כפי שסינגרו עבורי
ראשית אוניברסיטא העיברית קוראת לי תזונאי וגם הציון שלי בכלל לא רע. שנית לא טענתי שטבעוני צריך לצרוך חלבון מגבינות. אסביר שוב לאלו שצריכים את הכול לעוס: לצמחוניים שאינם טבעוניים מקורות החלבון האיכותי הם ביצים גבינות סויה ושאר קטניות בשילוב עם גדן(תירם חיטה כוסמת כוסצין שיפון ושעורה) גם קינואה יכול לבוא במקום דגן (הוא אינו דגן אלא ממשפחת הסלקיים). טבעוניים יכולים לקבל את החלבון מהמקורות הצמחיים בלבד. שנית לענין הרפרנס שמציין כי ההמלצה האמריקאית לחלבון היא 15-35% חלבון. זה נכון אך זה המון ולכן ההמלצה בארץ היא עד 20% כשהמספר המתאים כדי לעמוד הדרישה של 0.8 גרם יוצא הפלא ופלא ~16% מי שמתאמן הרבה וגם כנראה אוכל יותר מהכול יכול לאכול את אותם יחסים להשאר על 16% וגם לקבל יותר גרם חלבון לק"ג משקל גוף. לגבי החומציות: הגוף מיצר חומצה כדי לעכל את החלבון, כמו כן תוצרי הפירוק עצמם תורמים חומציות שמועברת לדם. כמובן שהדם הוא בופר ואם ה-PH לא היה נישמר הינו מחזירים את נשמתנו לבורא. אך גם שינוים של 0.1 הם משמעותיים ומצינים כי מאזן החומצה בסיס מוסט לכיוון מסוים. בנוסף חומצה זו מעמיסה על הכליות בניסיונן לסתור אותה ולפנותה בשתן, מועברת מהדם לתאי השומן, וכן בופגעת בפרקים (חומצת השתן שבבשר - שאלו את דרום האמריקאים המבוגרים על כך). אינדיקציה טובה למצב החומצה בגוף הוא PH נהשתן. לי למשל כיום יש PH=7 , בעבר הוא היה 5. אך עם המעבר לתזונה שפויה יותר (עלים ירוקים, ירקות דגנים מלאים, מעט סוכר וכמעט ללא בשר ועוף) ה-PH עלה לערך הרצוי. כך גופי לא עמוס בחומצה הכליות לא מועמסות, לחידקים יש פחות תנאים להתקיים, המערכת החיסונית חזקה יותר גופי מתאושש במהירות מפתיע לאחר אימונים (היני עוסק בטריאתלון) תאי השומן מפרקים שומן ביתר קלות במאמץ ובמנוחה מאחר ואינם נדרשים לאצור חומצה בתוכם ועוד ועוד ועוד... אני מודע לכך שעוררתי הד רב, אך נושא ה-PH מתחבר לכל הנושאים. אם ברצונכם לבדוק האם הדיאטה טובה, המזון מאוזן עבדו גם לפי PH. כל נושא האנטי איגינג' , דהטוקסיפיקציה קשורים גם הם בקשר הדוק לנושא חומציות הגוף. למשל מלח - האם הוא טוב או רע - לפי הממסד מלח רע ללב, האומנם? איזה מלח? ובכן מלח בישול מעובד רע מאוד הפלא ופלא הוא גם חומצי, לעומתו מלח לא מעובד המכיל למשל סידן, מגנזיום, אשלגן ועוד הוא בסיסי לגוף (הרי ברור לכול כי מינרלים סותרים חומצה). מצורפים לינקים מענינים (הם לא מהאתרים הממסדים שאינם מסוגלים לטפל הנושא הזה ומתעסקים יותר מדי ב-RDA המטופש): מאמר של שמי שגיב: http://www.shvoong.co.il/secondLevel/all_articles1.asp?id=1023 מאמר של ד"ר דן קרת: http://naturemed.co.il/article/article_01.htmlוציטוט מתוכו: "כל העוסקים במאזן המינרלים בגוף , ובראשם נפרולוגים, יודעים שככל שאדם צורך יותר חלבון, בעיקר חלבון מן החי , כך הוא מפריש יותר סידן בשתן, סידן הנלקח מהעצמות. אם מצב זה נמשך לאורך זמן , מקבלים מאזן סידן שלילי כרוני היכול להאיץ את התהליך האוסטאופורוטי. כמובן שחלב