מחפשים מוהל

alboran

New member
תודה על המחמאה.. ../images/Emo39.gif

נכון, כנראה שבעיני המנהלת שכתבה את ההודעה – התגובה שלך נראית כמו סתימת פיות, והיא גם מסבירה למה. במקומך לא הייתי לוקח את זה באפן אישי כי ההודעה נכתבה בהקשר מסוים, כלומר – כחלק מדיון של איך והאם לקשר את פורום ברית מילה לפורומים אחרים.. והתכתובת בינינו נפלה בדיוק בזמן מתאים/ אומלל (תבחרי לבד). לגבי ההבדל בינינו לבין הגויים – זו נראית לי פרפרזה שנונה (אולי שנונה מידי...
) על ההודעה של נונית, שאת חייבת להודות שהיא מזמינה קצת אש....
לענינינו – בנתיים עשיתי חיפוש כאן בפורום למילה "מוהל" ומצאתי מגוון דעות וויכוח מעניין. אני שמח שהשרשור הנוכחי עם הקישור לפורום ברית מילה בעד ונגד (כולל דעתך עליו) גם עולה וכל מי שאי פעם יחפש, ימצא את זה. אני גם שומר לעצמי את הזכות להעלות את הנושא בעתיד (ולהסתכן באש צולבת) הסיבה היא לגמרי אישית – אני לא מלתי את בני, ואני חושב שלעובדה שהוא נולד בחול יש קשר הדוק להיותו שלם (ומברך על כך). אני לא יודע מה הייתי עושה אם למשל הוא היה בן שני והראשון היה נימול (אני חושב שהייתי מחפש בפורום, ומוצא שם הרבה common sense, בין שרשורי הנאצה...). והעניין הוא שהגעתי לפורום לגמרי במקרה ואז הבנתי א. שאני לא יודע כלום על הברית! וב. שקהילת השלמים היא גדולה משחשבתי. אני ממשיך לקרוא שם כדי להתרשם מנסיונם של אחרים ולראות מה צופן לנו העתיד. בינתיים ההתרשמות שלי היא שיותר מהילדים השלמים, הסובלים העיקריים הם ההורים שלהם, אם הם מעלים את הנושא... שאלת המילה היא רלונטית ומעניינת, ואני מקווה שהדיון בה בפורום הזה ישאר פתוח.

G a l i 11

New member
חווית המילה אצלנו היתה מצויינת

מתן לא צייץ ולא כי הוא גיבור גדול הוא פשוט לא הרגיש כלום. הוא קיבל קצת יין, ועד היום מאד אוהב יין אדום, אח"כ קיבל זריקת הרדמה מקומית, ולא צייץ. בהמשך המוהל, רב כירורג שמל אותו פשוט קילף את הערלה. לא היה דם, לא היו דמעות, לא היו כאבים אחרי, פשוט כלום. אני מניחה שאם החוויה היתה קשה יתכן שהייתי חושבת אחרת. אני חושבת שהסיבה העיקרית אצלנו לברית, מעבר לתימוכין הרפואיים לכך (ואין לי ספק שתוכל להביא תימוכין כנגד, אבל אני בוחרת בבעד), היא חברתית. למרות שהיום אנחנו גרים בחו"ל אנחנו די משוכנעים שנחזור לארץ. בהתחשב ב"פתיחות" הרבה לשונה בחברה הישראלית, נראה לי אכזרי כלפי הילד ובהמשך הנער והבוגר, לחשוף אותו לשאלות, הקנטות וכו'. בקיצור, כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה, לנו ברור מהי מילה ומדוע אנו עושים זאת. אני מניחה שמי שלא משוכנע יכול למצוא לבדו את פורום המילה ולהתייעץ שם. זו הסיבה לתגובתי הראשונית הבוטה במקצת. שיהיה לכולנו יום נהדר, אם כי פה אפור וגשום והקיץ לא נראה באופק.

Dumbo 1

New member
איזה צירוף מקרים...

גם אצלנו זה עבר ממש בקלות רק שאלה קטנה: אם לילדים שלא נימולים קוראים "שלמים" אז איך קוראים לאלה שכן נימולים - "חתיכים"? או אולי "קרועים"?

15noonit

New member
מזמן ביקרתי שם זה זוועה../images/Emo18.gif

אני ביקרתי בפורום הזה מזמן ופשוט הזדעזעתי לנפשי ממה שהולך שם לדוגמה "אנחנו ממש מצטערים על הבחירה של בעלך [למול את בנכם] אבל אתם יכולים לפנות לבג"ץ כי זה צריך להעשות רק בהסכמת שני הצדדים"
פשוט להזדעזע זה לא שווה ביקור בכלל הפורום הזה
לא להאמין מה כבר נשאר ממורשת ישראל בעם הזה אז גם את הזכות למול את בנינו שוללים לא יאומן
הרי מכאן מתחיל ההבדל בייננו לבין הגויים, אנחנו י-ה-ו-ד-י-ם
"ויאמר אלוקים אל אברהם ואתה את בריתי תשמור אתה וזרעך אחרייך לדורותם " [בראשית:י"ז,ח'] יצא לי שיעור תנ"ך נו טוב,
LOVE- NOONIT NEW YORE

למעלה