלת בכך...

ד"א: "מחלות שהחיסון של גיל שנה מכסה (אבעבועות רוח, אדמת, חזרת וחצבת) מומלץ ביותר לחלות בגיל ילדות." - זאת המלצה שלך או של אנשי מקצוע?

פולספגן

New member
רגע של עברית -

כתבתי "אך המחלה מסוכנת רק לתינוקות ולקשישים ואת כבר עברת את הגיל הזה ויש לך זמן עד שהוא יהיה קשיש" (הדגשתי בשבילך)

מהכללית ציטטתי "כיום ניתן לטפל במחלה בתרופות אנטיביוטיות ושיעור התמותה נמוך מאוד, בעיקר בקרב קשישים שהמערכת החיסונית שלהם חלשה" (הדגשתי שוב בשבילך)

אז, אם אתה רוצה להתפלפל איתי על דיוק לשוני בכדי להראות שלא טעית, אתה בסה"כ מבזה את עצמך

בנוסף, גם ציטטתי את הפיסקה האחרונה "החיסון מומלץ לכל המבוגרים מעל גיל 65, וכן לאנשים בכל גיל הנמצאים בסיכון: אנשים הסובלים ממחלות כרוניות מסויימות כגון סוכרת, מחלות ריאה ולב וכן לאנשים עם בעיות במערכת החיסונית" (הדגשתי שוב בשבילך)
האם עכשיו תבין שה-
היא רק לקשישים ולאנשים בסיכון? או ששוב תתפלפל איתי שיש גם את "האנשים בכל גיל הנמצאים בסיכון"?

למעלה