מחיקת אנשים בפייסבוק

גם אני עשיתי

מחקתי את כולם וסגרתי תפייסבוק , לא מעניין אותי לחיות בעבר ולעקוב אחרי אנשים שדרכינו נפרדו ממזמן, צריך לשמור על תנועה קדימה בלי לאסוף ארכיון מעלה אבק של חברים. המורה שלי מהיסודי, פתאום שאתה מוחק את החברים מהפייסבוק אתה קולט כמה הם אקראיים וחלקם הגדול כמה באמת הם לא ענו על ההגרה של "חברים" ואפילו הפוך אויבים נסתרים שעושים לך לייק וכותבים לך ברכות חמות ליום הולדת ואחורי הקלעים רק לפגוע, להרוס לשקר וכל מיני דברים זדוניים שפשוט לא ראיתי בזמנו...

שאלה ממש טובה (הגעתי מהראשי..)

הרגע מחקתי זוג כזה- "חברה" אחת ובן הזוג שלה, אחרי שהיא כתבה משהו על זה שהיא והחבר שלה החליטו לעשות מעשה ולחפש ברחבי העיר חגיגת מימונה להתארח בה, והזמינו את עצמם לבית של משפחה אחת. כתבתי לה שזה קצת חצוף בעיניי ושאני לא הייתי מזמינה את עצמי לחגיגה פרטית של אף אחד, גם אם זה נהוג לארח. בתגובה היא ביקשה שאני אכתוב לה תגובות מתונות, מתנחמדות ומתייפיפות יותר- או במילים אחרות: תגובות לפי הזמנה, כדי שכולם יחשבו שהיא לא טיפוס מתעלק והזוי.
ובאמת מכיוון שמדובר בבחורה די הזויה שאני לא ממש מחשיבה כחברה, העדפתי למחוק... אותה, ואת הבן זוג שלה, שממילא אין לי כלום במשותף איתו מלבד העובדה ששנינו מכירים אותה.

יש לי הגדרה ברורה לחברים, ואני משתדלת מאוד למלא אותה מהצד שלי. אם הצד השני לא עומד בה, אני לא אומרת לו להשתנות, לא מפעילה מניפולציות ולא משחקת אותה נעלבת. אני פשוט מוחקת. מוחקת מהפייסבוק, מוחקת מהחיים... וה"חברים" האלו, בינינו, לא באמת היו חברים אלא יותר טיפוסים אקראיים בחיים שלי.
אני מוחקת אנשים שחופרים ומפרסמים כל פיפס, אנשים שמייחצנים מסיבות ללא סוף או מכוני כושר מקפיצים לי את הפיוזים בשניות... כל מיני בלוגריות סדרתיות שבטוחות שהחיים שלהן מאודדד מעניינים, אנשים שנפגעים מכל שטות ומתעצבנים מכל דבר שמגיבים להם (אז למה אתם כותבים את זה בפומבי בפלטפורמה כמו פייסבוק??) וטיפוסים עם בדיחות אינפנטיליות שמצחיקים בעיקר את עצמם. גיליתי שיש לי יותר חברים אמיתיים ממה שחשבתי ברגע שהתחלתי למחוק את כל המיותרים...

Optimistic Girl

New member
וואו

רק אתמול קראתי באיטר' על מימונה
שהדלתות של עדה המרוקאים נפתחים גם לזרים,
זה היה כתוב בכתבה באינטרנט,

בהחלט לא ידעתי שיש אנשים שמנצלים את זה במציאות !!!
וואו איזה צחוקים הזוי לגמריי, צריך לעשות על זה מערכון בארץ נהדרת!!!! חחחחחחח

אני הייתי רוצה שיהיו לי חברות מרוקאיות,
אבל להכנס לבית של אנשים זרים,
יש ביצים לזוג הזה,

זה בהחלט נשמע בוטא ולא ראוי לעשות,
אבל תאמיני לי שאני מעריצה אנשים כאלו, רק כאלו שורדים ומנצלים את כל מה שיש לחיים להציע <יש לי שכנה הזאת>

בפאן האישי, אני לעולם לא אהיה כזאת, אבל מעריצה כאלו,
לפי מה שאני רואה מהסביבה אנשים חוצפנים בארץ שורדים היטב פה ומנצלים את החיים עד תום...

זה פשוט הזוי לי. די השאיר אותי ללא מילים...

כמו שלא הייתי רוצה לערוך חגיגה פרטית בשביל משפחה וחברים ואז לגלות אורחים לא קרואים שמבקשים להצטרף. אולי בגלל האי- נעימות הייתי עלולה להסכים.. מי יודע.

