מחלוקת בין אחרים בענייני ירושה

מצב
הנושא נעול.

שלום עינב. אני מעוניין לפתוח בהליך גישור. אני ואחי הגדולים הסתכסכנו מאוד בעקבות מאבקי ירושה. איך זה בדיוק מתבצע? אני מזמן אותם או שהמגשר עושה זאת? ומי אמור לשלם על תהליך הגישור? הרי אל הוגן שזה יפול עלי בגלל שאני היוזם... מהי הדרך הנכונה לפעולה?

sharpantie

New member
אתה ואחיך

שלום עינב. אני מעוניין לפתוח בהליך גישור. אני ואחי הגדולים הסתכסכנו מאוד בעקבות מאבקי ירושה. איך זה בדיוק מתבצע? אני מזמן אותם או שהמגשר עושה זאת? ומי אמור לשלם על תהליך הגישור? הרי אל הוגן שזה יפול עלי בגלל שאני היוזם... מהי הדרך הנכונה לפעולה?
אתה ואחיך
צריכים להגיע לגישור בהסכמה מראש. אי אפשר לכפות גישור על אף אחד.
דבר איתם ונסה לשכנע שיסכימו.

שילה777

New member
לגישור מגיעים מרצון חופשי,הרי אין בו כל חובה.

אתה ואחיך
צריכים להגיע לגישור בהסכמה מראש. אי אפשר לכפות גישור על אף אחד.
דבר איתם ונסה לשכנע שיסכימו.
לגישור מגיעים מרצון חופשי,הרי אין בו כל חובה.
שוחח אם אחיך,יתכן שיסכימו.
המקובלא כי כל צד משלם את חלקו,בדרך כלל-לפי שעה.
יש הגובים שכר גלובלי-דרך זו אינה מקובלת עליי,אישית.

סכסוכים על ירושה

סכסוכים על ירושה
שלום תומר
סכסוכי ירושה הם אחד הנושאים הפופולריים ביותר בגישור. הסיבה לכך היא, שלרוב, למרות שקיים סכסוך, המשפחה רוצה להישאר משפחה, וסכסוך משפטי אינו הדרך לכך, אלא גישור.
כאשר אחד הצדדים פונה למגשר/ת מבלי שפנה לצד השני, המגשר/ת יכול לקבל ממנו את הטלפון של הצד השני ולנסות להזמין אותו לגישור, או אפילו רק לשיחת ייעוץ לפני גישור.
התשלום על הגישור מתחלק לרוב שווה בשווה בין שני הצדדים, אלא אם צד אחד רוצה לשלם על הצד השני.
נסה לשוחח עם אחיך ולשכנע אותם להצטרף אליך לגישור משפחתי שיביא לפתרון, שיאפשר לכם להמשיך להיות משפחה.
בהצלחה
רם אזרח

גישור בענייני משפחה

גישור בענייני משפחה
כפי שכבר נכתב לך, תומר, סכסוכים בתוך המשפחה, הם המקום הקלאסי לקיים הליכי גישור וזאת מעצם העניין שמדובר ביחסים מתמשכים של עבר, הווה ועתיד וכן בשל האמוציות הגבוהות שמתעוררות כאשר מדובר בעניינים משפחתיים (ובעניינים משפחתיים + כסף על אחת כמה וכמה). התשלום נעשה באופן שוויוני בין הצדדים. מבחינת הפניה, יש אפשרות שמגשר יפנה לאחיך ויציע להם הליך גישור, וישנה גם אפשרות שאתה תציע להם זאת. הכל על פי המקרה הספציפי והיכולת שלכם להידבר ולתקשר.
בהצלחה

שילה1

New member
לגישור מגיעים בד"כ כששני הצדדים או יותר

לגישור מגיעים בד"כ כששני הצדדים או יותר
מסכימים על כך.בזמן הגישור ומעט לאחריו-מקובל להשהות תביעות משפטיות,אם קיימות. חייבת לציין כי יש מגשרים המשכנעים את הצד השני.לטעמי-אין בכל כל ערך מה עוד שעקרון האובייקטיביות,על פניו,נפגע.

מצב
הנושא נעול.
למעלה