מחפשים מוהל

G a l i 11

New member
מחפשים מוהל

אמנם כנראה שיש לנו עדיין זמן (8 שבועות) ובכל זאת הצליחו קצת להלחיץ אותנו. האם מישהו מאזור בוסטון יכול להמליץ על מוהל, רצוי כירורג, מעולה? עד עכשיו היינו בטוחים שנעשה זאת בביה"ח אבל עדי שכנעה אותי שזה לא רעיון ממש טוב. בדקתי עם מעט המכרים הישראלים שיש לנו פה וכולם עברו חוויות לא הכי נעימות. תודה, אביגיל

Boston Guy

New member
אין מי יודע מה מבחר...

חצי ברוקליין עשתה עם אחד משני האנשים שאזכיר כאן... יש כאן בדיחה על בחור בישראל שמגיע למיטה פעם ראשונה עם חברה שלו, ובמבט ראשון היא אומרת "לא ידעתי שנולדת בבוסטון"... זה לא רחוק מהמציאות. אם את מחפשת מוהל אורתודוקסי - יש את מיארה אם את מחפשת מוהל קונסרבטיבי - יש את פאסארוף. אם את צריכה טלפונים - שילחי לי מסר אישי (שלא יאשימו אותי בפרסומת). אף אחד מהם לא כירורג - אבל אחד מחברי עשה ברית לבנו הבכור ע"י מוהל כירורג, וזה נגמר אחרי שנה בניתוח תיקון עם הרדמה מלאה... את בנו השני הוא מהל בשבוע שעבר עם פאסרוף.

אני מקווה שהוא לא באמת מהל אותו

עם פאסארוף, אלא הסתפק בלמול אותו

G a l i 11

New member
הרגת אותי מצחוק

אבל בדיוק מפני זה הפחידו אותי. את בכורי מל בארץ הרב גונן שהוא רב ומוהל וכירורג ושוה כל אגורה. אז נכון שהקטנצ'יק יקבל יתרון של אזרחות אמריקאית ובכל זאת אנחנו לא רוצים להשאיר לו כל מיני שאריות מיותרות... תודה.

irisgh

New member
מה הבעיות בביה"ח?

אנחנו בכלל לא בבוסטון
. אבל מה הבעיות בלמול בביה"ח? מה שעשינו, בביה"ח שאלנו את רופאת הילדים הבכירה, אם יש לה מישהו להמליץ, והיה לה. הבנו ממנה גם בשמרבית הילדים האמריקאים עוברים circumsism, על ידי רופאי ילדים, מספר ימים לאחר השחרור מביה"ח. יש עם זה בעייה?

G a l i 11

New member
לא מנסיוני האישי, אבל

התכוונתי למילה ביום הראשון לחיי התינוק (כך עושים זאת עד כמה שהבנתי). אני מעבירה את מה שסופר לי, לא בדקתי בעצמי, אך זה נשמע הגיוני. מערכת קרישת הדם של התינוק עדיין אינה מפותחת כמו גם המערכת החיסונית. זהו כנראה גם ההגיון העומד מאחורי עריכת המילה ביום השמיני ולא לפני על פי הדת היהודית. עד כמה שאני הבנתי מאנשים שעברו כאן את החויה, רופאי הילדים כמו גם חלק מהמוהלים לא "חותכים" מספיק. לא יודעת למה אבל תקראי את הבדיחה המצורפת של boston guy ותביני שכנראה יש בזה משהו. אולי עדי תכנס מאוחר יותר ותסביר טוב ממני. בכל מקרה שמחה שהכל עבר אצלכם בשלום.

