מחסור בחלבון מלא

shal0mshal0m

New member
מחסור בחלבון מלא

שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול את השאלה. רציתי לדעת מה יכולות להיות ההשלכות הבריאותיות כשלא אוכלים מספיק חלבון מלא. תודה רבה
 

shal0mshal0m

New member
אכן, הבעיה היא במילה "מספיק"...

הכוונה לתזונה טבעונית לא מאוזנת - לא אוכלים חלבון מהחי, וגם לא טורחים יותר מדי להשלים בדרכים אחרות (שילוב של דגנים וקטניות לדוגמה). והאמת, אני מאוד אשמח לדעת גם מה זה באמת "מספיק"... כמה חלבון צריך לאכול ביום, ואיך אפשר למדוד את זה?
 

אלי ו.

New member
ה RDA לחלבון הוא 0.8 גרם חלבון לק"ג משקל

במילים אחרות, אם את שוקלת 60 ק"ג את אמורה לצרוך 60*0.8=48 גרם חלבון ליום. ההמלצה למי ששומר על תזונה טבעונית ומקורות החלבון שלו אינם חלבונים איכותיים, להעלות מעט את צריכת החלבון לסביבות הגרם לק"ג.
 

shal0mshal0m

New member
אוקיי,

ואיך אפשר לחשב כמה גרם חלבון יש במזן שאוכלים? לפי טבלאות שרירותיות, או שזה קשור בטיב האוכל, בצירוף וכו'..? ואם אני חוזרת לשאלה הראשונה, אם אפשר לדעת גם מהן ההשלכות הבריאותיות כשלא אוכלים את הכמות הנדרשת. ותודה
 
מה זה טבלאות "שרירותיות"?

לכל מזון יש ערכים תזונתיים... אם הוא ארוז הם כתובים על האריזה, ואם לא אפשר להיעזר באינטרנט. האתר המועדף עליי הוא www.nutritiondata.com
 
ופה זה כבר תלוי מה אוכלים

אם נוצר חוסר בחלבון באופן כללי, או חוסר בחומצות אמינו מסוימות - זה תלוי במזון עצמו.
 

TheFinalCut

New member
חסר בחלבון

תסמינים ידועים לחוסר משמעותי (אבל עדיין לא קריטי) בחלבון הם: שבירות של השיער, נשירת שיער, אבדן פיגמנטציה (צבע) בשיער, בצקת, פיגמנטציה מוגברת של העור, עיכוב בהחלמה מפצעים, חולשה משמעותית, חסר בויטמין A ופצעי לחץ. חלק מאלו יכולים להיות תסמינים גם של מחלות אחרות. כאשר מדובר בחסר משמעותי וכרוני של חלבון, מתרחשות גם תופעות קשות יותר אך אלו מאפיינות בעיקר תת-תזונה קשה שנפוצה יותר במדינות מוכות רעב. גם לחוסר כרוני מהסוג הראשון שהזכרתי ייתכנו השלכות חמורות יותר, אך איני יודע בוודאות אילו, מלבד דברים שאני חצי זוכר ומעדיף לא לציין ללא ביסוס טוב יותר (שאין לי כל כך זמן לבצע כרגע).
 

תרווד

New member
../images/Emo207.gif יש קשר בין חסר בחלבון

לתיקים בעיניים? [עפעופים לא רצוניים]
 

ykliger07

New member
שטויות במיץ סויה

אין שום המלצה לעלות מעל 0.8 גרם שצוינו - מה שכן צריך זה חלבון מלא: ביצים גבינות, סויה ושילוב קטניות עם דגנים עודף חלבון מעחה את חומציות התאים והדם (מוריד PH)
 

אלי ו.

New member
אתה מציע לטבעונים לאכול ביצים וגבינות?

והייתי בודק שוב את הקביעה שלך שעודף חלבון מעלה את "חומציות התאים והדם".
 
אתה רציני? ואתה קורא לעצמך תזונאי?

http://www.iom.edu/?id=12702 שים לב לנקודה החמישית http://www.nutritionandmetabolism.com/content/2/1/25
In the following review, high protein (HP) diets will be defined as a daily consumption of greater than or equal to 1.5 g/kg/day, which is almost twice the current Recommended Dietary Allowance but within the range of current Dietary Reference Intakes (DRIs) for protein​
(אני משוכנעת שתסתדר עם המתמטיקה הפשוטה שצריך לעשות פה כדי להגיע לנתון של 0.8) http://www.time-to-run.com/nutrition/rda.htm טבלה, שאני לא אוהבת כי היא לא מתייחסת לגרם חלבון פר קילוגרם משקל גוף אלא נותנת מספר מצומצם ביותר של משקלים, אבל - הפתעה הפתעה - כל הנתונים מתאימים להפליא לחישוב של 0.8 לכל קילוגרם משקל גוף. בפסקה השניה מתחת לטבלה תמצא, שוב הפתעה - כתוב שם שה RDA הוא 0.8. אפשר להמשיך ככה כל הלילה, זה באמת משעשע לשמוע "תזונאי" אומר שאין מקור אמין שיכול לאשר RDA של 0.8.
 
ורק כדי להסיר כל ספק

בנתוני הגיגול לא הוכנס בשום מקום המספר 0.8, אלא רק המילה protein בצירוף אחד הבאים: dri, nri, rda
 

אלי ו.

New member
לשם ההגינות הוא לא אמר את זה

הוא יצא נגד ההמלצה למי שמקורות החלבון שלו אינם איכותיים להעלות את הצריכה לסביבות ה 1 גרם לק"ג. לומר את האמת, התעצלתי לחפש רפרנסים אבל אם נחפש על Vegans ו Protein אני בטוח שנמצא. הטענה בקשר לחומציות הדם היא מה שהפריע לי.
 
אה, חבל שלא ידעתי

אתמול בחיפושיי מצאתי גם כאלה (כמובן). עכשיו אני מנומנמת מדי מכדי להתחיל לחטט בחיפושים האלה שוב, ובכלל נראה שאני עומדת להתפגר וכל מה שיישאר ממני זה ערימה של נייר טואלט משומש (אלרגיה אהובתי). ובקשר לחומציות הדם - בדם שלנו יש חומרים שמשמשים כבופר, כך שלטעון שסתם ככה ה pH שלו משתנה בצורה מהותית בגלל עוד כמה חומצות אמינו בתזונה זו נשמעת שטות מוחלטת. כשהפנים שלי יפסיקו לנזול אולי יהיה לי כח לחפש גם בקשר לזה.
 
למעלה