לא ניסיתי לשכנע ../images/Emo12.gif
ולמען האמת אחרי הדיון המר שהיה פה בפעם הקודמת בנושא לא בטוח אם בכלל כדאי לפתוח בו שוב... בכל אופן השיקולים שהביאו אותי לבחור במוהל ולא ברופא הם כאלה: המילה בבי"ח נעשית ביום הראשון לחיים, וע"י ה- OB on call ולא ע"י מנתח או אפילו לא רופא ילדים ברוב המקרים. ביום הראשון לחיים לתינוק אין מערכת חיסונית, אשר נבנית במהלך ארבעת הימים הראשונים לחייו. גורמי הקרישה בדם מתפתחים אצל תינוק במהלך שבעת הימים הראשונים שלאחר הלידה, ולכן ביום הראשון לחיים יש הרבה יותר סיכוי לדימומים. הטיעון שביה"ח הוא סטרילי לא השפיע עליי כיוון שמה שחשוב זה ש"כלי העבודה" יהיו סטריליים. לאחר מכן כבר ממילא נחשף התינוק לכל החיידקים שבחוץ וייתכן זיהום וזה בכלל לא משנה אם עשו את זה בחדר סטרילי או לא. מה גם שלעניות דעתי בבית החולים יש הרבה יותר חיידקים מאשר אצלי בבית. מלבד הטיעונים הרפואיים מבחינת מערכת חיסונית וקרישת דם עליי השפיע במיוחד דבר נוסף - כשהמילה מתבצעת ביום הראשון לחיים אני עדיין לא מכירה את התינוק שלי מספיק בכדי לדעת מה זה בכי של כאב, בכי של רעב וכו'. במשך השבועיים שלאחר מכן, תהליך ההחלמה של הפצע, הייתי ודאי מייסרת את עצמי על כל בכי קטן כי אולי הייתי חושבת שהוא בכי של כאב. היום בדיעבד זו היתה החלטה מצויינת, כיוון שבאמת בימים הראשונים לא ידעתי להבדיל ועוד לא הכרתי את דפוסי ההתנהגות של התינוק שלי, לעומת זאת לאחר שבוע וחצי (התעכבנו קצת בגלל קצת צהבת ילודים) ידעתי כבר היטב איזה בכי זה מה ויכולתי להבדיל, ואכן תבור לא בכה שום בכי שקשור לפצע הברית - זה בכלל לא הזיז לו. לעומת זאת, אז הוא עדיין שנא להיות ערום וצרח בקולי קולות כל פעם שפתחו לו את החיתול. אם לא הייתי יודעת את זה מקודם הייתי משתגעת ובטוחה שכואב לו נורא. בכל אופן, כששאלתי את רופא הילדים של תבור מה הוא ממליץ הוא עצמו המליץ על מוהל בעיקר מהסיבות הרפואיות שהזכרתי. מלבד זאת, אני הרגשתי יותר בטוחה עם מוהל שמל מאות ילדים מאשר עם ה- OB ON CALL שמי יודע מי הוא בכלל וכמה בולבולים הוא חתך... זהו, אלו היו השיקולים שלי. שוב, אני לא מנסה לשכנע אף אחד, כל אחד עושה מה שנראה לו נכון. (ד"א - ברית בבי"ח למשל הביטוח שלי היה מכסה, למוהל לעומת זאת הייתי צריכה לשלם כמה מאות דולרים)