מחפסת כלב קטן לעימוץ (לא למכירה)

תבדקי היטב את "האנשים הטובים"

שמוסרים לך כלב בחינם.
האם מתחבא שם בעיית התנהגות? (אולי בעיה קשה שבגללה הם לא מסתדרים בעצמם עם הכלב?)
אולי הוא תוקפני ? (לאנשים, כלבים, בע"ח אחרים, ילדים)
אולי יש לא חרדת נטישה, רכושנות קשה לאוכל, הרס בבית
אולי הוא חולה? (במיני מחלות שלא תגלי אותם רק לאחר זמן מה)
אם האימוץ לא יסתדר אני מוכנה להתערב איתך שהאנשים הטובים לא יקחו אותו בחזרה וזה יהיה לגמרי הבעיה שלך.
את כלכך סומכת על האנשים טובים שיהיו איתך ישרים?
בהצלחה עם זה.
 

עמית184

New member
או במילים אחרות:

מה שבחינם עולה בדר"כ יותר ביוקר.
 

elin86

New member
לחלוטין

עם בן אדם פרטי לכי תחפשי אותו אחרי זה.. ממש יהיה לך מענה
 
הצעה נוספת..

לקפוץ לעמק שרה, או לאיזור המוסכים מול השוק הבדואי,
סיבוב של 5 דקות יש לך כלבים כמה שרק תרצי.
 

ruth83

New member
תודה רבה כלבלבי הגבעות

זו התשובה הכי היגיעוני וחכמה שניתן לי עד עכשיו.
בהמשך אני יתן לכלבי את כל הטיפולים הזקוקים לו.
עד כה אף אחד לא נתן לי תשובה היגיוני מדוע חייבים לשלם בצער בעלי חיים על עיקור של כלב שכבר עבר טיפול זה
גם מבעליו הקודמים. על טיפולים אחרים לא מתווכחת..למורות שאי אפשאר להוכיח את זה..אבל מילא....
 

shagy2dup

New member
למה לא להסתכל על זה כתרומה ?

יש לך בעייה לתרום לאגודה שהחזיקה את הכלב וטיפלה בו ?
העיקר הוא סכום מינורי דרך עמותה כשהוא מסובסד...אז מה הבעייה לתת להם את ה 300-400 שקלים..

וד"א בלי קשר....רוב הכלבים מגיעים לא מסורסים /מעוקרים ועוברים את התהליך שם , אז התשלום הוא בעצם על מה שעשו להם כבר...
 

mo30257

New member
זה אפילו לא תרומה...

סל אימוץ הוא דבר שאמור להיות מאוד כולל, נכון שמכלילים בו דברים ספציפיים כמו עיקור/סירוס, חיסונים, דמי רצינות, שבב וכו', על מנת לתת הסבר כולל למאמצים על מה הם משלמים, אבל! הוא בעיקר סכום קבוע שכולל או יותר נכון לא! כולל הרבה מאוד דברים.
אנשים שלא חיים את זה ולא יודעים איך מתנהל מבחינה תפעולית ותזרימית יום יום של עמותה של בעלי חיים, לא היו אומרים דברים כמו שהבחורה בדיון רשמה.
מספיק שכלב חיכה חודשיים בעמותה גם אם הגיע מסורס/מעוקר וכבר הטיפול של החיסונים והאוכל יעבור את ה600 שקל, בטח כאשר מדברים על כלבים שמחכים כמה שנים. לפעמים על כלב אחד חולה במחלה קשה שיש לבצע בדיקות ואולי אף ניתוחים גם 10 סל אימות לא יכסו רק את הכלב הבודד הזה.
אם אנשים רוצים סל אימוץ שיתאים בדיוק לעלויות אחזקה של כלב, אז הם יצטרכו לקחת הלוואות גדולות בשביל זה, בטח כאשר זה לא ריאלי שעמותה תתמחר כול כלב לפי הזמן והכמות שהוא מטופל, לא ריאלי בלוגיסטיקה ולא במשאבים, ולא במהות של הסל האימוץ.
שאנשים יהיו בטוחים שבממוצע העמותות מפסידות מהסל אימוץ ובטח לא מרוויחות והוכחה לכך זה שגם העמותות שהכי מקפידות ושומרות הן בגרעונות גדולים.
ככה שאם לאנשים יש תלונות על הסל אימוץ אז או שהם קמצנים או שהם לא מבינים כלום. סל אימוץ יכול רק לחסוך למאמצים זמן וכסף, והעמותות בטח לא מרוויחות מזה.
 

