"מחזירים עטרה ליושנה,

"מחזירים עטרה ליושנה,

בואו לתרום בפורום ג"ד או שאתם לא פאנק" (מתוך ספר הציטוטים הגדול של ניקיטה מלכת האנטי) +
ובכן, חברי הפורום היקרים, כמו שהכותרת אומרות-כך נעשה בדיוק. זוכרים את הפורום שהיה לנו לפני שנה-שנתיים? עם המון פינות אינטליגנטיות, ולא רק דיונים על בילי ג'ו? יפה. הגיע הזמן להחזיר את הפורום למצב נורמלי! בתור התחלה, החלטתי (זאת אומרת, ניקי נתנה לי רעיון שהגיע במקור מפורום מטאליקה ואני החלטתי שזה גאוני) לפתוח פינה שבועית, פינה שבה ממליצים על להקה ו/או על אלבום 'של השבוע' (תכלס זה גם יכול להיות של כל הזמנים, אבל בואו נשמור את זה על אש קטנה בינתיים:)). אז, כמו שהבנתם, פה ממליצים. כשאתם כותבים על להקה-כדאי ורצוי לכתוב למה אתם ממליצים עליה, נקודות ציון חשובות בתולדות אותה הלהקה (לא חובה, אבל יכול להיות מעשיר), וכמובן.. אלבומים מומלצים של אותה הלהקה. כשאתם כותבים על אלבום-מומלץ לכתוב על כמה שירים, מה דעתכם עליהם, מה דעתכם על הלהקה באותו הזמן, האם חל שינוי מבחינת המוזיקה שהלהקה ניגנה באותו האלבום? האם האלבום מהווה נקודת מפנה? וגם שנת יציאה ורשימת השירים לא תזיק.
תזכורת: א-ל תעלו מילים של שירים שלמים, בגלל שזה אסור מבחינה חוקית, והודעות שיכילו מילים של שיר שלם (מעל בית-שניים) יימחקו. אפשר להביא קישור אם ממש ממש רוצים. אז.. לכו על זה? :)

a fix for Nix

New member
If I want to do something right

I've got to do it myself Screeching Weasel הם להקת פאנק אמריקאית שהתחילה אי שם באמצע שנות השמונים, שרובנו עוד בכלל לא היינו בתכנון. שני האלבומים הראשונים שלהם, Screeching Weasel ו -Boogadaboogadaboogada! הם מהירים ואגריסיבים, וקרובים ברוחם לפאנק המסורתי. האלבום ה-3 , My Brains Hurts , מתאפיין בסאונד יותר קליל שמתבטא גם באלבומים מאוחרים יותר ומהווה את נקודת המפנה של הלהקה. סקריצ'ינג וויזל שרים על נושאים כמו מערכות יחסים, התבגרות ופריקים באופן תמים וילדותי וגם מותחים ביקורת חברתית בציניות יותר בוגרת. כל מילה מעבר לזה מיותרת, וכל ניסיון אחר לתאר אותם יהיה פלצני כמו ביקורת מוזיקה בוואלה. אז הנה כמה שירים מומלצים מהאלבום המאוד חביב הזה: Veronica Hates Me ו-Making You Cry על מערכות יחסים מוזרות וכושלות, שנכתבו על ידי בן וויזל (מקים הלהקה) כדרך להתמודדות עם נושאים דומים בחייו. Teenage Freakshow , ביקורת על קיבעון מסוים, כמו אימוץ המראה שמאפיין את סצנת הפאנק, כדי לחפות על ערכים שהתרוקנו מתוכן. My Brain Hurts שסוגר את האלבום, מנסה לסכם את המסקנות המבולבלות של בן וויזל ומשאיר אותו עם כאב ראש רציני. למה זה רלוונטי לפורום גרין דיי? א. תשכילו, זה טוב. ב.הרבה מלהקות הפופ-פאנק, ביניהן גרין דיי, הושפעו מסקריצ'ינג וויזל. אולי לא ניתן לקבוע שהם "ההורים הרוחניים", אבל הם בהחלט האח הגדול שנתן להם כיוון. ג.מייק דירנט ניגן שם בס לתקופה קצרצרה ב-94' ד.גם הם היו חתומים Lookout! Records החל מ- 91' וקבלו לינקים לאתר הרשמי ולמייספייס כי אני כזו פשושית

F i n k

New member
הו

יופי שהזכרת לי! שמעתי עליהם כבר ממזמן, ואף פעם לא באמת שמעתי אותם. עכשיו שמעתי כמה שירים, הם ממש טובים.