ומוצריו מהווים מקור חשוב לחלבון מן החי בתזונה הישראלית ומכאן הסכנה שמהווה קבוצה זו לנשות ישראל (2, 14,13,10,9, 19, 20- 24, 26, 28, 29). " --> הפרשת הסידן היא בין היתר עקב עליה בכמות החומצה בגוף - וזאת התשובה מדוע בדם הPH כמעט ולא משתנה - איבר אחר, העצמות, מקריב עצמו לשם כך. מתוך מאמר ב WDDTY http://www.wddty.com/03363800369331166395/are-you-suffering-from-chronicacidosis.html "Thirty years later, Professor George Watson, a psychologist at the University of Southern California, discovered that that small changes in blood acidity had major effects on his patients’ moods. As a result, he was able to determine that the ideal blood pH was exactly 7.46. Armed with this information, he set about producing dramatic cures in his patients simply by giving them foods that altered the pH of their blood (Watson G. Nutrition and Your Mind: The Psychochemical Response. Harper & Row, 1972). But this work was largely ignored." אני מקווה שנזה מספק אתכם וילמד אתכם שיש הרים של מידע חוץ מאתר איגוד הרופאים של ארה"ב קנדה וזימבבואה. כמו כן המידע שמובא אינו מתוך מחקרים קקיונים אלא מיטב הירחונים, השאלה היא מי מסתכל עליהם ומה הוא מחפש. וכפי שאינשטיין אמר ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלטיפשות אין גבול... והמבין יבין הוא גם אמר שיותר קל לפצח את האטום מאשר דעה קדומה (שגם זה רלוונטי).
ראשית אוניברסיטא העיברית קוראת לי תזונאי וגם הציון שלי בכלל לא רע. שנית לא טענתי שטבעוני צריך לצרוך חלבון מגבינות. אסביר שוב לאלו שצריכים את הכול לעוס: לצמחוניים שאינם טבעוניים מקורות החלבון האיכותי הם ביצים גבינות סויה ושאר קטניות בשילוב עם גדן(תירם חיטה כוסמת כוסצין שיפון ושעורה) גם קינואה יכול לבוא במקום דגן (הוא אינו דגן אלא ממשפחת הסלקיים). טבעוניים יכולים לקבל את החלבון מהמקורות הצמחיים בלבד. שנית לענין הרפרנס שמציין כי ההמלצה האמריקאית לחלבון היא 15-35% חלבון. זה נכון אך זה המון ולכן ההמלצה בארץ היא עד 20% כשהמספר המתאים כדי לעמוד הדרישה של 0.8 גרם יוצא הפלא ופלא ~16% מי שמתאמן הרבה וגם כנראה אוכל יותר מהכול יכול לאכול את אותם יחסים להשאר על 16% וגם לקבל יותר גרם חלבון לק"ג משקל גוף. לגבי החומציות: הגוף מיצר חומצה כדי לעכל את החלבון, כמו כן תוצרי הפירוק עצמם תורמים חומציות שמועברת לדם. כמובן שהדם הוא בופר ואם ה-PH לא היה נישמר הינו מחזירים את נשמתנו לבורא. אך גם שינוים של 0.1 הם משמעותיים ומצינים כי מאזן החומצה בסיס מוסט לכיוון מסוים. בנוסף חומצה זו מעמיסה על הכליות בניסיונן לסתור אותה ולפנותה בשתן, מועברת מהדם לתאי השומן, וכן בופגעת בפרקים (חומצת השתן שבבשר - שאלו את דרום האמריקאים המבוגרים על כך). אינדיקציה טובה למצב החומצה בגוף הוא PH נהשתן. לי למשל כיום יש PH=7 , בעבר הוא היה 5. אך עם המעבר לתזונה שפויה יותר (עלים ירוקים, ירקות דגנים מלאים, מעט