shagy2dup

New member
בגלל זה אמרתי להסתכל על זה כתרומה...

ברור לי ולרבים אחרים שהסכום הזה מגוחך בשביל להחזיק כלב שנמצא כמה חודשים (שלא לדבר על כמה שנים בעמותה כזאת או אחרת).

ורק בגלל שהבחורה התלוננה שהיא משלמת סכום מסויים שכולל מספר דברים שלא בהכרח נכונים כי הכלב כבר עבר אותם אמרתי לה את הנ"ל.
 

mo30257

New member
ברור


לא באתי אליך בטענות או משהו, פשוט רשמת על העניין של התרומה, אז גם הוספתי בין את מה אני חושב על הנושא הזה, ועם רפרנס על התרומה שהזכרת, שזה אפילו לא קרוב לתרומה, כי אם במציאות הם רוצים לשלם בדיוק על העלות אחזקה של הכלב, אז הם היו צריכים לשלם הרבה הרבה יותר.
 

עמית184

New member
כל מילה!

יש כלבים (ואת זה אני מכיר ממקור ראשון, הכי קרוב שאפשר, והייתי אפילו נוקב בשמות) שעלו לעמותות גם אלפי שקלים ואפילו עשרות אלפי שקלים (אישפוזים של שבועות במרפאות וטרינריות כתוצאה מוירוסים כמו פרוו, או ניתוחי שיקום יקרי ערך) ובסופו של דבר סל האימוץ שלהן יסתכם גם כן ב-600 שקל.

כשקייל (הנה נקבתי בשם
), סתם לשם הדוגמה, אומץ החודש מצב"ח ר"ג, המאמצים נדרשו לשלם עבורו רק סל אימוץ של 600 שקל למרות שההוצאות הרפואיות עליו הסתכמו בכ-20,000 שקל בחצי השנה האחרונה.

שלא לדבר על עלויות ההזנה שמסתכמות במאות שקלים, ובאלפי שקלים עבור כלבים ששוהים שם חודשים רבים.

וכאמור, מרבית הסירוסים והעיקורים נעשים בעמותות, בין אם מדובר בגורים (מרבית הכלבים מגיעים כגורים), ובין אם מדובר בבוגרים (שגם מרביתם מגיעים לעמותות לא מעוקרות ולא מסורסים).

אז כן, סל אימוץ הוא סוג של סל טיפולים משתלם עבור המאמץ עצמו (כאמור, סירוס/עיקור+חיסונים+כלבת+שיבוב+אגרה עולים כפליים עבור בן אדם פרטי), והוא גם סוג של החזר הוצאות מסוים עבור אותו כלב, ובנוסף, במקביל, גם סוג של דמי רצינות מבחינת מי שמאמץ את הכלב. מרכיב חשוב מאוד בסינון. כי תסלחו לי מאוד, מי שכבר בעת האימוץ עושה חשבונות קטנוניים של 500 שקל פה 500 שקל שם, או שהוא לא יודע לאיזה תיק של הוצאות הוא מכניס את עצמו בגידול של כלב (אלפי שקלים בשנה כשיגרה, ולעיתים גם אלפי שקלים בחודש כשמגיעות הבעיות הרפואיות) או שהוא יתקמצן ויהיה קטנוני כשיידרש לשלם 5,000 שקל בחודש לוטרינר עבור טיפולים או ניתוחים כאלו ואחרים.

