נדיה של הארבעה
New member
לא אהבתי את הגישה הכללית של דברייך
לא אהבתי את הגישה הכללית של דברייךמאמר מענין מאוד
מזכיר לי את התקופה שאני הייתי חיילת..... הסיפור שלי עם הצבא התחיל ברגל שמאל ביום שבו ביררתי את הפרופיל וגיליתי שקיבלתי פרופיל 45 על דיסלקציה חמורה ובעיות מוטוריות, שלא היו ולא נבראו. כמובן שחששתי מאוד כי התפקיד היחיד שיציאו לי עם ליקויים כאלה יסתכם בש.ג. (פקידה לא הייתי מקבלת ובעיות מוטוריות קשות אפילו לא יתרמו למטבח..). אחרי מלחמות התשה ונסיעות ללשכת הגיוס פעמיים בחודש, תוקן סעיף הליקוי והוחלף בליקוי רפואי שונה, אך לפחות נכון. כעת עם קב"א 56 ושאיפות להיות מינימום הרמטכ"ל הבא, הגיעה המנילה המאכזבת, עם תפקידים משעממים (בעיני 99% מהתקפידים בצה"ל משעממים). הלכתי לבחינות בממר"ם ומשם, במקום לשרת בחיל הקשר - ישר ליחידת המחשוב של חיל המודיעין. שנה שלמה הוקדשה לקורסים משעממים, ושירות צבאי + קבע לאיתור בעיות במחשבים ותיקונם. מה אומר? אולי עדיף על פני יתר התפקידים המוצעים לבנות, אך סלחו לי מראש על הגישה, בזבזתי את זמני בצה"ל ואני חשה שכך גם יתר מכרי. אולי השתנתי לטובה בצבא, אולי צברתי יותר ביטחון, אבל הרגשתי שיכולתי לקדם את עצמי יותר ולא לשרוף את זמני בתפקיד שממילא אני לא מתעתדת להמשיך בו ולכן - כשהציעו לי לחתום קבע לעוד 5 שנים ולצאת לקורס תכנות, ברחתי כל עוד נפשי בי..... וכאן תם הרומן עם צבא הגנה לישראל. נועה, לדעתי עשית את הדבר הכי נכון, כשלא התגייסת לצה"ל. צה"ל לא זקוק לחיילים שאפתנים עם יכולות גבוהות כשלך, מהסיבה הפשוטה שהמערכת יותר מידי נכה ומקובעת. אני מאמינה שמי שבחר לשרת בצבא - צריך להיות גאה בעצומ ומי שמרגיש שהצבא לא יתרום לו ורק יזיק - לא צריך להתגייס, בראש ובראשונה, כי הטובה האישית שלו חשובה הרבה יותר מה"צרכים של המערכת".