מחזירה את עניין ה-
לדיון

דפי26

New member
בננות חזרתי!!!!!

ראיתי שהיה דיון סןער בהעדרי בכל אופן אנחנו לא מתכננים להתחיל לנסות(אני לפחות)בחצי שנה הקרובה. לגביי חומצה פולית-זה אכן מונע מומים מולדים בשליש הראשון של ההריון (או לפחות מוריד את הסיכון ל..)מומלץ לקחת לפחות 3 חודשים לפניי ההריון ובחודשיים הראשונים של ההריון.בכלל יש הממליצים לקחת אותו בגיל הפוריות באופן כללי.זה כדורים קטנים שאפשר לקנות בחנויות טבע ללא מרשם. בנוגע לבדיקות הגנטיות:הבעלול 100 % אשכנזי ואני חצי כך שנדרשנו לכל בדיקות האשכנזים.בגלל שהוא יותר אשכנזי ממני אז אמרו שאצלו הסיכוי יותר טוב לגילוי בעיות (תבינו הכל סטטיסטיקות) אני עשיתי בדיקה של X שביר והוא של כל השאר כולל טייזקס. אני בקופת חולים כללית ולכן נבדקתי בבה"ח שניידר.הוא במאוחדת ולכן נבדק בתל השומר. הבדיקה זו בדיקת דם פשוטה.

dorlim

New member
דנונית - מידע על הבדיקות בי-ם

ניתן לעשות את הבדיקות בשערי צדק (6555420), עין כרם (6776995) או הר הצופים (5844944). לא צריך לתאם תור מראש, אבל עדיף להתייעץ קודם עם יועץ/צת גנטי (המחלקה לגנטיקה בשערי צדק 6666035). את הטאי-זקס עושים במשרד הבריאות (במחנה יהודה) וצריך להתקשר לברר מתי זה כי זה בערך אחת לשבועיים (הבדיקה הזו ניתנת חינם במסגרת סקר שעורך משרד הבריאות).

dorlim

New member
שאלה שעולה ויורדת כל הזמן...

בדיוק כמו שתארת את המצב יש מליון צדדים ומליון לבטים וכן/ ולא /ואולי/ ואולי עוד חודשיים/ ואולי עדיף לחכות לדירה/ ואולי בכלל כדאי עכשיו.... לדעתי זה חלק מה"התבגרות" בדרך ל"להיות הורים" ואולי אפילו יש משהו קסום בעצם הדיון והשאלות (אפילו בטיעונים שכנגד).

מאי26

New member
אותי מלחיצים ביותר כל הדיבורים

האלה. קצת רקע: אני ממש לא מתחברת לנושא הילדים וארז מת, מת, מת שיהיה לו כבר ילד, ומבחינתו אם זה היה תלוי בו זה כבר היה קורה לפני שנתיים... אז קבענו לנו איזה מועד עתידי מוסכם כדי להמנע מויכוחים בלתי פוסקים אבל ככל שהוא מתקרב אני נלחצת יותר... והקטע הוא שבין החודשים נובמבר - ינואר צפויות ארבע לידות בסביבתי של בנות במעגלים חברתיים שונים - קרובים ורחוקים יותר, אבל את כולן יוצא לי לפגוש ולדבר איתן פעם בחודש - חודשיים. אחת מהן אגב היא חברת ילדות שלי (בהמשך לשרשורי חברות הילדות...) שגרה היום בעיר אחרת והקשר פחות אינטנסיבי אבל עדיין היא חברה טובה ועכשיו נכנסת לחודש תשיעי. והשיא היה כשאתמול - היינו בחתונה של חבר´ה שאני שומרת איתם על קשר עוד מהתיכון ופתאום הפציעו שם שתי בנות נוספות שנשואות לחברים שלנו כשאחת בהריון בחודש רביעי ואחת בחמישי... ממש מגיפה! אז כמובן שהתחילו אתמול להגיד לי שהן קיוו שהצירוף של כל ההריונות האלה יכניס גם אותי ללחץ, אבל אמרתי להן את האמת שלצערי זה ממש לא מלחיץ אותי ולא עושה לי חשק בכלל... מה עושים נגד זה?

