מחוסרי דיור!

boy love08

New member
מחוסרי דיור!

אני תושב באר שבע ואני רואה אנשים תושבי שירת הים שפשוט לא מאמינים להם בבתי מלון שהם תושבי שירת הים ופשוט זרקו אותם לרחוב!זאת התנהגות?!העיקר ידעתם לעקור אותם מבתיהם ואח"כ שיזרקו לרחוב!!מה ההתנהגות הזאת?!

adalia

New member
נכון מאוד!!! ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זו פשוט חוצפה ואכזריות! כמובן שהשוטרים מקבלים כסף על העבודה הלא-תרבותית שלהם... :\

מה לא תרבותי?

מה לא תרבותי בדיוק בשמירה על החוק וטיפול בכאלה שלא פועלים לפי חוק מסויים שהמדינה החליטה עליו? צריך לתקוף את המדינה על חוק ההינתקות המטומטם הזה.. ולא שוטרים..

kobik15

New member
מי שיצא ב-3 החודשים לפני הפינוי

הסתדר. מי שחיכה לרגע האחרון בידיעה שלא תהיה לו ברירה, אלא להתפנות, נשאר בלי כלום.

eli3320

New member
אז את המצדיק את זה?

הממשלה יודעת כמה אנשים יש שם וצריכה לדאוג להם! הרי לפני פינוי ימית קדמו 4 שנים של התארגנות מכל הבחינות. ישר לאחר שתושבים הועפו מיישוביהם הם נלקחו ליישוב חדש יחד עם אותם אנשים שהיו איתם, ויישוב החדש נקרא לפעמים באותו שם. פה הממשלה עשתה הכל בחיפזון בלי לדאוג ליום שאחרי, להביא טיעונים כמו זה שהם לא דאגו לפני זה- זה לא מה שצריך לשמוע מממשלה שהיית צריכה לקחת הכל בחשבון ולדאוג להם לבתים!

live in hope

New member
אולי לא צודק

כמה זמן כל הגורמים הזכירו את הפיצויים,גודלם בלבד שיתפנו בתאריך המיועד-בשביל מה המאבק הזה?בשביל מה לעשות טראומה לילדים שלכם לעזאזל?בשביל מה???

eli3320

New member
קשה להסביר..

אבל יש להם אמונה! האמונה הגדולה שזה לא יקרה עד שזה יקרה! אנשים המשיכו בשגרת החיים שלהם עד אותו יום, והאמינו בלב שלם שזה לא יקרה. דבר ששמעתי מהרבה אנשים שהם מקנאים בהם ולא מבינים איך הם מאמינים שזה לא יקרה אם כבר החיילים בפתח. והממשלה ידעה טוב מאד למה היא נכנסת, היא ידעה שמדובר בציבור מאמין שרובו לא יפנה לפיצויים כי בשבילו זה בגידה באמונה שזה לא יקרה. והיא היית צריכה לדאוג להם שם! היא יודעת כמה משפחות יש וכמה אנשים יש, ואם היית לוקחת עוד קצת זמן היית מצליחה לדאוג להם! הבעייה שהכל נעשה מהר מידיי.

silverhawk

New member
מהר מידי?

הוחלט על התכנתי לפני כשנה. היא נדחתה בשלושה שבועות בעקבות בקשת המתנחלים. ניתנו התרעות חוזרות ונשנות למצוא פיתרון. מה לעזאזל היה מהיר מידי?!

eli3320

New member
שנה לא מספיק!

זה תהליך ארוך של פינוי 10,000 תושבים מבתיהם. סתכל על פינוי ימית, לממשלה לקח 4 שנים לבצע אותו כדי להתארגן. וזה כדי שישר שינתקו אותם מבתיהם יוכלו להעביר אותם כקהילה ביחד ליישובים חדשים או פנויים- חלקם אפילו נקראו באותו שם. לא נוצר בעייה של דיור. הממשלה לא מצפה שאנשים מאמינים יפנו למנהלת, והיא יודעת בדיוק כמה משפחות יש וכמה בתים צריך לארגן! זה לא הגיוני שלאנשים לא ישאר מקום דיור לאחר שגורשו מבתיהם.

silverhawk

New member
לכל מפונה יינתן פיתרון

בים אם קראווילות, בין אם מלון ובין אם דירות שכורות - כל מפונה יקבל קורת גג. ולא, אין צורך במי יודע כמה שנים בשביל לארגן מעבר של 8000 איש.

eli3320

New member
אבל זו עובדה..

