מחיאות כפיים סוערות.

מחיאות כפיים סוערות.

לריקודים רבים ופופולריים, נוספו במשך הזמן תוספת של מחיאות כפיים. למשל, בריקוד "המנגינה הישנה" (ישראל שיקר) בחלקה הראשון, ובריקוד "איך עף הזמן" (אלי רונן), נוהגים הרוקדים להוסיף מחיאת כף. בשני המקרים האלו תוספת מחיאת הכף, שייך לפולקלור של הרוקדים ולאו דווקא למחבר/יוצר הריקוד. כששאלתי יוצר מוכר לדעתו על תוספת "מחיאת הכפיים" לריקודו, השיב לי, שהוא אוהב את הרעיון ואם זה אחיד ומשולב בקצב הריקוד, זה יפה ומקובל עליו. בחוג שלי ברעננה, לאחרונה, כאשר מנוגן הריקוד בזוגות "לימון לימונרו" (ספי אביב), רוקדים רבים מוחאים כפיים לאורך כל הקטע הראשון של השיר. זה מוסיף קצב יפה לשיר (וגם מבריח את הזבובים). חברים נכבדים ! האם אתם מכירים עוד תופעות מהסוג הזה שהפכו לחלק בלתי נפרד מאותו ריקוד ? אשמח לשמוע על אנקדוטות שכאלו. מירי.

למשל "המיסטיקנים הסינים"

שם השיר "מעביר דף" הוסיפו טפיחת כפיים על הירכיים ומחיאת כף ולבטח יש עוד. לטעמי זה נחמד מאד ותמיד מתאים אחרת לא היה סוחף גם אחרים ובעצם זה מה שמייחד את ריקודי העם שאינם "מסגרת קשוחה של צעדים". אין זה אומר שאני נותן לגיטמציה ל"שינוי" - "זיוף" של ריקודים הנובעים מחוסר ידע של המקור או מחוסר יכולת ביצוע (חלק אחרון ב"נעלה נעלה" למשל), או מסילוף של המדריך שלא למד מהמקור וזה הכי חמור. כל אלה בהחלט אינם חיוביים לטעמי.

לאייבי. הטפיחה בריקוד בפונדק קטן .

הכוונה היא אחרת. הטפיחה היא חלק מהריקוד המקורי כפי שביקש מחבר הריקוד ולא תוספת של מחיאות כפיים בשביל הכיף כפי שמדריכים מסויימים מוסיפים למספר ריקודים בחוגיהם לריקודים מסויימים שבהם יש אפשרות טכנית להוסיף מחיאות כפיים גם ללא רשות ממחבר הריקוד וכל זה לשם העלאת שמחת האוירה והכיף הכללית.

עממי

New member
לעזרא ידידי

במקריוס ארוס יש מחיאות כפיים לימין ולשמאל (בפזמון) אלה אם כן אתה מתכוון לחלק אחר של הריקוד.

לעממי על זה מדובר. כיום במקריוס

ארוס מוחאים כף בפזמון מצד אל צד פה בארץ שלנו. אבל כאשר הריקוד חובר על ידי רפי הלפט ורעיה ספיבק והריקוד עבר השתלמות אצל יואב אשרירל לפני כ-27 שנים כאשר התחלתי ללמוד ריקודי עם ורקדנו אותו במשך שנים רבות ללא מחיאות הכפיים. אנני יודע מתי הוסיפו בשביל הכיף את מחיאות הכפיים בעיקר בחוגים של המתחילים כדי לעודד אותם להמשיך ולרקוד

עממי

New member
לעזרא ידידי

גם לפני 27 שנים למדתי את הריקוד עם מחיאות כפיים, ולא תאמין איפה - כן, אצל מירה ויואב.

עממי

New member
לעזרא, כן ירבו המתחזים

שמת לב שהוא ענה לך במקומי? נראה לי שאצבעוני המלומד מתבדח? לא חשוב. בכל אופן כדאי לשאול את היוצר או את רפי דמר בכדי להסיר ספקות. ערב טוב

לעממי. אצבעוני הגליל הוא אדם נפלא

חביב ישר ואמין. הוא ותיק בפורום ואנו הוותיקים מקירים אותו היטב. אתה יחסית חדש בפורום לכן אתה חושד בחבר כמתחזה. ככל שתהיה ותיק בפורום ככה תכיר טוב יותר את חברי הפורום. אני מאחל לך יום טוב ומהנה.

לאצבעוני הגליל. צהריים טובים לך.

אני לא יודע באיזה מס חוברת כיוון שאני הפרדתי את הריקודים כל ריקוד בדף נפרד וסידרתי אותם לפי סדר אותיות ה-א,ב.. וזה מאד נח למצוא כל ריקוד. אני רק יודע כי זה מאחת החוברות הראשונות מלפני כ-27 שנים והעמוד הוא עמוד מספר 13 . כיוון שאצלי הריקודים בדפים נפרדים אז אני יכול לפקסס אותם.

בת שבע 1

New member
לימון לימונרו

מחיאות הכפיים בריקוד זה התחילו לדעתי בחוג של ציון אוחיון בעין החורש משם המנהג נדד לחוג של שמעון שוכר שעודד את הרוקדים להשמיע בתחילת הריקוד קולות של "גשם".המנהג נתפס ובאמת מכניס אווירת שמחה ומעיר כמה רוקדים רדומים

פלורנס1

New member
למירי - תופעת מחיאות הכפיים

תופעה זו נפוצה בקרב הרוקדים האשדודים , איני זוכרת אלו הם הריקודים שמוספים להם מחיאות כפיים,אך אחד מהריקודים הוא קזבלנקה - אמנם בריקוד יש מחיאות כפיים אך אצלם זה מאוד שונה ויש לציין שזה מאוד יפה.

למירי - אישית איני אוהבת מחיאות כפי

כפיים שאינם במקום. קרי, מחיאות כפיים שהיוצר לא יצר אותן והרוקדים מוסיפים אותן. אך יש לי מס´ ריקודים שיש בהם מחיאות כפיים כמו: שירת הים - מושיקו הלוי, שירו של צנחן - אלי רונן, שמחת העמל, אהבת החיילים, שאבתם מים, אתן במדבר, ג´מעה במדבר (טפיחות כפיים על הרצפה) הזמנה למחול (מחיאות כפיים של הקהל ולא של היוצר).

הותיקה

New member
מי זוכר את "זאת ירושלים"

ריקוד זוגות ישן יפה מאוד,אנני יודעת מי מחברו,אך בהרקדות של יואב אשריאל לא היה ערב ללא הריקוד הנל.בריקוד זה מחיאות כפיים הם חלק בלתי נפרד מהריקוד.

בגלל ההקלטה

בריקוד אין מחיאות כפיים בהקלטה של השיר - הגבעטרון בהופעה, מתחילות מחיאות כפיים כשהם מתחילים לשיר - ומכאן המחיאות בריקוד

למעלה