מחלוקת עם בעל מקצוע

מצב
הנושא נעול.
מחלוקת עם בעל מקצוע

מחלוקת עם בעל מקצוע
לפני כשנה רכשתי דירה בבניין משותף, אליה עברתי לגור. מהר מאוד התברר לי כי ועד הבית המאולתר אינו מתפקד, שכן מבין עשר דירות הבניין - שמונה דירות שכורות ואילו רק בשניים גרים בעלי הדירות (מתוכם אני). החלטתי לקחת כמה עניינים לידיים - דיברתי עם ראש הועד דאז וקיבלתי את אישורו לקדם התקנת סורג לחלון המקשר בין חדר המדרגות לגג. עשיתי סבב טלפונים וקיבלתי את הסכמתם של כל בעלי הדירות, ללא יוצא מן הכלל. מאון לאון - הזמנתי מסגר שנתן הצעת מחיר בגובה 800 ₪ וסיכמתי עימו שיכין את הסורג לשבוע שלאחר מכן. מאחר והתקשיתי לאסוף את הסכום שבעלי הדירות נתנו לי את הבטחתם להשתתף בו - רשמתי למסגר עוד באותו שבוע הודעת טקסט לפיה "נדחה את ביצוע ההתקנה עד לאחר החגים", בתקווה שגביית הכספים תצלח עד אז. בחודשים שעברו מאז, בוצע ניסיון ארוך ומתמשך מטעם בעלי הדירות לשכור את שירותיה של חברת אחזקה שתשמש ועד בית חיצוני לבניין, מהלך אשר עדיין לא הושלם ולא בטוח שיושלם בקרוב. המסגר התקשר אליי מספר פעמים בתשעת החודשים שעברו מאז וניסה לתבוע את שכרו, אף שטרם ביצע את התקנת הסורג. אמרתי לו שכרגע אין ועד מתפקד בבניין ושברגע שיהיה, אצור עימו קשר לשם ביצוע העבודה. הערב התקשר אליי ואיים שיתבע אותי בתביעה קטנה על העבודה שהזמנתי אישית. הוא טען שהסורג מוכן, כולל חשבונית, ושאינו יכול לבטל את העבודה. ראוי לציין שלא חתמתי על דבר מולו. האם קיימת עילה לתביעה מצידו?

בוודאי שיש עילה מצידו הרי אתה כותב

מחלוקת עם בעל מקצוע
לפני כשנה רכשתי דירה בבניין משותף, אליה עברתי לגור. מהר מאוד התברר לי כי ועד הבית המאולתר אינו מתפקד, שכן מבין עשר דירות הבניין - שמונה דירות שכורות ואילו רק בשניים גרים בעלי הדירות (מתוכם אני). החלטתי לקחת כמה עניינים לידיים - דיברתי עם ראש הועד דאז וקיבלתי את אישורו לקדם התקנת סורג לחלון המקשר בין חדר המדרגות לגג. עשיתי סבב טלפונים וקיבלתי את הסכמתם של כל בעלי הדירות, ללא יוצא מן הכלל. מאון לאון - הזמנתי מסגר שנתן הצעת מחיר בגובה 800 ₪ וסיכמתי עימו שיכין את הסורג לשבוע שלאחר מכן. מאחר והתקשיתי לאסוף את הסכום שבעלי הדירות נתנו לי את הבטחתם להשתתף בו - רשמתי למסגר עוד באותו שבוע הודעת טקסט לפיה "נדחה את ביצוע ההתקנה עד לאחר החגים", בתקווה שגביית הכספים תצלח עד אז. בחודשים שעברו מאז, בוצע ניסיון ארוך ומתמשך מטעם בעלי הדירות לשכור את שירותיה של חברת אחזקה שתשמש ועד בית חיצוני לבניין, מהלך אשר עדיין לא הושלם ולא בטוח שיושלם בקרוב. המסגר התקשר אליי מספר פעמים בתשעת החודשים שעברו מאז וניסה לתבוע את שכרו, אף שטרם ביצע את התקנת הסורג. אמרתי לו שכרגע אין ועד מתפקד בבניין ושברגע שיהיה, אצור עימו קשר לשם ביצוע העבודה. הערב התקשר אליי ואיים שיתבע אותי בתביעה קטנה על העבודה שהזמנתי אישית. הוא טען שהסורג מוכן, כולל חשבונית, ושאינו יכול לבטל את העבודה. ראוי לציין שלא חתמתי על דבר מולו. האם קיימת עילה לתביעה מצידו?
בוודאי שיש עילה מצידו הרי אתה כותב
בפרוש שהזמנת הוא השקיע חומר וזמן עבודה, למה אתה חושב שלא מגיעלו התשלום? הרי
אתם אלה שלא מאפשרים לו גישה להתקנה, הוא בהחלט יכול לתבוע אותך כמזמין העבודה, ההוכחה יכולה להיות המידות של החלון שהכין, כי הרי איך ידע להכין חלון במידות המתאימות?