שאתמול בלילה הרבה ישנו במכוניות שלהם! איזה מין פיתרון זה?! מכונית?! אנשים קיבלו מלון ל-10 ימים ואחרי זה אין להם מושג לאיפה הם הולכים! זה עובדה, זה היה היום בחדשות.

silverhawk

New member
זה עיוות העובדות

תביא לי לינק לכתבה שמוכיחה את העניין. אני לא אומר שאין בלגן, אבל לכל אדם יינתן פיתרון.

eli3320

New member
חיפשתי ולא מצאתי..

אני מניח שהרוב עדיין לא עוסקים בזה כי הפינוי עדיין בעיצומו. אבל זאת עובדה שראיתי היום בחדשות! אני לא מעוות שום דבר.. אנשים ישנו במכוניות שלהם..

מאיפה הגיעו עוד 2000? ../images/Emo12.gif

אתם סופרים גם את השב"חים בתור תושבים שצריך לפצות אותם ולסדר להם מגורים? אם כן, אז יופי - זו המשכנתא הכי קצרה ששמעתי עליה, אפשר להציע לבנקים...

eli3320

New member
טוב טעיתי...

פשוט היום שמעתי שאמרו שבתחילת הפינוי היו שם בערך 10000 אנשים.. אז לא לקחתי בחשבון את המסתננים... יש 8000 איש שצריכים פיתרון! כרגע לרוב אין.

silverhawk

New member
'לרוב אין'

למה אתה אומר דברים חסרי ביסוס? זה פשוט לא נכון! ואני לא זורק סתם מילים, אלא יודע ממקור בכיר מאוד במשרד הביטחון שהיה אחראי על חלק גדול מן ההכנות.

eli3320

New member
לחלק יש פיתרון זמני...

פיתרון של 10 ימים בבתי מלון- אחרי זה הם בעצמם אמרו שאין להם מושג לאיפה הם אמורים ללכת! זה לא נחשב כאנשים עם סידור, 10 ימים זה לא מה שיעזור להם כרגע. הם צריכים מקום נורמלי ולא מלון שממנו ילכו תוך 10 ימים. בשבילי זה לא נחשב באמת פיתרון.

silverhawk

New member
אם אנחנו מדברים על אותו הדבר,

10 הימים הללו הם בקשה מיוחדת של המתנחלים לפני שהם עוברים לקרווילות או לדירות השכורות. מדובר בפריבילגיה שאושרה - לא משהו אחר. תאמין לי שאף מפונה לא יזרק לרחוב בעוד שבוע וחצי.

eli3320

New member
אני לא יודע את זה לעומק..

אני כמו רובנו מוזן מהתקשורת, ואני יודע שהיא אוהבת להקצין. אבל זה מה שאני שמעתי היום, וקשה לי להאמין שזאת היית בקשה שלהם להיות 10 ימים במלון. למה שהם ירצו להיות קודם בחדר מלון קטן לפני שעוברים לבית? מה המטרה?

deathcaster

New member
תגובה

אתה אולי מוזן מהתקשורת כמו כולנו, אבל אתה לא מבין אותה כמו כולנו. שים לב כמה פעמים בשרשור הזה אמרת "טעיתי" "למה שהם ירצו להיות קודם בחדר מלון קטן לפני שעוברים לבית? מה המטרה? " למה ? הם לא רוצים - ברור , הם גם לא רצו לעזוב את עזה, וההערכות של המדינה לקלוט אותם לדיור קבוע היא מחדל גמור , ולכן הומצא הפתרון הזמני - קרווילות ובתי מלון . אף אחד לא רוצה את זה , אף כמה שזה מגעיל - אין ברירה. אך אתה שוכח דבר חשוב - אם הם היו פונים למנהלת ההנתקות ולרשויות בזמן ולא מפונים בדקה ה-90 - הם היו במצב יותר טוב היום, הם יכלו לדאוג לעצמם - הם בחרו שלא.

למעלה