אולי אנשים חוצפנים "שורדים" בארץ, אבל הם הופכים בלתי נסבלים על האנשים סביבם. אני לא אוהבת טיפוסים כאלה, שמתנהגים כמו אספסוף ובטוחים שזה בסדר להיכנס למרחב הפרטי של אחרים בלי התראה ובלי הזמנה מראש. אירוח או לא אירוח, מימונה או לא מימונה... אני לא הייתי עושה את זה ללא הזמנה מפורשת מתוך כבוד עצמי שעוד נותר לי.

מצד שני, אני לא ממש מתפלאת שזה מגיע מאותה בחורה. היו לה קטעים יותר גרועים...

Optimistic Girl

New member
האמת?

זאת אחת הסיבות שאני רוצה להגר לחו''ל !!
או לפחות לגור שם שנה שנתיים ולראות תרבות, שמעתי ששם זה אחרת...
זאת באמת חוצפה אך לא חדש לי, ראיתי דברים גרועים יותר

אני גם מאוד רוצה, אבל בעלי מחובר לארץ...

לא יודעת עד כמה זה אחרת שם, אבל בטוח שהם פחות גרועים מהישראלים.
קצת עצוב שזו התרבות וככה נראים הדברים בארץ. אני בטוחה שבחו"ל ניסיון כזה להצטרף לחגיגה פרטית ללא הזמנה היה נחשב הטרדה ברוב המוחלט של המקומות.

irreplacable

New member
אני עשיתי סינון

לפני חודש כשחזרתי לפייסבוק אחרי תקופת התנתקות
אבל אצלי זה היה מסיבות אישיות לגמרי. אחרת אני לא מבינה בשביל מה לעשות את זה.. רק כי זה מציק בעין.. ? אפשר לעשות HIDE

EdisonGirl

New member
לעיתים רחוקות מאוד

מוחקת אנשים שאין לי שום קשר איתם ולא מעניינים אותי יותר. אני לא עושה סינון במיוחד, אלא... אם נתקלת במקרה...
כל מי שחבר שלי בפייסבוק גם ככה נבחר בקפידה ולאותו זמן שהוספתי אותו הוא היה רלוונטי למדיי, לכן אני שלמה לגמרי לגבי רשימת החברים שלי.

Rotmii

New member

כך גם אצלי,

למרות שבשבועיים האחרונים נמחקו לי שלושה חברים שאני אישית לא מחקתי, והם עצמם גם לא מחקו ושאלו אותי למה אני מחקתי...
די מוזר, מישהו נתקל בדבר כזה?

einat162

New member
אם כבר- אז חברות עסקיות

כל מיני דברים שעשיתי להם לייק כדי לקבל משהו, ועכשיו סתם מעיק.

בן-אדם אמיתי יצא לי להעיף פעם אחת - מישהי שעבדה תקופה במשרד (שנה-שנה וחצי גג) ופתאום גיליתי שהיא עשתה תיוג שלי בתור מישהי שמופיעה בכרזת פרסומת לעסק חדש שהיא פתחה עם חברה.
אולי (אולי!) לא הייתי מוחקת וחוסמת ומעיפה את האימ-אמא שלה מהפרופיל אם זאת היתה עוד פרסומת, רק שהעסק שהיא פתחה היה של מכון יופי - ככה שכרזת הפרסומת היא בחורה עירומה יושבת / מסתירה עצמה עם הרגליים.

כרIבית

New member
לא עושה סינון, מדי פעם כשנתקלת במישהו

שאני כבר לא זוכרת למה אישרתי, אני מוחקת.
כמו שכבר אמרו, הרעיון הוא שיהיה אפשר לארגן מפגשי מחזור, להפיץ הודעות חשובות בתפוצה רחבה וכו', ולשם כך דוקא טוב שיש ברשימה גם אנשים מהעבר.

לפעמים קורה לי

שמאיזושהי סיבה אני מאשרת אנשים שאני לא מכירה. לאחרונה קרה לי מקרה שבו מישהו כזה ניסה להתחיל איתי כל הזמן ואני לא הבנתי מאיפה הוא "נפל" עליי. אז סיננתי אותו.
פעם אחרת גם קרה שסיננתי מישהו שדווקא הכרתי אבל פשוט לא היה בא לי לדבר איתו ולא היה לי נעים להתעלם בכל פעם כשהוא ניסה ליצור איתי קשר דרך הצ'ט.

גילושיט

New member
ברור שאתה ממש אוהב לעשות את זה

האמת שאני משתדלת מלכתחילה לא לאשר אנשים שאני לא מכירה \ לא בא לי עליהם אז גם כשאני עושה סינון אני מגלה שאין לי הרבה את מי למחוק..
לפני פסח עשיתי סדר בחברים (כי אם לא בחדר לפחות משהו
) ומחקתי 4-5 אנשים משהו כזה. הקריטריונים הם אנשים שלא דיברתי איתם מלא זמן ואין לי גם צורך להתעדכן בחייהם אז.. ביי

למעלה