נופר 30

New member
מאי 26

אין מה לעשות נגד זה לא כולנו נולדנו עם החשק לילדים אחותי לדוגמא - התחתנה בגיל צעיר מאוד והם חייו להם בכייף וכשהגיעו לגיל 29 ואחרי הרבה שנות נישואין הם הגיעו למסקנה שצריך להביא ילדים לא בגלל שהייתה להם כמיהה לילדים אלא בגלל שהם אמרו הגיע הזמן להרחיב את המשפחה ועד לרגע שאחותי ילדה היו לה מעין חששות של מה יהיה גם הילד השני שהיגע 4 שנים אחרי הראשונה הם הביאו כי הקטנה אמרה אתם לא חושבים שהגיע הזמן להביא לי אח ? ( וזה לא שהיא לא מתה עליהם הם האושר שלה רק שהיא לא מאלה שמתים על ילדים ילדים של אחרים לא עושים לה את זה כשהיא רואה תינוק היא לא קופצת ישר להחזיק אותו ) אז אין מה לעשות את צריכה פשוט להנות מהחיים שלך וכשזה יבוא זה יבוא

אני אמנם דיי פאסיבית פה

ובכל זאת אנסה לתרום מנסיוני אנחנו בכלל לא חשבנו על ילדים אחרי החתונה... אך לאחר שנה התלהבנו מהרעיון, למרות שאני הייתי רק בשנה השנייה ללימודים(תכננתי ללדת בחופשת הסמסטר)...מה לעשות וזה לא יצא...וכך עברה שנה וחצי של נסיונות, כשמיום ליום הרצון גובר במקביל לתסכול. וכאן אני מתחברת לשרשור הרגעים הקסומים, ברגע אחד השתנו חיינו, ועוד בדיקת הריון שגרתית, בלי ציפייה אמיתית (למרות התקווה שאולי בכל זאת...) הופיעו להם שני קוים שהראו על הריון...ועכשיו יש לי ילדה מקסימה בת חצי שנה. מה שרציתי בעצם להגיד, זה שאין זמן מתאים, תמיד זה קשה ותמיד "מפריע" למשהו אחר, אבל (וזה אבל גדול מאוד) יש לי רגעי אושר בלתי רגילים כל יום רק מלראות אותה. ורק לידיעתכן אני "רק" בת 24.5, ויש לי כבר בת בת חצי שנה, ואפילו הספקתי לסיים לימודי משפטים ולהתחיל התמחות (אם רוצים אז יכולים ). נ.ב. נועם שלי נולדה ביום הנישואין השלילשי שלנו בשעה של החופה בדיוק! האם יש מתנה נפלאה מזו???

אז קודם כל מתחילים מזה שמגיעים

להחלטה שזהו מנסים.... 3 חודשים מראש מתחילים לקחת חומצה פולית. אפשר לפני גם לגמור עם הבדיקות הגנטיות, כל אחד מה שהוא צריך תלוי בעדה שלכם. וכמובם תוך כדי הכל ממשיכים להנות בלי לפחד מה יקרה אם... ואז שהמחזור מאחר- הלב מתחיל לדפוק חזק. עושים בדיקה וצועקים" ישששש......."

rinutza

New member
דנונית, אני כבר בשבוע 18 ועדיין יש

לי את כל הלבטים והשאלות. אני לא ממש בטוחה שאפשר להיות מוכנים במאה אחוז, הרי זה משהו כל כך שונה מכל מה שהכרנו עד עכשיו. אם אתם מרגישים מוכנים, אז יאללה - אף פעם אין את הרגע שהוא הכי מתאים לעשות ילד - תמיד זה יפריע לאישזהי תכנית. הכי טוב זה להתחיל מהבדיקות הגנטיות - שאפשר היום לעשות גם בקופות החולים - אני עשיתי בלאומית והם שולחים את זה לאחד מבתי החולים. ולהחתיל לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני שרוצים להיכנס להריון.

danonit

New member
תודה על העידוד ../images/Emo13.gif

ואיזה כיף לכם!!!
דווקא מה שיותר מפחיד אותי בלעשות ילד זה לא מה קורה אחרי זה, אני חושבת שלחלק הזה אנחנו די מוכנים (עד כמה שאפשר להיות). אותי יותר מפחיד כל הקטע של הדאגות, אלפי הדברים שיכולים להשתבש, רופאים, בדיקות, בתי-חולים שרק המחשבה עליהם מעבירה בי צמרמורת... אבל אנחנו נתחיל בבדיקות הגנטיות, חומצה פולית כבר יש
...

efratn

New member
רופאים? בדיקות? בתי חולים?

קבלי קישור: www.leida.co.il/forum.asp בהחלט אפשר גם אחרת ! בהצלחה וסליחה על הקיצור - חייבת לעוף אפרת

efratn

New member
מנסה להקפיץ

ץץץץץץץץץץץ ................ ................. ............................................. ..................................... ........................................................ .............................................................. ..................................................... ............................................. ....................................... ........ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .אפרת

למעלה