אם אני הייתי עמותה ומוסר כלבים לאימוץ, והיה בא מישהו שהיה עושה לי פרצוף על סל האימוץ, אפילו אם היה מוכן לשלם את סל האימוץ - הייתי מראה לו את הדלת החוצה. חד וחלק.
 

wgaf

New member
זה מאד תמוה מה שאתה אומר...

אם כעת אני ארצה למסור את הכלבה שלי אז הייתי יכול לדרוש מהמאמץ את כל אלפי השקלים הרבים שהוצאתי עליה ( כולל על האנטריקוטים והפרשוטו האיטלקי). זה נראה לכם הגיוני? מה קשור כמה כסף שהוצאתי על הכלבה?

וחוץ מזה אני מסכים לכל מילה. מי שלא מוכן או מסוגל לשלם 600 שח דמי רצינות עדיף שלא ייקח כלב בכלל.
 

עמית184

New member
אתה אבל לא עמותה שחייבת לשמור על מאזן תקציבי

בסוף החודש. יש לך כלבה ואתה מעוניין למסור אותה? הגיוני שתפסיד עליה כספים (כולל כל העלויות שהיא עלתה לך כל תקופת חייה אצלך).

אבל אתה בן אדם פרטי. מבחינתך גידול כלב כרוך בהוצאות ובהפסדים כספיים. עמותה לא יכולה להפסיד אלפי שקלים כל חודש, אחרת היא תיסגר. עמותה חייבת לשמור על מאזן תקציבי. עמותה איננה בן אדם פרטי שנכנס בו הג'וק והוא החליט לגדל כלב.
 

mo30257

New member
נו בדיוק...

אתה מצדיק את מה שאומרים, זה לא נראה לנו הגיוני.
בדיוק כמו שאם תרצה למסור את הכלבה אתה לא תתמחר אותה ותחשוב כמה הוצאת עליה, כך גם עמותה לא תעשה, לא רק כי היא לא יכולה מבחינת משאבים ולוגיסטיקה, אלא כי זה גם לא יהיה נכון ממגוון רחב של סיבות, ולכן היא קובעת סל אימוץ עם מחיר קבוע. אבל זה לא יכול לעבוד רק על צד אחד, ולכן גם כשעלות הכלב בבית מחסה הייתה קטנה יותר, מה שקורה לעיתים נדירות, אז גם שם לא פתאום יתמחרו את הסל אימוץ לפי העלות שהייה.
המחשבה שכאילו העמותה צריך להוריד את המחיר של הסל אימוץ, כי היא רק צריכה לכסות עלויות, הוא בדיחה, כי לא רק שהמחיר מטיב מאוד עם המאמצים אלא שהוא גם מאוד נמוך בשביל שבאמת יהיה כיסוי עלויות מלא. בגלל זה גם ציינתי שזה אפילו לא תרומה, כי לא משנה מה יקרה הסכום של הסל אימוץ בממוצע יהיה נמוך בהרבהההה מעלות ממוצעת של כלב.
 

עמית184

New member
ruth83, הנה תשובה הגיונית:

יש כלבים שההוצאות עליהם מסתכמות בככמה מאות שקלים (למשל כלב בוגר שהגיע כבר מסורס, ותוך שבועיים אימצו אותו, אז 200 שקלים היו הוצאות ההחזקה וההזנה שלו לתקופה הקצרה שהוא בילה בבית המחסה. נכון, מקרים כאלו נדירים מאוד עד לא קיימים - כלב בוגר שיאומץ מיד תוך שבועיים, אין כמעט כאלה, אבל בכל זאת ניקח את זה כמקרה קיצון), ויש כלבים שעלויות הטיפול בהם מסתכמות גם ב-20,000 שקל ויותר. מקרה קיצון שני.