טוב, הנה

אחרי ששברתי את הראש על מה להמליץ למה כמה וזהו אז יעני לא יודע זה מיותר אבל בכל זאת האומן שאני אדבר עליו היום הוא Vova 666 vova 666 הוא אומן סטריט-פאנק-פריקי-רוסי -ישראלי שהתחיל, מתישהו עם כמה שירים מאוד נוצצים קיים סיפור גדול בנוגע לPFOI שזאת אגודת הפריקים הגאים של ישראל(PROUD FRIKS OF ISRAEL) זה בעצם אומן התנועה הגדולה כולה שירים כמו "ערסים" "מתוסכל מינית" ו"אבטלה" מרגשים וגורמים אף לאנשים עם וילות בסביון לבכות ולהזדהות עם בעיות העוני בישראל "מה כבר רציתי? תחת וציצי" -מילים אותן מרגיש כל מתבגר בעולם ומילים כמו "הגעתי לארץ לפני חצי שנה, הביאו לי סל קליטה" גורמים למאבק הרוסי בארץ להראות חזק יותר, משמעותי אשר מראה את הקול שלו ואת הדיכוי האינסופי הקיים אני חושב שכל מי שקורא לעצמו "אדם\בעל חיים\קוף\בננה" צריך לשמוע את האומן הזה כי הוא באמת תרם המון למוזיקה ולסטריט פאנק בכלל בפגישת ספה השיר "מתוסכל מינית" הוכתר כהמנון בגלל המילים הנוקבות והקשות בשיר יום טוב

a fix for Nix

New member
לינקים חשובים

שקשורים להודעה של ליעוז- PxFxOxI - האתר הרשמי של הפריקים בישראל, היה אחד הדברים הכי גאוניים שנוצרו מעולם. כיום הוא מוזנח כי כל הפריקים שניהלו אותו: א. התגייסו ליחידה קרבית ב. הפכו להיות עתודאים ג. יצאו על נפשי וכרגע מחפשים משמעות בחיים Sapa Crew - המייספייס הכי חתרני ונון-קונפורמיסטי שיש. מתיימרים להיות דור ההמשך של PFOI.

Chen Shesek

New member
../images/Emo152.gif../images/Emo181.gifממממ....

מכיוון שזו פינה שבועית, ויהיה לי זמן גם להמליץ על אלבומים/להקות אחרות, אני אתחיל ממה שנחרש אצלי דווקא השבוע: PARANOID- Black Sabbath. אז קצת על הלהקה... בלאק סאבאת' היא אחת מלהקות ההאבי מטאל המפורסמות של שנות ה-60 וה-70 (יחד עם דיפ פרפל ולד זפלין). הלהקה, שבראשה ישב אוזי אוסבורן, אביה הבעייתי של קלי אוסבורן וההוא ממשפחת אוסבורן, היא להקה שכיום חובבי מטאל רבים מדקלמים את המילים לשיריה בעל פה, ונחשבת ללהקה משפיעה מאוד. (טוב, אין לי כוח). חברי הלהקה היו טוני איומי על הגיטרה, גיזר באטלר על הבאס, ביל וורד על התופים וכמובן אוזי אוסבורן הסולן. בשנת 2006 הלהקה הכריזה על איחוד ללא אוסבורן, שאמר שיצטרף בשנת 2007.
והאלבום!
האלבום פראנויד יצא בשנת 1970, היישר אחרי קודמו, 'בלאק סאבאת'. האלבום זכה להצלחה, ובמיוחד השיר הרביעי מתוכו, "IRON MAN" (איש הברזל) ונדמה לי שגם השיר פראנויד. האלבום מכיל 8 שירים, יצירה אחרי יצירה, והם (ב-
מסומנים האהובים עליי ביותר): 1) War Pigs
2) Paranoid
3) Planet Caravan 4) Iron Man
5) Electric Funeral 6) Hand Of Doom
7) Rat Salad 8) Fairies Wear Boots לדעתי, האלבום הזה לא סתם נחשב לאלבום מאוד משפיע, לפחות מבחינתי. יש כאן שירים גאוניים, שכיף להאזין להם שוב ושוב ושוב. בלאק סאבאת', לדעתי, באלבום הזה, היו במצב הכי טוב שלהם. אם אתם רוצים לשמוע קצת אנשים עם השפעה, מוזיקה טובה ו'נותנת בראש באמת'- בלאק סאבאת' מומלצים ובעיקר האלבום האהוב עליי- פאראנויד.

