מחיקת שרשור

לא ניצחתי כל עוד גלעד בשבי

איני מתדיין איתך או עם כל אחד אחר כדי לנצח בויכוח, אני מתדיין כדי לקדם את השחרור של גלעד. מה שאני חש ממך כרגע זה שברגע שאי אפשר להאשים את הממשלה בהכשלת המו"מ מייד יצאה לך כל הרוח מהמפרשים. זה לא חייב להיות כך. יש הרבה מה לעשות ונועם ואביבה עשו את זה אפילו היום. בתביעה למנוע העברת כספים לחמאס הם חיזקו את ממשלת ישראל במשא ומתן וקידמו את שחרור בנם. הם עשו צעד אמיץ בנסיון לפתור את הבעייה המהותית: לשנות את המעמד של גלעד מקלף מיקוח לצורך הישגים מדיניים חזרה לנושא הומניטרי של חילופי שבויים. יקומו ה"מומחים" לחווית השבי ויאמרו שנועם עושה טעות איומה שתתנקם בבנו. אבל נועם ששכל בעצמו אח בשבי אינו חושב כך והוא יודע בדיוק מה הוא עושה. הוא מבין שכל עוד החמאס מרוויח הישגים מידיים מהחזקת גלעד לא יהיה שום משא ומתן אפקטיבי וגלעד נידון להירקב בכלא העזתי. היום נועם מחשק את ממשלת ישראל מימין ומאפשר לה להגיע לעמדה טובה יותר במשא ומתן לשחרור בנו. כמובן שלא נשמעת מצידו שום תביעה להסכים לתנאי החמאס אלא להיפך: להקשות על החמאס. אני חושב שעל כולנו לכבד את הקו של נועם. אסור בשום אופן לאפשר לארגונים וציבורים בעלי אג'נדות עצמאיות לרכב על הקמפיין ולפגוע במהלכים הללו. הרי רק חסר שעכשיו באמצע המאבק של נועם לעצור את הזרמת הכספים לעזה יתעורר לחץ ציבורי שגוי לשחרור שבויים... זה יהיה גול עצמי אדיר והסובל העיקרי מטעות פטאלית כזו יהיה קודם כל גלעד.

Shira Esther

New member
מסכימה בקשר לכספים.

החמאס מעמידים בכוונה דרישות לא מציאותיות לעסקה- בגלל שהם לא רוצים לשחרר את גלעד. זו האמת הפשוטה. כרגע, הם רק מרוויחים מכך שהוא נמצא בשבי, ומרוויחים הרבה- מדוע שהם יוותרו עליו? נכון, הפסקת הזרמת הכספים היא בעלת סיכון מסויים, אבל צריך להבין שאלף מחבלים עם דם על הידיים הם אינם דרישה מציאותית, וזו בדיוק הסיבה שחמאס הציבו אותה.

למעלה