מחיאות כפיים סוערות.

בי

New member
בצפון מוחאים כפיים - המון

אני לא זוכרת שמות של ריקודים, אולי עכשיו, בעקבות שאלתך אשים יותר לב וארשום, אבל ממש התפעלתי לראות שבהרבה ריקודים מוסיפים בצפון מחיאות כפיים.

בריקוד "סליחות"

ל-בי. נדמה לי שאת פעם סיפרת על הנפת יד כלפי מעלה בחלקו השני של הריקוד בזוגות "סליחות", שהפך להרגל בריקוד זה בחוגים בצפון הארץ. כנראה מישהו נופף לשלום לחברו תוך כדי הריקוד וזה הפך לחלק מהריקוד. מירי.

תוספת זו קיימת בכל המקומות שם

ראיתי שרוקדים את סליחות. הרוקדים בטוחים שזה חלק מקורי מהריקוד ואל כן הוא, אך מה רע בכך?

שלום עמר דווקא לא כל כך מרוצה מהן..

בפעמים הראשונות שהוא התארח אצל מישאל (בנוסטלגיה), הוא הדגיש שאין הנפה של היד. אחר כך הוא כבר התייאש...

עממי

New member
למירי ולכל החברים, סליחות

הקרדיט להנפת היד שייך כולו למירה אשריאל שלימדה את הריקוד לפני שהוכנס להשתלמות, זה פשוט בא לה ספונטני בכדי להדגיש את כיוון התנועה וכך זה השתרש. (יצא לי להדגים איתה את הריקוד לפני ההשתלמות) קצת פרטים על הריקוד - שם הריקוד כשם השיר: "סליחות" ריקוד זוגות של שלום עמר משנת 1983 הלחן: עודד לרר המילים: לאה גולדברג והביצוע הנהדר של השיר: יהודית רביץ

בעיה1

New member
לפעמים מחיאות הכפיים הן

ביטוי לשמחה על שהריקוד-סיוט נגמר. ב"ה.

אנחנו דווקא נגד

ברוב הריקודים (ובעצם - השירים), זה פשוט לא מתאים. לקחת שירים יפים כמו שחרחורת או המנגינה הישנה - ולדחוף להם מחיאות כפיים - זה ממש לא במקום. אם המחבר בוחר לשלב אותן בריקוד - בדרך כלל זה נעשה בטעם. הקהל, לעומת זאת, לא תמיד מבריק בבחירותיו (ניר). חוץ מזה, כמו שלא מוסיפים צעדים לריקוד, גם לא צריך להוסיף מחיאות כפיים (חגית)

No name for now

New member
באופן עקרוני אני מסכימה

אך אם זאת קשה לשלוט, מדובר בריקוד לצלילי מוזיקה (כמובן
) ומה שגורם לאנשים להוסיף את המחיאות הוא המוזיקה (לעניות דעתי). אישית אני מאוד אוהבת את התוספת, ודי קשה לי להמנע כיוון שזה חלק מההנאה מהריקוד והמוזיקה. אני זוכרת שכשקובי מיכאלי לימד את "תקוותינו" באוניברסיטה הוא הדגיש מס´ פעמים שאין מחיאת כף בסוף החלק הראשון (כיוון שמיד כולם הוסיפו אותה), מתוך כבוד להדגשתו (נראה שזה היה חשוב לו) אני לא מוסיפה את המחיאה, אבל בכל פעם שומעים מחיאת כף.

בעיה1

New member
לינקלה לוי - במחול הלהט

אני זוכר , כשינקלה בא אלינו לאולפן ולימד את ריקודיו כמדריך יוצר - במחול הלהט הוא הוסיף הערות : 1. אין מחיאת כף בסוף 2. הידיים חופשיות מתנדנדות ולא מכסות על היש..... הוא התבטא :" רק בטורקיה שמים את הידיים שם " איך רוקדים - אם רוקדים - את הריקוד הזה ?

למעלה