סוכר וכמעט ללא בשר ועוף) ה-PH עלה לערך הרצוי. כך גופי לא עמוס בחומצה הכליות לא מועמסות, לחידקים יש פחות תנאים להתקיים, המערכת החיסונית חזקה יותר גופי מתאושש במהירות מפתיע לאחר אימונים (היני עוסק בטריאתלון) תאי השומן מפרקים שומן ביתר קלות במאמץ ובמנוחה מאחר ואינם נדרשים לאצור חומצה בתוכם ועוד ועוד ועוד... אני מודע לכך שעוררתי הד רב, אך נושא ה-PH מתחבר לכל הנושאים. אם ברצונכם לבדוק האם הדיאטה טובה, המזון מאוזן עבדו גם לפי PH. כל נושא האנטי איגינג' , דהטוקסיפיקציה קשורים גם הם בקשר הדוק לנושא חומציות הגוף. למשל מלח - האם הוא טוב או רע - לפי הממסד מלח רע ללב, האומנם? איזה מלח? ובכן מלח בישול מעובד רע מאוד הפלא ופלא הוא גם חומצי, לעומתו מלח לא מעובד המכיל למשל סידן, מגנזיום, אשלגן ועוד הוא בסיסי לגוף (הרי ברור לכול כי מינרלים סותרים חומצה). מצורפים לינקים מענינים (הם לא מהאתרים הממסדים שאינם מסוגלים לטפל הנושא הזה ומתעסקים יותר מדי ב-RDA המטופש): מאמר של שמי שגיב: http://www.shvoong.co.il/secondLevel/all_articles1.asp?id=1023 מאמר של ד"ר דן קרת: http://naturemed.co.il/article/article_01.htmlוציטוט מתוכו: "כל העוסקים במאזן המינרלים בגוף , ובראשם נפרולוגים, יודעים שככל שאדם צורך יותר חלבון, בעיקר חלבון מן החי , כך הוא מפריש יותר סידן בשתן, סידן הנלקח מהעצמות. אם מצב זה נמשך לאורך זמן , מקבלים מאזן סידן שלילי כרוני היכול להאיץ את התהליך האוסטאופורוטי. כמובן שחלב ומוצריו מהווים מקור חשוב לחלבון מן החי בתזונה הישראלית ומכאן הסכנה שמהווה קבוצה זו לנשות ישראל (2, 14,13,10,9, 19, 20- 24, 26, 28, 29). " --> הפרשת הסידן היא בין היתר עקב עליה בכמות החומצה בגוף - וזאת התשובה מדוע בדם הPH כמעט ולא משתנה - איבר אחר, העצמות, מקריב עצמו לשם כך. מתוך מאמר ב WDDTY http://www.wddty.com/03363800369331166395/are-you-suffering-from-chronicacidosis.html "Thirty years later, Professor George Watson, a psychologist at the University of Southern California, discovered that that small changes in blood acidity had major effects on his patients’ moods. As a result, he was able to determine that the ideal blood pH was exactly 7.46. Armed with this information, he set about producing dramatic cures in his patients simply by giving them foods that altered the pH of their blood (Watson G. Nutrition and Your Mind: The Psychochemical Response. Harper & Row, 1972). But this work was largely ignored." אני מקווה שנזה מספק אתכם וילמד אתכם שיש הרים של מידע חוץ מאתר איגוד הרופאים של ארה"ב קנדה וזימבבואה. כמו כן המידע שמובא אינו מתוך מחקרים קקיונים אלא מיטב הירחונים, השאלה היא מי מסתכל עליהם ומה הוא מחפש. וכפי שאינשטיין אמר ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלטיפשות אין גבול... והמבין יבין הוא גם אמר שיותר קל לפצח את האטום מאשר דעה קדומה (שגם זה רלוונטי).