היי דני

מחלוקת עם בעל מקצוע
היי דני
ממה שאתה מספר למרות שלא נחתם חוזה רשמית, הגעתם להסכמה על התקנה ועל מחיר.. "סיכמתי עימו שיכין את הסורג...".
אמנם יצרת קשר 'עוד באותו שבוע', אך לא בטוח שהמסגר הבין שאתה לא מעוניין בהכנת ההתקנה עצמה אלא במועדה, ואלו שני דברים נפרדים.
ביקשת דחיית מועד ההתקנה. משמעותה אינה ביטול עסקה או ביטול התקנה. חבל שלא התקשרת ובדקת אם אפשר לבטל את העסקה או לדחות את ביצוע הכנת הסורג (בהודעות לפעמים יש קצר בתקשורת). אבל לא בוכים על חלב שנשפך.
בכל מקרה, העניין שלכם בוועד לא צריך להיות משמעותי לגביו, אתה הגעת להסכם ואתה לא עומד בו לפי דבריך

בדיוק כפי שאילו היית עובד שכיר לא היה מעניין אותך מה ההתחייבויות של בעל העסק.. אילו היית עובד היית רוצה לקבל משכורת גם אם החברה היתה בחובות, נכון? נסה לתאר לעצמך אילו מספר חודשים היית צריך להתקשר למנהל שלך והוא היה דוחה את התשלום כי ההנהלה אינה מתפקדת. גם במקרה הזה יש אדם שעבד והוא לא מקבל שכר עבור עבודתו זה כמה חודשים. זה לא מפריע לך ?

באופן אישי הייתי בעבר במקום של בעל העסק שלך.
הייתה הבטחה שבעל פה מצד אדם כלשהו כלפי, ועד היום הוא לא עמד בה במלואה, והפסדתי הרבה מעבר ל800 שקלים.
מה שלמדתי הוא לא לסמוך על טוב ליבם של אנשים או על מילה שלהם, ויש אנשים שאיבדו את הכבוד שלי למילה שלהם לנצח
למרות שעם חלק אני בקשר עד היום, והם חד משמעית יודעים וגם שאלו אותי אם אני לא סומכת עליהם. אמרתי שלא. והם נפגעו. חבל.
אם השם שלך יהיה כשל אדם שאין לו מילה, הנזק עבורך עלול להיות הרבה מעבר לכמה מאות שקלים.

יש אנשים שיש להם מילה. כשהם אומרים שעה ויום הם עומדים בזה ואין כל צורך בתזכורת או בדאגה מה שקבענו כך יהיה.
ויש אנשים שקובעים איתם חוזה, חותמים מול עו"ד, מול עדים, נותנים להם שלושה חודשים להתחרט והם עדיין לא עומדים במילה שלהם..

לו אני במקומך - מתאמת עם המסגר הגעה והתקנה כמה שיותר מוקדם
לוקחת את הכסף הרזבי שיש בקופה ומשלמת לו היתרה במזומן מחשבוני.. 800 ש"ח הם לא מעט אבל הם שכר לימוד במקרה שלך.. והלוואי שזה היה כל מה שאני הייתי צריכה לשלם כששגיתי. הגעתי למסקנה שלפעמים עדיף שלא להתחיל דבר לפני שיש כסף מוכן מראש - למרות שלא כולם מסכימים איתי.
מורידה הילוך לכל מה שקשור לקידום עניינים - טיפול ותחזוקה שוטפים בלבד במקסימום. מה יקרה בוועד לא מעניינך! - אם אתה רוצה שלווה בחיים.
זו דעתי..
יש אנשים שמעדיפים ללכת לבית משפט ולמצות את ה"צדק". זה לא מה שהייתי ממליצה לך. המקסימום שאתה יכול הוא להציע לו פשרה על סכום כסף אחר שיהיה מקובל עליו ללא ההתקנה, למרות שיתכן והוא יסכים זה יהיה עם הרגשה חמוצה (שעדיף אולי חלק מהכסף מאשר כלום וטרחת התביעה), כי אם ההכנה הייתה אישית כפי שהבנתי הוא לא יוכל לעשות איתה כלום.. ובמילא אתם מעוניינים בסורג.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

אין לו עילה לפי דיני החוזים

מחלוקת עם בעל מקצוע
אין לו עילה לפי דיני החוזים
הוא לקח מידות ואתה סימסת לו שאין כסף כרגע...ושאתה דוחה את התקנת הסורג...לדעתי כדאי שתפנה לבעלי הדירות ותאסוף את הכסף או אם בקופה יתרה תשלים את הפעולה.
אתה צריך להסביר לו בכתב שאין טעם באיומים כי אין חוזה ביניכם וכי אתה מנסה לפתור את הבעיה כאמור הצעתי לך מה לעשות-קח מהקופה מה שיש ושלם

מצב
הנושא נעול.
למעלה