מחיקת רישום פלילי

Suicide666

New member
מחיקת רישום פלילי

יש לי רישום פלילי אחד בלי שהתקיים משפט בכלל ולא הייתה שום הרשעה ורשום "לא כשיר לעמוד לדין"
אני רוצה לפנות לעורך דין כדי שיעזור לי למחוק את הרישום הזה. מה ההגיון בזה שמשאירים לאנשים רישום פלילי בלי שהיה משפט בכלל?!
ומה הסיכוי שיסכימו למחוק את הרישום הזה וכמה כסף עורך דין פלילי לוקח על העזרה שלו במקרה הזה?

תודה

Suicide666

New member
ושאלה נוספת

כמה זמן אמור לקחת התהליך הזה של מחיקת הרישום?
&nbsp
תודה

תשובה

בהתאם לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, התשמ"א-1981 סעיף 2 שבו מגדיר מהם פרטי הרישום.
בסעיף קטן 3 נקבע כי "קביעת בית משפט באישום בעבירה כי הנאשם אינו מסוגל לעמוד בדין או אינו בר-עונשין מחמת היותו חולה נפש או לקוי בכשרו השכלי" הינה פרט רישום.

בהנחה ולא מדובר בקטין אזי הרישום מתיישן כעבור 7 שנים ונמחק כעבור 10 שנים נוספות.

לגבי השיקולים בדבר הצורך לתעד קביעות שכאלה כפרט רישום צריך לשים לב, בין היתר, לכך שמי שהואשם בכתב-אישום, לכאורה, נמצא, על-ידי רשויות התביעה, כמי שיש סיכוי סביר להרשיעו ובהנחה ואותו אדם אף היה מיוצג ובחר שלא לנהל משפט תחת אותה "עננה" אזי ניתן לראות בו כמי "שהסכים" עם המיוחס לו.

בהקשר זכותו של הנאשם לברר את האישום נגדו:
סעיף 170 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 "נאשם שאינו מסוגל לעמוד בדין":
"(א) קבע בית המשפט, לפי סעיף 6(א) לחוק לטיפול בחולי נפש, התשט"ו-1955, או לפי סעיף 19ב(1) לחוק הסעד (טיפול במפגרים), התשכ"ט-1969, שנאשם אינו מסוגל לעמוד בדין, יפסיק את ההליכים נגדו; אולם אם ביקש הסניגור לברר את אשמתו של הנאשם, יברר בית המשפט את האשמה, ורשאי הוא לעשות כן אף מיזמתו מטעמים מיוחדים שיירשמו...".

במצב דברים שכזה ניתן להבין מדוע יש לקיים תיעוד מסודר אודות מקרים פלילים שהנאשם "ביצע".

ויודגש, בחיי המעשה בהרבה פעמים לא מייחסים חשיבות לבירור האשמה שכן עצם הפסקת ההליכים לאותו אדם "מספיקה", בשים לב למצבו האישי, הנפשי ועוד.

לגבי הסיכוי למחוק רישום שכזה קשה להעריך מבלי להכיר את כלל הפרטים.

אציין כי מדובר בבקשה לחנינה מנשיא המדינה שבה מבקשים לקצר את תקופת ההתיישנות ו/או המחיקה.

יש מקרים רבים שבהם הנשיא נעתר לבקשות שכאלו.

לגבי עורך-דין ושכרו, העלויות משתנות בהתאם לזהותו של עורך-הדין ובכל מקרה שווה לעשות "סקר שוק" ולהתרשם באופן אישי מעורך-הדין.

משך הזמן משתנה בהתאם לדחיפות העניין ובגדול מדובר בעד מספר חודשים.

בהצלחה.

פרידה מהגולשים עקב מכירת ניהול הפורום לעורך-דין אחר.

גולשים יקרים,

הרגע הודע לי כי הפורום שברשותי, אשר נוהל על-ידי בהתנדבות ,במשך שנים ,נמכר על-ידי "תפוז" לעורך-דין אחר אשר ינהל אותו במקומי.

אני מבקש לאחל הצלחה רבה לעורך-דין החדש, כמו גם להודות לכלל הגולשים בפורום אשר תרמו, הן בשאלות והן בתשובות.

שלכם,
עופר רשו, עו"ד.

למעלה