והרוב, אגב, קרובים יותר לסכומי הוצאות וטיפולים של 20,000 ש"ח מאשר ל-200 ש"ח. מספיק כלב שישהה בבית המחסה כחצי שנה (הזמן הממוצע לכלב), ונניח שאין עליו הוצאות רפואיות מיוחדות כמו מחלות, וירוסים או ניתוחים אלא רק הוצאות שיגרתיות, ההוצאות עליו יסתכמו בכ-5,000 ש"ח - הזנה, חיסונים, עיקור/סירוס, בדיקות וטרינריות שגרתיות, טיפולים שגרתיים כמו תילוע וכן הלאה וכן הלאה.

עכשיו, נניח שאת מנהלת בית מחסה, איך את "מתמחרת" את הכלבים (שונא את המילה הזאת)? אם מישהו יאמץ את הכלב הראשון הוא יידרש לשלם רק 200 שקל, ואם מישהו יבקש לאמץ את הכלב השני הוא יידרש לשלם 20,000 שקל? ברור לך אז שקייל (גור בן כתשעה חודשים שאומץ לפני שבועיים ושהוצאותיו הסתכמו בכ-20,000 שקל) לא יאומץ לעולם, נכון?

אז קובעים סל אימוץ אחיד עבור כל הכלבים כולם - אלו שההוצאות עליהם הסתכמו "רק" בכמה מאות שקלים, ואלו שההוצאות עליהם האמירו לאלפי ועשרות אלפי שקלים. סל אימוץ אחיד לכולם. אחרת ה"קיילים" למיניהם, שעלו לעמותה אלפי ועשרות אלפי שקלים, לא היו מאומצים לעולם.

סל אימות נייטרלי נקרא לזה. אגב, ככה גם מדינות רווחה סוציאליות פועלות. בדיוק ככה - ע"י הטלת מס אחיד, נייטרלי ושוויוני. מדינות קפיטליסטיות קיצוניות ואכזריות יטילו מס פרוגרסיבי ולא שוויוני. העמותות מעדיפות את הדרך הראשונה, השוויונית, האחידה והסוציאלית ולא את זו הפרוגרסיבית הקפיטליסטית. כי אז יהיו כלבים שיהיו קורבן לשיטת ה"תימחור" הזאת.

מקווה שהתשובה הזאת סיפקה אותך.
 

elin86

New member
אני אשאל אותך בצורה אחרת

נגיד באמת יש כלב כזה שהגיע כבר מחוסן ומסורס, נדיר
מה עם כלבים שמגיעים חולים נזקקים לניתוחים, אישפוזים, כל מיני דברים רפואיים מיוחדים, המאמץ משלם על כל זה?
אז פעם העמותה כאילו מרוויחה ורוב הפעמים הם מפסידים פי כמה.. אז זה מתאזן.. ככה זה עובד, את מקבלת כלב עם גב מאחוריו ברוב המקומות זה כולל פגישה עם מאלף, ליווי ועוד
תעשי את את החושבים שלך.. אם את רוצה לעשות חיים קלים לאידיוט שהחליט להפתר מהכלבה שלו או להציל אחד שחי בכלוב
 

goolo123

New member
היצחקת אותי..."אנשים טובים"

חרא של אנשים שרוצים להיפטר מהכלבים שלהם בכל מחיר וגם יציעו כסף רק לסלק אותו מעליהם.
למה את חושבת שתקועים אצלינו עשרות כלבים כ"כ הרבה זמן ?כי בניגוד ל "אנשים טובים" שמוסרים לכל מי שמתקשר "בחינם"..לנו חשוב לאן הכלב מגיע וחשוב לנו עתידו של הכלב וזו בדיוק הסיבה ש"אנשים טובים" פשוט מוסרים לכל אחד ואנחנו גם אם יציעו לי 10000 ₪ לכלב ..בית לא ראוי לא יקבל אותו !
מה שבטוח שמי שמדבר כמוך הוא לא בית ראוי בעיני.כשלכלב תהיה בעיית מעיים פשוטה אבל שתעלה לך 2500 ₪..קשה לי להאמין שתטפלי בכלב.
 
למעלה