המממ הלהקה היחידה שאני יכולה להצליץ עליה כרגע

היא בילי טאלנט. האלבום היחסית חדש שלהם, בילי טאלנט 2 "Billy Talent II" למי שלא הבין,הוא נורא נחמד..והם להקה עם שירים ממכרים,ולסולן שלהם יש קול שלא ברור אם הוא מעצבן או מדהים. אני ממליצה במיוחד על Fallen Leaves ועל Surrender

חשבתי הרבה על מה להמליץ.. ../images/Emo163.gif

והחלטתי להמליץ על המוכר לכולנו-האלבום Nevermind של ניר ואנה. (Nirvana) האלבום עצמו יצא אי שם בשנות התשעים, כאשר הדבר הכי מגניב היה חולצות פלאנל, ולאחר יציאת האלבום, גם מראה 'קורט קוביין' (עדות של אחי, וויי זמיר..). אני מניחה שאין צורך לתת את רשימת השירים-רוב האנשים שפה בוודאי מכירים אותה בעל פה. את הדיסק הזה הכרתי בכיתה ח' או ט' (הזיכרון שלי לא משהו בימים אלו..), ומהשניה שקניתי אותו, הוא לא יצא לי מהדיסקמן/אייפוד. הדיסק הזה, שהיה דיסק 'הרוק' הראשון שלי, נשמע תמיד מגניב ומקפיץ, ומה יותר כיף מאשר לשיר בשקט בבוקר באוטובוס את סמלז לייק טין ספיריט, לגמגם בביישנות את פולי, ולהירדם ב-On a Plain? האלבום הזה מסמל בשבילי הרבה, וחברות שלי יכולות להעיד (במידה והן זוכרות משהו) שכל מילה שניה שלי באותם זמנים הייתה נירוואנה/קורט קוביין. האלבום הזה הוא אחד מתוך שניים מאלבומים בבעלותי של נירוואנה, ואני באמת אוהבת אותו. וכדי להתפלצן, אני אומר שלדעתי האלבום הזה הביא את הגראנג' באותם ימים למרכז התודעה, וביסס את עמדתם של נירוואנה כאחת הלהקות שאנשים לא ישכחו במשך הרבה זמן. אני נהניתי, מה איתכם?

דניתיי16

New member
וואי אני רציתי להמליץ על נירוונה ../images/Emo10.gif חח

חחחח "ניר ואנה" אהבתי

a fix for Nix

New member
זה אחד השירים החזקים

גם אני שנאתי להשאר אצל הסבא והסבתא...וכן, אפשר להתחבר גם למשמעות היותר עמוקה של זה ודר"א, זה sliver (שיכול לבוא במובן של שבב, כשם עצם, או "לפצל/לחתוך" כשם פועל) ולא silver (כסף) . אף אחד לא באמת יודע מה הוא חשב לעצמו, אבל נוטים להניח שהוא בכוונה נתן לשיר שם שקל לבלבל אותו עם silver כי הוא חשב שזה מצחיק. או שהוא פשוט רצה לתקוע שם לא קשור כדי לגרום לאנשים לתהות. סורי על הקטנוניות, תאשימי את אחי

l i o r a n g e

New member
בא לי לכתוב משהו ארוך, נראה מה יצא.

טוב, האמת בזמן האחרון נחרשים אצלי בפלייליסט רק שני אלבומים (בערך) וזה Razorlight וכל השירים מהפס קול של הסרט Rocky Horror Picture Show או בעברית-מופע הקולנוע של רוקי. אני מתארת לעצמי שרובכם שמעתם רייזורלייט, חורשים עליהם בכל פינה והם מצליחים אחלה. אז אני אתמקד בפס קול של רוקי. ובכן, מופע הקולנוע של רוקי זה סרט שערוריתי ביותר שיצא בשנת 1974 בככובו של טים קורי וסוזאן סרנדון והוא מבוים בצורת מחזמר שכזה עם שירים וריקודים מגניבים. (מי כמוני יודעת...?) חוץ מהשירים, שאני בהחלט ממליצה על כל אחד ואחד מהם באופן אישי, אני ממליצה גם לצפות בסרט, בהחלט אחת הקלאסיקות המשובחות. (יש לשאול את ההורים!) המילים והלחן של השירים נכתבו ע"י ריצ'ארד אובריין שמגלם את ריף ראף בסרט, כמו כן, גם השפתיים המטרידות בתחילת הסרט הן שלו. (בדקתי
) (לא מומלץ לנשים בהריון, אנשים בעלי אמות מוסר גבוהות, אנשים בעלי לב חלש, הומופובים וילידים מתחת לגיל 13) רשימת השירים: 1.Science Fiction/Double Feature 2.Dammit, Janet 3.Over at the Frankinstein Place 4.The Time Warp 5.Sweet Transvestite 6.The Sword of Damocles 7.I Can Make You a Man 8.Hot Patootie - Bless My Soul 9.I Can Make You A Man (end) 10.Touch-A, Touch-A, Touch Me 11.Once in a While 12.Eddie's Teddy 13.Planet, Schmanet, Janet 14.The Floor Show / Rose Tints My World 15.Don't Dream It - Be It 16.Wild and Untamed Thing 17.I'm Going Home 18.Super Heroes
So come up to the lab. And see what's on the slab.

למעלה