-מחיקת רישום פלילי-

• פותח הנושא COM08
  • פורסם בתאריך

COM08

New member
-מחיקת רישום פלילי-

שלום רב גם אני בדיוק באותו עניין . יש לי רישום פלילי היה לי משפט -ולא הייתה הרשעה עברו 5 שנים מאז . אני אמור להוציא גרין קארד ולהגיש טפסים . השאלה :האם רשויות ההגירה/הקונסול יכול לקבל מידע על תיק שניסגר . כלומר על תוכנו. ואיך אידע אם זה נמחק או לא ?מה צריך להיות כתוב "בתעודת יושר" .? אם כתוב "נמחק" סימן שהיה משהו .לא ישאלו אותי מה היה שם?! הרישום נחמק אוטומטית או שצריך לבקש שימחקו את הרישום ? אני גם אמור להצהיר,אם בעבר היו לי בעיות פליליות .(עבר פלילי) מה אני אמור לרשום -לא-

COM08

New member
תשובות לאהלן

לא הייתי קטין אלימות במשפחה נשלחתי למין סדנא מטעם בית המשפט +מעקב (משהו כזה ) ושנתיים על תנאי לפני 5 שנים .

תשובה

אם קיבלת "על - תנאי" לשנתיים סימן שהורשעת בפלילים והרשעה בפלילים מתיישנת, בנסיבות שלך, כעבור 7 שנים ונמחקת כעבור 10 שנים נוספות. יש באפשרותך לפנות לנשיא המדינה בבקשה לקיצור התקופות תוך שתפרט את מלוא הנתונים שיכולים לעזור. לגבי מידע לרשויות זרות כחלק מבקשתך אתה תצטרך להסכים לאפשר לרשות הספציפית לפנות ולקבל מידע מהמרשם והמשטרה תמסור מידע על הרישום בגין עבירת האלמ"ב. לא יהיה לקונסול אפשרות לעיין "בתוך" התיק ובעדויות הוא מקבל את המידע ברמת "כותרת". לגבי השאלה הינך מחוייב לענות אמת, קרי, כן, נכון להיום, יש לך הרשעה בפלילים.

COM08

New member
סליחה, אבל אני...

מעיין עכשיו בהחלטה .לאחר כמה שנים שהייתה בבויידם . סליחה מצטער טעות שלי . אין הרשעה ואין שנתיים על תנאי . כתוב בסוף ההחלטה. "לפיכך אני נמנע מלהרשיע את הנאשם ומטיל עליו מבחן טוהר למשך שנה מהיום" 2/11/2004 ועכשיו תסביר לי מה זה אומר . ותפסיק להבהיל אותנו עם 7 שנים ו-10 שנים אתה זורק שנים לכל עבר ,כאילו היו ימים . סתם בצחוק :) תודה רבה לך .

תשובה

מידע על אי-הרשעה נמחק כעבור חמש שנים מיום פסק-הדין או ההחלטה. במקרה שלך מה-2.11.2004 בלי קשר מידע על אי-הרשעה לא אמור לעבור לרשות זרה שכן המשטרה מוגבלת במסירתו. כעיקרון, מעצם אי-הרשעתך, הינך רשאי לענות לכל דבר ועניין כמי שלא הורשע בפלילים. באם תשאל האם יש לך עבר פלילי תהיה רשאי לענות שלא. אך אם תשאל שאלה לגבי חקירת משטרה או האם הועמדת לדין תהיה חייב להשיב אמת. מי שהמידע לגביו נמחק ייחשב לענין כל דין כאילו לא הורשע, שאלה בדבר עברך הפלילי תיחשב כאילו אינה מתייחסת למידע שנמחק ומידע שנמחק לא יובא בחשבון לענין כל דין, למעט גופים ספציפיים כדוגמת יו"ר הכנסת, ועדת מינויים לפי חוק השופטים ועוד מספר גופים או גורמים.

COM08

New member
כלומר ב..

11/09 אני משוחרר ,לצורך העניין ועוד דבר,מה המידע שרשות ההגירה תקבל . ריק /היה ונמחק/יש מידע רק לא ניתן לקבלו? ואיך אדע שהמידע נמחק -הוא נמחק אוטמטית ?! או שמבחנתי.נמחק או שלא .אני מצהיר מה שאמור אדם להצהיר לאחר 5 שנים,.בין אם מחקו או שכחו למחוק. הבנתי שצריך לדרוש מרשם פלילי (בתשלום אגרה) הוצאתי בעבר כמה פעמים, יש עברות שרשומות בקודים שאני יודע מה כוונתם.מה אמור להיות רשום אחרי מחיקה ? או איך אני מזהה מידע שנמחק? תודה רבה רבה

תשובה

הרשות הזרה אמורה לקבל פלט לפיו לא נימצא מידע על הרשעות ו/או תיקים פתוחים. במועד הרלוונטי תוציא גיליון רישום פלילי במשטרה ותראה מה רשום ומה לא רשום. לאחר מכן תחליט כיצד לנהוג. במידה ולא נמחק יהיה צורך לפנות למדור רישום פלילי במטה הארצי בכדי לברר מדוע. אין עבירות שרשומות בקודים. יש תיאור בשם למשל גניבה ובצידה הסעיף הרלוונטי מחוק העונשין. מבחינת הצהרה הינך רשאי כבר היום, ומעת אי-הרשעתך, להצהיר כי אין לך הרשעה בפלילים. ולכל דבר ועניין דינך כדין מי אשר לא הורשע בפלילים.

COM08

New member
תודה רבה

אני יגש לבדוק את זה עוד מספר חודשים . מקווה שהיה רשום נמחק/מחוק תודה והמשך יום ניפלא

למעלה