לא ניסיתי לשכנע ../images/Emo12.gif

ולמען האמת אחרי הדיון המר שהיה פה בפעם הקודמת בנושא לא בטוח אם בכלל כדאי לפתוח בו שוב... בכל אופן השיקולים שהביאו אותי לבחור במוהל ולא ברופא הם כאלה: המילה בבי"ח נעשית ביום הראשון לחיים, וע"י ה- OB on call ולא ע"י מנתח או אפילו לא רופא ילדים ברוב המקרים. ביום הראשון לחיים לתינוק אין מערכת חיסונית, אשר נבנית במהלך ארבעת הימים הראשונים לחייו. גורמי הקרישה בדם מתפתחים אצל תינוק במהלך שבעת הימים הראשונים שלאחר הלידה, ולכן ביום הראשון לחיים יש הרבה יותר סיכוי לדימומים. הטיעון שביה"ח הוא סטרילי לא השפיע עליי כיוון שמה שחשוב זה ש"כלי העבודה" יהיו סטריליים. לאחר מכן כבר ממילא נחשף התינוק לכל החיידקים שבחוץ וייתכן זיהום וזה בכלל לא משנה אם עשו את זה בחדר סטרילי או לא. מה גם שלעניות דעתי בבית החולים יש הרבה יותר חיידקים מאשר אצלי בבית. מלבד הטיעונים הרפואיים מבחינת מערכת חיסונית וקרישת דם עליי השפיע במיוחד דבר נוסף - כשהמילה מתבצעת ביום הראשון לחיים אני עדיין לא מכירה את התינוק שלי מספיק בכדי לדעת מה זה בכי של כאב, בכי של רעב וכו'. במשך השבועיים שלאחר מכן, תהליך ההחלמה של הפצע, הייתי ודאי מייסרת את עצמי על כל בכי קטן כי אולי הייתי חושבת שהוא בכי של כאב. היום בדיעבד זו היתה החלטה מצויינת, כיוון שבאמת בימים הראשונים לא ידעתי להבדיל ועוד לא הכרתי את דפוסי ההתנהגות של התינוק שלי, לעומת זאת לאחר שבוע וחצי (התעכבנו קצת בגלל קצת צהבת ילודים) ידעתי כבר היטב איזה בכי זה מה ויכולתי להבדיל, ואכן תבור לא בכה שום בכי שקשור לפצע הברית - זה בכלל לא הזיז לו. לעומת זאת, אז הוא עדיין שנא להיות ערום וצרח בקולי קולות כל פעם שפתחו לו את החיתול. אם לא הייתי יודעת את זה מקודם הייתי משתגעת ובטוחה שכואב לו נורא. בכל אופן, כששאלתי את רופא הילדים של תבור מה הוא ממליץ הוא עצמו המליץ על מוהל בעיקר מהסיבות הרפואיות שהזכרתי. מלבד זאת, אני הרגשתי יותר בטוחה עם מוהל שמל מאות ילדים מאשר עם ה- OB ON CALL שמי יודע מי הוא בכלל וכמה בולבולים הוא חתך... זהו, אלו היו השיקולים שלי. שוב, אני לא מנסה לשכנע אף אחד, כל אחד עושה מה שנראה לו נכון. (ד"א - ברית בבי"ח למשל הביטוח שלי היה מכסה, למוהל לעומת זאת הייתי צריכה לשלם כמה מאות דולרים)

G a l i 11

New member
הי עדי המילה שכנוע לא היתה מדויקת

אני חושבת אבל שאנשים הבינו ואף אחד לא יחשוב שאת עושה נפשות דוקא לברית באמצעות מוהל. בכל מקרה, לי עזרת לקבל החלטה וחשבתי שנחמד שגם אחרים יהיו מודעים. מקוה ששלומכם בטוב, ו
לתבור

שלא יגידו שאני עושה פרסומת למוהלים

בכל מקרה אני הייתי מאוד מרוצה מהמוהל שלנו ומכל ההחלטה הזאת למרות שזה היה לי מאוד קשה. סך הכל זה עבר בשלום, בלי בכי, ונרפא ממש מהר ושכחנו מזה אחרי שבוע וחצי

15noonit

New member
זה יכול לעזור../images/Emo50.gif

הרב חיים פרוס Rabbi chaim Prus 491 Commonwealth Avenue Boston בוסטון, ארה"ב MA USA 2215 617-424-1190 , 617-787-2667 , 617-266-5997 אם את מעוניינת אני אברר לך פרטים מדוייקים

מנסיון של חברים

חברים שלנו ערכו ברית לפשוש שלהם לפני כחודש וחצי, המוהל שהם בחרו היה SAM PESSEROFF הם היו מרוצים מ"הביצועים" שלו, והפנו אותי לאתר שלו: WWW.MOHEL1.COM אז שיהיה בהצלחה, אשריני שאני מחכה לבת...

alboran

New member
ברית מילה בעד ונגד...

