מחזירה את עניין ה-
לדיון

danonit

New member
מחזירה את עניין ה-../images/Emo95.gif לדיון

התכנית המקורית שלנו בנושא
היתה לחכות קצת עד שיתבהרו דברים כמו איפה גרים איפה עובדים, עד שייעשו כל הנסיעות לחו"ל וכו´. עכשיו בעלולי החמוד בא ביציאה של למה לחכות בעצם? אני כמובן שמחתי לאללה, מה לעשות אינסטינקט אימהי מדוכא ושני חתולים שעוד מעט יישלחו לבית ספר למחוננים בהעדר מוצא אחר לאינסטינקט הזה... מצד שני מתה מפחד (כל העניין של לבוא במגע עם עולם הרפואה, בתי חולים וכו´ מעורר בי חלחלה...) מצד שלישי (יש כזה דבר?) זה עושה משהו נורא קסום בינינו, זה שהתחלנו לדבר ברצינות על
. מצד רביעי
יש כל כך הרבה דברים לעשות כדי להתכונן, ממה מתחילים? מוכר למישהי? מה המצב איתכן/אצלכן?

אוי מוכר!!!!

אנחנו כל הזמן ב"פינג פונג": "בואי נעשה ילד!" (בעלולי) "מתי? עכשיו? אבל אמרנו שנחכה איזו שנה!" (אני) "לא! אני רוצה כבר עכשיו!" "באמת? אולי באמת?...." ווווווווואאאאאאאאא!!!!!!! (תינוק של השכנים / תינוק של מישהו בסופרמרקט בוכה ומנדנד...) "אני לא רוצה ילדים!" (בעלולי) "טוב אז נחכה?" למחרת: "אני רוצה ילד!" (בעלולי) "אבל רצינו לנסוע לטיול קודם!"(אני) "אני רוצה להיות אבא צעיר!" טוב.... ככה זה ממשיך לכאן ולשם.... רוצים... אבל לא יודעים מתי בדיוק... רוצים וחוששים.... כי זה לא משהו שאפשר להחזיר לחנות ומרגע שיש ילד החיים משתנים... יש יצור קטן שמשתלט לנו על הזמן... בנוגע לצד הרביעי.... חשבנו ללכת לעשות בינתיים מיפוי גנטי של שנינו כדי לדעת אילו סיכונים יש לנו ומה לבדוק טוב טוב אחר כך בעובר... זה לא מזיק לדעת.... והבדיקות הללו לוקחות זמן....

דפי26

New member
גלגלגלךית........

עברנו אתכם. עשינו כבר בדיקות גנטיות ומתחילים לקחת חומצה פוטלית

הופה! מזל טוב! זה אומר ש?...

עוד 3 שבועות מתחילים לנסות? (שמעתי שלוקחים חומצה פולית 3 שבועות לפני שמתחילים בעבודה הקשה... נכון?) גלגלית

אופס... אז יש עוד זמן....

רגע - אז החלטתם להתחיל לעבוד על הנושא תוך 3 חודשים? או שעדיין יש דיונים מבולבלים כמו אצלינו? יש לכן מושג איפה עושים את המיפוי הגנטי וכמה זמן זה לוקח? זה בדיקות דם? או שזה מזהו יותר מפחיד? גלגלית

Ronnie*

New member
כדאי לך לבקר בפורום הריון

שאני קוראת בסתר
(לנו עוד אין תוכניות, אבל נהייתי מומחית לענייני חומצה פולית וכדומה
). יופי של פורום...

רעיון מעולה...

(להתמכר לעוד פורום....) אגב - מה מספרו של הפורום הזה בארצינו התפוזונת?

danonit

New member
ממכר בטירוף...

וצריך להזהר שמישהו בעבודה לא יציץ מאחורי הגב ויסיק מסקנות לא נכונות

danonit

New member
גם אני קוראת שם ../images/Emo9.gif

ואפילו שואלת שאלות
זה פורום ממש מקסים ומאוד מכניס אותי ל- mood וקצת עוזר לפאניקה
. לקחת חומצה פולית אפשר גם לפני 3 חודשים, יש רופאים שממליצים לכל אישה בגיל הפוריות לקחת אותו. לפי מה שהבנתי הבדיקות הגנטיות זה לכל היותר בדיקת דם, אולי אני טועה.

סרינה

New member
וגם אני ../images/Emo13.gif

בעניין הבדיקות הגנטיות, אנחנו עשינו את המקסימום (8), וכל הסיפור הוא בדיקת דם אחת (רק אחד מבני הזוג) ודי הרבה כסף (שחלק ממנו מחזירה קופ"ח, אם יש לך ביטוח משלים). לתשובות באמת לוקח זמן להגיע (וחבל לחכות רק בגלל זה...), אז כדאי לעשות את הבדיקה יחסית מוקדם. אה כן, הבדיקה לטיי זקס נעשית בנפרד, בשעות ובימים מסוימים, והיא מאוד חשובה (וחינם).

סרינה

New member
לא צריך הפניה ../images/Emo24.gif

אני באתי לאחות בקופ"ח ושאלתי מה צריך לעשות "רגע לפני". היא נתנה לי דף שמסביר על כל אחת מהבדיקות הגנטיות - מי קבוצת הסיכון, מה האחוזים ועוד כל מיני נתונים מפחידים שכאלה. עד כמה שזכור לי, אם שני בני הזוג אשכנזים, מומלץ לעשות את כל הבדיקות. בכל מקרה, יש שם גם מספר טלפון של המעבדה הגנטית, ואפשר להתקשר אליהם להתיעץ (והם אפילו נחמדים). היום של הבדיקה עצמה היה כרוך בקצת התרוצצויות, כמו כל ביקור בבי"ח (חשוב לקבל את ההתחיבות מקופת החולים שלך לפני שמשלמים!), אבל בסה"כ לא נורא. ולקינוח, חיפשתי מאמרים על הבדיקות הגנטיות ומצאתי כמה דברים מעניינים על חומצה פולית...

טוב אבל זה על המצפון שלכן!

עכשיו אני אתמכר לעוד פורום וזה כבר הופך להיות מצב קשה... בסה"כ רציתי לעבור את החתונה בשלום והמליצו לי על פורום חתונות של תפוז... התמכרתי... עברתי לכאן... ובדרך גיליתי עוד כמה פורומים שפשוט אי אפשר לחיות בלעדיהם!!!... נראה לי שנתחיל לטפל בנושא הבדיקות לאט לאט... שיהיה.... ואולי נתחיל גם עם החומצה הפולית... יאללא שיהיה גם כן... אל תשכחו! זה על המצפון שלכן! כשיגיע החשבון ממכון הגמילה אני שולחת את הגובים אליכן הביתה!!!

דפי26

New member
גלגליתוש......

לפחות במאוחדת ובכללית אין צורך בהפנייה הולכים למכון,שולפים את הארנק,את היד לבדיקה וזהו!!!!!!

דפי26

New member
דנונית נראה לי שאנחנו נשואות

לאותו גבר!!!!!!!! אני תמיד אומרת שעד שלא קונים דירה לא רוצה ילד ופתאום הבעלול התחיל (אומנם בחשש ובלחש)לומר שהוא לא כל כך מבין את הקשר ורוצה להיות אבא צעיר וכו....... אמאלה........

danonit

New member
....אבא´לה.....

גם אני התחלתי עם חומצה פולית
כמה זמן לוקח מיפוי גנטי (הוא אשכנזי 100% אצלי נראה לי שרק חלק אחד "נחשב")

למה לוקחים חומצה פולית?

אני, כמו שאתן רואות, בכלל לא בעניינים האלה...

למעלה