אני יודע שהנושא הזה עולה כאן מדי כמה שבועות, אבל בתור הורים בחו"ל שממילא צריכים להקדיש לנושא הברית יותר מחשבה, ולפעמים לעמת את הגישה שלהם עם הסביבה, אני חושב שכדאי לנצל את ההזדמנות הזאת כדי לחשוב ברצינות בשביל מה בעצם אנחנו רוצים לכרות לבן שלנו את הערלה? מקום טוב להתחיל בו (אני חושב שזה מקום חובה להורים שמעידים על עצמם ש "דקירה שנותנים לתינוק גורמת להם לבכות יחד איתו...") הוא פורום ברית מילה בעד ונגד. ואם בכל זאת אתם לא מוכנים להרחיב את ההתלבטות מהנקודה של "מוהל -או רופא"- עדיין שווה לבדוק שם התייחסויות גם לנקודה הזו (למשל - בהודעה הזו).

G a l i 11

New member
סליחה על הבוטות

אבל זה לא מעניין. אנחנו שואלים על ברית כי אנחנו רוצים לעשות ברית. חבל לערבב בין הפורומים, יש פורום שלם לעניין כן/לא בריתות. זה כבר נשמע כמו כת מסיונרית...רד מזה. אנחנו אנשים בוגרים ומבוגרים ויודעים מה אנחנו רוצים. תודה.

alboran

New member
יש לי שתי סיבות טובות

לתת קישור לפורום ברית מילה בעד ונגד – אחת, בפירוש כמו שכתבתי – אני חושב שהוא פותח עיניים , ויעידו על כך הרבה אנשים שניגשו לברית בלי להשקיע מחשבה ובלי לדעת מספיק. אני שמח שזה לא המקרה שלכם ושאתם שלמים עם ההחלטה שלכם. הסיבה השניה היא שבפורום הזה תמצאי, אם תחפשי, התייחסויות מאד רציניות למגוון נושאים, ביניהם לנושא – מוהל מול רופא. מה לעשות שגם שם (כמו פה), כל פעם שעולה הנושא הטעון הזה – אנשים משחררים קיטור ולחץ, וההודעות מתובלות בהרבה רגשות. אם זה נשמע לך כמו דת מסיונרית זה אומר שאנשים כבר העלו בפניך את הנקודה הזו, כלומר שעבור יותר ויותר אנשים הברית היא לא עניין שעובר חלק, אני בטוח שהם לא עשו את זה בשביל להרגיז אותך. בהצלחה בכל מה שתבחרו

G a l i 11

New member
אתה מתבטא פה מאד יפה

בעוד חבריך לפורום משתלחים בנו. מבחינתם אדם החושב שונה מהם הוא ברברי, פרימיטיבי, אטום וסותם פיות. הנה ציטוט מהפורום "פותח העיניים" שלך לגבי השרשור שלנו - ..."שיש ביניהם כמו בכל מקום גם אנשים נאורים ופתוחים המוכנים לשמוע , גם אם לא לקבל, דעות אחרות ויש גם כאלה המעוניינים בסתימת הפיות הרגילה בנוסח "לכו לפורום שלכם" ו"לא שאלו אם לעשות אלא איך לעשות" וכמובן הפנינה המבריקה מכולם "הזדעזעתי מביקור בפורום ברית מילה" אז ? מה ההבדל בינינו לבין הגויים? אם חשבתם שזה האי-קיו היהודי... קראו את זה. האמת? הזדעזעתי!" הציטוט עד כמה שהבנתי ואני מתנצלת אם אני שוגה הנו מפיה של מנהלת הפורום לא פחות. בעיני זו לא פתיחות ולא נאורות, בדיוק כך מתיחסת כת לאלה שאינם מאמינים בה ובתורתה.

../images/Emo26.gifאני מסכימה איתך לחלוטין../images/Emo36.gif

אני סיפרתי בפורום את סיפורי הכואב, על הטראומה של בני הלא נימול (לשעבר), על הסבל שגרמתי לו בכך שהשארתי אותו שלם ועל ההחלטה שלו לעבור ברית. על דפי הפורום קיבלתי תגובות מרגיזות כמו שאולי הבעיה היא בילד עצמו- באופי שלו, שאולי לא הסברתי לו כמו שצריך וכדומה. זה עוד לא נורא, בשלב מאוחר קיבלתי כמה מסרים מחברים בפורום, שאני לא רצויה (בלשון עדינה) ושלא אכתוב יותר בפורום סיפורים כאלו. חברי פורום ברית מילה הם סותמי הפיות, אנשים לא פתוחים ואטומים לגבי דעות שונות. פשוט כבר לא יכולתי להתאפק.

למעלה